• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Πανδημία κορωνοϊού

Θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 218)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Δεν νομίζω να υπάρχει κορεσμός ούτως ή άλλως σε κάποιο νοσοκομείο στην Ελλάδα για την ώρα. Ίσως τον Αύγουστο, σίγουρα τον Σεπτέμβριο.
Εκτός κι αν υπάρξει κάποια πιο μεταδοτική αλλά παράλληλα πιο νοσηρή μετάλλαξη.
Για την ώρα προβλέπεται ένα καλοκαίρι που θα θυμίζει αυτό του 2019.
Τεταρτη δοση βλέπω από Σεπτέμβριο και ίσως αργότερα αν δεν υπάρξει μεγάλη αύξηση σε κρούσματα και νεκρούς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,496 μηνύματα.

Ημερολόγιο κορωνοϊού, 24 Ιουνίου 2022, περί γενικευμένης 4ης δόσης, ξανά:
1. Υπάρχει θεωρητική λογική; Ναι. Υπάρχουν στοιχεία από τον πραγματικό κόσμο; Ακόμη όχι, επειδή τρέχουμε πίσω από τον ιό, και μέχρι να μάθουμε εμείς την ανοσία που άφησε το Όμικρον ΒΑ.2, ήρθαν τα Όμικρον ΒΑ.4 και 5.
2. Τι λέει η θεωρητική λογική; Ότι κάθε δόση οδηγεί σε αύξηση της κυκλοφορούσας άμυνας πρώτης γραμμής, οπότε κινδυνεύεις λιγότερο να κολλήσεις. Πόσο λιγότερο και για πόσο διάστημα, άγνωστο για τα συγκεκριμένα στελέχη. Τι άλλο λέει; Ότι ενισχύεται και η προστασία από σοβαρή νόσο. Σε ποιο βαθμό, εφόσον είναι ήδη υψηλή; Σε διαφορετικό για τον καθένα. Τι στοιχεία έχουμε σε περιβάλλον Όμικρον 4 και 5 για το θέμα αυτό; ΑΚΟΜΗ ελάχιστα.
3. Πού κοιτάζουμε για να καταλάβουμε; Σε χώρες με παρόμοιο προφίλ με την δική μας, που είναι βαθύτερα στην επικράτηση των Όμικρον 4 και 5, δηλαδή Πορτογαλία και Ισραήλ. Τι βλέπουμε; Να ανεβαίνουν νοσηλείες και θάνατοι. Γιατί ΔΕΝ κοιτάζουμε τη Νότιο Αφρική; Επειδή, για να πούμε μόνο δύο λόγους, είναι χώρα με μέσο όρο ηλικίας 20 χρόνια κάτω από τον δικό μας, και επειδή πρόσφατα επίσημα εκφράστηκαν φόβοι μαζικής υποκαταγραφής των νεκρών εκεί.
4. Ποιος αποφασίζει; Ο καθένας διαφορετικά. Μπορώ να προτείνω εξατομικευμένα στους ανθρώπους που γνωρίζω το υπόβαθρο υγείας τους, την εργασιακή και κοινωνική τους έκθεση, το δυνητικά ευπαθές περιβάλλον τους που πρέπει να προστατέψουν. Παίζει ρόλο η προηγούμενη νόσηση; Προφανώς. Σε ποιο βαθμό; Άγνωστο. Ξέρουμε ότι το εκατομμύριο plus που νόσησε από Όμικρον ΒΑ.1 δε νόσησε από ανοσοδιεγερτικπο στέλεχος, μικρό το όφελος στην ανοσία και μόνο σε εμβολιασμένους. Τι ισχύει για το εκατομμύριο plus που νόσησε με Όμικρον ΒΑ.2 ; Δεν ξέρουμε ακόμη επειδή ο ιός τρέχει πιο γρήγορα από εμάς.
5. Να σταματήσουμε τότε τον ιό; Αμέ, προσυπογράφω. Αλλά να αποφασίσουμε πώς θα το κάνουμε, πολιτεία και πολίτες. Επειδή αυτοί που διαμαρτύρονται για την παρουσία του και την συνεχιζόμενη ανάγκη ανανέωσης της ανοσίας μας, είναι αυτοί που θα ξορκίσουν κάθε μέτρο αναχαίτισης του ιού (μάσκες, καθαρός αέρας, εφαρμογή μέτρων, επιδημιολογική επιτήρηση, στοχευμένοι τακτικοί έλεγχοι). Αυτοί, είτε είναι εκπρόσωποι της πολιτείας ή πολίτες, θέλουν μαγική λύση. Δεν υπάρχει.
