Παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.

Είκοσι φορές πιο πιθανές οι σοβαρές ξηρασίες, λόγω της κλιματικής αλλαγής

Κάποτε συνέβαιναν κάθε 400 χρόνια, τώρα αναμένονται κάθε 20
1665159219119.png


ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας που προκαλεί, έχει κάνει τουλάχιστον 20 φορές πιο πιθανές τις σοβαρές ξηρασίες τα καλοκαίρια- σε σύγκριση με πριν από ένα αιώνα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι φετινοί καύσωνες και οι ξηρασίες σε πολλά μέρη του κόσμου θα ήταν «ουσιαστικά αδύνατοι» χωρίς τον παράγοντα της κλιματικής αλλαγής και των ολοένα αυξανόμενων αερίων του θερμοκηπίου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι 21 Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιστήμονες της ομάδας World Weather Attribution, οι οποίοι ανέλυσαν την υγρασία του εδάφους ανά τον κόσμο το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου φέτος.

Οι ξηρασίες του 2022 στέρεψαν μεγάλα ποτάμια, κατέστρεψαν γεωργικές καλλιέργειες και αύξησαν τις τιμές αρκετών τροφίμων, πυροδότησαν καταστροφικές πυρκαγιές, περιόρισαν την υδροηλεκτρική παραγωγή και οδήγησαν σε περιορισμούς στη διαθεσιμότητα του νερού ακόμη και στην Ευρώπη.

Η Κίνα βίωσε το πιο ξηρό καλοκαίρι των τελευταίων έξι δεκαετιών, με συνέπεια να συρρικνωθεί στο μισό το πλάτος του τεράστιου ποταμού Γιανγκτσέ.

Όταν δεν υπήρχε ακόμη η κλιματική αλλαγή, τέτοιες ξηρασίες συνέβαιναν μια φορά κάθε 400 χρόνια, σύμφωνα με την μελέτη. Τώρα αναμένεται να επαναλαμβάνονται κάθε τουλάχιστον 20 χρόνια στο βόρειο ημισφαίριο, δηλαδή είναι 20 φορές πιο πιθανές.

Εάν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ανέβει κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου- πέρα από την αύξηση 1,2 βαθμών που έχει ήδη καταγράψει σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα- μπορεί να συμβαίνουν κάθε δέκα χρόνια έντονες και εκτεταμένες ξηρασίες, σύμφωνα με τον κλιματολόγο Ντομινίκ Σουμάχερ, της πολυτεχνικής σχολής ΕΤΗ της Ζυρίχης.

«Με περαιτέρω άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη πιο ισχυρές και συχνές θερινές ξηρασίες στο μέλλον», επεσήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.

Δραματικό μήνυμα από τη WWF: Εξαφανίστηκε το 69% της άγριας πανίδας

1665654784395.png

Ο πλανήτης έχει χάσει κατά μέσον όρο σχεδόν το 70% των πληθυσμών των άγριων ζώων μέσα σε κάτι παραπάνω από 50 χρόνια, αποκαλύπτει η εκτίμηση αναφοράς του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα κι επισημαίνει τη στενή σύνδεση της απώλειας βιοποικιλότητας και της κλιματικής αλλαγής.

Μεταξύ του 1970 και του 2018, κατά μέσον όρο το 69% των άγριων ειδών —ψαριών, πτηνών, θηλαστικών, αμφίβιων και ερπετών— χάθηκε, σύμφωνα με την έκθεση για τον Δείκτη Living Planet, εργαλείο αναφοράς που ενημερώνεται κάθε δυο χρόνια από τη WWF.


Η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ειδικά για την ανάπτυξη της γεωργίας, παραμένει η κυριότερη αιτία, αναφέρεται στο κείμενο. Ακολουθούν η υπερεκμετάλλευση και η λαθροθηρία.


Η κλιματική αλλαγή είναι ο τρίτος κυριότερος παράγοντας, όμως ο ρόλος της «μεγεθύνεται πάρα πολύ γρήγορα», προειδοποιεί ο Μάρκο Λαμπερτίνι, ο γενικός διευθυντής της WWF. Ακολουθούν η μόλυνση του αέρα, του νερού και της γης, καθώς και η διασπορά από τον άνθρωπο ειδών-εισβολέων.


Η έκθεση που δημοσιοποιείται σήμερα αποτελεί «κόκκινο συναγερμό για τον πλανήτη και άρα για την ανθρωπότητα», τόνισε ο κ. Λαμπερτίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ψηφιακά, «τη στιγμή που αρχίζουμε να κατανοούμε στ’ αλήθεια ότι τα βιώσιμα οικοσυστήματα, η πλούσια βιοποικιλότητα και η σταθερότητα του κλίματος είναι στοιχεία απαραίτητα για να έχουμε μέλλον με ευημερία, ισότητα και μεγαλύτερη ασφάλεια, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας και τα δικά τους παιδιά με τη σειρά τους».


Καθώς πλησιάζει η διεθνής σύνοδος COP15 για τη Βιοποικιλότητα (τον Δεκέμβριο στο Μόντρεαλ), «η WWF καλεί τις κυβερνήσεις να αδράξουν αυτή την ύστατη ευκαιρία να υιοθετήσουν φιλόδοξο παγκόσμιο στόχο για να σωθούν τα άγρια είδη», ανάλογη με τη συμφωνία του Παρισιού το 2015 για την κλιματική αλλαγή.


