Παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες: επί πληρωμή ή όχι;

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Αν στο μέρος μου οι ξαπλώστρες ήταν επι πληρωμη ευτυχώς θα γινόταν «επανάσταση». Το να πληρώνεις για ξαπλώστρες για εμένα είναι σαν να πληρώνεις την καρέκλα που κάθεσαι στη καφετέρια, δηλαδή γελοίο
Αν στο μέρος σου βάζανε τις ξαπλώστρες επί πληρωμή. Μάντεψε... Θα ήταν άδειες. Προφανώς εκεί που είναι επί πληρωμή υπάρχει υπερβολική ζήτηση σε σύγκριση με τη προσφορά.

Το πρόβλημα με τις ξαπλώστρες και με τις καρέκλες στις καφετέριες είναι ότι κάποιος μπορεί να πάρει ένα καφέ και να κάτσει για 7 και 8 ώρες και κάποιος που θα έκανε μεγαλύτερη κατανάλωση να μην βρει θέση να κάτσει.

Πρέπει να αλλάξει το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο και να κλείνεις τις ξαπλώστρες με την ώρα.

Προσωπικά δεν με ενοχλούν. Έσοδα για τη περιοχή είναι.

Οι καλύτερες παραλίες δεν έχουν ξαπλώστρες, ούτε μαγαζιά αλλά χρειάζονται αυτοκίνητο που δεν έχουν όλοι.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
ρε παιδιά, μη με πείτε ρατσίστρια, δεν είμαι, αλλά από τότε που άρχισε ο βαλκάνιος τουρισμός, άρχισε αυτό το πανηγύρι με τις ξαπλώστρες. Αυτοί εχουν περισσότερους από μας, του στυλ <<χαζογκόμενοι με γκλαμουριές>>, που λεει ο @Jack of Spades, δηλ έτσι έμαθαν. Ίσως ήταν σύμπτωση, ο ερχομός βαλκάνιων τουριστών με τον ερχομο των ομπρελών. Οι βορειοευρωπαίοι είναι πολύ τσιγκούνηδες, για να πετάξουν 50 άρικα σε χαζομάρες.
Δε νομίζω ότι έχει να κάνει μ' αυτό, άλλωστε η όλη φάση με τη χρέωση στις ξαπλώστρες υπάρχει εδώ και δεκαετίες (π.χ. σε νησιά όπως η Μύκονος από τα early 90s αν δεν κάνω λάθος) κι «άνθισε» σε περιοχές κι εποχές που Βούλγαροι, Σκοπιανοί κ.λπ. ούτε απ' έξω δεν περνούσαν!
Απλώς π.χ. στη Βόρεια Ελλάδα άργησε αρκετά χρόνια αυτή η «μόδα» και συνέπεσε με την κάθοδο των Βαλκάνιων γειτόνων μας (ίσως αν είσαι απ' τα μέρη μας γι' αυτό το 'χεις έτσι στο μυαλό σου)...
Στα beach bars με ενοχλούν τα καγκούρικα που έχουν απαίσια μουσική και συνήθως είναι μπροστά απο τις χειρότερες παραλίες του νησιού /μέρους.
Δεν θα σχολιάσω κάτι απαίσιες ξαπλώστρες κρεβάτια τις σιχαίνομαι κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Φυσικά σε αυτές ούτε πάω ούτε πληρώνω ούτε μ’αρέσουν. Και είναι εκείνες που συνήθως έχουν άθλιες τιμές για ξαπλώστρες κτλ.

Έχει κάτι πολύ ωραία beach bars όμως που παίζουν τέλεια μουσική τύπου reggae που ηρεμείς και chillάρεις και έχουν πολύ νεανικό και χύμα στύλ. Εκεί είμαι 90% και δεν έχουν τιμές σε ξαπλώστρες αλλά μια τυπική ελάχιστη κατανάλωση.

