@chester20080
όταν και εγώ και ο Nick890 γράφαμε ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μεταδίδουν το ίδιο, γελούσατε.
Απάντησα σε αυτό, όταν λέγαμε για μείωση μεταδοτικότητας "εμείς", αυτό το λέγαμε επειδή το έδειχναν όλες οι έρευνες που γινόντουσαν, ενώ
εσείς δεν το βασίζατε κάπου.
Ωστόσο, αυτό που ακόμα σου διαφεύγει, είναι ότι το γεγονός αυτό (ίδια επίπεδα μεταδοτικότητας και ιικού φορτίου) συμβαίνει στα
αρχικά στάδια της μόλυνσης ενός εμβολιασμένου (εντός της πρώτης εβδομάδας).
Δηλαδή αν ο ανεμβολιαστος μεταδίδει σε όλο τον κύκλο νόσησής του κατά μέσο ποσοστό x%, τότε ο εμβολιασμένος έχει κλαδική συνάρτηση, για <=7 πρώτες ημέρες μεταδίδει με y% = x% πάνω κάτω, ενώ μετά κατά z% < x%, καθώς δρούνε τα αντισώματα, εξουδετερώνουν τη μόλυνση και μειώνεται το ιικό φορτίο και συνεπώς και η μεταδοτικότητα. Αυτή την ιδιότητα οι ανεμβολίαστοι χωρίς ανοσία δεν την έχουν και συνεχίζουν να μεταδίδουν. Αν πχ στην 10η μερα μεταδιδουν κατα a% (που ειναι σαφως < απο το αρχικο τους x%), τοτε κατα την αντιστοιχη 10η μερα νοσησης ενος εμβολιασμενου, η μεταδοτικοτητα του εμβολιασμενου θα ειναι b% << a%. Τουλάχιστον απόσα διαβάζω, εγώ αυτό καταλαβαίνω και είναι και λογικό λόγω ανοσίας/αντισωμάτων.
Όταν σας γράψαμε για ενισχυτική δόση κάθε χρόνο, πάλι προσπαθούσατε να βρείτε δικαιολογίες.
Όχι, τι δικαιολογίες, τουλάχιστον εγω προσωπικα ποτέ δεν είπα κάτι για την 3η δόση, παρά μόνο ότι είναι φυσιολογικό να γίνεται σαν της γρίπης κάθε χρόνο και αυτό το επιδοκιμάζω, συμφωνώ να γίνεται. Δηλαδή ίσα ίσα, εγώ ήμουν εξαρχής θετικός στο να γίνονται boosters, αν χρειαστεί και 3η δόση σύμφωνα με τις έρευνες να την κάνουμε ναι, πού είναι το κακό?
Τέλος, όταν η φυσική ανοσία είναι ίδια και ισχυρότερη από του εμβολίου, ψάχνατε με το ζόρι δικαιολογίες για long-covid κλπ.
Αυτό με την φυσική ανοσία το έχω πει πόσες φορές, δεν ισχύει. Το έχουν αποδείξει περίτρανα πόσες έρευνες, κάθε τόσο βαζω και post για αυτό, αλλά το ξαναλετε και το ξαναλετε σα να μην τα βλεπετε καν.
Η πιο πρόσφατη είναι
αυτή που σου έγραψα χθες από το Oxford:
Επιβεβαιώνει πως η αποτελεσματικότητα της φυσικής ανοσίας είναι μικρότερη σε σχέση με την ανοσία που παρέχει η pfizer:
Και όπως το ίδιο έχουν επιβεβαιώσει και πόσες άλλες έρευνες τους τελευταίους μήνες. Γιατί συνεχίζετε την ίδια καραμέλα ότι η φυσική ανοσία είναι καλύτερη του εμβολίου (για Pfizer πάντα μιλάω, mRNA)? Πού το βασίζετε? Το πινακάκι είναι ξεκάθαρο, τόσο καθαρό όσο είναι και η φαλάκρα μου από τρίχες.