6. Γιατί να μην περιμένω το Φθινόπωρο δηλαδή και το όποιο επικαιροποιημένο εμβόλιο; Επειδή το Φθινόπωρο είναι μακριά. Επειδή έως τότε, κάθε παροδική, μικρή ή μεγάλη προστασία, από το να νοσήσεις, σε προστατεύει από τον κίνδυνο Long Covid (που είναι ακόμη νόσημα της κοινότητας, άρα "δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας", άρα μας παίρνει να το αγνοούμε...). Σε προστατεύει επίσης από το να είσαι κρίκος αλυσίδας μετάδοσης. Σε κάνει και κοινωνικά υπεύθυνο. ΜΑΖΙ πάντα με την συμπεριφορά, την μάσκα, τον σεβασμό στον διπλανό. Επειδή ΔΕΝ"καίτε" δόση, δεν πάμε με το μέτρημα. Και επειδή οι επαναλαμβανόμενες δόσεις ΔΕΝ είναι τίποτε πρωτότυπο, ρωτήστε τα παιδιά.
7. Πόσο κινδυνεύει να κολλήσει ο καθένας; Αυτό το ξέρει ο ίδιος, αφού συζητήσει με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του. Αν ο γιατρός του είναι αδιάβαστος, να αλλάξει γιατρό. Να μην ρωτήσει όμως ούτε τον πνευματικό του, μήτε τον δημοσιογράφο, ούτε τον γείτονα.
8. Και αυτή την δουλειά θα κάνουμε; Εμβόλια συνέχεια; Ναι, όσο έχουμε υγειονομικό πόλεμο. Αυτό είναι η πανδημία, έκτακτη ανάγκη. Ενδημία και ειρήνη (στην συγκεκριμένη περίπτωση Ανταλκίδειο), έχουμε όταν ΔΕΝ αλλάζει ο αντίπαλος δραματικά μέσα σε μικρά χρονικά διαστήματα. Τότε θα κάναμε ένα εποχικό εμβόλιο. Τώρα, κυνηγάμε κι ό,τι προφτάσουμε.
9. Γιατί δεν αξιώνονται να κάνουν ένα καλύτερο εμβόλιο; Μην σκέφτεστε σαν αμετροεπείς πολιτικοί. Προσπαθούν. Γιατί δεν φτιάχνουν ένα ρινικό εμβόλιο ή pan-corona εμβόλιο οι κακές φαρμακευτικές; Να ξεστοκάρουν θέλουν; Κανείς δεν αρνείται την επιθυμία κερδοφορίας τους. Όπως οφείλουμε όμως να μην αρνούμαστε ότι ο ικανός σχεδιασμός κάποιων ήταν που οδήγησε σε σωτήρια εμβόλια νωρίς. Όπως οφείλουμε να σκεφτόμαστε κι έναν κόσμο, μια πανδημία, χωρίς αποτελεσματικά εμβόλια, ή εμβόλια λίγους μήνες μετά- το έχουμε αναπτύξει το σενάριο αυτό κάποιοι και δεν ήταν καλό. Έχουμε, ως κακομαθημένοι τρυφηλοί κληρονόμοι, μάθει να εκμηδενίζουμε τα πάντα, περιλαμβανομένου του κολοσσιαίου επιτεύγματος των εμβολίων.
10. Η πολιτεία οφείλει να ανσυνταχθεί. Σε ενιαίο μέτωπο της πολιτείας ανήκουν το Υπουργείο και η Επιτροπή Εμβολιασμών και οι Ειδικοί και κάθε άλλος σεβαστός επιστήμονας που κατέχει θεσμική θέση. Αυτό το χτεσινό, όπου οι εκπρόσωποι της πολιτείας εξέφρασαν προσωπική άποψη για απόφαση της...πολιτείας, ράθυμα ερριμμένη, να το δούμε λίγο. Όπως και τα παιχνίδια με τις λέξεις. Αν δεν έχεις νικήσει το προηγούμενο κύμα, τότε το νέο μοιάζει μικρό κι ας είναι μεγάλο, μοιάζει ταλάντωση. Απλά. Φειδώ.
11. Τα είπα αυτά και χτες με τον Kyriakos Athanasiadis (με tag επειδή αλλιώς προσβάλλεται η αξιοπιστία του, είπαν κάποιοι και έμεινα άναυδος) στην Athens Voice, μεταφέρω εδώ τον σύνδεσμο στα σχόλια. Τα λέμε επειδή έχουμε επιστημονική προϋπηρεσία για να μιλάμε- οι "σκληροί" ακαδημαϊκοί και ερευνητικοί δείκτες του καθενός, εντός και εκτός ακαδημίας, είναι δημόσιοι. Και πέρα από τίτλους.
12. Στα σχόλια η παρουσίαση από τον Ιανό. Ευχαριστώ όσο δεν φαντάζεστε εσάς που ήρθατε.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,427 μηνύματα.

