Παγκόσμια αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής/κρίσης

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,500 μηνύματα.
Θα το παρω και εγω.Να το δειχνω στις αμοιβαδες που την αμφισβητουν.
20240409_165108.jpg
20240409_165119.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Δυστυχως ότι χειροτερο.
Θυμαμαι το γιουχαισμα που ετρωγα ΕΔΩ..απο πολλα μελη οταν χρονια πριν αναφερομουνσ την κλιματικη αλλαγη.

19 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ

Ανυπολόγιστος πλέον ο αντίκτυπος της ραγδαίας αύξησης θερμοκρασίας των ωκεανών, λένε οι επιστήμονες


Μετά και το απόλυτο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών του Μαρτίου, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, εκφράζοντας φόβους για καταστροφικές επιπτώσεις στο κλίμα στο σύνολό του.

Η θερμοκρασία των ωκεανών, οι οποίοι καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της Γης και έχουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του παγκόσμιου κλίματος, έφτασε σε νέο απόλυτο ρεκόρ τον Μάρτιο, με κατά μέσον όρο 21,07 βαθμούς Κελσίου να μετρώνται στην επιφάνεια της θάλασσας, με εξαίρεση τις ζώνες κοντά στους πόλους, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο Copernicus.

Η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας, η οποία δεν σταματά να επιδεινώνεται μήνα τον μήνα εδώ και έναν χρόνο, απειλεί τη θαλάσσια ζωή και προκαλεί μεγαλύτερη υγρασία στην ατμόσφαιρα, πράγμα συνώνυμο με πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες, όπως ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές.
«Οι αλλαγές γίνονται τόσο γρήγορα που δεν είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε τον αντίκτυπο» που έχουν, αναγνωρίζει ο Βίνταρ Χέλγκεσεν, εκτελεστικός γραμματέας της Διακυβερνητικής Ωκεανογραφικής Επιτροπής της UNESCO, ο οποίος τονίζει ότι «επείγει η αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης των ωκεανών».



«Είναι απαραίτητο να γίνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για την παρατήρηση και την έρευνα σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) κατά τη Διάσκεψη της Δεκαετίας των Ωκεανών στη Βαρκελώνη, στην οποία συμμετείχαν 1.500 επιστήμονες, εκπρόσωποι κρατών ή οργανώσεων, και σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες της.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ωκεανοί έχουν απορροφήσει από την αρχή της βιομηχανικής περιόδου το 90% της πλεονάζουσας θερμότητας που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Τα θαλάσσια περιβάλλοντα, τα οποία παράγουν σχεδόν το μισό από το οξυγόνο που αναπνέουμε επέτρεψαν κατ’αυτόν τον τρόπο στην επιφάνεια της Γης να παραμείνει κατοικήσιμη.

«Αναρωτιόμαστε αν υποτιμήσαμε την επερχόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη»​

«Ο ωκεανός έχει θερμοχωρητικότητα πολύ μεγαλύτερη από την ατμόσφαιρα, απορροφά πολύ περισσότερη θερμότητα, αλλά δεν μπορεί να την απορροφά στο άπειρο», προειδοποίησε η Κριστίνα Γκονθάλεθ Άρο, ερευνήτρια του Ινστιτούτου Επιστημών της Θάλασσας στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με μελέτη αναφοράς που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο, οι ωκεανοί απορρόφησαν το 2023 τεράστια ποσότητα ενέργειας, τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να βράσει το νερό από «δισεκατομμύρια πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων».
Ένας από τους μεγάλους στόχους της Δεκαετίας των Ωκεανών (2021-2030) είναι ο κόσμος να διευρύνει τις γνώσεις του για την υπερθέρμανσή τους και να αποκρυπτογραφήσει τις πολλαπλές επιπλοκές της, με στόχο να προσπαθήσει να τις περιορίσει.