Με δικό μου εξοπλισμό δεν πάω οπως δεν πάω και σε κάμπινγκ.
Είναι ταλαιπωρία και στις διακοπές συνήθως κάνω τα barely minimum δηλαδή αν μπορούσε κάποιος να αναπνέει και για μένα θα το κανα.
Για μένα είναι (κυρίως) θέμα υγιεινής, πας και ξαπλώνεις σε μαξιλάρες που έχει ξαπλώσει ο κάθε πικραμένος και δεν καθαρίζονται ποτέ!
Θυμάμαι τρεις περιπτώσεις συντρόφων μου (εγώ ως άντρας έχω ανοσία σ' αυτά:lol:) που πήγαμε σε beach bar και την άλλη μέρα ήταν γεμάτες εξανθήματα σε πρόσωπο πλάτη κ.λπ.
Καλύτερο απ' το να χρησιμοποιείς δικό σου εξοπλισμό δεν υπάρχει...αυτό όμως προϋποθέτει οργάνωση και αρκετές ώρες παραμονής στην παραλία για ν' αξίζει τον κόπο, αν είσαι σε φάση να κάνω τη βουτιά μου να κάτσω 1-2 ώρες και να φύγω τότε ή πας και τα σκας σε beach bar ή βολεύεσαι με μια ψάθα κ.λπ. και κάνεις τη δουλειά σου!;)

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Μεταφραστής/Διερμηνέας και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 756 μηνύματα.
Στην Πάρο πέρσι ξεκίνησε το "κίνημα της πετσέτας" που αφορούσε κυρίως (για όσους ξέρουν) τις παραλίες Σάντα Μαρία και Μαρτσέλο.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.537 μηνύματα.
Λοιπόν, τέλος τα μπιτσόμπαρα για εμένα (π@πάρια σας, αλλά ήθελα να το πω.)
Πήγαμε σε μπιτσόμπαρο Χαλκιδική, φίσκα από τις 10:30 το πρωί. Παραδίπλα είχε κάτι ομπρέλες χωρίς ξαπλώστρες, τις οποίες δεν τις λειτουργούσαν. Για να γλυτώσουμε τον ήλιο κάτσαμε εκεί σε πετσέτες και είπαμε να πάρουμε καφέδες από το μπαρ τους. Οι τύποι μας είπαν ότι δεν σερβίρουν σε άτομα έξω από το μαγαζί (προφανώς δεν θέλουν να κάθονται δίπλα στο μπιτς μπαρ τους και δεν δίνουν, αλλά πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο, σε όσα μπιτς μπαρ έχω πάει μου έδιναν καφέ πακέτο.) Πέρα από αυτό, πολύ άσχημη συμπεριφορά του προσωπικού και πελάτες κλαρινογκόμενες/νοι.
Από εδώ και πέρα μόνο ομπρέλες, ψυγειάκι και πετσέτες. Ουστ!

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.491 μηνύματα.
Πήγαμε σε μπιτσόμπαρο Χαλκιδική, φίσκα από τις 10:30 το πρωί. Παραδίπλα είχε κάτι ομπρέλες χωρίς ξαπλώστρες, τις οποίες δεν τις λειτουργούσαν. Για να γλυτώσουμε τον ήλιο κάτσαμε εκεί σε πετσέτες και είπαμε να πάρουμε καφέδες από το μπαρ τους. Οι τύποι μας είπαν ότι δεν σερβίρουν σε άτομα έξω από το μαγαζί (προφανώς δεν θέλουν να κάθονται δίπλα στο μπιτς μπαρ τους και δεν δίνουν, αλλά πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο, σε όσα μπιτς μπαρ έχω πάει μου έδιναν καφέ πακέτο.) Πέρα από αυτό, πολύ άσχημη συμπεριφορά του προσωπικού και πελάτες κλαρινογκόμενες/νοι.
Δεν έχει σημασία αν τις λειτουργούσαν ή όχι, αν τις έχουν καρφώσει νόμιμα εκεί δε μπορείς να κάτσεις στο χώρο έτσι χύμα, είναι σα να πηγαίνεις π.χ. σ' ένα καφέ και να προσπαθείς να κάτσεις σε σημείο με αναποδογυρισμένα τραπεζοκαθίσματα και να παραγγείλεις, θα σου πουν «αυτά τα τραπέζια δε λειτουργούν κύριε, καθήστε σ' αυτά που λειτουργούν (=και πληρώστε τα, εφόσον μιλάμε για beach bar) ή φύγετε»...αν ζητούσατε takeaway και δε καθόσασταν εκεί δε νομίζω ότι θα είχαν κάποιο πρόβλημα να σας εξυπηρετήσουν!

