Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Για μένα η εξήγηση αυτού του φαινομένου είναι πως όταν μας λείπει κάποιος ο εγκέφαλος δημιουργεί ψευδαισθήσεις.Δν μου το είχες πει ποτέ αυτό ρε φίλε...ανησυχώ μήπως θέλεις ψυχίατρο...Αρχική Δημοσίευση από ]ifrit[:Εγώ το αναρωτιόμουν πολλές φορές, ειδικά στο σπίτι που μένω όλα τα μέλη της οικογένειας μου έχουν δει έναν αδικοχαμένο συγγενή και πραγματικά πίστευα τότε. Τώρα όμως ξέρω ότι όταν κοιτάω εκείνο το σημείο δεν υπάρχει τίποτα γιατί ξόδεψα πολλά βράδια κοιτώντας το...
Τώρα για το αν πιστεύω.. δεν ξέρω τι να πω. Αν υπάρχει πνευματικός κόσμος ή κάτι τέτοιο τέλοσπάντων δεν νομίζω να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Επειδή όμως γενικώς το έψαξα το θέμα, μπορεί οι συμπτώσεις να είναι σατανικές (τόσες πολλές που βαριέμαι να τις γράφω) για το θέμα του συγγενή μου, όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όντως τα βράδια κοιμάμαι μόνος μου![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hetfield
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akpe
Νεοφερμένος

Και βέβαια όταν μιλάμε για "φαντάσματα", αυτομάτως ξεχνάμε οτιδήποτε έχει σχέση με hollywood.
absence of proof is not proof of absence...

ps: μην ακούσω ούτε κάν αναφορά σε ouija και γενικά κάθε μορφής επίκληση. Πιο επικίνδυνο πράγμα δεν υπάρχει...
Skeftomilos
Εκκολαπτόμενο μέλος

absence of proof is not proof of absence...
Και η θεωρία/πίστη στον Αόρατο Ροζ Μονόκερο σε αυτό ακριβώς στηρίζεται!

crazyhelen
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Skeftomilos:Τα φαντάσματα όπως λέει και η λέξη είναι πλάσματα της φαντασίας, δηλαδή υπάρχουν πραγματικά στο βαθμό που η φαντασία υπάρχει πραγματικά. Η φαντασία μας όμως δεν είναι παρά μόνο ένα καλό ή κακό μοντέλο της πραγματικότητας, μάλιστα αποτελεί το σύμπαν μέσα στο οποίο ζει ο καθένας από μας. Δε ζούμε στην πραγματικότητα, ζούμε στη φαντασία μας. Και όταν το μοντέλο αντιγράφει σε ικανοποιητικό βαθμό την πραγματικότητα τότε είναι λειτουργικό και χρήσιμο, και τα όντα που το διαθέτουν είναι επιτυχημένα, ζουν, αναπτύσσονται και αναπαράγονται. Όταν το μοντέλο παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις από την πραγματικότητα, τα όντα με το ελαττωματικό μοντέλο προβαίνουν σε παράλογες πράξεις, πηδάνε από τους γκρεμούς θέλοντας να πετάξουν σαν τα πουλιά.
Εγώ τώρα γιατί μπερδεύτηκα με την απάντησή σου? Δηλαδή εννοείς ότι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση? Ότι δεν υπάρχει τίποτα και όλα είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας? Ένα είδος matrix?
akpe
Νεοφερμένος

Αρχική Δημοσίευση από Skeftomilos:Και η θεωρία/πίστη στον Αόρατο Ροζ Μονόκερο σε αυτό ακριβώς στηρίζεται!![]()
technically, πολλά πρέπει να στηρίζονται σε αυτό το "σλόγκαν".
Γιατι δεδομένου οτι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για την ύπαρξη ή μη ύπαρξη κάποιου φαινομένου, η κατηγορηματική απόρριψή του είναι ισόβαθμα άστοχη με την χωρίς όρους αποδοχή του