«Αγνοούμε ακόμη πολλά πράγματα για τους ωκεανούς. Έχουμε χαρτογραφήσει μόνον περίπου το 25% του θαλάσσιου βυθού του πλανήτη και, ταυτοχρόνως, οφείλουμε να χαρτογραφήσουμε και να παρακολουθούμε απευθείας τις αλλαγές που προκαλούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο Χέλγκεσεν.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, υπηρεσία του ΟΗΕ, πάνω από το 90% των ωκεανών του πλανήτη αντιμετώπισε κάποια στιγμή κατά το έτος 2023 κύματα θερμότητας, με άμεσο αντίκτυπο στο κλίμα και στα οικοσυστήματα στο σύνολο του πλανήτη (…) όποια απόσταση κι αν τα χώριζε από τη θάλασσα.
«Βρισκόμαστε σε πορεία που προκαλεί πολλά ερωτήματα στους επιστήμονες και που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν υποτιμήσαμε την επερχόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη», προειδοποίησε από τη Βαρκελώνη ο Ζαν-Πιερ Γκατουζό, ειδικός του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS).
Με πληροφορίες από ΑΠΕ
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Νομιζω το εχουμε χασει το παιχνιδι...μαλλον θα πολεμησουμε για τα ακρως χειροτερα πια..


Ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα προειδοποίησε ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη έχει ξεκινήσει, ενώ την ίδια ώρα άσκησε σφοδρή κριτική στις χώρες G20 που αντιπροσωπεύουν το 80% των εκπομπών της ανθρωπότητας.

Δύο χρόνια έχουν στη διάθεση τους οι κυβερνήσεις, οι επιχειρηματικοί ηγέτες και οι αναπτυξιακές τράπεζες για να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποτρέψουν μια πολύ χειρότερη κλιματική κρίση, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα δήλωσε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των πολιτικών.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η μείωση στο μισό των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έως το 2030 είναι κρίσιμης σημασίας για να σταματήσει μια αύξηση στις θερμοκρασίες κατά περισσότερο από 1,5 βαθμό Κελσίου που θα πυροδοτήσει πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και ζέστη.

Η G20, διχασμένη ως προς τα γεωπολιτικά ζητήματα, δεν μπορεί να «υποβιβάσει σε δεύτερη θέση» την απορρύθμιση του κλίματος η οποία «θα αποδεκατίσει» τις οικονομίες της, προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα, συνηγορώντας υπέρ μιας «νέας οικονομικής συμφωνίας» για να βοηθηθούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να καταπολεμήσουν την υπερθέρμανση.


Οι ευθύνες των χωρών G20 σύμφωνα με τον ΟΗΕ

«Η επίρριψη της ευθύνης στους άλλους δεν είναι στρατηγική» και «η υποβίβαση του κλίματος σε δεύτερη θέση δεν είναι η λύση σε μια απορρύθμιση που θα αποδεκατίσει κάθε οικονομία χωριστά της G20 και η οποία άρχισε ήδη να προκαλεί ζημιές», δήλωσε ο Σάιμον Στιλ σε ομιλία που εκφώνησε στο Λονδίνο.

Η αποδέσμευση δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι απαραίτητα για την ενεργειακή μετάβαση και την προσαρμογή στα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι κεντρικό θέμα των διεθνών διαπραγματεύσεων για το κλίμα το 2024, ενόψει της COP29 τον Νοέμβριο στο Μπακού, και στο επίκεντρο των εαρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Απριλίου.

«Η οικονομική δύναμη πυρός που η G20 επιστράτευσε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, θα πρέπει να επιστρατευθεί εκ νέου και να προσανατολιστεί αποφασιστικά προς τη μείωση των εκπομπών που καλπάζουν» και στην προσαρμογή «αμέσως», πρόσθεσε ο εκτελεστικός γραμματέας της Συνθήκης-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (CCNUCC).

Η ηγεσία της G20, της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, που αντιπροσωπεύει το 80% των εκπομπών της ανθρωπότητας «πρέπει να είναι στο κέντρο της λύσης, όπως ήταν κατά τη διάρκεια της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης», πρόσθεσε ο Στιλ απευθυνόμενος στο φόρουμ αυτό των πλούσιων χωρών και των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών, εκ των οποίων η Κίνα, η Ινδία και η Βραζιλία.