Όσο για το «κλαρινογκόμενες/οι» είπαμε, ΑΥΤΟΙ αποτελούν το 90% της πελατείας των beach bar, get used to it!:rolleyes:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.537 μηνύματα.
Δεν έχει σημασία αν τις λειτουργούσαν ή όχι, αν τις έχουν καρφώσει νόμιμα εκεί δε μπορείς να κάτσεις στο χώρο έτσι χύμα, είναι σα να πηγαίνεις π.χ. σ' ένα καφέ και να προσπαθείς να κάτσεις σε σημείο με αναποδογυρισμένα τραπεζοκαθίσματα και να παραγγείλεις, θα σου πουν «αυτά τα τραπέζια δε λειτουργούν κύριε, καθήστε σ' αυτά που λειτουργούν (=και πληρώστε τα, εφόσον μιλάμε για beach bar) ή φύγετε»...
Δεν ήξεραν καν ότι είμαστε εκεί, μιλάμε για τεράστιο χώρο, απλά είπαν «δεν εξυπηρετούμε άτομα εκτός μαγαζιού.» Το έκαναν ξεκάθαρα για να μην κάθεται κόσμος δίπλα στο μπιτς μπαρ στο μέλλον.
(τις ομπρέλες δεν τις είχαν σε λειτουργία γιατί δεν περίμεναν τόσο κόσμο. Εννοώ μελλοντικά που θα είναι φουλ, να μην κάθονται καν δίπλα στο μπιτς μπαρ κόσμος, οι ομπρέλες είναι ιδιοκτησία τους και ναι, εννοείται ότι έχουν το δικαίωμα να μην σε αφήσουν να κάτσεις.)
Όσο για το «κλαρινογκόμενες/οι» είπαμε, ΑΥΤΟΙ αποτελούν το 90% της πελατείας των beach bar, get used to it!:rolleyes:
Όχι όλων, υπάρχουν και χαλαρά μπιτς μπαρ που πας απλά για να κάνεις το μπάνιο σου και να είσαι λίιιγο πιο άνετα από ό,τι θα ήσουν χύμα. Αλλά αυτά τα μπιτς μπαρ που λες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μπουζούκια/κλαμπς με θάλασσα, ανοίγουν μπουκάλια, έχει πρώτο τραπέζει άλλη χρέωση, μεθάνε εκεί σαν τους σουρόβλακες... τραγικά πράγματα...
αλλά είπαμε, καλή οργάνωση από εδώ και πέρα και όχι ξανά σε μπιτς μπαρ.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Σταυρό, ασπροβαλτα κτλ κτλ έχει ακόμα χαλαρά Beach bar που κάθεσαι και πληρώνεις απλά ο,τι πάρεις, όχι τη ξαπλώστρα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Σταυρό, ασπροβαλτα κτλ κτλ έχει ακόμα χαλαρά Beach bar που κάθεσαι και πληρώνεις απλά ο,τι πάρεις, όχι τη ξαπλώστρα.
Και δεύτερο πόδι που πηγαίνω συνήθως έχει, αλλά από Νικήτη και κάτω είναι ζόρικα γιατί έχουν πολύ τούρισμο. Σε αυτά παίζει ρόλο και η εποχή που θα πας, πάντως.
Άσχετο, αλλά δεύτερο πόδι έχει τις καλύτερες παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Και δεύτερο πόδι που πηγαίνω συνήθως έχει, αλλά από Νικήτη και κάτω είναι ζόρικα γιατί έχουν πολύ τούρισμο. Σε αυτά παίζει ρόλο και η εποχή που θα πας, πάντως.
Άσχετο, αλλά δεύτερο πόδι έχει τις καλύτερες παραλίες στη Βόρεια Ελλάδα.
Δεν πάω Χαλκιδική εδώ και πολλά χρόνια, πολύ φασαρία και πολύ τουριστικά πια, μια αηδία.