Για να «αντιστραφεί η καμπύλη της απώλειας της βιοποικιλότητας» και για να «αμβλυνθεί» η κλιματική αλλαγή, η έκθεση καλεί να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες προστασίας και αποκατάστασης, η παραγωγή και η κατανάλωση πιο βιώσιμων τροφίμων και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Γορίλας των πεδιάδων​


Οι αριθμοί είναι «αληθινά τρομακτικοί» στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο Μαρκ Ράιτ, επιστημονικός διευθυντής της WWF, καθώς κατά μέσο όρο καταγράφεται εξαφάνιση του 94% των άγριων ειδών σε αυτή την περιοχή, «πασίγνωστη για τη βιοποικιλότητά της» και «αποφασιστικής σημασίας για τη ρύθμιση του κλίματος».


Η Ευρώπη είδε τον πληθυσμό των άγριων ζώων της να μειώνεται κατά 18% κατά μέσο όρο, όμως «αυτό κρύβει τις πολύ μεγάλες απώλειες βιοποικιλότητας ιστορικά», πριν από την περίοδο που καλύπτεται στην ανάλυση, επισήμανε ο Άντριου Τέρι, διευθυντής προστασίας στη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, εταίρου της WWF στην κατάρτιση της έκθεσης.


Στην Αφρική, το κείμενο υπολογίζει πως η απώλεια έφθασε το 66%. «Φρικιαστικό παράδειγμα είναι αυτό του εθνικού πάρκου Καχούζι Μπιέγκα., στη ΛΔ Κονγκό, όπου οι γορίλες των ανατολικών πεδιάδων υπέστησαν μείωση πληθυσμού κατά το 80%», κυρίως εξαιτίας του κυνηγιού, σημείωσε η Άλις Ρουχουέζα, διευθύντρια του τμήματος της WWF για την Αφρική.


Δερματοχελώνες, λύγκες, δελφίνια, κοράλια και βάτραχοι είναι ανάμεσα στα «σύμβολα της βιοποικιλότητας» που απειλούνται περισσότερο, σύμφωνα με την έκθεση.


Ο Living Planet Index (LPI, «Δείκτης του Ζώντος Πλανήτη»), καταπιάνεται με 5.230 είδη και ασπόνδυλα, μοιρασμένα σε 32.000 πληθυσμούς ζώων σε όλο τον κόσμο.


Το 2020, μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature είχε θέσει ωστόσο υπό αμφισβήτηση την αξία αυτού του δείκτη, επισημαίνοντας έπειτα από τη μελέτη 14.000 πληθυσμών σπονδυλωτών μόλις το 1% παρουσίασε ακραία μείωση και ότι εάν αφαιρείτο από την εξίσωση οι υπόλοιποι πληθυσμοί δεν παρουσίαζαν ούτε ανοδική ούτε καθοδική τάση.


Η συνεχής προβολή του μηνύματος της επαπειλούμενης «καταστροφής», επιχειρηματολογούσαν οι συγγραφείς του κειμένου αυτού, μπορεί να οδηγήσει «στην απελπισία, στην άρνηση και στην απραξία», καλώντας να γίνονται πιο εντοπισμένες εκτιμήσεις που θα συμβάλλουν να «προτεραιοποιούνται οι προσπάθειες προστασίας».


Από την πλευρά της, η WWF καλεί «τα πλούσια κράτη να προσφέρουν οικονομική υποστήριξη για την προστασία του περιβάλλοντος»

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Οτι λεγαμε καποιοι καποτε και καποιοι μας ελεγαν τρελλους.Ότι χειροτερο.Πρεπει παση θυσια να το αποφυγουμε.

Ο πλανήτης οδεύει προς «μη αναστρέψιμη» κλιματική κατάρρευση

«Έχουμε φθάσει σε μία πραγματικά ζοφερή στιγμή» προειδοποιούν κορυφαίοι επιστήμονες του Κλίματος μετά και τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων των Ηνωμένων Εθνών που αποκαλύπτουν πόσο κοντά βρίσκεται ο πλανήτης σε μία κλιματική καταστροφή.
Την ανάγκη επείγουσας και συλλογικής δράσης, τώρα περισσότερο από ποτέ, καταδεικνύουν οι εκθέσεις του ΟΗΕ για το Κλίμα που δόθηκαν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας.

«Ο χρόνος εξαντλείται πολύ, πολύ γρήγορα· έχουμε φθάσει σε μία πραγματικά ζοφερή στιγμή», δηλώνει στον απόηχο της δημοσιοποίησης των εκθέσεων ο καθηγητής Γιόχαν Ρόκστρομ, εκ των κορυφαίων επιστημόνων του Κλίματος, προειδοποιώντας ότι ο πλανήτης «πλησιάζει πολύ κοντά σε μη αναστρέψιμες αλλαγές».

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν περίπου κατά το ήμισυ έως το 2030 προς επίτευξη του στόχου του περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, όμως αντίθετα εξακολουθούν να αυξάνονται, όπως κατέδειξαν οι εκθέσεις.
Και αυτό σε μία εποχή κατά την πετρελαϊκές εταιρείες ανακοινώνουν αστρονομικά κέρδη, όπως σημειώνει ο Guardian σε εκτενή ανάλυσή του αναφορικά με το σήμα κινδύνου που εκπέμπει η Γη.