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Επειδή έως τότε, κάθε παροδική, μικρή ή μεγάλη προστασία, από το να νοσήσεις, σε προστατεύει από τον κίνδυνο Long Covid (που είναι ακόμη νόσημα της κοινότητας, άρα "δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας", άρα μας παίρνει να το αγνοούμε...).
Τα είπε όλα
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
Θα βγει updated εμβόλιο στο προσεχές μέλλον; (Φθινόπωρο που λέει και το μακρυνάρι πάνω πχ.)
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Ποιά επίπτωση θα έχουν οι ΒΑ.4 και ΒΑ.5 στην κοινωνία;

Και αυτό πιθανώς θα διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, παρά τα πολλά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική έχει εμφανίσει μόνο μικρή αύξηση στις νοσηλείες και στους θανάτους στη διάρκεια του νέου κύματος των ΒΑ.4 και 5. Όμως άλλες χώρες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο. Στην Πορτογαλία π.χ., όπου τα ποσοστά εμβολιασμού και με ενισχυτικές δόσεις είναι πολύ υψηλά, τα επίπεδα νοσηλειών και θανάτων είναι πλέον παρόμοια με εκείνα κατά το πρώτο κύμα της Όμικρον (αν και πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τη Δέλτα και άλλες παραλλαγές). Μια πιθανή εξήγηση αφορά το δημογραφικό προφίλ της Πορτογαλίας και το μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων, που είναι πιο ευάλωτοι σε σοβαρή νόσηση, σύμφωνα με τον Αλτχάους.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όμως, σύμφωνα με άλλους επιστήμονες, όσο περισσότερο χρόνο η «οικογένεια» της Όμικρον συνεχίσει να κυριαρχεί, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να αναδυθεί μια τελείως νέα παραλλαγή από χρόνια λοίμωξη. Επίσης οι επιστήμονες δεν έχουν εγγυήσεις ότι κάθε επόμενη παραλλαγή θα είναι λιγότερο θανατηφόρα, καθώς, σύμφωνα με τον Σάτο, οι ιοί δεν εξελίσσονται κατ' ανάγκη για να γίνουν λιγότερο φονικοί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το μεγάλο ερώτημα, κατά τον Αλτχάους, είναι κατά πόσο και τα συμπτώματα της Covid-19 θα γίνονται όλο και πιο ήπια και αν η μακρά Covid-19 θα εξελιχτεί σε σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Φαίνεται πως η αύξηση αυτή των εισαγωγών είναι ελεγχόμενη ακόμα, αλλά ο δείκτης μεταδοτικότητας ανεβαίνει πολύ, γεγονός που μαρτυρά πως η θερινή περίοδος δε φαίνεται να συνδράμει σημαντικά στη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Οτι ελεγα χτες.
Δεν εχουμε δεδομενα για την 4η δοση...αλλα αμμα φοβαστε καντε το βρε...σιγα..,ειπε η Γκαγκα.
Σαχλαμάρες της Γκάγκας. Το ότι υπάρχει σύσταση πάνω των 60 δεν σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση στους υπόλοιπους να μην κάνουν το εμβόλιο. Μεγάλο λάθος που κατάργησαν τα πιστοποιητικά γιατί η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει και το φθινόπωρο η θέληση για εμβολιασμό θα είναι πολύ μικρότερη.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Σαχλαμάρες της Γκάγκας. Το ότι υπάρχει σύσταση πάνω των 60 δεν σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση στους υπόλοιπους να μην κάνουν το εμβόλιο. Μεγάλο λάθος που κατάργησαν τα πιστοποιητικά γιατί η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει και το φθινόπωρο η θέληση για εμβολιασμό θα είναι πολύ μικρότερη.
Ειδικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στο φθινόπωρο, δε θα ασχολείται κανείς με τον covid
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Σαχλαμάρες της Γκάγκας. Το ότι υπάρχει σύσταση πάνω των 60 δεν σημαίνει ότι υπάρχει σύσταση στους υπόλοιπους να μην κάνουν το εμβόλιο.
Δεν με πειράζουν οι συστάσεις κάθε είδους.
Αλλά, οι απίστευτες αποστάσεις των μέτρων που παίρνουν και αυτών που δεν παίρνουν.
Ανάμεσα στα μέτρα και στην κατάργηση των όπως γίνεται τώρα που όλοι είμαστε έξω, υπάρχει ένα αλαλούμ πληροφόρησης και παραπληροφόρησης και γίνεται φανερό οτι μάλλον αποφεύγουν τις ξεκάθαρες απόψεις, ίσως γιατι δεν θέλουν να είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε οτι αυτά που μας λένε είναι αληθή ή ψευδή.
