• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Η διπλή χειρουργική μου φεύγει όταν μιλάω. Υπάρχουν ffp2 με πιο χαλαρό λάστιχο αλλά πρέπει να τις παραγγείλω μέσω ίντερνετ.
Ένα άτομο ευσωμο όπως εγώ δεν τις αντέχει εύκολα. Λυγίζουν τα αυτιά μου συχνά...
Είναι θέμα μεγέθους. Πρέπει να δοκιμάσεις 3-4 διαφορετικές να δεις ποια κάθεται πιο καλά στο πρόσωπό σου. Ρώτα σε φαρμακείο, αυτοί συνήθως ξέρουν.

Ή πάρε τις άλλες που πιάνουν στο κεφάλι και όχι στα αυτιά. Αυτές έτσι κι αλλιώς λένε ότι είναι καλύτερες από τις FFP2.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Είναι θέμα μεγέθους. Πρέπει να δοκιμάσεις 3-4 διαφορετικές να δεις ποια κάθεται πιο καλά στο πρόσωπό σου. Ρώτα σε φαρμακείο, αυτοί συνήθως ξέρουν.

Ή πάρε τις άλλες που πιάνουν στο κεφάλι και όχι στα αυτιά. Αυτές έτσι κι αλλιώς λένε ότι είναι καλύτερες από τις FFP2.
Το είπα σε φαρμακοποιό κ μου εδωσε μια πιο ακριβή αλλά ήταν πιο σφιχτή από τις κινεζικές ffp2.
Aυτες που πιάνουν στο κεφάλι είναι πιο ακριβές;
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Δεν θα ένοιαζε σχεδόν κανέναν πόσα κρούσματα κορωνοιού έχουμε αν ξέραμε ότι το 90% αυτών δεν θα αρρωστήσει σοβαρά, όπως και με την γρίπη δεν ασχολούνται πολλοί πόσα κρούσματα έχουμε κάθε χρόνο.

Δηλαδή αν ξέραμε ότι το ΕΣΥ μπορεί να τους αντέξει.
Το εμβόλιο το θες για να κάνεις τον κορωνοιό μια ασθένεια αντίστοιχης επικινδυνότητας με την γρίπη.
Αν σε ΜΕΘ είχαμε 60-70 νοσηλευόμενους, όσοι είναι οι εμβολιασμένοι δηλαδή, και όχι 430 καμιά πίεση δεν θα υπήρχε.

β)Για το ΕΣΥ δίκιο έχεις μόνο που όλες οι χώρες όσο καλό σύστημα υγείας και αν έχουν παίρνουν μέτρα και σπρώχνουν τα εμβόλια γιατί κανένα σύστημα υγείας δεν θα μπορούσε να αντέξει τόσους ταυτόχρονα. Το μόνο που αλλάζει είναι το πόσο γρήγορα κρασάρει.

γ)Α και η τρίτη δόση προς το παρόν τουλάχιστον ειναι προαιρετική, θεωρείσαι πλήρως εμβολιασμένος και με 2.
α)Δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά...

β)Εξαρτάται πως ορίζουμε το «σπρώξιμο»: είναι ΑΛΛΟ να προσπαθείς να πείσεις μ' επιχειρήματα τον πολίτη, χωρίς απόπειρα επικοινωνιακής απόκρυψης παρενεργειών, χωρίς αποποίηση ιατρικών κ.λπ. ευθυνών σε περιπτώσεις μόνιμων αναπηριών και θανάτων από τον εμβολιασμό κ.λπ. και ΑΛΛΟ να τον τρομοκρατείς, να τον τραμπουκίζεις (βγάζοντας παράλληλα την ουρά σου απ' έξω όσον αφορά τις ευθύνες κι αποκρύπτοντας τα στοιχεία που δεν εξυπηρετούν την ατζέντα σου) κι εν τέλει αφού έχεις αποτύχει να τον υποχρεώνεις (άμεσα ή έμμεσα) να εμβολιαστεί με το ζόρι!
Αν στην Ελλάδα γινόταν το πρώτο (όπως έγινε σε όλα τα σοβαρά κράτη) και δεν προχωρούσαν στο δεύτερο θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά...

