Όλη η δική μου ενημέρωση είναι μέσω Facebook. Ευτυχώς υπάρχουν αξιολογότατοι επιστήμονες, ακόμα και διεθνούς βεληνεκούς, που χρησιμοποιούν το Facebook για να ενημερώνουν. Και ο Γάκης έχει λογαριασμό στο Facebook, μάλιστα είναι λαλίστατος και πολυγραφότατος. Τον παρακολουθούσα από την αρχή της εμφάνισης του κορωνοϊού μέχρι σχετικά πρόσφατα που με μπλόκαρε. Εννοείται ότι δεν θα αφιερώσω 2 ώρες από τη ζωή μου για να ξανακούσω τα ίδια και τα ίδια (το φάρμακο που υποτίθεται έχουμε αλλά δεν το δίνουμε στους ασθενείς).
Ο Ιωαννίδης παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια για δικούς του λόγους. Βέβαια αυτός είναι πολύ υπέρ των εμβολιασμών, οπότε δεν ξέρω πώς κολλάει με τον Γάκη. Ίσως επειδή έχει πει κι αυτός τιτανομεγέθεις αρλούμπες, ας μην ξεχνάμε την πρόβλεψη για 10.000 νεκρούς στις ΗΠΑ (γελάει ο Μπούκουρας) καθώς και την περίφημη έρευνα στην Santa Clara που ακόμα δεν έχει καταλάβει ο πλανήτης τι προσπαθούσε να κάνει ο ποιητής. Αν θέλεις να δεις τι λέει η επιστημονική κοινότητα για τον Ιωαννίδη, διάβασε αυτό:
John Ioannidis is one of the most published and influential scientists in the world, someone whose skewering of bad medical research we at SBM have frequently lauded over the years. Then the COVID-19
sciencebasedmedicine.org
Τέλος πάντων, εγώ προτείνω αν είναι να κάτσεις να ακούσεις κάποιον για 1 ώρα, να βρεις βίντεο του Γιώργου Παυλάκη να παρακολουθήσεις. Είναι ο μόνος Έλληνας επιστήμονας που μέχρι στιγμής έχει πέσει μέσα σε όλα όσα έχει πει, και μάλιστα κάνει προβλέψεις μήνες πριν, όχι κατόπιν εορτής όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Είναι λίγο ξύλινος ο λόγος του, αλλά έχει 100% ουσία.
Όταν λες να δείξω εννοείς να το ποστάρω στο ίντερνετ για να το δουν τα 511 μέλη που παρακολουθούν αυτό το θέμα, όπως και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης με πρόσβαση στο ίντερνετ; Έλα ντε, γιατί να μην το δείχνω;
Αγαπητέ μου, απαντώ μόνο σε σοβαρά σχόλια. Αν συνεχίσεις να γράφεις τέτοιες χαζομάρες απλά θα σε βάλω στο ignore για να μην μου ζαλίζεις τα κοχόνες.
Αν μπορούσες να δεις το ΑΜΚΑ μου θα διαπίστωνες ότι έχω ξεπεράσει εδώ και καιρό την ηλικία της χαζοβιολίωσης. Δεν φταις βέβαια εσύ γι' αυτό, αλλά ούτε κι εγώ!!
Μα συμφωνώ, όπως άλλωστε κι εγώ ελέγχω τις σχολικές κάρτες των μαθητών μου πριν μπουν για μάθημα, οι οποίες έχουν όχι μόνο το ΑΜΚΑ του παιδιού, αλλά και του γονιού, και άλλα "ευαίσθητα" στοιχεία όπως πατρώνυμα, σχολείο φοίτησης κλπ. Και αν κάτσω στη γραμματεία, μπορώ να βρω και διευθύνσεις, τηλέφωνα, ημερομηνίες γέννησης, ίσως και ΑΦΜ. Αλλά ας ανησυχήσουμε για τον υπάλληλο της ταβέρνας που θα ρίξει μια γρήγορη ματιά στην ταυτότητά μας, μπορεί να δει και την φώτο μας και να μας κλέψει το πνεύμα.
Προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαινα σε ταβέρνα που δεν κάνει ελέγχους (καλά, ούτε και σε ταβέρνα που κάνει ελέγχους μπαίνω, απλά λέμε). Τα στοιχεία μου βρίσκονται παντού: σε φακέλους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΠΠΕΠ, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, του οικογενειακού μου γιατρού, της τράπεζας, του τελωνείου, των φορέων στους οποίους έχω δώσει εξετάσεις για πιστοποιήσεις, στο Υπουργείο Μεταφορών, σε ΚΕΠ και δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού. Η μόνη δημόσια υπηρεσία που ίσως δυσκολευτεί να τα εντοπίσει είναι η Αστυνομία.
Σε προβληματίζει και όταν στηρίζουν την επιστήμη σε άλλες εκφάνσεις της πχ την επιστήμη της φυσικής ώστε να μπορούν να πετάνε τα αεροπλάνα ή της ιατρικής ώστε να θεραπεύεται ο καρκίνος, ή μόνο στο θέμα του COVID είναι λογικό να μην εμπιστεύονται την επιστήμη οι ιερείς;