Προτιμώ σταυρό κτλ μεριά, αλλιώς πλαταμωνα. Ίδιες αποστάσεις πάνω κάτω και δεν τρως και τη κίνηση της Χαλκιδικής!

Ιερισσο πήγα τελευταία φορά και ήταν όμορφα.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
that's the spirit. Αλλά ποτέ δεν κατάλαβα πως σας αρέσει μετά τη βουτιά να κάθεστε. Αν μπω στη θάλασσα και βγω το μόνο που θέλω είναι απλά να πλυθώ να φύγει η σπαστική αλμύρα. :swimming:

rafaela11

Περιβόητο μέλος

that's the spirit. Αλλά ποτέ δεν κατάλαβα πως σας αρέσει μετά τη βουτιά να κάθεστε. Αν μπω στη θάλασσα και βγω το μόνο που θέλω είναι απλά να πλυθώ να φύγει η σπαστική αλμύρα. :swimming:
Βιβλιαράκι και κεφτεδακια στη παραλία ο,τι καλύτερο!! :laugh:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.023 μηνύματα.
Βιβλιαράκι και κεφτεδακια στη παραλία ο,τι καλύτερο!! :laugh:
Όχι, για εμένα δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από όταν θα βγω από τη θάλασσα και θα νιώθω βρεγμένος φουλ και με το μαγιό να κολλάει. Βιβλιαράκι πριν το μπάνιο :P

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ιερισσο πήγα τελευταία φορά και ήταν όμορφα.
Όμορφη η Ιερισσός, έχω φίλο με σπίτι εκεί και πάμε κάθε χρόνο, φέτος στην άδεια θα πάω Νέα Ρόδα, παραδίπλα. Ίσως το συνδυάσω με επίσκεψη στο Άγιο Όρος, πρώτα ο Θεός.
Εμένα μου αρέσει να κάθομαι και να διαβάζω ή να λύνω σταυρόλεξο (ξέρει ο @jj! , με έλεγε «σαν τις θειάδες με τα σταυρόλεξα είσαι :P» )

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Όχι, για εμένα δεν υπάρχει χειρότερο αίσθημα από όταν θα βγω από τη θάλασσα και θα νιώθω βρεγμένος φουλ και με το μαγιό να κολλάει. Βιβλιαράκι πριν το μπάνιο :P
Κοίταξε και εγώ στο νερό γενικά προτιμώ να είμαι, αλλά στο απογευματινό μπάνιο είναι απόλαυση να κάθεσαι να χαζεύεις καθώς νυχτώνει! :)

σταυρόλεξο
Πέρσι έψαχνα σα τη χαζή και δεν έβρισκα πουθενά! :(
έχω φίλο με σπίτι
Α ρε τυχερουλη!!!

Το μόνο που δεν μαρεσε στην ιερισσο είναι ένα κλαμπ/μπιτσομπαρο που πήγαμε 3 η ώρα να πιούμε ένα κοκτέιλ, έκλεινε σε 20 λεπτά, δεν μας ενημέρωσε ποτέ η σερβιτόρα και μόλις μας το έφερε μας λέει "μπορείτε να με πληρώσετε γιατί σε 10 κλείνουμε"

Ότι να ναι.

dum dum boy

Διάσημο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.653 μηνύματα.
χαλκιδική, πρώτο πόδι, ανατολικά, είναι για κάρπετ μπόμπινγκ.

:sorry:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Πέρσι έψαχνα σα τη χαζή και δεν έβρισκα πουθενά! :(
Πέρσι έκανα τουρ το δεύτερο πόδι και πραγματικά σε κάθε χωριό σε μαγαζιά με τουριστικά σίγουρα θα έβρισκες. Όπως και να έχει, προμηθεύσου από Θεσσαλονίκη μπόλικα για να είσαι σίγουρη.
Α ρε τυχερουλη!!!