γ)Προαιρετική μπορεί να είναι, εγώ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ρώτησα...ανακαλείται για όσους δεν την κάνουν ή όχι;
Αν όχι τότε μιλάμε γι' ακόμη μια καταχρηστική διάκριση υπέρ των εμβολιασμένων (μια που ο άνω των 6 μηνών εμβολιασμένος είναι επί της ουσίας ανεμβολίαστος)...
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,740 μηνύματα.
Για άλλη μια φορά τα νέα μέτρα που πήραν, εξαιρούν τις εκκλησίες. Αν πας σε ένα σε ένα εστιατόριο και αρχίζουν όλοι να γλύφουν ένα κουτάλι, θεωρούνται επικίνδυνοι αλλά αν αυτό γίνει μέσα σε έναν ναό είναι οκ.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Μάλλον η Ν.Δ θέλει να απαλλαχθεί μια για πάντα από τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του κεραλοιφά.
Oποιος δεν καταλαβαίνει, ας ρωτήσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Αρχικά να πω ότι κατανοώ το λόγο που πολλοί ανεμβολίαστοι δεν κάνουν το εμβόλιο.Δε ξέρουν τι στο καλό έχει μέσα,δεν είναι δοκιμασμένο καιρό,υπάρχουν περιστατικά θρομβώσεων κτλ.Ωστόσο με μια μικρή ματιά βλέπουμε ότι οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι( ιδίως στο Παπανικολάου είναι όλοι ανεμβολίαστοι).Αυτό δεν μας λέει τίποτε;Είναι τυχαίο;Επιπλέον επειδή ακούω συχνά το "και οι εμβολιασμένοι κολλάνε άρα μια τρύπα στο νερό,τζάμπα το κάνουμε,θα πάθουμε καρκίνο άμα το κάνουμε,θα χαλάσουν οι ωοθήκες μας και δε θα μπορούμε να κάνουμε παιδιά κτλ",ποιος σας είπε οτι η λειτουργία του εμβολίου είναι να μην κολλάς μια ασθένεια;Είναι βασική βιολογία γ λυκείου,μη πω ότι το κάναμε και στο γυμνάσιο.Το ότι κάνουμε εμβόλιο ΔΕ σημαίνει οτι δε θα νοσήσουμε!Σημαίνει οτι οι πιθανότητες να νοσήσουμε σοβαρά μειώνονται συντριπτικά!Εξού και ότι υπάρχουν ΚΑΙ εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ(αλλά το ποσοστό είναι μικρό !).Επιπλέον εγώ μικρή είχα κάνει το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς και πάλι κόλλησα,απίστευτο;Σοκ.Ωστόσο όμως δεν την πέρασα βαριά!
Επιπλέον δε μπορώ να ακούω αυτό το "δε κάνω το εμβόλιο γιατί δεν είναι τόσο σοβαρή ασθένεια και δεν έχω υποκείμενα νοσήματα".Αλήθεια ε;Πατέρας γνωστού μου πέθανε στα 50 του χωρίς υποκείμενα νοσήματα και ήταν ανεμβολίαστος.Επίσης ο ξαδελφός μου 37 χρονών,χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα και υγιέστατος,πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο νοσοκομείο λόγω βαριάς νόσησης κοβιντ.Αν τον ρωτήσεις θα σου πει να κάνεις το εμβόλιο με κλειστά μάτια επειδή πραγματικά ο άνθρωπος υπέφερε εκεί μέσα!
Τώρα σχετικά με το πως η κυβέρνηση αντιμετώπιζει τη κατάσταση.Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά κάνουμε ο,τι κάνουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.Στην Αυστρία,για παράδειγμα,αν είσαι ανεμβολίαστος,δεν κάνεις ούτε καν rapid,είσαι αναγκασμένος να κάνεις PCR!Στην Κύπρο οι ανεμβολίαστοι δε μπορούν να μπουν ούτε στο σούπερ μάρκετ χωρίς ραπιντ!Η μόνη διαφορά,η οποία με στεναχωρεί υπερβολικά είναι ότι εδώ είσαι αναγκασμένος να τα πληρώσεις όλα αυτά.Ρώτησαν τον κοσμάκη αν τα έχει αυτά τα λεφτά;Στην αυστρία ας πούμε υπάρχουν δομές που κάνεις τα τεστ δωρεάν.Πάντως γενικά αυτός ο διαχωρισμός ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων και οι μεταξύ τους σύγκρουση μόνο στεναχώρια και άγχος μπορεί να φέρει.