Η Shell και η TotalEnergies ανακοίνωσαν αμφότερες την Πέμπτη διπλασιασμό των κερδών τριμήνου σε περίπου 10 δισ. δολάρια. Οι «γίγαντες» του πετρελαίου και του φυσικού αερίου καταγράφουν αυξανόμενα κέρδη καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση μετά την πανδημία της Covid-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κλάδος αναμένεται να συγκεντρώσει 4 τρισ. δολάρια το 2022, γεγονός που δυναμώνει τις «φωνές» για φορολόγηση υπερκερδών στην προμήθεια ενέργειας για την αντιμετώπιση της κρίσης ακρίβειας και τη χρηματοδότηση της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια.

Και οι τρεις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ έδωσαν στη δημοσιότητα άκρως ανησυχητικές εκθέσεις για το Κλίμα εντός της εβδομάδας.

Η έκθεση του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP) διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε «αξιόπιστη πορεία προς τον [σ.σ. στόχο του] 1,5 °C» και ότι η «θλιβερά ανεπαρκής» πρόοδος στη μείωση των εκπομπών άνθρακα σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι ο «ταχύς μετασχηματισμός των κοινωνιών».


Οι τρέχουσες δεσμεύσεις για δράση έως το 2030, ακόμη και αν υλοποιηθούν πλήρως, θα σήμαιναν αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά περίπου 2,5 βαθμούς Κελσίου -επίπεδο που θα καταδίκαζε τον κόσμο σε καταστροφική κλιματική κατάρρευση-, σύμφωνα με το Προγράμμα του ΟΗΕ για το Περιβάλλον.
Ελάχιστες χώρες έχουν εντείνει τα σχέδιά τους για την προστασία του κλίματος το τελευταίο έτος, παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκαν να το πράξουν στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα Cop26 στη Γλασκώβη τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO) ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές όλων των αερίων του θερμοκηπίου έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2021 -και ιδίως οι εκπομπές μεθανίου.

Η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) προσέφερε την ίδια στιγμή μία «αχτίδα προόδου» προβλέποντας ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα θα μπορούσαν να έχουν κορυφωθεί μέχρι το 2025, καθώς οι υψηλές τιμές ενέργειας ωθούν τις χώρες προς την καθαρή ενέργεια, όμως προειδοποίησε ότι αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις για το Κλίμα.

Ο καθηγητής Γιόχαν Ρόκστρομ, διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Πότσνταμ για την Έρευνα Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής, αναφέρει:


«Είναι μια πραγματικά ζοφερή στιγμή, όχι μόνο λόγω των εκθέσεων που καταδεικνύουν ότι οι εκπομπές εξακολουθούν να αυξάνονται, επομένως δεν τηρούμε ούτε τις κλιματικές συμφωνίες του Παρισιού, ούτε της Γλασκώβης, αλλά έχουμε επίσης τόσα πολλά επιστημονικά στοιχεία ότι βρισκόμαστε πολύ, πολύ κοντά σε μη αναστρέψιμες αλλαγές -πλησιάζουμε σε οριακά σημεία».
Έρευνα του Γιόχαν Ρόκστρομ και των συνεργατών του, που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο, διαπίστωσε ότι πέντε επικίνδυνα σημεία καμπής για το Κλίμα μπορεί να έχουν ήδη ξεπεραστεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη που έχει προκληθεί έως σήμερα από την ανθρώπινη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του λιωσίματος των πάγων της Γροιλανδίας, ενώ άλλα πέντε σημεία καμπής μπορεί να ξεπεραστούν ακόμη και εάν εκπληρωθεί ο στόχος του 1,5 °C.



«Επιπρόσθετα, ο κόσμος δυστυχώς βρίσκεται σε μια γεωπολιτικά ασταθή κατάσταση. Συνεπώς, τη στιγμή που χρειαζόμαστε συλλογική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, πιθανώς περισσότερο από ποτέ μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, για να διατηρήσουμε τον πλανήτη σταθερό, έχουμε ένα ιστορικό χαμηλό όσον αφορά την ικανότητά μας να ενεργούμε συλλογικά από κοινού», επισημαίνει.
«Ο χρόνος τρέχει πραγματικά πολύ, πολύ γρήγορα. Οφείλω να πω, στην επαγγελματική μου πορεία ως επιστήμονας του κλίματος, αυτό είναι ένα χαμηλό σημείο. Το 'παράθυρο' για τον [σ.σ. στόχο του 1,5 °C] κλείνει κυριολεκτικά καθώς μιλάω, οπότε είναι πολύ δύσκολο», δηλώνει στον Guardian ο Γιόχαν Ρόκστρομ.

Οι δηλώσεις του κορυφαίου καθηγητή του Κλίματος ακολουθούν την προειδοποίηση που απηύθυνε την Τετάρτη ο Γενικός Γραματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι ο πλανήτης οδεύει προς κλιματική καταστροφή και οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων για το Κλίμα είναι «θλιβερά ανεπαρκείς».