Το μόνο που δεν μαρεσε στην ιερισσο είναι ένα κλαμπ/μπιτσομπαρο που πήγαμε 3 η ώρα να πιούμε ένα κοκτέιλ, έκλεινε σε 20 λεπτά, δεν μας ενημέρωσε ποτέ η σερβιτόρα και μόλις μας το έφερε μας λέει "μπορείτε να με πληρώσετε γιατί σε 10 κλείνουμε"

Ότι να ναι.
Σε κλαμπομπιτσόμπαρα κι έτσι δεν πάω, προτιμώ χαλαρά καλοκαιρινά μπαρ που παίζουν τύπου ρέγκε φάση μουσική να αράζω. Αλλά, ναι, ό,τι να' ναι η σερβιτόρα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

α)Δεν ήξεραν καν ότι είμαστε εκεί, μιλάμε για τεράστιο χώρο, απλά είπαν «δεν εξυπηρετούμε άτομα εκτός μαγαζιού.» Το έκαναν ξεκάθαρα για να μην κάθεται κόσμος δίπλα στο μπιτς μπαρ στο μέλλον.
(τις ομπρέλες δεν τις είχαν σε λειτουργία γιατί δεν περίμεναν τόσο κόσμο. Εννοώ μελλοντικά που θα είναι φουλ, να μην κάθονται καν δίπλα στο μπιτς μπαρ κόσμος, οι ομπρέλες είναι ιδιοκτησία τους και ναι, εννοείται ότι έχουν το δικαίωμα να μην σε αφήσουν να κάτσεις.)

β)Όχι όλων, υπάρχουν και χαλαρά μπιτς μπαρ που πας απλά για να κάνεις το μπάνιο σου και να είσαι λίιιγο πιο άνετα από ό,τι θα ήσουν χύμα. Αλλά αυτά τα μπιτς μπαρ που λες τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μπουζούκια/κλαμπς με θάλασσα, ανοίγουν μπουκάλια, έχει πρώτο τραπέζει άλλη χρέωση, μεθάνε εκεί σαν τους σουρόβλακες... τραγικά πράγματα...
αλλά είπαμε, καλή οργάνωση από εδώ και πέρα και όχι ξανά σε μπιτς μπαρ.
α)Έλα τώρα που δεν ήξεραν...τι τους έχουν τους τσιλιαδόρους;:whistle:

β)Για τα beach bar που χρεώνουν ξαπλώστρες κ.λπ. μιλάμε, όχι για «όλα»...
Λόγω του Flyover πλέον δεν είναι καλή ιδέα καθώς είτε στο πήγαινε είτε στο έλα (είτε και στα δύο:lol:) θα βλαστημάς απ' την κίνηση...πάντως αν μένεις ανατολικά μπορείς ν' αποφύγεις όλο αυτό το μπούγιο αν κόψεις από Πανόραμα Άγιο Βασίλειο κ.λπ. εγώ πλέον το κάνω ακόμη και καθημερινές όταν είναι πήχτρα ο περιφερειακός (κι ευτυχώς που δεν έχω πολλά δρομολόγια προς τα δυτικά πλέον αλλιώς θα 'χα σαλτάρει:P)...
α)Πέρσι έκανα τουρ το δεύτερο πόδι και πραγματικά σε κάθε χωριό σε μαγαζιά με τουριστικά σίγουρα θα έβρισκες. Όπως και να έχει, προμηθεύσου από Θεσσαλονίκη μπόλικα για να είσαι σίγουρη.

β)Σε κλαμπομπιτσόμπαρα κι έτσι δεν πάω, προτιμώ χαλαρά καλοκαιρινά μπαρ που παίζουν τύπου ρέγκε φάση μουσική να αράζω. Αλλά, ναι, ό,τι να' ναι η σερβιτόρα.
α)Άσχετο, αν ενδιαφέρεσαι για Όρος στείλε p.m. (χρόνια θέλω να πάω, αλλά δεν έχω κανέναν ενδιαφερόμενο και φοβάμαι να πάω μόνος σε κελί μέσα στο παπαδαριό...καταλαβαίνεις:rolleyes:)...