Οι χώρες όλου του κόσμου πρέπει να ενισχύσουν τους στόχους τους για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι οποίοι είναι πολύ ανεπαρκείς σήμερα για να περιορίσουν την υπερθέρμανση στον 1,5°C όπως προβλέπει η Συμφωνία του Παρισιού, υπενθύμισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ. Ο Σάιμον Στιλ υπογράμμισε επίσης τον «απόλυτα καθοριστικό ρόλο» των χωρών της G7 «ως βασικών μετόχων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ».

Παρότι όλες οι χώρες του κόσμου πρέπει να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους της μείωσης των εκπομπών έως την COP30, το 2025, η αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας είναι ένα «προαπαιτούμενο» στις προσπάθειες για το θέμα αυτό των αναπτυσσόμενων χωρών «χωρίς τις οποίες όλες οι οικονομίες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της G7, σύντομα θα πληγούν από σοβαρά και μόνιμα προβλήματα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Η προειδοποίησή του παρεμβαίνει σε μια στιγμή όπου ο πληθωρισμός και οι περιορισμοί της οικολογικής μετάβασης απειλούν, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, τις κλιματικές φιλοδοξίες των πλούσιων χωρών και εμμέσως, τη διεθνή οικονομική αλληλεγγύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Διοτι βεβαια υπαρχει και το οικονομικο κοστος.Που θα κληθει να το πληρωσει ποιος; :yes:


Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 20:09
Γερμανία: Στα 38 τρις δολάρια ετησίως μέχρι το 2050 οι ζημιές από την κλιματική αλλαγή
AP Photo/Marco Ugarte
Οι ζημιές στις καλλιέργειες, τις υποδομές, την παραγωγικότητα και την υγεία από την κλιματική αλλαγή θα κοστίζουν έως και 38 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2050 και το ποσό αυτό είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί, καθώς από την ανθρώπινη δραστηριότητα εκπέμπονται περισσότερα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα Τετάρτη (17/4) στη δημοσιότητα.

Οι οικονομικές επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή δεν έχουν γίνει πλήρως κατανοητές και οι οικονομολόγοι συχνά διαφωνούν ως προς την έκτασή τους.
Η μελέτη του Ινστιτούτου Πότσδαμ για την Έρευνα των Κλιματικών Επιπτώσεων (PIK), που στηρίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση, ξεχωρίζει λόγω της σοβαρότητας των ευρημάτων της. Υπολογίζεται μεταξύ άλλων ότι η κλιματική αλλαγή θα μειώσει κατά 17% το παγκόσμιο ΑΕΠ μέχρι τα μέσα του αιώνα.

«Ο παγκόσμιος πληθυσμός είναι φτωχότερος απ’ ό,τι θα ήταν χωρίς την κλιματική αλλαγή», είπε η Λεόνι Βεντς, ερευνήτρια κλιματικών δεδομένων και εκ των συγγραφέων της μελέτης. «Μας κοστίζει πολύ λιγότερα η προστασία του κλίματος, από το να μην το κάνουμε», πρόσθεσε.

Το κόστος των μέτρων για τον περιορισμό της υπερέρμανσης θα φτάσει τα 6 τρισεκ. δολάρια​

Το κόστος των μέτρων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σύγκριση με τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής εποχής, εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 6 τρισεκ. δολάρια μέχρι το 2050. Το ποσό αυτό θα είναι μικρότερο από το ένα έκτο του κόστους των ζημιών που θα προκαλούνταν εάν η υπερθέρμανση ξεπερνούσε αυτό το επίπεδο, σύμφωνα με τη μελέτη.


