Μη με βρίσετε αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι οι αισθήσεις και η λογική είναι οι βασιλιάδες των πάντων
Προσωπικά πιστέυω στις ενέργειες και σε όσα δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά μέσω των 5 αισθήσεων χωρίς όμως ταυτόχρονα να εξαρτάται η ζωή μου από αυτό. Είναι μια ισορροπία
Ως προς το μάτιασμα, πιστεύω

δεν μου αρέσουν βέβαια αυτά με τα λάδια και δεν ξέρω τι αλλά σαν ενέργεια που στέλνεται από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, ναι το πιστεύω. Και γενικότερα εφόσον εγώ πιστεύω στο Θεό, πιστεύω και σε άλλες ανώτερες πιο αρνητικές δυνάμεις..
Kαλησπέρα.Γιατί να σε βρίσουμε;Συζητάμε.
Να ξεκαθαρίσω κάτι καταρχήν.Οι αισθήσεις μας σαφέστατα όχι μόνο είναι ατελείς,αλλά ελάχιστα πράγματα βλέπουμε από αυτά που υπάρχουν.Σάμπως βλέπουμε όλες τις ακτινοβολίες;Όχι βέβαια.Ακόμα,ο χώρος γύρω μας όχι μόνο δεν είναι άδειος,αλλά βρίθει από σωματίδια.Τα βλέπουμε;Οχι.
Βεβαίως πλέον τα αντιλαμβάνονται αυτά ,όργανα,αλλά και δευτερευόντως.Παρόλα αυτά σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που ακόμα δεν ξέρουμε τι είναι,ουτε καν τα έχουμε αντιληφθεί.
Ούτε την σκοτεινή ύλη βλέπουμε,αλλά υπάρχει και καν δεν ξέρουμε τι είναι αυτή τη στιγμή.
Όμως εδω δεν συζητάμε για κάτι τέτοιο,αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό.
Για μαγία,μάγια ,ματιάσματα κλπ.Το ότι έχουμε ατελείς αισθήσεις και καλώς έχουμε ατελείς,διότι αν τα βλέπαμε όλα τελικά δεν θα διακρίναμε τίποτα καθώς ζούμε σε έναν χυλό ενέργειας και σωματιδίων,δεν σημαίνει ότι οποιαδήποτε μαλακία μας πουν,επειδη δεν τα βλέπουμε όλα και δεν τα ξέρουμε όλα,σημαίνει ότι ισχύει.
Το να παίρνω κουκλάκια και να τα τρυπάω ,όπως και τα ματιάσματα ανήκουν σε μεσαιωνικές μπούρδες,λίγη λογική θέλει.Και στην αρχαιότητα έδιδαν θεική υπόσταση σε φυσικά φαινόμενα.κεραυνούς,σεισμούς,ήλιο κλπ...τότε ήξεραν ακόμα λιγότερα,τι σημαίνει; Αργότερα ανακαλύψαμε τι ακριβώς είναι το καθένα από αυτά.
Δεν μπορεί να προσδίδουμε μαγικές ικανότητες σε ύλη.Καταρχήν.
Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από το γεγονός ότι πάρα πολλά ακόμα δεν ξέρουμε,πάρα πολλά ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει και βλέπουμε απειροελάχιστα πράγματα από αυτά που υπάρχουν εκεί έξω,αλλά και γύρω μας.
Όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο.Δεν μπορεί να πιστεύουμε την κάθε μπούρδα,επειδή δεν τα βλέπουμε όλα.Ειδικά τις μεσαιωνικές μπούρδες.Μεσαιωνικά κατάλοιπα είναι αυτά.
Οπότε,ας ξεχωρίσουμε αυτά,απο τις μαγίες,τα ματιάσματα με τα λάδια και τα νερά.