β)Clubobeachόμπαρα μόνο όταν βραδιάζει για κάνα φθηνό ποτό ή/και καμιά γυναίκα, όχι για μπάνιο κ.λπ.

Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.451 μηνύματα.
Εγώ πάντως είμαι διαφορετικής φιλοσοφίας κάνω μπάνιο μέχρι και τέλη Νοεμβρίου και φέτος άρχισα Καθαρή Δευτέρα. Ακόμη και οι πιο πολυσυχναστες λόγω beach bar παραλίες αναδεικνύονται στις off season περιόδους. Το δεύτερο πόδι από Βουρβουρού και μετά κρυστάλλινο καταπληκτικό.Η ιδέα της πολυκοσμίας μου φαίνεται απωθητική,το ίδιο και οι κοινό χρήστες ξαπλώστρες.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
Δεν έχει σημασία αν τις λειτουργούσαν ή όχι, αν τις έχουν καρφώσει νόμιμα εκεί δε μπορείς να κάτσεις στο χώρο έτσι χύμα, είναι σα να πηγαίνεις π.χ. σ' ένα καφέ και να προσπαθείς να κάτσεις σε σημείο με αναποδογυρισμένα τραπεζοκαθίσματα και να παραγγείλεις, θα σου πουν «αυτά τα τραπέζια δε λειτουργούν κύριε, καθήστε σ' αυτά που λειτουργούν (=και πληρώστε τα, εφόσον μιλάμε για beach bar) ή φύγετε»...αν ζητούσατε takeaway και δε καθόσασταν εκεί δε νομίζω ότι θα είχαν κάποιο πρόβλημα να σας εξυπηρετήσουν!

φιλε μου διαφωνώ. Οι ομπρέλες δεν ήταν στο οικόπεδό τους. Βρίσκονταν σε δημόσια παραλία, επομένως καλά έκαναν και κάθησαν
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

, οι ομπρέλες είναι ιδιοκτησία τους και ναι, εννοείται ότι έχουν το δικαίωμα να μην σε αφήσουν να κάτσεις.)
εννοείς να κάτσεις κάτω από μια ομπρέλα σε δημόσια παραλία; Και ποιος θα το απαγορέψει; Δε φτάνει που κάρφωσες την ιδιοκτησία σου σε δημόσιο χώρο, μου λες και να μην κάτσω στο χωρο που μου ανήκει (δήμος =λαός), επειδή τυχαίνει το πράμα που καταπατά το χώρο μου, να ρίχνει σκιά εκεί που κάθομαι; Με ποιο δικαίωμα;

λοιπόν, σκεφτόμουν την περίπτωση. Μάλλον δε σέρβιραν παραέξω, γιατί ίσως σκέφτονται και ποιος θα επιστρέψει το ποτήρι κλπ, ή μην τυχόν κάνεις σκουπίδι το πλαστικό, ποιος ξέρει. Θα υπήρχε λύση: να χρέωναν το ποτήρι πχ 2 ευρώ (μια καλή τιμή, για να υποχρεωθείς να το επιστρέψεις), επομένως πίνιες τον καφέ σου, όπου θέλεις και έπειτα γυρίζεις το ποτήρι και παίρνεις τα 2Ε. Ίσως όμως δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να κάνουν ...νοικοκυριό σε μια περιοχή που την έχουν μεν καταπατήσει, αλλά δεν την εκμεταλλεύονται οικονομικά. Τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν σε μπιτσόμπαρα, είναι πολύ συχνά απότομα και μένα μ ενοχλεί. Οι περισσότεροι είναι φοιτητές, ή σπουδαγμένοι και νοιώθουν πως μας κάνουν χάρη. Κουράζονται, πολλές ώρες μες στον ήλιο, κακοκοιμισμένα, με άθλιες συνθηκες εργασίας. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί, το ότι εμείς ήρθαμε να περάσουμε τις 2 ωραιότερες βδομάδες του χρόνου και σεις μας παίρνετε απ τα μούτρα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια