• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 217)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,478 μηνύματα.
Ξέρουμε αν υπάρχει διαθεσιμότητα για PCR σε αυτές τις χώρες? Γιατί Ελβετία που έψαχνε μια φίλη μου να κάνει (με συμπτώματα και όλα) δεν έβρισκε πουθενά.

Επίσης άλλη φίλη από Καναδά πόσταρε ενθουσιασμένη στο FB φώτο με το 1 και μοναδικό σελφ τεστ που κατάφερε να βρει μέσω γνωστού. Τα σελφ τεστ είναι δωρεάν για όλους στον Καναδά, απλά δεν μπορείς να τα βρεις εκτός αν έχεις βύσμα.
κάτσε πρώτα να κατακτήσουμε το πρώτο βήμα, που είναι το δωρεάν και μετά βλέπουμε διαθεσιμότητα.
Εδώ δεν έχουμε καν αυτό .... :/:

Και βγαίνει ο Άδωνις και ο Κυριάκος και λένε ότι πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες για την κυβερνηση μας που μας εξασφαλιζει τοσο φτηνα τα PCR στα 60 ευρω και οτι ειμαστε απο τις λιγες χωρες που εχουμε προσβαση σε τοσο φτηνα PCR. Ενω σε ολη σχεδον την Ευρωπη ειναι ολα δωρεαν.
Πάμε καλα; Κοροϊδία μέσα στη μούρη δηλαδη καπου ελεος φτανει.
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
κάτσε πρώτα να κατακτήσουμε το πρώτο βήμα, που είναι το δωρεάν και μετά βλέπουμε διαθεσιμότητα.
Εδώ δεν έχουμε καν αυτό .... :/:
Μα δεν έχει νόημα το δωρεάν αν δεν μπορείς να βρεις το προϊόν ή την υπηρεσία.

Έχουμε Χ αριθμό αντιδραστηρίων, που μπορούν να κάνουν Χ αριθμό τεστ ανά μέρα.

Είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή, πάνω από Χ τεστ δεν μπορούν να γίνουν.

Αν τα κάνεις δωρεάν με συνταγή γιατρού, θα παίρνουν όλοι συνταγή γιατρού.

Στο τέλος ο κάθε ένας θα επιδιώκει να κάνει PCR αντί για σελφ τεστ, και θα μένουν αδιάγνωστοι άνθρωποι που είναι αναγκαίο να διαγνωστούν.

Θα κάνουμε δηλαδή μια τρύπα στο νερό.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,478 μηνύματα.