Μολονότι προηγούμενες μελέτες συμπέραιναν ότι η κλιματική αλλαγή θα ωφελήσει τις οικονομίες ορισμένων χωρών, το PIK διαπιστώνει ότι σχεδόν όλοι θα υποφέρουν – και οι φτωχές, αναπτυσσόμενες χώρες θα πληγούν σκληρότερα. Η εκτίμηση των ζημιών βασίζεται σε προβλέψεις για την θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις. Δεν λαμβάνονται υπόψη τα ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλες καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα, όπως οι δασικές πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας. Επίσης, βασίζεται μόνο στις τρέχουσες εκπομπές καυσαερίων, μολονότι ο όγκος τους συνεχίζει να αυξάνεται φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι κυβερνήσεις όχι μόνο δαπανούν ελάχιστα για να περιορίσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση αλλά επίσης υστερούν όσον αφορά τις δαπάνες για την προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές.

Στη μελέτη αυτήν οι ερευνητές συνέκριναν τις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις σε περισσότερες από 1.600 περιοχές τα τελευταία 40 χρόνια και εξέτασαν το κόστος αυτών των φαινομένων. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν προβλέψεις κλιματικών μοντέλων για να υπολογίσουν τις μελλοντικές ζημιές.
Εάν οι εκπομπές αερίων συνεχιστούν με τον σημερινό ρυθμό και η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ανέβει πάνω από 4 βαθμούς Κελσίου, η εκτιμώμενη οικονομική ζημιά μετά το 2050 θα ανέλθει στο 60% το εισοδήματος μέχρι το 2100. Ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας στους 2 βαθμούς θα μείωνε τις απώλειες αυτές στο 20%, κατά μέσο όρο.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,290 μηνύματα.

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.

Ειναι που καποιος ειχε πει οτι το ντουμπαι τα αντιμετωπιζει ΟΛΑ.
Κανενας δεν ειναι πιο δυνατος απο την δυναμη της φυσης.
Το μονο που ξεπερναει την δυναμη της φυσης ειναι ..........Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ.Την οποια βεβαια πληρωνουμε.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,290 μηνύματα.
Ειναι που καποιος ειχε πει οτι το ντουμπαι τα αντιμετωπιζει ΟΛΑ.
Κανενας δεν ειναι πιο δυνατος απο την δυναμη της φυσης.
Το μονο που ξεπερναει την δυναμη της φυσης ειναι ..........Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ.Την οποια βεβαια πληρωνουμε.

Το UAE και Saudi Arabia θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή καθώς είναι ουσιαστικά έρημος η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές. Θεωρώ ότι λιγότερο affect θα έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, χαμηλά επίπεδα εκπομπών αερίων ενώ βασίζονται σχεδόν απόλυτα στα renewable sources of energy. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όμως θεωρώ ότι θα πάνε καλύτερα σε σχέση νε τους υπόλοιπους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Το UAE και Saudi Arabia θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή καθώς είναι ουσιαστικά έρημος η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές. Θεωρώ ότι λιγότερο affect θα έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, χαμηλά επίπεδα εκπομπών αερίων ενώ βασίζονται σχεδόν απόλυτα στα renewable sources of energy. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όμως θεωρώ ότι θα πάνε καλύτερα σε σχέση νε τους υπόλοιπους.
Κια παλι ΟΛΟΙ θα την πληρωσουμε...απλα ναι...αρχικα καποιες χωρες λιγοτερο.Οπως στρωσεις θα κοιμηθεις...αλλα οταν ο πλανητης ΓΗ νοσει..ολοι σε αυτον ζουμε..οποτε ολοι θα την πληρωσουμε.Βεβαιως αλλοι λιγοτερο..αλλοι περισσοτερο..ναι.Μεχρι βεβαια να φτασουμε στο τραγικο σημειο...
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,290 μηνύματα.
Κια παλι ΟΛΟΙ θα την πληρωσουμε...απλα ναι...αρχικα καποιες χωρες λιγοτερο.Οπως στρωσεις θα κοιμηθεις...αλλα οταν ο πλανητης ΓΗ νοσει..ολοι σε αυτον ζουμε..οποτε ολοι θα την πληρωσουμε.Βεβαιως αλλοι λιγοτερο..αλλοι περισσοτερο..ναι.Μεχρι βεβαια να φτασουμε στο τραγικο σημειο...

Αυτός ξέρει καλύτερα λογικά :eek: :eek: .