Δεν με ενδιαφέρουν οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αυτά που μας λένε, απλά και καθαρά να επαληθεύονται.
Μεγάλο λάθος που κατάργησαν τα πιστοποιητικά γιατί η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει και το φθινόπωρο η θέληση για εμβολιασμό θα είναι πολύ μικρότερη.
Δεν πιστεύω οτι η κάθε κατάργηση μέτρων, γίνεται πρόχειρα.
Ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Πάντως το νέο αυτό κύμα δε φαίνεται να μεταφράζεται σε σημαντική πίεση των συστημάτων υγείας, τέτοιων ώστε να απαιτούνται σημαντικά μέτρα ανάσχεσής του. Η Ισπανία πχ μάλλον έχει πιάσει το peak και πάλι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ
1656105750287.png
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Πάντως το νέο αυτό κύμα δε φαίνεται να μεταφράζεται σε σημαντική πίεση των συστημάτων υγείας, τέτοιων ώστε να απαιτούνται σημαντικά μέτρα ανάσχεσής του. Η Ισπανία πχ μάλλον έχει πιάσει το peak και πάλι μειώνονται οι εισαγωγές σε ΜΕΘ
View attachment 104225
Και μάλιστα η Ισπανία που είναι τεράστιος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Υπάρχει πλέον φαίνεται διεθνής τάση όχι απλά χαλάρωσης, αλλά κατάργησης των μέτρων κατά του Covid
1656139787235.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ουσιαστικά καραντίνα, πλέον συναντάται στην Κίνα κυρίως
1656139868066.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ακόμα και ήπια μέτρα, όχι τόσο παρεμβατικά στο κοινωνικό σύνολο, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που από ότι φαίνεται αποτελεί και το βασικότερο όπλο που έχουμε κατά της μετάδοσης, δε φαίνεται να επιβάλλεται πλέον σημαντικά
1656139947570.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ένας από τους λίγους κλάδους, που δεν υπέστη τόσο σημαντικούς περιορισμούς από την αρχή της Πανδημίας, σχεδόν σε όλες τις χώρες, υπήρξαν τα δημόσια μέσα μεταφοράς
1656140103437.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ότι θέλει κάνει ο καθένας. Έπρεπε ο ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο να μην καλύπτει ανεμβολίαστούς εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν covid.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,027 μηνύματα.
Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ότι θέλει κάνει ο καθένας. Έπρεπε ο ΕΟΠΥΥ και το δημόσιο να μην καλύπτει ανεμβολίαστούς εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν covid.
και αυτό όμως δε βγάζει πολύ νόημα, επειδή και ο εμβολιασμένος δε φαίνεται σε μεγάλο βαθμό να αποτρέπει τη μετάδοση του ιού... εκτός αν εννοείς όταν καταλήγει σε ΜΕΘ κάποιος ανεμβολίαστος, να νοσηλεύεται σε αυτή με δική του οικονομική επιβάρυνση
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν χρειάζονται συστάσεις. Ότι θέλει κάνει ο καθένας.
Έτσι, όμως ουσιαστικά γίνεται φαύλος κύκλος η κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,886 μηνύματα.
Λοιπόν, το θέμα είναι ένα. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΟΜΩΣ! Τέλος... Τεστ έπρεπε να κάνουν και οι εμβολιασμένοι! Γιατί όπως όλοι είδαμε, κολλάνε και μεταδίδουν ΕΞΙΣΟΥ! Αυτό είναι το θέμα
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Λοιπόν, το θέμα είναι ένα. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ ΟΜΩΣ! Τέλος... Τεστ έπρεπε να κάνουν και οι εμβολιασμένοι! Γιατί όπως όλοι είδαμε, κολλάνε και μεταδίδουν ΕΞΙΣΟΥ! Αυτό είναι το θέμα

Για να έχουμε αποτελεσματική και ολοκληρωτική προστασία , θα έπρεπε πρώτον όλοι να φοράνε μάσκες παντου, και δευτερον, να υπάρχει ολοκληρωτικός εγκλεισμός. Επειδή ομως αυτο δεν γίνεται επ αόριστον- ειδαμε και τι άλλες επιπτώσεις είχε- προτιμητέο ειναι ν αφεθούν τα παντα (σχεδόν) ελευθερα, όπως τωρα , διότι τα ημίμετρα δεν οδηγούν πουθενα.