Τώρα σχετικά με lockdown γενικό και εγώ θέλω να πίστευω ότι δε θα γίνει,αν και ο τόπος έχει βουΐξει,προφανώς επειδή όπως λέει και ο Καρράς "το έχω ξαναδεί το έργο".Επίσης ο κόσμος είναι τρομαγμένος.Αλλά όπως είπε και κάποιος πιο πάνω δεν υπάρχουν λεφτά δανεικά για να μας δώσουν επιδόματα για αναστολές κτλ.Πιστεύω θα σφύξουν πολύ τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους καλώς ή κακώς....Πιθανόν αυτοί να φάνε καραντίνα αν και ήδη είναι σαν να έχουν φάει.Επίσης πιθανόν να γίνει υποχρεωτική η μάσκα ξανά και στους εξωτερικούς χώρους και ίσως βάλουν και στους εμβολιασμένους να κάνουν κάνενα ραπιντ τεστ μια φορά τη βδομάδα ξέρω εγώ.
Για να καταλήξω κάπου,θέλω να πω και κάτι το οποίο θέλω αλλά ξέρω ότι δεν περνάει από το χέρι μου.Δε θέλω με τίποτα να ξαναγίνει καραντίνα.Αφενός γιατί η ψυχολογία μου θα πέσει στα τάρταρα(όχι μόνο η δική μου αλλά και όλου του κόσμου) και αφετέρου γιατί ούτε γουστάρω να κάνω διαδικτυακά μαθήματα κλεισμένη στο σπίτι ούτε να μη μπορώ να περπατήσω χωρίς γαμημένο SMS και χωρίς να βλέπω τον κόσμο να κινείται χαρούμενος ή έστω λίγο αισιόδοξος.Ένα νέο λοκντάουν θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει,είτε αυτό είναι ψυχολογικά νοσήματα είτε αυτό είναι η οικονομία μας.Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία θα γεμίσουν και αυτό δε θα έπρεπε να μας φαίνεται περίεργο.Στα λύματα εκτός από κόβιντ έχουν αυξηθεί και τα ποσοστά από ψυχιατρικά φάρμακα τύπου xanax,ladose κτλ.Για αυτό και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι δε θα ξανακάνουν κάτι τέτοιο γιατί εκτός της οικονομικής ύφεσης,ο κόσμος θα αποτρελαθεί εντελώς και για να το πάω και πολύ παραπέρα,προβλέπω να γίνεται και καμία εξέργεση λόγω αγανάκτησης.Κάτι τέτοιο επίσης δε το θέλουν.Επίσης έρχονται και εκλογές αν δε κάνω λάθος..Ούτε αυτό τους συμφέρει....Τέλος πάντων ο θεός και η ψυχή του.
Τέλος,να προσέχετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας και να περνάτε καλά.Να ζείτε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία γιατί ποτέ δε ξέρετε τι θα ξαναγίνει και αν μας ξανακλείσουν ή μας περιορίσουν.Και προσπαθείτε να είστε αισιοδόξοι!Να είμαστε καλά και να έχουμε την υγεία μας,ψυχική και σωματική!Και αν μια στο 1.000.000 ξαναγίνει λοκνταουν,βλέπουμε τότε τι θα κάνουμε...αν και,θεος φυλάξοι,θέλω να εύχομαι δε θα μας κάνουν τέτοιο έγκλημα ξανά εκτός και αν μετά τρώμε τον σοβά από τους τοίχους!!
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.
Μάλλον η Ν.Δ θέλει να απαλλαχθεί μια για πάντα από τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του κεραλοιφά.
Oποιος δεν καταλαβαίνει, ας ρωτήσει.
Nαι....αντιθετα τα ειπες αγαπουλα.Προφανως η ΝΔ ΘΕΛΕΙ να εχει στους κολπους της τους ακροδεξιους και θρησκους ταλιμπαν,για αυτο και τους εξαιρει συνεχως.Αν ΔΕΝ τους ηθελε ΔΕΝ θα τους εξαιρουσε.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
α)Δε διαφωνώ σε κάτι από αυτά...