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,290 μηνύματα.
Ελα ρε συ..ουτε για πλακα σε αυτο το θεμα...δηλαδη ειναι τοσο τραγικο που καν δεν γελαμε. :whatever:

Το ξέρω, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά άτομα που πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι ψέμα το οποίο οργάνωσαν οι κακές κυβερνήσεις που θέλουν να μας υποτάξουν. Εδώ βλέπουν ότι έχουμε 30 βαθμούς Απρίλιο μήνα όμως πάλι σφυρίζουν αδιάφορα, ίσα ίσα το θεωρούν φυσιολογικό που πλέον έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες κάθε λίγο και λιγάκι.
 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,295 μηνύματα.
Το ξέρω, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά άτομα που πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι ψέμα
Και αυτοί οι συνωμοσιολόγοι ή οι άνθρωποι με ελλιπή γνώση επι του θέματος αποτελούν ένα μικρό ποσοστό.
Το μεγαλύτερο ποσοστό την επιβράδυνσης ή παραγκώνισης της λήψης μέτρων για το πρόβλημα την συντηρούν και την προμοτάρουν οι γιγαντοβιομηχανίες καθώς παίζονται τεράστια συμφέροντα.
Τα πλοκάμια της προπαγάνδας απλώνονται σε όλα τα μίντια (κυρίως στην Αμερική για Ελλάδα δεν λέω καθώς δεν έχουμε βαριά βιομ. ετσι κι αλλιώς) .
Και βέβαια μην ξεχνάμε πως μέγας αρνητής της κλιματικής κρίσης είναι και ο Τράμπ που εδώ διχάζομαι για τον αν είναι απο αμορφωσιά ή συμφέροντα ίσως ένα μιξ.

Πάντως αν ψάξετε για την προπαγάνδα σε αυτά θα σας πιάσει κατάθλιψη.
Είμαστε πάρα πολύ βυθισμένοι μέσα στα σκατά και υπάρχει γιγαντιαία προσπάθεια απόκρυψης ή παραπληροφόρησης.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,273 μηνύματα.
Κάτι πρέπει να γίνει. Αναγνωρίζω οτι δεν είναι καθόλου εύκολη εξίσωση βέβαια.
Οι κυβερνήσεις πρέπει να εστιάσουν στο να δώσουν κίνητρα σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες να είναι όσο πιο human environment friendly γίνεται.
 

ROM32

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο ROM32 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Το UAE και Saudi Arabia θα έχουν σοβαρό πρόβλημα με την κλιματική αλλαγή καθώς είναι ουσιαστικά έρημος η οποία επηρεάζεται άμεσα από τις κλιματικές αλλαγές. Θεωρώ ότι λιγότερο affect θα έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες καθώς έχουν χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, χαμηλά επίπεδα εκπομπών αερίων ενώ βασίζονται σχεδόν απόλυτα στα renewable sources of energy. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται όμως θεωρώ ότι θα πάνε καλύτερα σε σχέση νε τους υπόλοιπους.

Μα τι σχέση έχει που οι σκανδιναβικές χώρες έχουν ΑΠΕ με την αλλαγή του κλίματος τους; Όλους επηρεάζει η κλιματική αλλαγή, δεν γνωρίζει σύνορα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και αυτοί οι συνωμοσιολόγοι ή οι άνθρωποι με ελλιπή γνώση επι του θέματος αποτελούν ένα μικρό ποσοστό.
Το μεγαλύτερο ποσοστό την επιβράδυνσης ή παραγκώνισης της λήψης μέτρων για το πρόβλημα την συντηρούν και την προμοτάρουν οι γιγαντοβιομηχανίες καθώς παίζονται τεράστια συμφέροντα.
Τα πλοκάμια της προπαγάνδας απλώνονται σε όλα τα μίντια (κυρίως στην Αμερική για Ελλάδα δεν λέω καθώς δεν έχουμε βαριά βιομ. ετσι κι αλλιώς) .
Και βέβαια μην ξεχνάμε πως μέγας αρνητής της κλιματικής κρίσης είναι και ο Τράμπ που εδώ διχάζομαι για τον αν είναι απο αμορφωσιά ή συμφέροντα ίσως ένα μιξ.