«Οι ξηρασίες, οι πλημμύρες, οι καταιγίδες και οι πυρκαγιές καταστρέφουν τις ζωές και τα μέσα διαβίωσης σε όλο τον κόσμο [και] επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα. Χρειαζόμαστε δράση για το κλίμα σε όλα τα μέτωπα και τη χρειαζόμαστε τώρα», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας ότι οι χώρες της G20 -υπεύθυνες για το 80% των εκπομπών- πρέπει να δείξουν το δρόμο.

Η Ίνγκερ Άντερσεν, επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP), δηλώνει στον Guardian ότι η ενεργειακή κρίση πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί η μετάβαση μίας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Μελέτες που δόθηκαν επίσης εντός της εβδομάδας στη δημοσιότητα καταδεικνύουν τις επιπτώσεις που έχει για την Υγεία η κλιματική αλλαγή, λόγω της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και της συνακόλουθης ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Αύξηση στους θανάτους από ακραία ζέστη, πείνα και μολυσματικές νόσους καταγράφει επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Ο πλανήτης οδεύει προς «μη αναστρέψιμη» κλιματική κατάρρευση (msn.com)
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Πρεπει παση θυσια να το αποφυγουμε.
Αμεσωςςςςς..... :wheel:
The EU is also debating whether to classify lithium as a hazardous material

ΥΓ:"Πράσινη" και "Ανάπτυξη" ΔΕΝ πάνε στην ίδια πρόταση.Δεν ειναι εφικτο
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται από αυτούς που έχουν παιδιά και ήδη βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής:


*******
Υπουργός περιβάλλοντος της Γκαμπόν (χώρα της Αφρικής με τροπικά δάση):
~~ «Είναι φρικτό που το λέω αυτό, όμως μέχρι να αρχίσουν να πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα ανεπτυγμένα κράτη εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει»
~~ «Ξανά και ξανά, οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν προχωρήσει σε δεσμεύσεις που δεν έχουν υλοποιήσει. Έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές τους και δεν το κάνουν σε επαρκή βαθμό. Έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν, πράγμα που δεν φαίνεται να υλοποιείται. Δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα, επομένως θα περιμέναμε μια πιο ειλικρινή εμπλοκή από τα ανεπτυγμένα κράτη και θα περιμέναμε ότι θα σέβονταν τον λόγο τους και τις δεσμεύσεις τους....
... Έχω τρία παιδιά. Τους λέω ότι λείπω επειδή προσπαθώ να σώσω τον πλανήτη. Το καταλαβαίνουν, γιατί είναι η αλήθεια. Δημιουργούμε ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα για την επόμενη γενιά».
********



ΥΓ:Είναι κρίμα όντως για χρόνια να ζουν σε τέτοιες καταστάσεις αναπτυσσόμενες χώρες και να υπάρχουν άτομα να σε κοροϊδεύουν ότι ο πλανήτης δεν πάει καλά .Η ιδεολογία των δυτικών πρέπει να άλλαξει....όχι μόνο στην σκέψη αλλά και στην πράξη
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,674 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,844 μηνύματα.
Γιατί το λες αυτό; Δώσε μου μια σωστή τεκμηρίωση γιατί εχω ήδη 100 τρόπους να σου πω ότι είσαι λάθος.
Γιατι GDP growth και πρασινο (προστασια περιβαλλοντος κλπ) δεν πανε μαζι .Ειναι αντιστροφος αναλογα στοιχεια στην μαθηματικη εξισωση .Αν θες προστασια περιβαλλοντος και μηπως σωσουμε κατι απ τον πλανητη ....τοτε θες gdp degrowth συμφωνα με μελετες μεγαλων οργανισμων IPCC . Αν θες περισσοτερη αναλυση μπορω να κατσω να γραψω αναλυτικα αλλα να μιλησουμε σοβαρα !
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Γιατι GDP growth και πρασινο (προστασια περιβαλλοντος κλπ) δεν πανε μαζι .Ειναι αντιστροφος αναλογα στοιχεια στην μαθηματικη εξισωση .Αν θες προστασια περιβαλλοντος και μηπως σωσουμε κατι απ τον πλανητη ....τοτε θες gdp degrowth συμφωνα με μελετες μεγαλων οργανισμων IPCC . Αν θες περισσοτερη αναλυση μπορω να κατσω να γραψω αναλυτικα αλλα να μιλησουμε σοβαρα !
Εξαιρετικη αναλυση δεν το συζητω.

Δηλαδη,.δεν υπαρχει αυτο!
Και αυτο βεβαια που βλεπετε,το απο πανω... ειναι η εκ του πονηρου σταση...''δεν γινεται αναπτυξη και προστασια περιβαλλοντος '' για να μην ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ απλα Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και να μην κανουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Παμε παρακατω λοιπον σε αληθινες ειδησεις.
Ασχημες πολυ.

«Το 1/3 των προστατευόμενων παγετών της UNESCO είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν μέχρι το 2050»

Κινδυνεύουν Κιλιμάντζαρο, Yellowstone και Πυρηναία μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

1667583109342.png

Οι παγετώνες που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας της UNESCO ως περιοχές πολιτιστικής κληρονομιάς κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέχρι το 2050, όπως προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη .

Μεταξύ αυτών το Yellowstone και το Εθνικό Πάρκο στο Κιλιμάντζαρο σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ που προειδοποιεί και προτρέπει τους ηγέτες να ενεργήσουν άμεσα.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από σχετική μελέτη 18.600 παγετώνων σε 50 περιοχές Παγκόσμιας Κληρονομιάς, που καλύπτουν περίπου 66.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση. Η έκθεση διαπίστωσε ότι οι παγετώνες στο ένα τρίτο των περιοχών αυτών είναι «καταδικασμένοι να εξαφανιστούν».

Η μελέτη «δείχνει ότι αυτοί οι παγετώνες υποχωρούν με επιταχυνόμενο ρυθμό από το 2000 λόγω των εκπομπών CO2, οι οποίες αυξάνουν την παγκόσμια θερμοκρασία», ανέφερε η UNESCO.

Οι παγετώνες χάνουν κάθε χρόνο 58 δισεκατομμύρια τόνους πάγου, όγκος που ισοδυναμεί με τη συνδυασμένη ετήσια χρήση νερού της Γαλλίας και της Ισπανίας. Παράλληλα, η απώλεια αυτή είναι υπεύθυνη για σχεδόν το 5% της παρατηρούμενης παγκόσμιας ανόδου της στάθμης της θάλασσας, όπως εξήγησε η υπηρεσία.

«Οι παγετώνες στο ένα τρίτο των 50 Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν μέχρι το 2050, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας», σημειώνει η UNESCO.

«Αλλά είναι ακόμα δυνατό να σωθούν οι παγετώνες στα υπόλοιπα δύο τρίτα των περιοχών, εάν όμως η άνοδος της θερμοκρασίας δεν ξεπεράσει τον 1,5°C σε σύγκριση με την προβιομηχανική περίοδο».

Οι χώρες έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την θερμοκρασία του πλανήτη μέχρι το ανώτατο όριο των 1,5 βαθμών Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα, ένας στόχος ωστόσο που φαίνεται πως θα χαθεί λόγω των τρεχουσών εκπομπών ρύπων.

«Αυτή η έκθεση είναι μια έκκληση για δράση», δήλωσε η επικεφαλής της UNESCO Audrey Azoulay, ενόψει της συνόδου κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο που ξεκινά τη Δευτέρα.

«Μόνο μια ταχεία μείωση των επιπέδων εκπομπών CO2 μπορεί να σώσει τους παγετώνες και την εξαιρετική βιοποικιλότητα που εξαρτάται από αυτούς. Η σύνοδος COP27 θα έχει κρίσιμο ρόλο για να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων σε αυτό το ζήτημα», πρόσθεσε.

Στην Αφρική, οι παγετώνες σε όλα τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς είναι πολύ πιθανό να έχουν εξαφανιστεί μέχρι το 2050, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου στο Κιλιμάντζαρο και του Όρους Κένυα, όπως προειδοποιεί η UNESCO.

Ανάλογη εικόνα και στην Ευρώπη, όπου μέσα σε τρεις δεκαετίες ορισμένοι παγετώνες στα Πυρηναία και στους Δολομίτες αναμένεται επίσης να έχουν εξαφανιστεί.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους παγετώνες στα εθνικά πάρκα Yellowstone και Yosemite στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το λιώσιμο των πάγων και του χιονιού είναι μία από τις 10 βασικές απειλές για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο.

Με πληροφορίες του AFP
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,448 μηνύματα.
Εξαιρετικη αναλυση δεν το συζητω.

Δηλαδη,.δεν υπαρχει αυτο!
Και αυτο βεβαια που βλεπετε,το απο πανω... ειναι η εκ του πονηρου σταση...''δεν γινεται αναπτυξη και προστασια περιβαλλοντος '' για να μην ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ απλα Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και να μην κανουμε ΤΙΠΟΤΑ.
Παμε παρακατω λοιπον σε αληθινες ειδησεις.
Ασχημες πολυ.
Εντομεταξυ δεν έβαλε μέσα στο παιχνίδι την τεχνολογία και το ρόλο που παίζει στην μείωση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα υπάρχει η εξίσωση I= PAT, που δείχνει της σχέση μεταξύ της μόλυνσης του περιβάλλοντος (I ) και των συντελεστών που την προκαλούν.

Population = Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός τότε η επιβάρυνση στο πλανήτη αυξάνει , το πρόβλημα αυτό το είχε διαπιστώσει για πρώτη φορά ο Μαλθους . Για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να περιοριστεί ο πληθυσμός / η αύξηση του πληθυσμού.

Average consumption = Η μέση κατανάλωση η οποία όσο αυξάνει τόσο αυξάνει η μόλυνση του περιβάλλοντος . Για να λυθεί το πρβλημα εδώ θα μπορούσαμε να μειώσουμε την ατομική μας κατανάλωση και να μην είμαστε τόσο σπάταλοι.

Technology = Η θετική ανεξάρτητη μεταβλητή της εξίσωσης είναι η τεχνολογία , όσο αυξάνεται αυτή τόσο μειώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την παραγωγική διαδικασία. Ο λόγος είναι επειδή όσο βελτιώνεται η τεχνολογία μπορείς να παράγεις την ίδια ποσότητα προϊόντων με λιγότερους συντελεστές παραγωγής , μπορείς να έχεις τεχνικές παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον , νέες μεθόδους επαναχρησιμοποίησης , ανάπτυξη των ΑΠΕ κτλ.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Ναι..δυστυχως εδω πρεπει να μπει αυτη η ειδηση.Κια δεν μπαινει αυθαιρετα.Ηδη εχουν μιλησει επιστημονες καιε χουν πει οτι ακριβως αυτο ειναι η κλιματικη κριση ,ακραια φαινομενα πιο συχνα και ειμαστε ενα τσακ απο το να αποσταθεροποιηθει το κλιμα.Αν αποσταθεροποιηθει ..χεσε ψηλα και αγναντευε.

1672039506132.png

«Δεν ήταν τα Χριστούγεννα που θέλαμε»: η χιονοθύελλα που σαρώνει εδώ και ημέρες τις κεντρικές και τις ανατολικές ΗΠΑ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους, ενώ δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την ημέρα των Χριστουγέννων.

Τριάντα επτά θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί σε εννέα Πολιτείες, από τους οποίους 13 στην κομητεία Ίρι, που βρίσκεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και περιλαμβάνει την πόλη Μπάφαλο, όπου οι σωροί του χιονιού φθάνουν σε μερικά σημεία τα τρία μέτρα. Μερικά από τα θύματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητα και άλλα στον δρόμο, μέσα στο χιόνι.


Από το βράδυ της Τετάρτης, οι Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται απ’ αυτή τη σπάνιας σφοδρότητας καταιγίδα, οι πολικοί άνεμοι της οποίας προκάλεσαν σημαντικές χιονοπτώσεις, κυρίως στην περιφέρεια των Μεγάλων Λιμνών.

«Δεν ήταν τα Χριστούγεννα που θέλαμε», είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς, αξιωματούχος της κομητείας Ίρι, ο οποίος εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί στην κομητεία του. «Υπάρχουν άνθρωποι αποκλεισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους εδώ και περισσότερο από δύο ημέρες και άλλοι μέσα σε σπίτια όπου οι θερμοκρασίες είναι ψυγείου», προειδοποίησε.


Την Παρασκευή ανακοινώθηκε στην περιφέρεια αυτή απαγόρευση των μετακινήσεων, εντούτοις εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν αποκλεισμένοι μέσα στα οχήματά τους. Οι διασώστες πήγαιναν χθες, Κυριακή, από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο για να δουν «αν υπήρχαν μέσα πτώματα», είπε ο Μαρκ Πόλονκαρτς μιλώντας στο CNN.
1672039624644.png


1672039659887.png

«Μείζων κρίση»​


«Είναι μια μείζων κρίση», παραδέχθηκε η κυβερνήτρια της πολιτείας της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, η οποία έχει γεννηθεί στο Μπάφαλο και έδωσε εντολή να αναπτυχθεί η Εθνοφρουρά. «Έχω δει όλες τις μεγάλες χειμερινές καταιγίδες των 60 τελευταίων ετών», είπε. «Αυτή εδώ είναι η χειρότερη».

Η ηλεκτροδότηση δεν θα αποκατασταθεί πλήρως στο Μπάφαλο πριν από σήμερα, Δευτέρα, προειδοποίησε ο Πόλονκαρτς και κάλεσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, καθώς οι δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

Από 30 έως 60 εκατοστά χιονιού επρόκειτο να πέσουν ακόμη μέχρι τη νύκτα, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της αμερικανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NWS). «Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί» ώστε το χιόνι «σχηματίζει κάτι σαν θίνες», είναι «τρελό», περιέγραφε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο η 34χρονη Άλι Λόσον, που ζει στο Μπάφαλο εδώ και οκτώ χρόνια.

Περισσότερα από 48.000 νοικοκυριά εξακολούθούσαν χθες, Κυριακή, να είναι χωρίς ηλεκτρικό στην ανατολική ακτή, όπου η κακοκαιρία είχε αρχικά προκαλέσει τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 150.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Κίνδυνος υποθερμίας​


Οι θερμοκρασίες αναμένεται πάντως ότι θα επιστρέψουν «στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα έως τα μέσα της εβδομάδας», σύμφωνα με τη NWS.

Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες, Κυριακή, και προστίθενται στις περίπου 3.500 που είχαν ακυρωθεί το Σάββατο και στις 6.000 άλλες που είχαν ακυρωθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.com.

Σχεδόν παντού στις αμερικανικές πόλεις, όπως στο Ντένβερ ή το Σικάγο, άνοιξαν καταφύγια για να υποδεχθούν ανθρώπους που είχαν ανάγκη ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν και να προστατευθούν από τον κίνδυνο της υποθερμίας.

Στο Ελ Πάσο του Τέξας απελπισμένοι μετανάστες που είχαν έρθει από το Μεξικό κατέφυγαν για να ζεσταθούν σε εκκλησίες, σχολεία και ένα κοινωνικό κέντρο, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπαιδευτικός και εθελόντρια Ρόζα Φάλκον.

Όμως μερικοί επέλεξαν να παραμείνουν έξω επειδή φοβούνταν ότι θα τραβούσαν την προσοχή των μεταναστευτικών αρχών, πρόσθεσε.

Η καταιγίδα έπληξε και τον Κάναδά, όπου τροχαίο δυστύχημα λεωφορείου σε παγωμένο δρόμο στη Βρετανική Κολομβία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, κυρίως στο Οντάριο και το Κεμπέκ.

