Shave of the day 24/7/2021
Σήμερα έκανα ένα χατήρι στον εαυτό μου μπας και φύγει το μυαλό λίγο από πειρασμούς, τουλάχιστον λίγη γαλήνη πριν ενδώσω.
Μουσική υπόκρουση για μεγάλα χάμπα-χάμπα αλλά και ηρεμία γαμάτου ανδρός :
Relaxing whiskey blues
Ξυράφι:
Feather Artist Club SS - Kamisori japanese style straight razor (Shavette)
Κρέμα:
Taylor of Old Bond Street - Tobacco leaf
After Shave:
Cella (δείγμα)
Τα links από το μαγαζί είναι ενδεικτικά για την ευκολία της συζήτησης, δεν έχω κανενός είδους σχέση πέρα από πελάτης τους (αν και τους συνιστώ) και δεν αποτελεί διαφήμιση, προώθηση, ούτε υπάρχει οποιοδήποτε όφελος.
Το πρόσωπο προετοιμάστηκε με ζεστό νερό και αφέθηκε να ηρεμήσει για να ξεφουσκώσει το δέρμα καθώς ήθελα να δοκιμάσω κάτι σχετικό που άκουσα πως το δέρμα με το νερό φουσκώνει και αν κόψεις κατευθείαν κινδυνεύεις να κόψεις πιο βαθιά απ' όσο πρέπει. Δεν γνωρίζω, αλλά δοκιμάζω.
Προετοίμασα το μπωλ μου, μούλιασα το πινέλο σε ζεστο νερό και άφησα δίπλα το aftershave για να το χω έτοιμο. Υπέροχο, αλλά θέλω να το τελειώνω, 10 ml ειναι μεγάλη ποσότητα και δεν μου αρέσει να το χω ανοιχτό για καιρό. Πιθανολογώ θα βγάλει 3-4 ξυρίσματα και είμαστε ήδη στο 2ο που το χρησιμοποιώ, περισσότερα όμως αργότερα.
Άνοιξα μια καινούρια κρέμα, τόσο στη συλλογή μου, όσο και στα προϊόντα της εταιρίας γενικά, την Tobacco leaf από Taylor of Old Bond Street. Σκοτώνει για να το πω λαικά. Κλασσική TOBS στην ένταση δεν σε πνίγει, ούτε επιμένει μετά, αλλά την ώρα που ξυρίζεσαι, τα πάντα μυρίζουν υπέροχα. Μόλις πέσει λίγο νερό γίνεται χαμός στα αρώματα από το φύλλο φυτού καπνού. Θέλει 2ml με το μάτι (σαν αμυγδαλάκι μικρό ποσότητα) στο μπωλ και μετά προοδευτικά νερό για να μην γίνει πολύ νερουλή και αεράτη. Εγω υπερέβαλλα αλλά ευτυχώς λίγο παραπάνω από το κανονικό, οπότε τη βρήκα την άκρη.
Αρώματα όπως είπαμε εκπληκτικά, φύλλο καπνού και ψιλοφρουτώδες. Τα άλλα που λέει για καφέ και δέρμα δεν τα έπιασα και δεν μας νοιάζει, η οσμή να μας αρέσει έχει σημασία, και μας αρέσει πολύ.
Γλίστρημα 7 στα 10, δεν φτάνει τη σαπουνάρα το Mitchell's Wool Fat Soap που ορκίζομαι σε αυτό για εξαιρετική λίπανση και γλίστρημα λεπίδας. Τη δουλειά του την κάνει καλά με μερικές προσθέσεις με το πινέλο σε κάποια σημεία για ανανέωση της ενυδάτωσης.
Ξυράφι και λεπίδα, το επικινδυνότατο Straight (Shavette) Artist Club SS από την Feather (έκδοση non-foldable - Japanese Kamisori) που παίρνει μόνο λεπίδες της ίδιας εταιρίας. Βασικά αυτές είναι οι επικίνδυνες και όχι το ίδιο το ξυράφι. Μιλώ πάντα για τις μπεζ Super professional. Οι πιο κοφτερές που υπάρχουν, δεν συγχωρούν κανένα λάθος.
Το ξυράφι με αυτή τη λεπίδα είναι φρέσκο στα χέρια μου. Μόλις η 2η φορά. Την πρώτη είχαμε μακελειό στο πρόσωπο και τραυματισμούς. Όλα είναι στη γωνία, πως το κρατάς και ξυρίζεις. Και προς Θεου όποιος βιάζεται, αυτό το ξυράφι ΔΕΝ είναι γι αυτόν. Θέλει ΑΡΓΑ και πολύ ΕΛΑΦΡΙΑ. Στη 2η φορά φάνηκε ότι το κατάλαβα πολύ καλύτερα από την πρώτη αλλά έχω ακόμα αρκετό δρόμο. Δεν έχει καμία σχέση με τα DE ξυράφια (μηχανές όπως τα λένε εδω) και ξεκινάς από το μηδέν με steep learning curve, πάλι.
Παίρνει τα πάντα σαν βούτυρο, ακόμα και αν η κρέμα δεν ήταν η κορυφαία στο γλύστρημα. Ακόμα και τις δύσκολες περιοχές στο λαιμό ή δεξιά κι αριστερά στις γραμμές του πηγουνιού που επιμένουν με σκληράδα, τις καθάρισε χωρίς πρόβλημα. Στο 1ο πέρασμα πήρε το 90% της δουλειάς, έπεφταν σα βούτυρο. Στο 2ο πέρασμα ήδη (across) είχαμε ενα πολύ καλό αποτέλεσμα. Λόγω face mapping (ψάχνεις με τι φορά βγαίνουν τα γένια), το 3ο ήταν against the grain στα κατάλληλα σημεία και πλέον είμαι baby smooth.
Ενα κόψιμο και αρκετοι ερεθισμοί στο λαιμό χαμηλά λόγω έλλειψης εμπειρίας. Τίποτα που δε λύνει λίγο παγωμένο νερό στο πρόσωπο κι αμέσως ένα πέρασμα με alum block μουσκεμένο κάτω από το νερό. Έτσουξε σε ενα δυο σημεία αλλά όχι σε άλλα που παλιότερα βιαζόμουν και έκανα κι εκεί λάθη.
Έκλεισαν όλα τα πονεμένα στο πρόσωπο, και ήρθε η ώρα του cella aftershave με βούτυρο καριτέ. Μια απόλαυση απλά. Σίγουρα θα αγοράσω σωληνάριο.
Στέγνωμα το ξυράφι (όχι στη λεπίδα αλλά από τη ράχη για να μην στομώσει) στέγνωμα τα πάντα και απολαμβάνω τη μουσικούλα μου γράφοντάς σας το review.
Συμπέρασμα:
Καταπληκτικό ξυράφι, λεπίδα, κρέμα, aftershave, όλα προτείνονται ΑΛΛΑ μεγάλη προσοχή γιατί σφάζει εύκολα το Kamisori, δεν κόβει απλά.