Πάντως αν ψάξετε για την προπαγάνδα σε αυτά θα σας πιάσει κατάθλιψη.
Είμαστε πάρα πολύ βυθισμένοι μέσα στα σκατά και υπάρχει γιγαντιαία προσπάθεια απόκρυψης ή παραπληροφόρησης.

Είμαι γενικά απαισιόδοξος, δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα είναι συστημικό, δηλαδή είναι στη φύση του συστήματος (δομικό) του τρόπου που ζούμε να δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον. Για να το προλάβουμε χρειάζεται μια ριζοσπαστικοτατη αλλαγή στο επίπεδο της ζωής μας που δεν είμαστε διατεθειμένοι και τόσο να κάνουμε γιατί το θεωρούμε υποχώρηση. Επομένως το τίμιο θα είναι να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για το αναπόφευκτο και κυρίως τις επόμενες γενιές.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,290 μηνύματα.
Μα τι σχέση έχει που οι σκανδιναβικές χώρες έχουν ΑΠΕ με την αλλαγή του κλίματος τους; Όλους επηρεάζει η κλιματική αλλαγή, δεν γνωρίζει σύνορα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Είμαι γενικά απαισιόδοξος, δεν νομίζω πως μπορεί να αλλάξει κάτι. Το πρόβλημα είναι συστημικό, δηλαδή είναι στη φύση του συστήματος (δομικό) του τρόπου που ζούμε να δημιουργεί πρόβλημα στο περιβάλλον. Για να το προλάβουμε χρειάζεται μια ριζοσπαστικοτατη αλλαγή στο επίπεδο της ζωής μας που δεν είμαστε διατεθειμένοι και τόσο να κάνουμε γιατί το θεωρούμε υποχώρηση. Επομένως το τίμιο θα είναι να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για το αναπόφευκτο και κυρίως τις επόμενες γενιές.

Κάποιες χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο και κάποιες λιγότερο.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,500 μηνύματα.

Αυτό με το cloud seeding φαίνεται πως δεν ισχύει τελικά
Ναι το κάνανε γενικά ως χώρα όμως όχι πριν το φαινόμενο αυτό, δεν ήταν δηλαδή η αιτία αυτή, αλλά η κλιματική αλλαγή