Δικαιοσύνη και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών. Η περίπτωση των ΗΠΑ.
Σημαντικότατες αποφάσεις έλαβε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στη χώρα.
Με ψήφους 5 προς 4 επικύρωσε την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών που αμείβονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το Αμερικανικό Δημόσιο (εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ή σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που έχουν σύμβαση με το Δημόσιο).
Επειδή όλο και κάποιο ποσό κρατικού χρήματος καταλήγει στις τσέπες των περισσοτέρων ιδιωτών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας, αυτό πρακτικά σημαίνει περίπου καθολική υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς.
Αντιθέτως, το Δικαστήριο, με ψήφους 6-3 ακύρωσε την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προέβλεπε την υποχρέωση των μεγάλων επιχειρήσεων (όσων απασχολούν πάνω από 100 άτομα) να απαιτούν από τους εργαζόμενους να είναι εμβολιασμένοι ή να κάνουν συχνά τεστ.
Ιδιαίτερα πρέπει να προσεχτεί το ότι η δικαστική απόφαση, παρότι πάμπολλες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ήδη συνταχθεί ή, τουλάχιστον, συμμορφωθεί με την κυβερνητική απαίτηση, απαγορεύει πλέον στο κράτος να τις υποχρεώνει.
Οι συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις (και οι δύο) έχουν πολλά κενά στο σκεπτικό. Ειδικότερα για τη δεύτερη απόφαση, η πλειοψηφία των δικαστών έγραψε κάτι μάλλον ακατανόητο:
«Αν και η COVID-19 είναι κίνδυνος παρών σε πολλούς εργασιακούς χώρους, δεν αποτελεί εργασιακό κίνδυνο (occupational hazard) στους περισσότερους. Η COVID-19 μπορεί να εξαπλώνεται και εξαπλώνεται στα σπίτια, στα σχολεία, στις αθλητικές εκδηλώσεις και οπουδήποτε αλλού μαζεύεται κόσμος». «Αυτός ο τύπος γενικού κινδύνου», συνεχίζουν οι δικαστές της πλειοψηφίας, «δεν διαφέρει από τους καθημερινούς κινδύνους που όλοι αντιμετωπίζουν από την εγκληματικότητα, τη μόλυνση του αέρα ή οποιεσδήποτε άλλες μεταδοτικές παθήσεις».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, όπως και σε κάθε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ποιος ψήφισε τι.
Από πολύ παλαιά, το 9μελές αυτό δικαστήριο αποτελείτο (άτυπα βεβαίως) από 4 δικαστές συντηρητικών πεποιθήσεων, 4 δικαστές προοδευτικών αντιλήψεων (αν και δεν είναι και πολύ ξεκάθαροι οι όροι «συντηρητικός» και «προοδευτικός») και από τον Πρόεδρο.
Στη διαδικασία αντικατάστασης κάποιου δικαστή που αποσυρόταν ή πέθαινε, όποιος και αν ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (Ρεπουμπλικάνος ή Δημοκρατικός), τηρούσε τα προσχήματα (την «παράδοση») και φρόντιζε για την εξασφάλιση της ισορροπίας 4-4, εξαντλώντας την (αναπόφευκτη) πολιτική παρέμβαση στον διορισμό του Προέδρου του δικαστηρίου (οι Ρεπουμπλικάνοι πρόεδροι διόριζαν συντηρητικούς και οι Δημοκρατικοί προοδευτικούς).
Την ισορροπία αυτή ήρθε να διαταράξει, ποιος άλλος, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Κατάφερε, η νυν σύνθεση του δικαστηρίου να περιλαμβάνει 6 συντηρητικούς (του Προέδρου συμπεριλαμβανομένου) και 3 προοδευτικούς.
Αυτό έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ, όχι μόνο σε επίπεδο Δικαιοσύνης, αλλά και, μοιραία, σε πολιτικό επίπεδο.
Οι αποφάσεις πλέον του δικαστηρίου γέρνουν προς τα δεξιά και μόνο προβλήματα αναμένονται.
Δεν είναι μόνο οι αποφάσεις περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών: αν και στη δεύτερη απόφαση οι ψήφοι 6 προς 3 ήταν ακριβώς οι ψήφοι των 6 συντηρητικών δικαστών έναντι των 3 προοδευτικών, στην πρώτη απόφαση στις ψήφους των 3 προοδευτικών δικαστών είχαν προστεθεί και 2 ψήφοι συντηρητικών.
Υπάρχουν άλλα, εξίσου σημαντικά και, σε βάθος χρόνου, κεφαλαιώδους σημασίας θέματα.
Πρόσφατα, το δικαστήριο διατήρησε εν ισχύ έναν τουλάχιστον αμφιλεγόμενο σχετικά νέο νόμο της Πολιτείας τού Τέξας, ο οποίος θεωρητικώς δεν απαγορεύει, αλλά ουσιαστικώς απαγορεύει τις αμβλώσεις (καθιστώντας τις νόμιμες αμβλώσεις πολύ πολύ δύσκολες έως εντελώς αδύνατες). Στη συγκεκριμένη απόφαση, που ελήφθη με πλειοψηφία 5-4, στις 3 ψήφους των προοδευτικών δικαστών που μειοψήφισαν είχε προστεθεί η ψήφος του Προέδρου (;!), οπότε απεδείχθη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν χρειάζεται πλέον την ψήφο του συντηρητικού αλλά μάλλον μετριοπαθούς Προέδρου για να αποφασίσει συντηρητικά.
Σημειώστε ότι πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ επισημαίνουν τον κίνδυνο πλήρους ανατροπής στο άμεσο μέλλον της μνημειώδους απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου περί νομιμοποίησης των αμβλώσεων (υπόθεση Roe εναντίον Wade, 1973), ή και άλλων αποφάσεων-σταθμών του παρελθόντος.
Στη φωτογραφία η τρέχουσα σύνθεση τού Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Από αριστερά προς τα δεξιά (σε παρένθεση το έτος γέννησης και η εν γένει θέση τού/τής δικαστού, C = συντηρητική, P = προοδευτική):
Όρθιοι: Brett M. Kavanaugh (1965, C), Elena Kagan (1960, P), Neil M. Gorsuch (1967, C), Amy Coney Barrett (1972, C). Οι τρεις συντηρητικοί αυτής της σειράς διορίστηκαν από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Καθήμενοι: Samuel A. Alito (1950, C), Clarence Thomas (1948, C), John G. Roberts (Πρόεδρος, 1955, C), Stephen G. Breyer (1938, P), Sonia Sotomayor (1954, P). Ο προοδευτικός δικαστής Breyer αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα και στη θέση του θα διοριστεί κάποιος πιθανότατα επίσης προοδευτικός από τον Πρόεδρο Μπάιντεν.
 

