Nininaou
Διάσημο μέλος

Κάποιοι δεν έχουν μαζί τους επαφές, άλλοι τους θεωρούν σημαντικότερους. Πώς αντιμετωπίζετε εσείς τους παιδικούς σας φίλους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Τα μονα παιδια απο οταν ειμουν μικρους που βλεπω ακομα και ξερω οτι ειναι αυτα τα παιδια ειναι οι συμμαθιτες μου στα Σουηδικα, με τους οπιους εχουμε μια καπως ιδιετερη σχεση, και ο καλητερος μου φιλος ειναι ενας απο τα παιδια. Δεν ειμαστε λοι μερα μαζι και τετια, τον βλεπω στα Σουηδικα και καμια φορα κανα σαββατο η καμια παρασκευη τυχεα επειδη λιγο πολυ εχουμε τα ιδια στεκια. Απλα τον θεωρω τον καλητερο μου φιλο επειδη α)δεν εχω ιδιετερες φιλιες β)γνωριζομαστε και ειμαστε φιλοι απο τα 5 γ) εχουμε μια ιδιετερη σχεση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Από εκεί και πέρα, στην Κέρκυρα έχω διατηρήσει φιλία με 3 άτομα που τα γνώρισα στην 3η Δημοτικού, 6η δημοτικού και 1η Γυμνασίου αντίστοιχα. Παρόλο που κάνω παρέα και με τις 3 αρκετά ομολογουμένως οι σχέσεις μας δεν είναι όπως στο παρελθόν (ειδικά με την...παλαιοτερη), αλλά παρόλαυτά ξέρω και εγώ όπως και αυτές ότι θα είμαστε εκεί η μία για την άλλη σε οτιδήποτε με χρειαστούν ή τις χρειαστώ, ενώ παράλληλα οι...χαρές μας για τις επιτυχίες (προσωπικές ή επαγγελματικές) της μιας για την άλλη είναι ειλικρινείς και ... μέσα από την καρδιά μας

Ίσως όμως και επειδή έφυγα από τον τόπο μου και δεν γύρισα (σε αντίθεση με τις 3 τους, οι οποίες πλέον έχουν επιστρέψει μόνιμα) οι σχέσεις μας δεν μπορούν να είναι όπως όταν βλεπόμασταν κάθε μέρα και ήταν η "μόνιμη" παρέα μου.
Κατά τα άλλα τα περισσότερα άτομα που έχουν αποτελέσει φίλους μου στα σχολικά μου χρόνια έγιναν σταδιακά ένα τηλέφωνο στις γιορτές και οι περισσότεροι από αυτους πλέον ούτε αυτό. Αν τύχει να τους δω, θα τους χαιρετήσω, θα τους μιλήσω, θα χαρώ με τυχόν καλά νέα που θα μου πουν αλλά...μέχρι εκεί.
Κατά καιρούς έχω περάσει "κρίσεις" για τις φιλίες που χάνονται, για το "χρόνο αλήτη" που "ανθρώπους κι αγάπες σκορπάς" (

Αυτό που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι από κάθε συναναστροφή μου τελικά μάλλον "κράτησα" εκείνους τους ανθρώπους που μου έκαναν "κλικ" περισσότερο από άλλους (το ίδιο μου συνέβη και στο πανεπιστήμιο) και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.
Αν οι παιδικοί μου φίλοι είναι σημαντικότεροι από τους άλλους...

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Έχετε κρατήσει φιλίες από την παιδική σας ηλικία;
Ναι, με το παγωτατζή

Μία από τις καλύτερές μου φίλες τη γνώρισα όταν ήμαστε 6 εγώ και 5 αυτή, στο σχολικό...

Οι άλλες χάθηκαν από τη ζωή μου.