Skeftomilos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ τώρα γιατί μπερδεύτηκα με την απάντησή σου? Δηλαδή εννοείς ότι ζούμε σε μια ψευδαίσθηση? Ότι δεν υπάρχει τίποτα και όλα είναι δημιουργήματα της φαντασίας μας? Ένα είδος matrix?
Χμ, όχι ακριβώς. Ο κόσμος υπάρχει και παραυπάρχει, αλλά ταυτόχρονα εμείς τον αναδημιουργούμε με τη φαντασία μας. Μέσω αυτής γνωρίζουμε τον κόσμο γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον γνωρίσουμε. Η αντικειμενική γνώση του κόσμου είναι ανέφικτη, οπότε πλάθουμε μοντέλα που τον προσεγγίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην περίπτωση των φαντασμάτων έχουμε την πολυτέλεια να "εμπλουτίζουμε" το μοντέλο μας με στοιχεία που δεν έχουν αντιστοιχία με την πραγματικότητα, κυρίως γιατί αυτά τα νοητικά παραστρατήματα συνήθως δεν επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητά μας. Αντίθετα γυμνάζουν την οξυδέρκεια μας, και αναδεικνύουν την ικανότητά μας να λέμε μπαρούφες με το πιο σοβαρό ύφος του κόσμου.
Δεδομένου οτι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για την ύπαρξη ή μη ύπαρξη κάποιου φαινομένου, η κατηγορηματική απόρριψή του είναι ισόβαθμα άστοχη με την χωρίς όρους αποδοχή του.
θα συμφωνήσω, αλλά με μια ένσταση. Η κατηγορηματική απόρριψη και η χωρίς όρους αποδοχή της ύπαρξης του Αόρατου Ροζ Μονόκερου αποτελούν αστοχίες μη ισόβαθμες. Μία από τις δύο είναι περισσότερο άστοχη από την άλλη!

axidous
Νεοφερμένος

Υπάρχουν και αλλα φαινομενα που δεν μπορει να τα εξηγησει ο λογικος νους
φιλικα
dooo
Διακεκριμένο μέλος

dooo
Διακεκριμένο μέλος

μηπως ειναι λιγο... ξέρεις...
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Skeftomilos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:Πώς ξέρετε ότι ο Αόρατος Ροζ Μονόκερος είναι Ροζ??
Δεν είπαμε ότι το ξέρουμε, απλά το πιστεύουμε. Η θρησκεία του Αόρατου Ροζ Μονόκερου είναι ένας συνδυασμός πίστης/γνώσης, όπως και όλες οι άλλες θρησκείες. Πιστεύουμε ότι ο Μονόκερος είναι Ροζ και γνωρίζουμε ότι είναι αόρατος επειδή δεν μπορούμε να τον δούμε. Απλό.

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από panraf:Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές για το τι είναι "Φάντασμα". Μπορεί να είναι η ψυχή κάποιου ανθρώπου που πέθανε απότομα και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει κάποια πράγματα όσο ζούσε και επιστρέφει στην γη. Μπορεί να είναι απλά κάποιο προμήνυμα ενός γεγονότος. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειτε για την ψυχή, η οποία δεν πεθαίνει ποτέ. Πάντως κάποιες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρό έχει αποδειχτεί ότι επρόκειτο για ηλκετρομαγνητικά φαινόμενα μιας περιοχής ή κάποιο "φωτογραφικό κόλπο" κατά την διαδικασία εμφάνισης της φωτογραφίας. Άλλες πάλι (οι λιγότερες) παραμένουν μυστηριώδης και είναι μάλλον αυθεντικές.
ναι είχε αναφέρθει και στην εκπομπή του Χαρδαβέλα αυτό για τα ηλεκτρομαγνητικά, απο κάποιον επιστήμονα
πάντως πολλά ακούγονται
TAZ250
Νεοφερμένος

Mitsos The Great
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mania
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BAD MAIPH
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.