Αχ βαχ. Λίγο διάβασα στην αρχή, που στη μομφή μου πως δεν στηρίζεις κάπου το γεγονός ότι οι περισσότεροι στο πάρτυ ζουν με γονείς με χιλια δυο νοσήματα, απαντάς ότι υπάρχουν και φοιτητές που μπορεί να επιστρέψουν μετά στο πατρικό τους.
Α) πού ξερεις ότι θα επιστρέψουν, και μάλιστα σε σύντομο διάστημα μετά το πάρτυ;
Β) πού ξέρεις ότι δεν κάνουν κάποιο τεστ πρώτα;
Οπως εχω ηδη γραψει, δεν μιλαω για ενα παρτι και μια μαζωξη. Δεν μιλαω για το μεμονωμενο γεγονος της παρασκευης. Αναφερομαι στα παρτι/συναθροισεις που γινονται (κυριως στα πανεπιστημια)
κάθε παρασκευη και σαββατο και που θα γινονται κατα κανονα καθε σκ,
καθε εβδομαδα, και σε βαθος αναλυσης τριων μηνων μεχρι τα χριστουγεννα. Αμα πολλαπλασιασεις τις επαφες του καθενος αθροιστικα σε ολα αυτα τα events, τοτε σιγουρα, το ξαναλεω, σιγουρα, υπαρχουν επαφες φοιτητων (που ηταν σε καποιο τετοιο event) με τους γονεις τους ή και τους παππουδες τους, ειτε οταν με το καλο θα πανε στο πατρικο τους βολτα ενα σκ ή μια γιορτη ειτε αν ειναι απο θεσσ και σπουδαζουν στην πολη τους μενοντας με τους δικους τους.
Τωρα οσον αφορα το οτι μπορει να κανουν τεστ:
1. Σελφ τεστ και να κανουν δεν λεει και κατι (λαθος τροπος εκτελεσης, αξιοπιστια τεστ κλπ)
2. Τεστ rapid σπανια να κανουν, αλλωστε οντας εμβολιασμενοι ελαχιστοι κανουν πλεον τεστ απο μονοι τους
3. Μοριακο αν δεν εχουν συμπτωματα δεν παιζει να κανει απολυτως κανενας απλα για να παει βολτα σπιτι και να δωσει 50-60€
Γενικα, ειναι δικια μου εντυπωση απο οσα βλεπω, αν καποιος ειναι της νοοτροπιας να μην σκεφτεται καθολου μετρα πλεον και να ζει κανονικα, παρτι, εκδηλωσεις, συναθροισεις κλπ, δεν θα μπει στη διαδικασια να κανει και τεστ, επειδη θεωρει πως πλεον δεν τον αγγιζει ο ιος ή απλα δεν θελει να τον απασχολει πλεον. Ειναι αυτης της νοοτροπιας οπότε γιατί να κανει τεστ; Για να προσεχει; Αν ηθελε να προσεχει δε θα πηγαινε εξαρχης σε ολες αυτες τις επιφοβες συναθροισεις ή εστω θα κρατουσε καποιο βασικο μετρο.
Αυτο που στην πραξη γινεται ειναι αντε να κανει για τα τυπικα (για να εχει ησυχη τη συνειδηση του ας πουμε) ενα σελφ τεστ και αρκειται σε αυτο. Το οποιο ενταξει, δε λεει και κατι οπως ολοι ξερουμε.
Ξαναλεω, γενικα αυτο ειναι ωστοσο αρκετο. Οχι ομως στην περιπτωση που εξεταζουμε, δλδ οταν πας σε τετοιες ιογενως επιφοβες κοινωνικες εκδηλωσεις και μετα σκοπευεις να επισκεφτεις οικογενεια, γονεις, παππουδες κλπ που ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες και περιμενουν τριτη δοση.
Επειδή αν διαβάσω και τα υπόλοιπα μού φαίνεται θα ματώσουν τα ματάκια μου, ας το αφήσουμε εδώ.
Καλο θα ηταν να τα διαβασεις, αφιερωνω κι εγω χρονο για να τα γραψω, συζητηση κανουμε.
Ήθελα να κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια να σου δείξω ότι η σκέψη "μην κάνω αυτό, γιατί μπορεί να κολλήσω, και μετά να κολλήσω το φίλο μου, που μπορεί να κολλήσει τον μπατζανάκη του, ο οποίος μπορεί να κολλήσει μια γιαγιά" είναι κλινική παράνοια και είναι κρίμα για σένα να τυραννείσαι έτσι.
Το αναγνωριζω και σε ευχαριστω που ασχοληθηκες και αφιερωνεις χρονο, ασχετως των αποψεων μας.