Δεν είναι πολλοί, αλλά μεγαλώσαμε μαζί και παρά την όποια διαφορετικότητα (ιδεολογίες, καταβολές, συνήθειες) επειδή την εκάστοτε διαφορετικότητα διαμορφώσαμε μαζί, ο καθένας δέχεται και δικαιολογεί τον άλλο παρά αυτή.
Στις σχέσεις που έκανα μετέπειτα, πολλές φορές αυτές οι διαφορές στάθηκαν σημαντικές για να μας χωρίσουν ή να μας ψυχράνουν γιατί δεν υπήρχε η ανοχή ότι τις διαμορφώσαμε μαζί, παρά ήταν αιτία κόντρας.
Έχω και εγώ μία φίλη «από πάντα», αυτή ή φίλη είναι «εγώ», είμαστε ίδιες γιατί κάναμε πάρα πολλά πράγματα σε ίδιες φάσεις της ζωής μας και αν και έχουμε πάρει εντελώς διαφορετικούς δρόμους, είμαι εντελώς σίγουρη ότι ξέρω κάθε στιγμή τι σκέφτεται και γιατί και φυσικά συμβαίνει και το αντίστροφο.
Ναι, ξέρω ότι ακούγεται spookyαλλά υπάρχουν 2 τουλάχιστον Εδάδ σε αυτό τον πλανήτη :D
lugar
Πολύ δραστήριο μέλος

underwater
Περιβόητο μέλος

Ο πιο παλιός μου φίλος είναι από όταν ήμουν 12, αλλά τα έχω πάρει εδώ και μερικούς μήνες μαζί του οπότε το ότι τον γράφω δεν ξέρω αν πρέπει. Και έχω 1 καλή φίλη από τα 15. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζω μαζί τους όπως με πιο πρόσφατους φίλους. Μας δένει η αγάπη, το μεγάλο ενδιαφέρον και συμβιβαζόμαστε λόγω αυτών, δεχόμαστε πράγματα που σε νεότερους φίλους δεν παίζει να γινόταν.
Πριν λίγο καιρό ξαναβρήκα την κολλητή μου από Δημοτικό και χάρηκα πολύ. Είναι παράδοξο, από την 1 γνωριζόμαστε από την αρχή, από την άλλη έχουμε ΤΙΣ κοινές αναμνήσεις. Κι αυτό με κάνει να σκέφτομαι αν έπρεπε να είχα προσπαθήσει πιο πολύ να διατηρηθεί η σχέση ΤΟΤΕ. Ακόμα δεν ξέρω να δώσω απάντηση!
fielda
Πολύ δραστήριο μέλος

Από το δημοτικό δεν μπορώ να πω ότι έχω κρατήσει καμία σημαντική φιλία. Από το γυμνάσιο όμως (συγκεκριμένα από την Α' Γυμνασίου) έκανα παρέα με μία κοπέλα και γρήγορα γίναμε κολλητές. Αν και μαλώσαμε άσχημα στο λύκειο, σε σημείο που δε μιλούσαμε για 2 χρόνια, πάλι αρχίσαμε μετά να κάνουμε παρέα. Υπάρχουν περίοδοι που χανόμαστε γιατί έχει η καθεμία τις υποχρεώσεις της αλλά τώρα πια προσπαθούμε και οι 2 να βλεπόμαστε συχνά έστω και για λίγο. Μου αρέσει που την έχω στη ζωή μου ακόμα και μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει.
Αυτές οι δύο φίλες μου είναι από τα λίγα άτομα στα οποία δεν μπορώ να πω όχι (αυτό κολλάει και σε ένα άλλο θέμα που λέγαμε πριν λίγες μέρες). Αναγνωρίζω όσα έχουν κάνει και ακόμα κάνουν για μένα και δύσκολα θα τους αρνηθώ κάτι.
zanin
Διάσημο μέλος

Nininaou
Διάσημο μέλος

Παρόλαυτα κάθε φορά που θα βρεθούμε είναι σαν να είχαμε πάει για καφέ...χτες το απόγευμα (παρόλο που μπορεί να έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία φορά).
Η ουσία αυτής εδώ της διαπίστωσης είναι που ορίζει για μένα τη φιλία. Φίλος είναι αυτός με τον οποίο τολμάς να είσαι ο εαυτός σου. Κι αυτό το συναίσθημα δεν φθείρεται και δεν παλιώνει με τα χρόνια.
Σαφώς, άλλα τα κριτήρια στα 5 και άλλα στα 15. Ίδιες όμως οι ανάγκες.
Οι παιδικοί φίλοι είναι για μένα "ιεροί". Βλέπω τα πρόσωπά τους και νιώθω ξανά τα συναισθήματα που πρώτα μαζί τους έμαθα να νιώθω. Φέρνουν μνήμες, εικόνες όμορφες. Κάποιοι ξεχωρίζουν και φαίνεται πως αξίζουν και πως οι βάσεις της φιλίας τους ήταν πιο γερές. Άλλοι απλά υπάρχουν ως σπίθες ανάμνησης ωραίων εποχών.
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Βλεπόμαστε καθημερινά σχεδόν, πάμε μαζί διακοπές, μοιραζόμαστε όλη την καθημερινότητα εδώ και τόσα χρόνια και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να περνάμε πιο καλά.
manouela
Εκκολαπτόμενο μέλος

roumana
Διάσημο μέλος

Οι παιδικοί φίλοι είναι για μένα "ιεροί". Βλέπω τα πρόσωπά τους και νιώθω ξανά τα συναισθήματα που πρώτα μαζί τους έμαθα να νιώθω. Φέρνουν μνήμες, εικόνες όμορφες.