Τα δρομολόγια όλων των αμαξοστοιχιών από το Τορόντο προς την Οτάβα και το Μόντρεαλ ακυρώθηκαν εξάλλου την ημέρα των Χριστουγέννων μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου, σύμφωνα με την καναδική υπηρεσία σιδηροδρομικών μεταφορών.

Από την Αμερική στην Ελλάδα...72 βαθμοί Κελσίου διαφορά: Πώς εξηγείται το φαινόμενο - Οι ειδικοί «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου»

Πολικό είναι το ψύχος στις ΗΠΑ με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους -50 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η Ευρώπη βιώνει τα πιο ζεστά Χριστούγεννα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 22 βαθμούς. Εβδομηνταδύο ολόκληρους βαθμούς διαφορά σε μια μέρα έχουν δύο ήπειροι με την αμερικανική ήπειρο να βιώνει έναν πρωτοφανή βαρύ χειμώνα και την Ευρώπη να βιώνει σπάνια καλοκαιρία που θυμίζει άνοιξη. Από τη μία πλευρά Καναδάς, Τέξας και Μεξικό έχουν μπει στην «κατάψυξη», ενώ από την άλλη, Γαλλία, Βέλγιο και Ισπανία τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί τέτοια εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη το φαινόμενο προκλήθηκε στις ΗΠΑ καθώς μια πολική αέρια μάζα από τον Καναδά κινήθηκε προς νότια φτάνοντας προς τον Κόλπο του Μεξικού τυλίγοντας στο κρύο και το χιόνι πολλές πολιτείες της Αμερικής ενώ στη Γηραιά ήπειρο μια αέρια μάζα που βρίσκεται πάνω από την Ιταλία έδωσε αυξημένες θερμοκρασίες επηρεάζοντας και τη χώρα μας με 18 και 20 βαθμούς βιώνει τα πιο ζεστά Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών.

«Μια φορά στα 60 χρόνια συμβαίνει αυτό»​

Για το ακραίο αυτό φαινόμενο αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής μίλησαν στην τηλεόραση του OPEN δυο κορυφαίοι ειδικοί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τι θα ακολουθήσει.

«Τέτοια φαινόμενα αυτής της έκτασης συμβαίνουν μια φορά στα 60, 70 χρόνια ή και 80 χρόνια. Ο άνθρωπος έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον και όπως έχω τονίσει πολλές φορές όταν το ακραίο γίνεται σύνηθες τότε τα πράγματα δεν θα έχουν επιστροφή» τόνισε ο καθηγητής φυσικής της ατμόσφαιρας, Χρήστος Ζερεφός.
Στην ίδια γραμμή και ο καθηγητής φυσικών καταστροφών Κώστας Συνολάκης ο οποίος τόνισε ότι «η ανθρωπότητα μπορεί να μην επιζήσει έτσι όπως την ξέρουμε στον επόμενο αιώνα, εάν το κλίμα αποσταθεροποιηθεί τελείως» και πρόσθεσε πως «δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε όχι μόνο σε βάθος χρόνου 100 ετών πόσο ακραία μπορεί να γίνουν αυτά τα φαινόμενα, αλλά ούτε το τι θα συμβαίνει σε 10 χρόνια από τώρα. Έχουμε διαφορετικά σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί».


Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, κινδυνεύουν μέχρι το 2050 να εξαφανιστούν αμμώδεις παραλίες στην Ελλάδα από την στάθμη της θάλασσας που ανεβαίνει. «Οι πάγοι έχουν συρρικνωθεί κατά τρόπο εκρηκτικό, έχουν χάσει πάνω από τη μισή επιφάνεια που είχαν πριν από 50 χρόνια», σημείωσε ο κ. Ζερεφός και πρόσθεσε ότι «πρέπει ο καθένας να βάλει το πετραδάκι του, εξοικονομώντας ενέργεια».
Ο Κ. Συνολάκης υπογράμμισε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε «μόνο και μόνο αν περιορίσουμε την σπατάλη του φαγητού και να ανακυκλώνουμε».
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στη Σουηδέζα ακτιβίστρια και τον Άντριου Τέιτ​


Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον Άντριου Τέιτ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο διάσημος influencer και αρνητής της κλιματικής αλλαγής, προσπάθησε να προκαλέσει τη γνωστή ακτιβίστρια μέσω Twitter, προκειμένου- κατά τα φαινόμενα- να ξεκινήσει μία δημόσια αντιπαράθεση μαζί της. Η Τούνμπεργκ όμως, δεν άφησε ασχολίαστες τις δημοσιεύσεις του και προχώρησε με τη σειρά της σε μία απάντηση που γρήγορα «σάρωσε» το διαδίκτυο.
Ο Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για μισογυνισμό και έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες των social media, έγραψε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter: «Έχω 33 αυτοκίνητα», ενώ στην ανάρτησή του έκανε αναφορά σε μια Bugatti και δύο Ferrari, σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή.
«Παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους» συμπλήρωσε ο influencer απευθυνόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια.
«Ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο smalldickenergy@getalife.com (σε ελεύθερη μετάφραση μικρ...τσούτσ@νηενέργεια@βρεςνακάνειςκάτιστηζωήσου.com».)» του απάντησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Η αντίδραση της ακτιβίστριας έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας στο Twitter περισσότερες από 150 εκατ. προβολές, 2,5 εκατ. likes και περισσότερα από 400 χιλιάδες retweets.

