Α πες το έτσι
@Johnny15 ότι θες να βγάλεις λάδι την κυβέρνηση νταξει. Τώρα ναι εξηγείται. Αλλά δε με προσέχεις. Δεν είπα ότι δεν πρέπει να ληφθεί υπόψη το πρώτο κύμα, είπα ότι τα πήγαμε τόσο καλά που οριακά το είδαμε και σαν κύμα. Αλλά ακόμα και τα θετικά που λέω δε μπορεί να τα δει η κυβερνητική παρωπίδα. Επίσης ναι μάλλον βλέπουμε άλλα νούμερα γιατί εγώ δε βλέπω τους μέσους όρους που λες για μετά το πρώτο κύμα. Αλλά το ότι υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που τα έχουν πάει χειρότερα προφανώς και υπάρχουν. Δεν είπα το αντίθετο. Όπως είπα και στον Άκικο τις προάλλες, μη φωνάζεις γλυκέ μου, σε πιστεύω

δεν είμαστε όλοι εδώ για να το παίξουμε προπαγάνδα ξέρεις.
Σε αντίθεση με εσένα, που η στάση σου είναι κομματική, η δική μου δεν είναι. Δεν απάντησες σε τίποτα από αυτά που έγραψα.
Πάμε να δούμε τα νούμερα όμως για να σου εξηγήσω:
Ας πάρουμε ως αρχή την 1η Ιουνίου 2020 που τελείωσε το πρώτο κύμα. Πρώτη Ιουνίου λοιπόν, η Ε.Ε. είχε 284 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και η Ελλάδα είχε 17 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Ας μηδενίσουμε αυτά τα νούμερα για να έχουμε ας πούμε κοινή βάση για τη συνέχεια. Δηλαδή θα θεωρήσουμε ότι και οι 2 ξεκινάνε από το μηδέν, άρα θα αφαιρέσουμε αυτήν την μεταξύ τους διαφορά των 267 θανάτων ανά εκατομμύρια πληθυσμού.
25 Απριλίου 2021: Η Ε.Ε. έχει 1522 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ η Ελλάδα 960 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμό. Η διαφορά είναι λοιπόν 562 θάνατοι ανά εκατομμύρια πληθυσμού, και αφού θες τόσο πολύ να αφαιρέσουμε το πρώτο κύμα, οι θάνατοι γίνονται +295, μετά το πρώτο κύμα (που δεν επηρέασε δηλαδή) στην Ε.Ε.. Άρα το 2ο και το 3ο κύμα η Ε.Ε. σαν μέσος όρος είχε 295 θανάτους παραπάνω ανά εκατομμύρια πληθυσμού από ότι η Ελλάδα. Άρα η Ελλάδα συνεχίζει να είναι κάτω από τον μέσο όρο.
Αυτό εσύ το ονομάζεις παταγώδη αποτυχία. Σίγουρα έγιναν πολλά λάθη, αλλά το να είμαστε ακόμα και στο 2ο και το 3ο κύμα κάτω από τον ευρωπαικό μέσο όρο σε θανάτους, δεν νομίζω να θεωρείται παταγώδης αποτυχία. Οι άλλες χώρες δηλαδή που είναι πάνω πως θα τις ονόμαζες;
Πέρα από αυτό όμως, η πανδημία θα κριθεί στο σύνολο της. Δεν θα πούμε "ας δούμε τι έγινε μετά το πρώτο κύμα" όπως όλη την ώρα αναφέρει η αντιπολίτευση. Μπορεί η Ελλάδα να περάσει πολύ χειρότερο 3ο και 4ο κύμα που να μας πάει στις κακές χώρες, ποτέ δεν ξέρεις.
Τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι η αντιπολίτευση έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προκαλέσει τους ανθρώπους να μην τηρήσουν τα μέτρα, γεγονός που ευθύνεται σίγουρα και αδιαμφισβήτητα για την άνοδο των κρουσμάτων. Αυτή η τελείως ανευθυνη στάση, που καμιά άλλη αντιπολίτευση στην Ε.Ε. δεν έκανε (δεν είναι τόσο κλόουν στο εξωτερικό να λένε στους πολίτες να μην τηρούν τα μέτρα), και που έχει θανάτους στα χέρια της, θα πρέπει επίσης να κριθεί από τον κόσμο, όταν θα κριθεί η πανδημία στο σύνολο της. Αυτή τη στιγμή, ενώ θα έπρεπε να πηγαίνουμε με ελάχιστα κρούσματα προς ομαλό άνοιγμα, είμαστε στο χειρότερο σημείο της πανδημίας. Και αυτό γιατί; Επειδή πλέον κανείς δεν τηρεί τα μέτρα, πήγαινε Σάββατο βόλτα έξω από πλατεία Κυψέλης και θα καταλάβεις αμέσως γιατί έχουμε τόσα κρούσματα.
Ας μην ξεχνάμε πως αυτή τη στιγμή, και ενώ υπάρχουν τα εμβόλια, οι πολίτες στην Ελλάδα φοβούνται να δηλώσουν να πάνε να τα κάνουν. Αντί η αντιπολίτευση να στηρίξει και να βοηθήσει στην καμπάνια του εμβολιασμού των πολιτών, αυτοί συνεχίζουν την μικροπολιτική μπας και κερδίσουν ψήφους την επόμενη φορά.
Αυτά από εμένα. Αν βλέπεις άλλα νούμερα ή διαφωνείς σε κάτι μπορείς να το εκφράσεις αλλά βλέποντας το μήνυμα σου δεν νομίζω ότι ήθελες να κάνεις σοβαρή κουβέντα εξαρχής.