Ήμασταν αχώριστες μέχρι στα 20. Eχω να την δω 16 χρόνια. Εγώ εδώ, ακίνητη σαν βραχονησίδα.

Εκείνη γυρίζει τον κόσμο λόγο δουλειάς. Μιλάμε τακτικά. Φέτος θα την δω... θα σπάσει η καρδιά μου από χαρά.

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Μελιώ
Δραστήριο μέλος

anda
Νεοφερμένο μέλος

3 κολητές έχω:οι δύο είναι από το χωριό μου και η άλλη από την Αθήνα!!!Με τα κορίτσια από το χωριό γνωριζόμαστε "από πάντα"...δηλ δεν μπορώ και γω να προσδιορίσω το πότε ακριβώς πρωτοειδωθήκαμε, οπότε θα έλεγα ότι έχουμε μία φιλία που μετράει 18 και πλέον χρόνια!!!Με τα κορίτσια βρισκόμαστε κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και το καλοκαίρι, αλλά μιλάμε καθημερινά για άπειρες ώρες στο τηλέφωνο!!!!Μπορώ να πω πως είναι οικογένεια μου, μιας και με ξέρουν πολύ καλύτερα από τους δικούς μου και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτές..!!!! Η τρίτη "κολλητή" μου μένει όπως είπα Αθήνα, γνωριστήκαμε στα Αγγλικά και η φιλία μας μετράει τουλάχιστον μία 6ετία!!!Ούτε με αυτή βρίσκομαι πολύ συχνά ούτε μιλάμε ιδιαίτερα στο τηλέφωνο...Μπορεί να περάσει και βδομάδα χωρίς να μιλήσουμε!!!Παρ'όλα αυτά είναι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα πω κάτι που είναι σημαντικό για 'μένα και της οποίας τη γνώμη θα ζητήσω!!!
Δεν ξέρω τί νιώθετε εσείς για τις φιλίες σας, εγώ πάντως τις θεωρώ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, χωρίς το οποίο δεν θα ήμουν αυτή που είμαι τώρα...Δεν θα ήθελα ποτέ να τις χάσω και εύχομαι να είμαστε έτσι "τρελές και αλλοπαρμένες" μέχρι τα πάρα πολύ βαθιά μας γεράματα!!!!Όπως δηλαδή μας φανταζόμαστε σε 100 και βάλε χρόνια από τώρα (χεχε)!!!!!
Κοριτσάρες μου σας λατρεύω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Noisette
Περιβόητο μέλος

Speedy
Δραστήριο μέλος

Noisette
Περιβόητο μέλος

Είχα και εγώ κολλητούς.. Αχώριστοι για πάρα πολλά χρόνια.. απο 5-6 χρονών μαζί. Ωσπου τσακώθηκα μαζί τους για κάτι που με πείραξε(χαζομάρα τελικώς) και απο τότε δεν μου το συγχώρεσαν. Βρεθήκαμε μετά απο 1,5 χρόνο άλλα τίποτα δεν ήταν πια ίδιο. Και το κακό είναι πως μόνο αυτές, της παιδικής ηλικίας φιλίες, είναι οι πραγματικές. Όλες οι άλλες έρχονται και παρέρχονται..
σε καταλαβαινω...και εγω ειχα κανει μια βλακεια με την κολλητη μου που αναφερθηκα παραπανω...απο το γυμνασιο και μεχρι το λυκειο ενω ημασταν στο ιδιο σχολειο αλλα σε διαφορετικα τμηματα την ειχα γραψει λιγο για καποιες αλλες κοπελες με τις οποιες καναμε παρεα και που στο τελος μου την εκαναν αλα γαλλικα....παλι καλα η κολλητη μου με δεχτηκε πισω...και τωρα ειμαστε μια χαρουλα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.