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
Κάποιες χώρες θα επηρεαστούν περισσότερο και κάποιες λιγότερο.
Δεν εννοεις να καταλαβεις οτι αυτο ισχυει μονο ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και σε καποια φαινομενα.
Οταν δεν θα εχουμε να πιουμε νερο..ελα να μου πεις για την σουηδια.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ..Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΑΦΟΡΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.Τι στο καλο..με τι σκεφτεσαι;
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Ναι..ναι...οκ...θα μας προλαβει η φυση που τηνε χουμε γαμησει και δεν καταννοιυμε οτι πλεον εδω δεν μιλαμε για λεφτα και συμφεροντα αλλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ μαζι με ολα τα αλλα ειδη που αυτα δεν φταινε σε τιποτα.
ΧΟΜΟ ΜΑΛΑΚΑΣ λεμε.
θα σου έκανα λάικ, αλλά αυτή η <γλώσσα> σου ρε παιδί μου, χρειάζεται πολύ ....πιπέρι!
Έχεις χίλια δίκια, αλλά τα χάνεις.
Θα μου πεις: εδώ ο κόσμος χάνεται και συ κολάς στον τρόπο που το λέω; Ναι, έχεις δίκιο, αλλά μπερδευόμαστε. Δηλ όταν λες <χομο μαλάκας>, προφανώς εννοείς την μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που αδιαφορει για τη ζωή και τη φύση και την καταστρέφει, ενώ ασχολείται με ηλιθιότητες.
Αλλά αν μελετήσουμε τον όρο <χαμο μαλάκας>, εννοείται κάτι άσχετο μ αυτό που θες να πεις. μαλάκας είναι κάποιος που ασχολείται με μια ...... πολύ ευχάριστη ασχολία. Κακώς τα συνδιάζεις. Ωραία, πες τα μπινελίκια σου, δίκιο θα έχεις, αλλά τουλάχιστο να ακριβολογούμε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,460 μηνύματα.
θα σου έκανα λάικ, αλλά αυτή η <γλώσσα> σου ρε παιδί μου, χρειάζεται πολύ ....πιπέρι!
Έχεις χίλια δίκια, αλλά τα χάνεις.
Θα μου πεις: εδώ ο κόσμος χάνεται και συ κολάς στον τρόπο που το λέω; Ναι, έχεις δίκιο, αλλά μπερδευόμαστε. Δηλ όταν λες <χομο μαλάκας>, προφανώς εννοείς την μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που αδιαφορει για τη ζωή και τη φύση και την καταστρέφει, ενώ ασχολείται με ηλιθιότητες.
Αλλά αν μελετήσουμε τον όρο <χαμο μαλάκας>, εννοείται κάτι άσχετο μ αυτό που θες να πεις. μαλάκας είναι κάποιος που ασχολείται με μια ...... πολύ ευχάριστη ασχολία. Κακώς τα συνδιάζεις. Ωραία, πες τα μπινελίκια σου, δίκιο θα έχεις, αλλά τουλάχιστο να ακριβολογούμε.
Έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει η γλώσσα μου..αλλά σταματήστε την χειραγώγηση.
Και αφού θες να ακριβόλογουμε Μαλακια είναι αρχαία λέξη κ σημαίνει ασθένεια.. άσχετα αν σήμερα την χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένη ενέργεια.. οπότε λάθος κάνεις. Κατά τα άλλα θα το ξαναπώ...σταματήστε την χειραγώγηση το πως θα μιλάω. Έτσι μιλάω κ δεν με αφορούν τα λαϊκς. εφόσον σου αρέσουν οι τύποι κ όχι η ουσία. Φιλουμπες
 
Τελευταία επεξεργασία:

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 914 μηνύματα.
Έχεις δικαίωμα να μην σου αρέσει η γλώσσα μου..αλλά σταματήστε την χειραγώγηση.
Και αφού θες να ακριβόλογουμε Μαλακια είναι αρχαία λέξη κ σημαίνει ασθένεια.. άσχετα αν σήμερα την χρησιμοποιούμε για συγκεκριμένη ενέργεια.. οπότε λάθος κάνεις. Κατά τα άλλα θα το ξαναπώ...σταματήστε την χειραγώγηση το πως θα μιλάω. Έτσι μιλάω κ δεν με αφορούν τα λαϊκς. εφόσον σου αρέσουν οι τύποι κ όχι η ουσία. Φιλουμπες
ok, για τη λέξη δεν ήξερα
Και σωστά το λες, δε μας νοιάζουν τα λάικς, επίσης μας νοιάζει η ουσία όχι οι τύποι.
Διαφωνώ στη λέξη ,<χειραγώγηση>>. Εννοείς, με το να λέω τη γνώμη μου σε <<χειραγωγώ>>; Τι θα πει αυτό; Ωραία τα μπινελίκια λέγε τα, σκασίλα μου, αλλά εξήγησέ μου, αυτό που με αφορά. Το ακούω συχνά αυτή την μοντερνα λέξη. Αν η άποψή μας, αποτελεί <<χειραγώγηση>> τότε πού το πρόβλημα;
Εγώ το καταλάβαινα, πως θέλεις να κάνεις κάποιον <<του χεριού σου>>, δηλ να τον κατευθύνεις, να κάνει αυτό που θες. Εγώ τη γνώμη μου σου είπα. Ό,τι θες κάνε. Θα έχεις ακούσει ίσως, πως με τον όχι κατάλληλο τρόπο, μπορείς να έχεις δίκιο και να το χάσεις. Αυτό βέβαια συμβαίνει στον έξω κόσμο. Στο διαδίκτυο, που γράφουμε για το κέφι μας, ίσως δε μας νοιάζει κι αν χάσουμε το δίκιο μας
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top