Το πολύ νέτφλιξ.Αναρωτιέμαι τι προκάλεσε αυτή την αλλαγή στη στάση τους τα τελευταία χρόνια...
Spentys
Νεοφερμένο μέλος
Ο Spentys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια (ειδικά σε χώρες όπου συνηθίζεται αυτη η πρακτική στην νεογνική-βρεφική ηλικία) υπάρχουν έντονοι διαξιφισμοί πάνω στο συγκεκριμένο θέμα σε περιπτώσεις όπου επιλέγεται από τόσο νεαρή ηλικία η περιτομή χωρίς να υπάρχει ιατρική ένδειξη. Ο βασικός λόγος έχει να κάνει με την αυτοδιάθεση του σώματος των μικρών αγοριών όπως γράφετε κι εσείς.Όταν της είπα πως δεν είχαν το δικαίωμα (μιας και ο γιός της δεν μπορούσε προφανώς να δώσει τη συγκατάθεσή του), εκείνη χαμογέλασε και το πήρε κάπως χαλαρά λέγοντας πως το έκανε για το καλό του και πως ούτως ή άλλως είναι πιο όμορφο και αισθητικά έτσι οπότε είναι πιθανό να τους ευχαριστήσει μια μέρα... Μου είπε ακόμα πως και κάποιες άλλες φίλες της το έχουν επιλέξει για τους γιους τους από νωρίς ώστε να μην υπάρχει ως ανάμνηση-τραύμα και να είναι πιο εύκολη η επούλωση.
Ωστόσο, όπως σημείωσε και η Himela, καλώς ή κακώς, οι γονείς έχουν τον κύριο λόγο στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου.
Δεν χρειάζεται να είμαστε σκληροί με τις επιλογές τους όταν δεν συγκλίνουν με τις δικές μας (ίσως με εξαίρεση πολύ ακραία περιστατικά). Καλά κάνατε και δεν το συνεχίσατε. Σίγουρα η ξαδέρφη σας πιστεύει ότι έκανε καλό στο παιδί της (και ίσως και να έκανε όντως) όπως το ίδιο πιστεύουν και οι υπόλοιπες μητέρες που κάνουν αυτή την επιλογή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποια μητέρα θα επέλεγε να επέμβει στο σώμα του μωρού της μόνο και μόνο για να το κάνει "πιο όμορφο". Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι σοβαροί λόγοι που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση όπως γράφετε κι εσείς (πρόληψη, υγιεινή κ.λπ.).
ΥΓ. Αυτό που μου έκανε λίγο εντύπωση είναι ότι ο πατέρας ήταν κι εκείνος υπέρ. Από την εμπειρία μου, οι περισσότεροι μπαμπάδες επιλέγουν να κάνουν (ή να μην κάνουν) κάτι τέτοιο με βάση την δική τους εμπειρία. Μια εικασία μου είναι ότι ίσως να είναι κι εκείνος περιτμημένος ή να αντιμετώπισε κάποιο σχετικό πρόβλημα κι εκείνος μικρός.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.129 μηνύματα.