brizoulis

Δραστήριο μέλος

Ο Άκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 403 μηνύματα.
Παιδιά όσο αναφορά τα αντιικά χάπια που ακούγονται ότι θα συνταγογραφούνται, ξέρουμε ποια θα είναι; Γιατί από ότι θυμάμαι το Paxlovid θα κυκλοφορούσε γύρω στον Μάρτιο…
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.

Αγαπαμε επιστήμη :read:
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,009 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,797 μηνύματα.
3η δόση --> DONE
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,478 μηνύματα.
Comparison of serum neurodegenerative biomarkers among hospitalized COVID-19 patients versus non-COVID subjects with normal cognition, mild cognitive impairment, or Alzheimer's dementia

George Kargiolakis
Από Georgios Manousakis
<< Περίληψη: Αν αρρωστήσεις από COVID19 αρκετά σοβαρά ώστε να εισαχθείς νοσοκομείο, και εμφανίσεις νευρολογικά συμπτώματα, κυρίως σύγχυση/ντελίριο, μπορεί να ανεβάσεις επίπεδα στο αίμα δεικτών βλάβης νευρώνων, αξόνων και αστροκυττάρων, παρόμοια ή υψηλότερα από αυτά που έχουν ασθενείς με Alzheimer's. Για να σας προλάβω, αυτό δεν σημαίνει ότι η COVID19 λοίμωξη προκαλεί Alzheimer, μην τρελαίνεστε, σημαίνει ότι αν αρρωστήσετε βαριά από κοβιντ και στο νοσοκομείο λέτε ότι σας κατέβει, δεν είναι επειδή έχετε "άγχος" ή "ψυχολογικά" αλλά επειδή κάψατε λίγα ή πολλά εγκεφαλικά κύτταρα για να σας το πω απλά. >>
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Παιδιά όσο αναφορά τα αντιικά χάπια που ακούγονται ότι θα συνταγογραφούνται, ξέρουμε ποια θα είναι; Γιατί από ότι θυμάμαι το Paxlovid θα κυκλοφορούσε γύρω στον Μάρτιο…
Αυτά που έλεγαν ότι προκαλούν καρκίνο ή έχουν βγει κι άλλα;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Το δωρεάν δεν υπάρχει

Κυβερνητική σπατάλη (δωρεάν για πολίτες)= μελλοντική φορολογία

Αχχ μη τα λες και εσύ έτσι στο δόξα πατρί. Η Γερμανία έχει ένα σύστημα δημοκρατίας το οποίο σημαίνει δημοκρατία ισονομίας. Τα δημόσια αγαθά κοστίζουν σε λειτουργικά κόστη που εν μέρει καλύπτονται από τη φορολογία. Η λέξη δωρεά (kostenlos) αναφέρεται στη λέξη χορηγεία, δαπάνη από κάποιον που θέλει να ευεργετήσει κάτι.

