αυγή όντος
Πολύ δραστήριο μέλος

Θέλω όμως να πω πως ο κόσμος μας δεν είναι μόνο φυσικός. Υπάρχουν δύο κόσμοι, ο ένας φυσικός και ο άλλος ιδεατός. Αυτό το γνώριζαν οι αρχαίοι έλληνες, καθώς και άλλοι σοφοί διαφορετικών πολιτισμών.
Πάρτε ως παράδειγμα ένα ακριβό κρυστάλλινο αντικείμενο το οποίο στέκεται πάνω σε ένα τραπέζι, σε ένα σπίτι. Το κρύσταλλο έχει συγκεκριμένες φυσικές ιδιότητες με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί ένας επιστήμονας. Το βάρος, η μοριακή δομή κ.α., αυτά είναι φυσικά χαρακτηριστικά τα οποία ερευνούν οι ειδικοί. Σκεφτείτε τώρα ένα παιδάκι να πλησιάζει το κρύσταλλο, να γοητεύεται και να απλώνει το χέρι του με σκοπό να το πιάσει και να το περιεργαστεί. Η μητέρα του εμφανίζεται και το μαλώνει, λέγοντας πως απαγορεύεται να το αγγίξει. Πλέον το αντικείμενο διαθέτει χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι ακριβώς φυσικά, όπως για παράδειγμα το βάρος του. Η ιδέα του αντικειμένου στο μυαλό του νεαρού παιδιού δεν περιέχει μόνο το σχήμα, το βάρος, την όψη. Το αντικείμενο πλέον είναι επικίνδυνο, διότι αν το πλησιάσεις θα προκαλέσεις δυσάρεστες καταστάσεις, τουλάχιστον αν η μάνα βρίσκεται εκεί κοντά.
Κάθε αντικείμενο διαθέτει φυσικά χαρακτηριστικά αλλά και ιδεατά, μεταφυσικά χαρακτηριστκά. Ο μεγάλος Πλάτων αναφέρει πως υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ο κόσμος των Ιδεών. Χωρίς να θέλω να επεκτεθώ στο έργο του Πλάτωνος, είναι ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο χώριζε τον κόσμο σε ιδεατό και φυσικό.
Ας μην ξεχνάμε πως η επιστήμη υστερεί τρομερά όσον αφορά την Ηθική, ή το νόημα των πραγμάτων. Για παράδειγμα, η επιστήμη μας λέει ότι η ευγονική είναι μια λειτουργική μέθοδος, ωστόσο δεν μας λέει τίποτε για το αν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε ευγονική, ούτε και με ποιό τρόπο θα πρέπει να την χρησιμοποιούμε.
Η μαγεία, λοιπόν, όταν εισβάλλει στον φυσικό κόσμο, τότε χάνει το παιχνίδι. Όμως έχουμε πολλά να μάθουμε από τις αρχαίγονες, μυθικές ιστορίες πολλών λαών. Διά μέσου του συμβολισμού έχουμε πρόσβαση στους αρχαίους πολιτισμούς και την κοσμοκατανόηση τους με τρόπο που δεν μπορεί να μας προσφέρει η επιστημονική μέθοδος μόνον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Agnwsth
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
misfit
Νεοφερμένο μέλος

Agnwsth
Δραστήριο μέλος

Guest 209912
Επισκέπτης

Δεν ξερω να τα ριχνω εγω! Αλλα μου τα έχουν ριξει!
Είσαι δηλαδή μια ερωτικά απροσαρμοστη σεξοβόμβα;

Όχι δεν πιστεύω στα μάγια κλπ , ωστόσο έχει πλάκα να μου λέει η γιαγιά μου το φλυτζάνι

Guest 209912
Επισκέπτης

Εμένα πάντως όταν μου λέει η γιαγιά μου το φλυτζάνι , η οποία παρεμπιπτόντως έχει άνοια, όλο δαχτυλίδια βλέπει και όλο πότε θα παντρευτώ μου λέει![]()
Όχι δεν πιστεύω στα μάγια κλπ , ωστόσο έχει πλάκα να μου λέει η γιαγιά μου το φλυτζάνι![]()
Δε πειράζει, τα μάγια πιστεύουν σε σένα.

