Πρώτον, δεν μπορείς να ξέρεις αν ήταν νόμιμη από τη στιγμή που τόσο ο ΠΘ όσο και ο Γεραπετρίτης δηλώνουν ότι "κανείς δεν ξέρει τον λόγο" για τον οποίο παρακολουθούνταν το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη. Όσο για το αρπαχτικό, ψυχραιμία και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Σατανική σύμπτωση πάντως που μετά το τέλος της "νόμιμης επισύνδεσης", επήλθε η προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του με το κακόβουλο λογισμικό.
Επίσης, για να τελειώνουμε μια και καλή. Η διαδικασία που ακολουθούσε η ΕΥΠ με Ανδρουλακη και λοιπούς παρακολουθούμενους ήταν απλώς νομότυπη, αλλά όχι νόμιμη. Ο σκοπός της νομοθετικής διάταξης βάσει της οποίας απαιτείται έγκριση ανώτατου δικαστικού λειτουργού για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ορισμένου προσώπου είναι να υπάρχουν τα εχέγγυα αμεροληψίας, ανεξαρτησίας και πως η επέμβαση σε ένα τόσο θεμελιώδες δικαίωμα, όπως αυτό της ιδιωτικότητας και του απορρήτου των επικοινωνιών θα γίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή φειδώ. Η εν λόγω Εισαγγελέας, όμως, με μια πρόχειρη διαίρεση (αριθμός άρσεων διά ημέρες υπηρεσίας της στην ΕΥΠ), πρέπει να ενέκρινε περί τις 62 (!!!!!) άρσεις την ημέρα! Κατα τα διαδάγματα της κοινής πείρας και λογικής είναι φύσει αδύνατον να εξέταζε τη νομιμότητα των αιτημάτων που δεχόταν για "νόμιμες επισυνδέσεις". Προφανώς, είχε υποβιβάσει το έργο της σε επίπεδο απλής επικύρωσης. Την κάνω εικόνα στο μυαλό μου να κάθεται βαριεστημένη και να υπογράφει όποιο χαρτί της έφερναν. Ο υπάλληλος μιας δημόσιας υπηρεσίας σε ένα πρωτόκολλο είμαι σίγουρος πως περισσότερη προσοχή δίνει στα έγγραφα που του δίνουν, πρωτού τα πρωτοκολλήσει! Απορώ γιατί η συγκεκριμένη κυρία έχει βγει εκτός κάδρου τελείως. Πού βρίσκεται; γιατί δεν έχει περάσει ήδη πειθαρχικό; να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη έχει πλούσιο παρελθόν με την "αφηρημάδα" που τη δέρνει (ξέχασε επί μια πενταετία να υποβάλει δήλωση "πόθεν έσχες" και της είχε επιβληθεί η ποινή της προσωρινής αργίας). Επίσης, τοποθετήθηκε στη θέση της στην ΕΥΠ με οριακή πλειοψηφία του ΑΔΣ (6 ψήφοι έναντι 5).Δεν φαίνεται, δηλαδή, να χαίρει και απεριόριστης εκτίμησης από το ίδιο της το συνάφι. Αλλά θα μου πείτε, αν ήταν καμιά αδέκαστη, θα την έβαζε σε αυτή τη θέση η ΝΔ;
Αυτά περί νομιμότητας της όλης διαδικασίας, γιατί μας βγήκαν τα μάτια εδώ μέσα.