Στην Ελλάδα η λέξη δωρεάν σημαίνει ότι το κράτος μοιράζει λεφτά και παροχές χωρίς να εξετάζουμε την προέλευσή τους. Έτσι καλλιεργείται και η νοοτροπία της φθοράς ενός δημόσιου αγαθού. Τι εξήγηση δίνουμε που τα δημόσια σχολεία σαν κτίρια θυμίζουν φυλακές; :)
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.
Ήδη έχει ξεκινήσει το τεστ με πληρωμή. :dance2::slourp:
1642285194871.png
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Ήδη έχει ξεκινήσει το τεστ με πληρωμή. :dance2::slourp:
Το θέμα είναι, η άθροιση των επιπλέον εξόδων, που έχουμε υποστεί στην μεταιόν εποχή.
Και ενώ το κόστος διαβίωσης μας, έχει πάρει φωτιά, βλέπουμε μια χαρά να πάνε οι (επενδύσεις και η ανάπτυξη). Εδώ, μου φέρνει κάπως σε Τουρκία μεριά και στα σύγχρονα προβλήματα της.
Ο πληθωρισμός μας 5%, δεν διαφέρει και πολύ με την κατάσταση της.
Και το λέω αυτό, γιατι όλα δείχνουν άνοδο σε τιμές και σε όλα τα πρώτης ανάγκης αγαθά.
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,212 μηνύματα.
Αυτά που έλεγαν ότι προκαλούν καρκίνο ή έχουν βγει κι άλλα;
Νομίζω αυτό ήταν για κοκτέιλ υπαρχόντων φαρμάκων που δοκίμαζαν.

Βέβαια θα μου πεις και για τα mrna κάποιοι έλεγαν διάφορα.

Της pfizer και της merck είναι εντελώς καινούργια, οι ως τωρα καταγεγραμμένες παρενέργειες είναι ήπιες πχ διάρροια.

Όμως το πρώτο δεν πρέπει να το παίρνεις σε συνδυασμό με αρκετά άλλα ή αν έχεις θέμα με νεφρό/συκώτι και το δεύτερο δεν πρέπει να το παίρνουν έγκυες.

Όταν κυκλοφορήσουν πολύ ίσως σκάσουν και άλλα όπως οι θρομβώσεις στα εμβόλια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το δωρεάν δεν υπάρχει

Κυβερνητική σπατάλη (δωρεάν για πολίτες)= μελλοντική φορολογία
Μερικά βασικά πράγματα πρέπει να είναι θεωρώ, και σε καιρό πανδημίας το τεστ είναι κάτι βασικό.

Ισχύει αυτό που λες αλλά οι φόροι που παίρνει το κράτος είναι και για αυτό.
Αλλιώς πάμε σε σύστημα Αμερικής που από πάντα αν δεν έχεις ασφάλεια να καλύψει το κόστος νοσηλείας η λεφτά να το πληρώσεις δεν μπαίνεις σε νοσοκομείο.

Αν και πιστεύω για ασθενείς κορωνοιού και αυτοί κατι θα έχουν κάνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.
Πως το ξεχασα αυτο :P .....μας πηρε σχεδον 6 μηνες για να εφαρμοσουμε τα updated πρωτοκολλα του covid

Νταξξξξ νομιζω τελειωνει η πανδημια συντομα με τετοια ταχυτητα ανταποκρισης που εχουμε απεναντι στον ιο :pianist:
1642335016163.png
 

Nina-nana

Διάσημο μέλος

Η Nina-nana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 2,536 μηνύματα.
Νομίζω αυτό ήταν για κοκτέιλ υπαρχόντων φαρμάκων που δοκίμαζαν.

Βέβαια θα μου πεις και για τα mrna κάποιοι έλεγαν διάφορα.

Της pfizer και της merck είναι εντελώς καινούργια, οι ως τωρα καταγεγραμμένες παρενέργειες είναι ήπιες πχ διάρροια.

Της Merck δεν ήταν που πήγε άπατο επειδή δεν πιάνει τη Δέλτα;

Και ένα από τα δύο ή και τα δύο έχουν κατηγορηθεί για νεοπλασίες ή για την πιθανότητα να δημιουργήσουν νεοπλασίες.

Όπως και να έχει, δύσκολο να βγάλεις φάρμακα για ιούς που συνέχεια μεταλλάσσονται, άσε που μόλις πάρουν είδηση αυτοί που φοβούνται τα εμβόλια ότι και τα φάρμακα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, θα αρνούνται να τα πάρουν.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,478 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,841 μηνύματα.
@back2967 Δημοκρατία Ευρώπης ή Κομμουνισμό Κίνας ? :pianist:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top