Ισχύει αυτό που λες και μάλιστα έχω παρατηρήσει ότι τον πιο κομβικό ρόλο σε αυτές τις αποφάσεις παρέμβασης τείνουν να τον παίρνουν οι μητέρες παρά οι πατέρες. Ακόμα κι αν (εκ των πραγμάτων) δεν είναι τόσο γνώστριες.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πολύ ενδιαφέρον! Υπάρχει κάποιος λόγος που αναφέρεις ότι συμβαίνει ''τα τελευταία χρόνια''; Παλαιότερα δεν ήταν τόσο συχνό φαινόμενο;
Το ''καλύτερος εραστής'' πώς προέκυψε;
Τι τους συμβουλεύει η μητέρα σου; (αν και φαντάζομαι)
Μα φυσικά και θα παρουν το λόγο οι μανάδες... Είναι δυνατόν ;;; το παιδί τους;;; εδώ διαβαζαμε πριν λίγα χρόνια εδώ μέσα ότι αν κάποια θέλει να κάνει έκτρωση δεν δικαιουται ουτε καν να ερωτηθεί ο συντροφος... Όλα αυτά παιδια θα έχουν επιπτώσεις. Κοινωνικές κυρίως... Πλέον δεν τολμάς να μιλήσεις σε μερικές ουτε να διαφωνήσεις γιατί με τη μια γινεσαι περιεργος κ νευρικός κ χειριστικός κ όλα αυτά που λέγανε.
Όποτε όλα αυτά είναι απόρροια.... Εγώ θα της έλεγα μα καλά τι χαζομάρες είναι αυτές το παιδι το ρώτησες αμα θέλει; ασε το να ζήσει την αθωότητα του... Σκέφτεσαι από τώρα τα εραστιλικια. Εμένα η πρωτη μου φορά ήταν περιπου στα 20.
Γεμίσαμε γαμιαδες σορρυ κιολας.
Ο μόνος λόγος να κάνεις περιτομη είναι αμα σε ερεθίζει. Εγώ μια χαρά είμαι. Άκου εκεί να κόψεις το πετσακι... Αηδίες.
Και επίσης πολλες μανάδες παρεμβαινουν στο έργο των δασκάλων... Ουτε αυτό το αντεχω. Είναι που οι πεθερες παρεμβαινουν στο γάμο αμα πουν μια άποψη.
Γενικά τρελοκομείο εκεί έξω λαχείο ο γάμος... Σε ποια θα πεσεις.
glayki
Διακεκριμένο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.758 μηνύματα.

Απο το να είναι το παιδί υγιές, καλός άνθρωπος και να αποκτήσει πνευματικά εφόδια που θα του χρησιμεύσουν στην ενήλικη του ζωή, περάσαμε στο να γίνει καλός εραστής .
Προβληματισμός από τα γενοφασκια του. Τι άλλο θα ακούσουμε.
Προβληματισμός από τα γενοφασκια του. Τι άλλο θα ακούσουμε.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 697 μηνύματα.

Τρολ σίγουρα...Μα φυσικά και θα παρουν το λόγο οι μανάδες... Είναι δυνατόν ;;; το παιδί τους;;; εδώ διαβαζαμε πριν λίγα χρόνια εδώ μέσα ότι αν κάποια θέλει να κάνει έκτρωση δεν δικαιουται ουτε καν να ερωτηθεί ο συντροφος... Όλα αυτά παιδια θα έχουν επιπτώσεις. Κοινωνικές κυρίως... Πλέον δεν τολμάς να μιλήσεις σε μερικές ουτε να διαφωνήσεις γιατί με τη μια γινεσαι περιεργος κ νευρικός κ χειριστικός κ όλα αυτά που λέγανε.
Έλα Παναγία μου ...
Γυναίκα το ειπε αυτό;
Μήπως εννοούσε κάτι διαφορετικό;
Ακραίο εφόσον αρκετές γυναικες εκφραζουν το αντίθετο...
Ότι αρκετοί άνδρες δεν τις στηρίζουν σε όλο αυτό...
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.289 μηνύματα.

αν επιτρέπεται, να σε ρωτήσω, επειδή η μητέρα σου είναι παιδίατρος, ξέρεις αν το παιδάκι έχει φύμωση, τόσο όσο δεν επιβάλλεται περιτομή, το <<ανοίγει>> και ο παιδίατρος, ή πάνε σε ειδικό γιατρό; Τα δικά μου πχ δεν τα ανέλαβαν οι γερμανίδες παιδίατροι. Το προσπάθησαν λίγο, απαλά με κρεμούλα και έπειτα μας σύστησαν να πάμε σε ειδικό.Πρόκειται για μόδα made in USA. Η μητέρα μου είναι παιδίατρος και τα τελευταία χρόνια πάρα πολλές μητέρες τη ρωτούσαν για να κάνουν περιτομή στο αγοράκι τους. Λόγος; Για να αρέσει πιο πολύ στα κορίτσια ή για να γίνει καλύτερος εραστής.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 115 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- charmander
- Entropy24
- AggelikiGr
- Wonderkid
- taketrance
- touvlo
- Scandal
- Memetchi
- fockos
- giannhs2001
- Spentys
- Lara77