Χθες που πήγα σούπερ μάρκετ γινόταν πραγματικά πανζουρλισμός. Η ουρά έξω από το κατάστημα ήταν 20 μέτρα, και οι ουρές στα ταμεία τεράστιες, για να πάρεις κάτι που ήθελες από τους διαδρόμους έπρεπε να έρθεις σε απόσταση 20 εκατοστών από δεκάδες άτομα που ήταν στην ουρά. Τέτοιος συνωστισμός σε κλειστό κατάστημα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από πορεία 1000 ατόμων σε εξωτερικό χώρο. Φανταστείτε τώρα στα χιλιάδες σούπερ μάρκετ της Αττικής ίδιες εικόνες.
Από συμφοιτητές μου επίσης που μένουν με γονείς μαθαίνω ότι κάνουν σλιπόβερς σε άλλα παιδιά, γιατί το πρωί έχουν τα μαθήματα της σχολής και το απόγευμα, εξαιτίας της απαγόρευσης, δεν προλαβαίνουν να πάνε μια βόλτα έξω να ξεσκάσουν. Οπότε τώρα οι πιθανότητες να κολλήσουν τους γονείς τους είναι τεράστιες.
Τα μέτρα είναι εγκληματικά πραγματικά. Κι εγώ στην αρχή ήμουν σύμφωνος με το λοκντάουν, αλλά όταν βλέπεις πως δεν δουλεύει αλλάζεις τακτική. Αυτοί, για να μην παραδεχτούν ότι η συνταγή τους απέτυχε(και κανείς δε θα τους έψεγε γι’ αυτό, κανείς δεν ήξερε πώς αλλιώς να αντιμετωπιστεί η κατάσταση) συνεχίζουν αυτά τα άθλια μέτρα που μόνο περισσότερους θανάτους φέρνουν.
Βέβαια, όταν υπάρχουν άτομα τόσο χαμηλής νοημοσύνης και ευχειραγώγητα που νομίζουν οι πορείες σε εξωτερικούς χώρους με μάσκες δημιουργούν το πρόβλημα(όταν στο εξωτερικό οι μάσκες έξω είναι προαιρετικές, και οι συνωστισμοί σε πάρκα ανάλογοι με πορεία), και όχι τα ηλίθια μέτρα που δημιουργούν συνωστισμό σε κλειστούς χώρους, δε μου κάνει εντύπωση η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης.
Επίσης άλλο παράδοξο: δυο φίλες μου συμμετείχαν σε τηλεπαιχνίδι, και το κανάλι τους έδωσε δικαιολογητικά για να μεταφερθούν από Φλώρινα Αθήνα. Από την άλλη, αν γίνεται η κηδεία του πρώτου θείου σου ή ενός αδερφικού φίλου δεν μπορείς ν’ αλλάξεις ούτε δήμο, ακόμα και με τεστ.
Όσο για το εμβόλιο της άστρα, πραγματικά η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται πολύ περίεργη, καινοτόμα τεχνολογία, ύποπτες περιπτώσεις κατά τις δοκιμές, χαμηλή αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα άλλα εμβόλια, σχεδόν παντελής αναποτελεσματικότητα έναντι της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, εξωφρενική αθέτηση υποσχέσεων, τώρα οι θρομβώσεις. Η συγκεκριμένη παρτίδα πιστεύω θα έπρεπε να αποσυρθεί, όχι επειδή το εμβόλιο καθεαυτό είναι ελαττωματικό, αλλά επειδή η συγκεκριμένη παρτίδα μπορεί να είχε πρόβλημα στην αποθήκευση και κάτι να πήγε στραβά. Δε θα χαθεί κόσμος αν σταματήσει η χορήγηση για μια-δυο βδομάδες για να γίνει έρευνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.