Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Αρχικά να πω ότι κατανοώ το λόγο που πολλοί ανεμβολίαστοι δεν κάνουν το εμβόλιο.Δε ξέρουν τι στο καλό έχει μέσα,δεν είναι δοκιμασμένο καιρό,υπάρχουν περιστατικά θρομβώσεων κτλ.Ωστόσο με μια μικρή ματιά βλέπουμε ότι οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι( ιδίως στο Παπανικολάου είναι όλοι ανεμβολίαστοι).Αυτό δεν μας λέει τίποτε;Είναι τυχαίο;Επιπλέον επειδή ακούω συχνά το "και οι εμβολιασμένοι κολλάνε άρα μια τρύπα στο νερό,τζάμπα το κάνουμε,θα πάθουμε καρκίνο άμα το κάνουμε,θα χαλάσουν οι ωοθήκες μας και δε θα μπορούμε να κάνουμε παιδιά κτλ",ποιος σας είπε οτι η λειτουργία του εμβολίου είναι να μην κολλάς μια ασθένεια;Είναι βασική βιολογία γ λυκείου,μη πω ότι το κάναμε και στο γυμνάσιο.Το ότι κάνουμε εμβόλιο ΔΕ σημαίνει οτι δε θα νοσήσουμε!Σημαίνει οτι οι πιθανότητες να νοσήσουμε σοβαρά μειώνονται συντριπτικά!Εξού και ότι υπάρχουν ΚΑΙ εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ(αλλά το ποσοστό είναι μικρό !).Επιπλέον εγώ μικρή είχα κάνει το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς και πάλι κόλλησα,απίστευτο;Σοκ.Ωστόσο όμως δεν την πέρασα βαριά!
Επιπλέον δε μπορώ να ακούω αυτό το "δε κάνω το εμβόλιο γιατί δεν είναι τόσο σοβαρή ασθένεια και δεν έχω υποκείμενα νοσήματα".Αλήθεια ε;Πατέρας γνωστού μου πέθανε στα 50 του χωρίς υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστος.Επίσης ο ξαδελφός μου 37 χρονών,χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα και υγιέστατος,πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο νοσοκομείο λόγω βαριάς νόσησης κοβιντ.Αν τον ρωτήσεις θα σου πει να κάνεις το εμβόλιο με κλειστά μάτια επειδή πραγματικά ο άνθρωπος υπέφερε εκεί μέσα!
Τώρα σχετικά με το πως η κυβέρνηση αντιμετώπιζει τη κατάσταση.Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά κάνουμε ο,τι κάνουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.Στην Αυστρία,για παράδειγμα,αν είσαι ανεμβολίαστος,δεν κάνεις ούτε καν rapid,είσαι αναγκασμένος να κάνεις PCR!Στην Κύπρο οι ανεμβολίαστοι δε μπορούν να μπουν ούτε στο σούπερ μάρκετ χωρίς ραπιντ!Η μόνη διαφορά,η οποία με στεναχωρεί υπερβολικά είναι ότι εδώ είσαι αναγκασμένος να τα πληρώσεις όλα αυτά.Ρώτησαν τον κοσμάκη αν τα έχει αυτά τα λεφτά;Στην αυστρία ας πούμε υπάρχουν δομές που κάνεις τα τεστ δωρεάν.Πάντως γενικά αυτός ο διαχωρισμός ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων και οι μεταξύ τους σύγκρουση μόνο στεναχώρια και άγχος μπορεί να φέρει.
Τώρα σχετικά με lockdown γενικό και εγώ θέλω να πίστευω ότι δε θα γίνει,αν και ο τόπος έχει βουΐξει,προφανώς επειδή όπως λέει και ο Καρράς "το έχω ξαναδεί το έργο".Επίσης ο κόσμος είναι τρομαγμένος.Αλλά όπως είπε και κάποιος πιο πάνω δεν υπάρχουν λεφτά δανεικά για να μας δώσουν επιδόματα για αναστολές κτλ.Πιστεύω θα σφύξουν πολύ τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους καλώς ή κακώς....Πιθανόν αυτοί να φάνε καραντίνα αν και ήδη είναι σαν να έχουν φάει.Επίσης πιθανόν να γίνει υποχρεωτική η μάσκα ξανά και στους εξωτερικούς χώρους και ίσως βάλουν και στους εμβολιασμένους να κάνουν κάνενα ραπιντ τεστ μια φορά τη βδομάδα ξέρω εγώ.
Για να καταλήξω κάπου,θέλω να πω και κάτι το οποίο θέλω αλλά ξέρω ότι δεν περνάει από το χέρι μου.Δε θέλω με τίποτα να ξαναγίνει καραντίνα.Αφενός γιατί η ψυχολογία μου θα πέσει στα τάρταρα(όχι μόνο η δική μου αλλά και όλου του κόσμου) και αφετέρου γιατί ούτε γουστάρω να κάνω διαδικτυακά μαθήματα κλεισμένη στο σπίτι ούτε να μη μπορώ να περπατήσω χωρίς γαμημένο SMS και χωρίς να βλέπω τον κόσμο να κινείται χαρούμενος ή έστω λίγο αισιόδοξος.Ένα νέο λοκντάουν θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει,είτε αυτό είναι ψυχολογικά νοσήματα είτε αυτό είναι η οικονομία μας.Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα γεμίσουν και αυτό δε θα έπρεπε να μας φαίνεται περίεργο.Στα λύματα εκτός από κόβιντ έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά από ψυχιατρικά φάρμακα τύπου xanax,ladose κτλ.Για αυτό και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι δε θα ξανακάνουν κάτι τέτοιο γιατί εκτός της οικονομικής ύφεσης,ο κόσμος θα αποτρελαθεί εντελώς και για να το πάω και πολύ παραπέρα,προβλέπω να γίνεται και καμία εξέργεση λόγω αγανάκτησης.Κάτι τέτοιο επίσης δε το θέλουν.Επίσης έρχονται και εκλογές αν δε κάνω λάθος..Ούτε αυτό τους συμφέρει....Τέλος πάντων ο θεός και η ψυχή του.
Τέλος,να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας και να περνάτε καλά.Να ζείτε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία γιατί ποτέ δε ξέρετε τι θα ξαναγίνει και αν μας ξανακλείσουν ή μας περιορίσουν.Και προσπαθείτε να είστε αισιοδόξοι!Να είμαστε καλά και να έχουμε την υγεία μας,ψυχική και σωματική!Και αν μια στο 1.000.000 ξαναγίνει λοκνταουν,βλέπουμε τότε τι θα κάνουμε...αν και,θεος φυλάξοι,θέλω να εύχομαι δε θα μας κάνουν τέτοιο έγκλημα ξανά εκτός και αν μετά τρώμε τον σοβά από τους τοίχους!!