Ο ιος σ αυτή την φαση ειναι τόσο αποδυναμωμένος που ούτε θανατηφόρος- κατά μεγάλο βαθμό- ειναι, ούτε έχει σοβαρές συνεπείες στο μακράν μεγαλύτερο Ποσοστό του πληθυσμού. Τα μέτρα και οι εμβολιασμοί( που ετσι Κ αλλιως δεν καλύπτουν επαρκώς τα νεα στελέχη) πλέον ειναι περιττοι.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,060 μηνύματα.
ι εμβολιασμοί( που ετσι Κ αλλιως δεν καλύπτουν επαρκώς τα νεα στελέχη) πλέον ειναι περιττοι.
Ήθελα να σε ρωτήσω, δεν έπρεπε ως τώρα να έχουν αναβαθμίσει τα υπάρχοντα εμβόλια ώστε να πιάνουν κι άλλες μεταλλάξεις; Το πρώτο εμβόλιο βγήκε σε λίγους μήνες και τώρα η όμικρον είναι από το Δεκέμβριο 7 μήνες και ακόμα δεν έχουν βγάλει εμβόλιο να την πιάνει.

Εσύ προτείνεις να κάνουν 4η δόση οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα; Θα βοηθήσει σε τίποτα;
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Ήθελα να σε ρωτήσω, δεν έπρεπε ως τώρα να έχουν αναβαθμίσει τα υπάρχοντα εμβόλια ώστε να πιάνουν κι άλλες μεταλλάξεις; Το πρώτο εμβόλιο βγήκε σε λίγους μήνες και τώρα η όμικρον είναι από το Δεκέμβριο 7 μήνες και ακόμα δεν έχουν βγάλει εμβόλιο να την πιάνει.

Εσύ προτείνεις να κάνουν 4η δόση οι ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα; Θα βοηθήσει σε τίποτα;

Η Pfizer έχει βγάλει ηδη ένα από την αρχη της χρονιάς , αλλά ακομα δοκιμάζεται και δεν έχει βγει στην αγορά. Βλέπεις, δεν βιάζεται κανείς να το βγάλει διότι πολυ απλα δεν υπάρχει λογος: η επικινδυνότητα του ιού ειναι αμελητέα.

Καθημερινά βλεπουμε ασθενείς με κορονοιο που έχουν ακριβώς τα ιδια συμπτωματα μ αυτα του απλού κρυολογήματος πλέον.Βαριές πνευμονίες, όπως στην αρχη, ειναι σπάνιες. Βλεπουμε 3πλα και 4πλα εμβολιασμενα άτομα να κολλάνε τον ιο και να έχουν ηπια ως μετρια συμπτωματολογία, η οποία παρέρχεται το αργοτερο μετά από κάποιους μηνες πλήρως . Τα παρόντα εμβολια δεν βοηθανε ιδιατερα, και δεν χρειάζεται γενικα εμβολιασμος, λόγω των ήπιων στελεχών, όποτε δεν προτείνω εμβολιασμό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,863 μηνύματα.
Πάντως 13 νεκροί σε μια μέρα δεν είναι λίγοι. Και όλοι αυτοί έφυγαν από Όμικρον.
Η επιτροπή κάνει λόγο για ισχυρή σύσταση για τους άνω των εξήντα.
Για τους 30 με 59 δεν παίρνει θέση... Αυτό μου φαίνεται λίγο παράξενο.
Το θετικό είναι ότι έχουμε 88 διασωληνωμενους. Αλλά ποιον Ιούνιο είχαμε τόσους πολλούς διασωληνωμενους;
 

Εριφύλη

Διάσημο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,886 μηνύματα.
Τα μέτρα και οι εμβολιασμοί( που ετσι Κ αλλιως δεν καλύπτουν επαρκώς τα νεα στελέχη) πλέον ειναι περιττοι.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό! Όπως και στον πανελλήνιο εγκλεισμό, αλλά αυτό είναι αδύνατον να γίνει
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top