β)Εξαρτάται πως ορίζουμε το «σπρώξιμο»: είναι ΑΛΛΟ να προσπαθείς να πείσεις μ' επιχειρήματα τον πολίτη, χωρίς απόπειρα επικοινωνιακής απόκρυψης παρενεργειών, χωρίς αποποίηση ιατρικών κ.λπ. ευθυνών σε περιπτώσεις μόνιμων αναπηριών και θανάτων από τον εμβολιασμό κ.λπ. και ΑΛΛΟ να τον τρομοκρατείς, να τον τραμπουκίζεις (βγάζοντας παράλληλα την ουρά σου απ' έξω όσον αφορά τις ευθύνες κι αποκρύπτοντας τα στοιχεία που δεν εξυπηρετούν την ατζέντα σου) κι εν τέλει αφού έχεις αποτύχει να τον υποχρεώνεις (άμεσα ή έμμεσα) να εμβολιαστεί με το ζόρι!
Αν στην Ελλάδα γινόταν το πρώτο (όπως έγινε σε όλα τα σοβαρά κράτη) και δεν προχωρούσαν στο δεύτερο θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά...

γ)Προαιρετική μπορεί να είναι, εγώ για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ρώτησα...ανακαλείται για όσους δεν την κάνουν ή όχι;
Αν όχι τότε μιλάμε γι' ακόμη μια καταχρηστική διάκριση υπέρ των εμβολιασμένων (μια που ο άνω των 6 μηνών εμβολιασμένος είναι επί της ουσίας ανεμβολίαστος)...
β) Στις περισσότερες χώρες υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πάντως. Μικρότερη ή μεγαλύτερη στις περισσότερες υπάρχει, στις περισσότερες οι ανεμβολίαστοι χρειάζεται για κάποια πράγματα να κάνουν τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι όχι ή δεν μπορούν να τα κάνουν καθόλου. Στις μόνες που δεν υπάρχει είναι αυτές που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι τόσο υψηλό που οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Ακόμα και στην Δανία πχ, μέχρι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού μόνο εμβολιασμένοι έμπαιναν σε εσωτερικούς χώρους. Οι δικοί μας αντιγράφουν τους έξω και στα καλά και στα κακά, θέλουν να έχουν το μαξιλαράκι αν όλα πάνε χάλια ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν όλοι αρα δεν φταίνε αυτοί.

Εκτός από προώθηση του εμβολιασμού πάντως είναι και προστασία των ανεμβολίαστων ακριβώς επειδή οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. 2 εμβολιασμένοι μεταξύ τους πολύ δύσκολα κολλάνε και ακόμα δυσκολότερα νοσούν σοβαρά. Ένας ανεμβολίαστος κολλάει πολύ πιο εύκολα.

Η λύση σε αυτό είναι ο ανεμβολίαστος να κάνει το εμβόλιο, όχι να περιορίσεις τον εμβολιασμένο.
Δεν θα μπορούσε μια κοινωνία να ζει σε περιορισμό επειδή ένα μέρος της δεν θέλει να προστατευτεί.
Σαν να λέγαμε να μπει όριο ταχύτητας 30 για να προστατεύσουμε όσους οδηγούν χωρίς να φοράνε ζώνη.