 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στη Σουηδέζα ακτιβίστρια και τον Άντριου Τέιτ​


Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον Άντριου Τέιτ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο διάσημος influencer και αρνητής της κλιματικής αλλαγής, προσπάθησε να προκαλέσει τη γνωστή ακτιβίστρια μέσω Twitter, προκειμένου- κατά τα φαινόμενα- να ξεκινήσει μία δημόσια αντιπαράθεση μαζί της. Η Τούνμπεργκ όμως, δεν άφησε ασχολίαστες τις δημοσιεύσεις του και προχώρησε με τη σειρά της σε μία απάντηση που γρήγορα «σάρωσε» το διαδίκτυο.
Ο Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για μισογυνισμό και έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες των social media, έγραψε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter: «Έχω 33 αυτοκίνητα», ενώ στην ανάρτησή του έκανε αναφορά σε μια Bugatti και δύο Ferrari, σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή.
«Παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους» συμπλήρωσε ο influencer απευθυνόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια.
«Ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο smalldickenergy@getalife.com (σε ελεύθερη μετάφραση μικρ...τσούτσ@νηενέργεια@βρεςνακάνειςκάτιστηζωήσου.com».)» του απάντησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Η αντίδραση της ακτιβίστριας έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας στο Twitter περισσότερες από 150 εκατ. προβολές, 2,5 εκατ. likes και περισσότερα από 400 χιλιάδες retweets.


Μάλλον αυτό μας δείχνει πόσο λάθος είναι να εμπιστεύεσαι τη γνώμη της πλειοψηφίας. Για οποιοδήποτε ζήτημα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Διαδικτυακή διαμάχη ανάμεσα στη Σουηδέζα ακτιβίστρια και τον Άντριου Τέιτ​


Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον Άντριου Τέιτ και την Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο διάσημος influencer και αρνητής της κλιματικής αλλαγής, προσπάθησε να προκαλέσει τη γνωστή ακτιβίστρια μέσω Twitter, προκειμένου- κατά τα φαινόμενα- να ξεκινήσει μία δημόσια αντιπαράθεση μαζί της. Η Τούνμπεργκ όμως, δεν άφησε ασχολίαστες τις δημοσιεύσεις του και προχώρησε με τη σειρά της σε μία απάντηση που γρήγορα «σάρωσε» το διαδίκτυο.
Ο Τέιτ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για μισογυνισμό και έχει αποκλειστεί από πολλές πλατφόρμες των social media, έγραψε στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter: «Έχω 33 αυτοκίνητα», ενώ στην ανάρτησή του έκανε αναφορά σε μια Bugatti και δύο Ferrari, σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή.
«Παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους» συμπλήρωσε ο influencer απευθυνόμενος στη Σουηδέζα ακτιβίστρια.
«Ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο smalldickenergy@getalife.com (σε ελεύθερη μετάφραση μικρ...τσούτσ@νηενέργεια@βρεςνακάνειςκάτιστηζωήσου.com».)» του απάντησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ.
Η αντίδραση της ακτιβίστριας έγινε αμέσως viral, συγκεντρώνοντας στο Twitter περισσότερες από 150 εκατ. προβολές, 2,5 εκατ. likes και περισσότερα από 400 χιλιάδες retweets.

Θεα! Και λιγα του ειπε του μαλακα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,448 μηνύματα.
Έλεος με αυτό το υστερικο κοριτσάκι.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,448 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,671 μηνύματα.
Όντως στις φωνές και στην υστερία δεν την φτάνω ευτυχώς.😉😉
Τον μονο υστερικο που βλεπω εγω εδω εισαι ΕΣΥ που οπως παντα παθαινεις ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ με την κοπελα.
Συνελθε.
Δεν μας αφορα η αποψη σου για την συγκεκριμενη.Αν εχεις κατι να προσθεσεις στο θεμα περι κλιματικης αλλαγης καλως.
Αλλιως εχουμε καταλαβει αιωνες τωρα το υστερικο σου συνδρομο με την κοπελα.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να σε ακουμε φωτη .
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,448 μηνύματα.
Τον μονο υστερικο που βλεπω εγω εδω εισαι ΕΣΥ που οπως παντα παθαινεις ΥΣΤΕΡΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ με την κοπελα.
Συνελθε.
Δεν μας αφορα η αποψη σου για την συγκεκριμενη.Αν εχεις κατι να προσθεσεις στο θεμα περι κλιματικης αλλαγης καλως.
Αλλιως εχουμε καταλαβει αιωνες τωρα το υστερικο σου συνδρομο με την κοπελα.
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να σε ακουμε φωτη .
Αν με βαρέθηκες Πουπι υπάρχει το ignore. Όπως λες την άποψη σου εσυ έτσι μπορώ να την λέω και εγώ οκ;; Εκτός αν η μόνη άποψη που γίνεται αποδεκτή είναι αυτή που είναι η ίδια με την δίκη σου και της Γκρετας.

Αντικειμενικά το συγκεκριμένο πλάσμα δεν έχει καταφέρει τίποτα παρά να ουρλιάζει και να λέει how dare you. Αν δεν είχε πλούσιους γονείς δεν θα την ξέραμε καν. Ευτυχώς που η πλειοψηφία πλέον γελάει μόνο που την βλέπει 😉😉.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top