Δε πειράζει, τα μάγια πιστεύουν σε σένα.
Ας κάνουν ο, τι θέλουν ! Εν έτει 2019 όπου η επιστήμη έχει εξηγήσει τόσα φαινόμενα θεωρώ ανούσιο κάποιος να πιστεύει σε αυτά

Scandal
Διαχειριστής

Στη μαγική τέχνη χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και ψυχοτρόπες ουσίες που μπορούν κυριολεκτικά να τρελάνουν το θύμα.
Η μαγεία δεν υφίσταται κατά την άποψή μου καθώς κάτι τέτοιο θα άλλαζε την ισορροπία του κόσμου από κάθε άποψη. Η μαγεία αφορά στην ερμηνεία του κόσμου από το / τα θύματα, δηλαδή επηρεάζουν τον παρατηρητή (τη "μηχανή" δημιουργίας πραγματικότητας, δηλαδή το μυαλό του) που "τους ενδιαφέρει" με διάφορους τρόπους.
Κι ένα ωραία τραγουδάκι που θυμήθηκα:

Εμένα μου έριξαν τα χαρτιά , και ο,τι μου είπαν μου βγήκε! Γιατί να μην πιστέψω και στη μαγεία ;
Οταν ημουν εφηβος ημουν μοναχικος και περνουσα πολλες ωρες σε φορουμ και τσατ ρουμ (για να καταλαβεις μιλαμε για το 1996 επι IRC που λογικα δεν ξερεις τι ειναι). Με τον καιρο αρχισα να μπορω να καταλαβαινω πολλα απο το Nickname που χρησημοποιει καποιος, στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τυχερες μαντεψιες, αλλα σιγα σιγα μπορουσα να διακρινω πραγματα απο την ακτινοβολια που εκπεμπει το ονομα. Δεν νομιζω πως ειναι "ψυχικο" αυτο, μαλλον φυσικη ειναι και ο εγγεφαλος μου ειναι ευαισθητος στο να διαβαζει τα κυμματα. Δεν ξερω, παντος για σενα μπορω να σου πω τα εξις.
Εχεις γενικα κοφτερο μυαλο, δεν αντιλαμβανεσαι τα πραγματα οπως ολοι οι αλλοι, τα πιανεις με ενα ελαφρως διαφορετικο και δικο σου τροπο. Υπαρχουν καποια ζητηματα που τα κρατας πολυ προσωπικα, δεν τα δειχνεις στους αλλους γιατι ξερεις οτι ορισμενοι δεν ειναι ετοιμοι να τα δεχθουν οπως μπορεις εσυ. Δεν ανεχεσαι την ανοησια και ενω αναγνωριζεις την αξια της παιδιας εκτιμας την παιδεια της ζωης και της εμπειριας ακομα περισοτερο.
Φυσικα δεν δινω συμβουλες για τα λεφτα αλλα και να σου εδινα δεν τις δεχοσουν γιατι εισαι φειδολη και αποφευγεις να παιρνεις αδικαιολογητα ρισκα. Νομιζω πως εχεις καταλαβει οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, για σενα τα χρηματα ειναι ενας τροπος να λυνεις προβληματα και φυσικα να σου φερνουν τις απολαυσεις της ζωης.
Δεν ξερω πως μοιαζεις αλλα εχω μια συναισθηματικη, ηλεκτρομαγνητικη εικονα. Οταν ησουν μικρη ησουν υπερβολικα επικριτικη με τον εαυτο σου, τιποτα επανω σου δεν σε ικανοποιουσε, τα μαλλια σου, το δερμα σου, τιποτα. Μεγαλονοντας αρχισες να αποκτας περισοτερη αυτοπεποιθηση και νομιζω εχεις μαθει και κανα δυο κολπακια για να ξελωγιαζεις τα αγορακια οταν χρειαζεται αλλα δεν τα αποκαλυπτεις.
Βεβαια κλασικα τραβας ολους τους μαλακες επανω σου, αλλα απο αυτο εχεις μαθει τι σου αρεσει και τι οχι. Για να κερδισει καποιος το ενδιαφερον σου πρεπει οποσδηποτε να εχει αισθηση του χιουμορ και να καταλαβαινει το δικο σου, διαφορετικο, ιδιαιτερο χιουμορ. Οπως βλεπω εχεις ορισμενα κολπακια για να προκαλεις ελξη αλλα ακομα και τωρα νοιωθεις αμηχανια και αβεβαιωτητα οταν γνωριζεις καποιον που σου αρεσει πολυ η τον θεωρεις εκτος των δυνατοτητων σου. Παντος το πιο δυνατο σου οπλο ειναι το ντροπαλο και σεξι χαμογελο σου.
Επεσα μεσα?
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος

Οταν ημουν εφηβος ημουν μοναχικος και περνουσα πολλες ωρες σε φορουμ και τσατ ρουμ (για να καταλαβεις μιλαμε για το 1996 επι IRC που λογικα δεν ξερεις τι ειναι). Με τον καιρο αρχισα να μπορω να καταλαβαινω πολλα απο το Nickname που χρησημοποιει καποιος, στην αρχη νομιζα οτι ηταν απλα τυχερες μαντεψιες, αλλα σιγα σιγα μπορουσα να διακρινω πραγματα απο την ακτινοβολια που εκπεμπει το ονομα. Δεν νομιζω πως ειναι "ψυχικο" αυτο, μαλλον φυσικη ειναι και ο εγγεφαλος μου ειναι ευαισθητος στο να διαβαζει τα κυμματα. Δεν ξερω, παντος για σενα μπορω να σου πω τα εξις.
Εχεις γενικα κοφτερο μυαλο, δεν αντιλαμβανεσαι τα πραγματα οπως ολοι οι αλλοι, τα πιανεις με ενα ελαφρως διαφορετικο και δικο σου τροπο. Υπαρχουν καποια ζητηματα που τα κρατας πολυ προσωπικα, δεν τα δειχνεις στους αλλους γιατι ξερεις οτι ορισμενοι δεν ειναι ετοιμοι να τα δεχθουν οπως μπορεις εσυ. Δεν ανεχεσαι την ανοησια και ενω αναγνωριζεις την αξια της παιδιας εκτιμας την παιδεια της ζωης και της εμπειριας ακομα περισοτερο.
Φυσικα δεν δινω συμβουλες για τα λεφτα αλλα και να σου εδινα δεν τις δεχοσουν γιατι εισαι φειδολη και αποφευγεις να παιρνεις αδικαιολογητα ρισκα. Νομιζω πως εχεις καταλαβει οτι τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια, για σενα τα χρηματα ειναι ενας τροπος να λυνεις προβληματα και φυσικα να σου φερνουν τις απολαυσεις της ζωης.
Δεν ξερω πως μοιαζεις αλλα εχω μια συναισθηματικη, ηλεκτρομαγνητικη εικονα. Οταν ησουν μικρη ησουν υπερβολικα επικριτικη με τον εαυτο σου, τιποτα επανω σου δεν σε ικανοποιουσε, τα μαλλια σου, το δερμα σου, τιποτα. Μεγαλονοντας αρχισες να αποκτας περισοτερη αυτοπεποιθηση και νομιζω εχεις μαθει και κανα δυο κολπακια για να ξελωγιαζεις τα αγορακια οταν χρειαζεται αλλα δεν τα αποκαλυπτεις.
Βεβαια κλασικα τραβας ολους τους μαλακες επανω σου, αλλα απο αυτο εχεις μαθει τι σου αρεσει και τι οχι. Για να κερδισει καποιος το ενδιαφερον σου πρεπει οποσδηποτε να εχει αισθηση του χιουμορ και να καταλαβαινει το δικο σου, διαφορετικο, ιδιαιτερο χιουμορ. Οπως βλεπω εχεις ορισμενα κολπακια για να προκαλεις ελξη αλλα ακομα και τωρα νοιωθεις αμηχανια και αβεβαιωτητα οταν γνωριζεις καποιον που σου αρεσει πολυ η τον θεωρεις εκτος των δυνατοτητων σου. Παντος το πιο δυνατο σου οπλο ειναι το ντροπαλο και σεξι χαμογελο σου.
Επεσα μεσα?
Πες και για μένα τι ακτινοβολω;
Agnwsth
Δραστήριο μέλος

Guest 675594
Επισκέπτης

Ελπίζω όχι 5g σήματα, είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Επίσης τα ζώδιά μας είναι συμβατά. Α, και το πνευματικό μου ζώο (aka spirit animal) είναι το δελφίνι.Πες και για μένα τι ακτινοβολω;

Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος

Ελπίζω όχι 5g σήματα, είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Επίσης τα ζώδιά μας είναι συμβατά. Α, και το πνευματικό μου ζώο (aka spirit animal) είναι το δελφίνι.![]()
Υπάρχουν πνευματικά ζώδια;

Guest 186240
Επισκέπτης

Υπάρχουν πνευματικά ζώδια;![]()
Ναι ρε.Εμείς οι Σκορπιοί

Εποτε, δεν ξέρω από που θα μπορούσες να βγάλεις αυτά τα συμπεράσματα, δεν θυμαμαι να εχουμε ανταλλαξει ποτε κουβεντα, οποτε δεν ξερω πως μπορεις να νομιζεις οτι με ξερεις. Δεν θα σου πω σε ποια κομματια επεσες μεσα και σε ποια φοβερα εξω, καταλαβαινεις τον λογο νομιζω.![]()
Από το ίδιο μέρος που έβγαλε τα συμπεράσματα της η καφετζού η χαρτορίχτρα. Ακριβώς από το ίδιο μέρος όμως.
Πες και για μένα τι ακτινοβολω;
Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο κόσμος πιστεύει στις καφετζούδες, τις χαρτορίχτρες και τις μάγισσες.
Ξέρεις πολύ καλά ότι λέω γενικολογικες ανοησίες που μεσες άκρες πιάνουν σε όλους αλλά ακόμα και έτσι βαθειά μέσα σου σε τρώει να ακούσεις τι έχω να πω για εσένα.
Αυτοπεποίθηση και επιβεβαίωση που έρχεται απέξω. Καλύτερα ανέβασε την καλύτερη από τις 700 λήψεις μιας «τυχαίας» στιγμής που πάλευες 45 λεπτά να βγάλεις στο Ινσταμπούκ για να παρεις λαικ και να αισθανθείς καλύτερα. Μην δίνεις λεφτά η χρόνο σε τσαρλατάνους.
Agnwsth
Δραστήριο μέλος

Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος

Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο κόσμος πιστεύει στις καφετζούδες, τις χαρτορίχτρες και τις μάγισσες.
Ξέρεις πολύ καλά ότι λέω γενικολογικες ανοησίες που μεσες άκρες πιάνουν σε όλους αλλά ακόμα και έτσι βαθειά μέσα σου σε τρώει να ακούσεις τι έχω να πω για εσένα.
Αυτοπεποίθηση και επιβεβαίωση που έρχεται απέξω. Καλύτερα ανέβασε την καλύτερη από τις 700 λήψεις μιας «τυχαίας» στιγμής που πάλευες 45 λεπτά να βγάλεις στο Ινσταμπούκ για να παρεις λαικ και να αισθανθείς καλύτερα. Μην δίνεις λεφτά η χρόνο σε τσαρλατάνους.
Έχεις δίκιο. Στον γραπτό λόγο δύσκολο να διακρίνουμε αν κάποιος μας απανταει ειρωνικά ή σαρκαστικά.
Παρεπιπτόντως, δεν έχω ινσταγκραμ. Λες και αν είχα και έβγαζα μια ωραία πόζα (μετά από 700 ληψεισ Όπως λες) οι άνθρωποι που με ξέρουν από κοντά (έστω και παλιοί συμμαθητές) δεν θα καταλάβαιναν τι είναι πειραγμένο πάνω μου η όχι;!
Guest 523993
Επισκέπτης

Το πρόσωπο αυτό μου είπε ότι κάποτε έλυσε μάγια που του είχαν κάνει. Κάθε μέρα διάβαζε στις 12:00 τις ευχές του Αγίου Κυπριανού περι λυσίματος μαγείας. Έκαιγε κ λιβάνι. Μετά από 40 μέρες τα πήρε σε μια σακούλα πήγε κ τα πέταξε στην θάλασσα. Εκεί σηκώθηκε ένα μαύρο σύννεφο που το κυνηγούσε κτλ είδε κι έπαθε να ξεφύγει.
Το πρόσωπο αυτό τα πιστεύει.
Η Βίβλος αναφέρει συχνά τον σατανά..
Τι άποψη έχετε για το θέμα;
Υπάρχει ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ; Γίνονται ΜΑΓΙΑ;
Υπάρχει ΣΑΤΑΝΑΣ; ΔΑΙΜΟΝΕΣ;
Παρακαλώ το thread να μπεί στο e-steki κατά λάθος το έβαλα εδώ
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο σπίτι του είδα ένα βιβλίο ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ λέγεται το άνοιξα κ είχε μέσα επικλήσεις δαιμόνων με διάφορα ονομάτα(Άζελ, Αξέλ, Αζαζήλ, Σαργκατάνας, Φεύξιφως κτλ), άγνωστα τα περισσότερα.
Όταν λέμε Άξελ, αναφερόμαστε σε αυτόν;
Πάντως η μαγεία, εν γένει, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι σίγουρα αν την πιστεύεις πολύ, έχει επίδραση στη ζωή σου. Για παράδειγμα, αν πιστεύει ένα άτομο ισχυρά ότι του έχουν κάνει μάγια και όλα θα του πάνε στραβά, είναι πολύ πιθανό να σπρώχνει και το ίδιο τα πράγματα στο να του πάνε στραβά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 85 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Alessandra Eliza
- Kate1914
- giannhs2001
- taketrance
- rafaela11
- charmander
- fourkaki
- epote
- Memetchi
- Scandal
- Wonderkid
- Ariana2018
- Paragontas7000
- johnsala
- marww
- Ωρορα
- kalhkardia
- Εριφύλη
- chester20080
- Fernando_A
- ROM32
- Ριουλα
- phleidhs
- P.Dam.
- camil
- Libertus
- American Economist
- Esperos1
- DimitraA.
- ESTELLA
- Jack of Spades
- tslef8
- Μάρκος Βασίλης
- cortomaltese
- orchidea
- Meow
- Μί–Κά-Ἔλ
- MarilynSt
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.