γ) Όχι δεν ανακαλείται ακόμα τουλάχιστον. Στους 6 μήνες δεν είσαι πλήρως ακάλυπτος, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αλλά και για τους ευπαθείς που είναι δεν ανακαλείται.

Γενικότερα όλα είναι ανάλογα την κατάσταση. Πχ τον Φλεβάρη αν τα πράγματα είναι καλά θα μπορούσαν να καταργηθούν όλες οι διακρίσεις εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους. Από την άλλη αν δεν είναι καλά και είμαστε όπως πέρσι θα μπορούσαν να πουν άκυρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων δεν έκαναν τρίτη δόση.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μάλλον η Ν.Δ θέλει να απαλλαχθεί μια για πάντα από τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του κεραλοιφά.
Oποιος δεν καταλαβαίνει, ας ρωτήσει.
Τι έγινε τα λύσαμε όλα η εκκλησία πάλι μας φταίει?

Πάμε εκκλησία τόσο συχνά και κοινωναμε κάθε εβδομάδα ώστε να μας προβληματίζει τοσο έντονα όλο αυτό όσο το άθλιο γεγονός που συμβαίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς?


Πραγματικά απορώ με όλους αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι η σχέση εκκλησίας και κράτους είναι αλληλένδετες..
Ποιος τολμάει να την πειράξει σε όποια παραταξη και να είναι?
Σε κάποιες φάσεις θα παραχωρεί αλλα πάντα με το κατάλληλο αντίτιμο...
Ας μην ξεχνάμε την δηθεν επιτυχία του Συριζα που απλά δεν άλλαξε τίποτα και είναι η μεγαλύτερη κοροϊδία προς του ψηφοφόρους του όταν αλλα υποστήριζε ότι θα κάνει προεκλογικά.
😜😜

Εκεί τι έγινε μηπως ένα αριστερό κόμμα έκανε τα κέφια των ακροδεξιών?
Τα ίδια γίνονται και τώρα και δεν έχει καμία σχέση με όλη αυτή την φιλοσοφία..

 

Sapphire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Sapphire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 219 μηνύματα.
β) Στις περισσότερες χώρες υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πάντως. Μικρότερη ή μεγαλύτερη στις περισσότερες υπάρχει, στις περισσότερες οι ανεμβολίαστοι χρειάζεται για κάποια πράγματα να κάνουν τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι όχι ή δεν μπορούν να τα κάνουν καθόλου. Στις μόνες που δεν υπάρχει είναι αυτές που το ποσοστό εμβολιασμένων είναι τόσο υψηλό που οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα. Ακόμα και στην Δανία πχ, μέχρι να ανέβει το ποσοστό εμβολιασμού μόνο εμβολιασμένοι έμπαιναν σε εσωτερικούς χώρους. Οι δικοί μας αντιγράφουν τους έξω και στα καλά και στα κακά, θέλουν να έχουν το μαξιλαράκι αν όλα πάνε χάλια ότι δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν όλοι αρα δεν φταίνε αυτοί.

Εκτός από προώθηση του εμβολιασμού πάντως είναι και προστασία των ανεμβολίαστων ακριβώς επειδή οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. 2 εμβολιασμένοι μεταξύ τους πολύ δύσκολα κολλάνε και ακόμα δυσκολότερα νοσούν σοβαρά. Ένας ανεμβολίαστος κολλάει πολύ πιο εύκολα.

Η λύση σε αυτό είναι ο ανεμβολίαστος να κάνει το εμβόλιο, όχι να περιορίσεις τον εμβολιασμένο.
Δεν θα μπορούσε μια κοινωνία να ζει σε περιορισμό επειδή ένα μέρος της δεν θέλει να προστατευτεί.
Σαν να λέγαμε να μπει όριο ταχύτητας 30 για να προστατεύσουμε όσους οδηγούν χωρίς να φοράνε ζώνη.

γ) Όχι δεν ανακαλείται ακόμα τουλάχιστον. Στους 6 μήνες δεν είσαι πλήρως ακάλυπτος, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αλλά και για τους ευπαθείς που είναι δεν ανακαλείται.

Γενικότερα όλα είναι ανάλογα την κατάσταση. Πχ τον Φλεβάρη αν τα πράγματα είναι καλά θα μπορούσαν να καταργηθούν όλες οι διακρίσεις εμβολιασμένων με ανεμβολίαστους. Από την άλλη αν δεν είναι καλά και είμαστε όπως πέρσι θα μπορούσαν να πουν άκυρα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων δεν έκαναν τρίτη δόση.

Δεν θα επρεπε ομως να ζητειται και στους εμβολιασμενους αρνητικο τεστ; Δεν λεω καθε μερα η σε καθε μετακινηση αλλα οταν θα βρισκονται σε χωρους οπου μπορει να υπαρχουν και ανεμβολιαστοι, εφοσον μπορουν να μεταδοσουν τον ιο, δεν θα επρεπε και αυτοι να εχουν κανει ενα τεστ;

Δεν λεω να επιβαρυνονται οικονομικα, εξαλλου αυτο ειναι ενα απο τα κινητρα και benefits για τον εμβολιασμενο μεταξυ αλλων, παρ'ολα αυτα ας γινεται δωρεαν για αυτους. Αλλα πως θα περιορισεις την εξαρση η θα προστατεψεις τον ανεμβολιαστο εαν τον εκθετεις σε κινδυνο να κολλησει τον ιο απο εναν εμβολιασμενο που δεν θα ξερει πολλες φορες ακομη και ο ιδιος οτι νοσει;

Αρα καταλαβαινουμε πως τα προσφατα μετρα που εχουν επιβαλλει ειναι μετρα εξαναγκασμου, ωστε να πιεσουν τον κοσμο να εμβολιαστει και οχι να περιοριστει η εξαρση των κρουσματων. Κατα την γνωμη μου, κανενα απο τα μετρα που εχουν επιβληθει στους ανεμβολιαστους δεν θα βοηθησουν στην μη εξαπλωση του ιου και στον απεγκλωβισμο του υγειονομικου συστηματος.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Nαι....αντιθετα τα ειπες αγαπουλα.Προφανως η ΝΔ ΘΕΛΕΙ να εχει στους κολπους της τους ακροδεξιους και θρησκους ταλιμπαν,για αυτο και τους εξαιρει συνεχως.Αν ΔΕΝ τους ηθελε ΔΕΝ θα τους εξαιρουσε.
Οι ακραίοι θρησκοληπτοι και ανεμβολιαστοι συνήθως ψηφίζουν Βελόπουλο και άλλα ακροδεξιά κόμματα και πολύ λιγότερο Ν.Δ. (άλλωστε στην Ν.Δ υπάρχει μικρότερο ποσοστό ανεμβολιαστων σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ).
Προφανώς αν αυτοί οι θρησκοληπτοι μειωθούν αριθμητικα... θα είναι προς όφελος της Ν.Δ.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,740 μηνύματα.
Οι ακραίοι θρησκοληπτοι και ανεμβολιαστοι συνήθως ψηφίζουν Βελόπουλο και άλλα ακροδεξιά κόμματα και πολύ λιγότερο Ν.Δ.
Προφανώς αν αυτοί οι θρησκοληπτοι μειωθούν αριθμητικα... θα είναι προς όφελος της Ν.Δ.
Προφανώς και η ΝΔ παίρνει ψήφους από θρησκόληπτους, για αυτό τον λόγο βλέπουμε δηλώσεις όπως του Πέτσα ο οποίος δήλωσε πως είναι πιο αναγκαίο να πάει κάποιος στην εκκλησία από το να αγοράσει ρούχα.
 

Συνημμένα

  • Στιγμιότυπο οθόνης 2021-11-03 161451.png
    Στιγμιότυπο οθόνης 2021-11-03 161451.png
    63.4 KB · Εμφανίσεις: 47

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Πάλι δεν καταλαβαίνετε τι λέω. Η Ν.Δ έχει στην συντριπτική της πλειοψηφία light θρησκους, όχι εξτρέμ θρησκους όπως ο Βελόπουλος κ η ακροδεξιά (που έχουν κυρίως ανεμβολιαστους).

Άλλωστε οι ανεμβολιαστοι είναι ελάχιστοι στην Ν.Δ σε σχεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δηλαδή η όλη πορεία μας εξαρτάται από τους θρησκολυπτους έτσι?
Μαλιστα 🤔🤔🤔

Μήπως βρήκαμε πάλι ευκαιρία να βγάλουμε αλλα απωθημένα μας και όχι να δούμε τι μπορούμε να κάνουνε με τα νοσοκομεία αφού πλέον αυτη η διαμάχη εμβολιασμενοι vs ανεμβολιαστοι έχει κουράσει ?😜
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,214 μηνύματα.
Δεν θα επρεπε ομως να ζητειται και στους εμβολιασμενους αρνητικο τεστ; Δεν λεω καθε μερα η σε καθε μετακινηση αλλα οταν θα βρισκονται σε χωρους οπου μπορει να υπαρχουν και ανεμβολιαστοι, εφοσον μπορουν να μεταδοσουν τον ιο, δεν θα επρεπε και αυτοι να εχουν κανει ενα τεστ;

Δεν λεω να επιβαρυνονται οικονομικα, εξαλλου αυτο ειναι ενα απο τα κινητρα και benefits για τον εμβολιασμενο μεταξυ αλλων, παρ'ολα αυτα ας γινεται δωρεαν για αυτους. Αλλα πως θα περιορισεις την εξαρση η θα προστατεψεις τον ανεμβολιαστο εαν τον εκθετεις σε κινδυνο να κολλησει τον ιο απο εναν εμβολιασμενο που δεν θα ξερει πολλες φορες ακομη και ο ιδιος οτι νοσει;

Αρα καταλαβαινουμε πως τα προσφατα μετρα που εχουν επιβαλλει ειναι μετρα εξαναγκασμου, ωστε να πιεσουν τον κοσμο να εμβολιαστει και οχι να περιοριστει η εξαρση των κρουσματων. Κατα την γνωμη μου, κανενα απο τα μετρα που εχουν επιβληθει στους ανεμβολιαστους δεν θα βοηθησουν στην μη εξαπλωση του ιου και στον απεγκλωβισμο του υγειονομικου συστηματος.
Για αυτόν τον λόγο στους χώρους που βρίσκονται και ανεμβολίαστοι είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα και οι εμβολιασμένοι.

Και εδώ ακολουθούμε τους άλλους, γενικά σε καμιά χώρα δεν έχεις υποχρεωτικά τεστ για εμβολιασμένους.

Συμφωνώ όμως ότι τα πρόσφατα μέτρα κυρίως για να σπρώξουν προς τον εμβολιασμό λήφθηκαν.
Για άμεσα είναι λάθος αφού θέλουμε μέτρα να περιορίσουν τον ιο τώρα όχι σε 1-2 μήνες αλλά μακροπρόθεσμα ο εμβολιασμός είναι η μόνη βιώσιμη λύση.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
H Ουκρανία είχε 700 νεκρούς χθες και 720 σήμερα. Καθόλου τυχαίο που έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,632 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Έχουμε ηλικιακή κατανομή ; ή βασίζεσαι στις δημοσκοπήσεις ;

Διότι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι είναι νέοι.
Μια χαρά τα λένε οι δημοσκοπήσεις. Επισης πλέον το 60% των 18ρηδων έχει εμβολιαστεί.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,632 μηνύματα.
Μια χαρά τα λένε οι δημοσκοπήσεις. Επισης πλέον το 60% των 18ρηδων έχει εμβολιαστεί.
Μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων έχει η δεξιά καθώς και το κυβερνών κόμμα.

Θυμόμαστε τον Μάνεση να καταπίνει την γλώσσα του...

Η αποτυχία του συστήματος υγείας, των υπουργών υγείας και του πρωθυπουργού στη διαχείριση της πανδημίας για 2η χρονιά είναι για γέλια.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top