Και γιατί αυτή η κλιματική αλλαγή που φυσικά υπάρχει δεν θεωρείται απλά αλλαγή του κλίματος ως κάτι φυσιολογικό;
Κανε τον κοπο χιμελα μου να διαβασεις και κυριως να δεις τα σχεδιαγραμματα...5 λεπτα θα σου παρει ειλικρινα...ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Το ''φυσιολογικο '' οφειλεται σε δραστηριοτητα του ηλιου και κανει πολυ αργες μεταβολες.Τα περισσοτερα ζωα και φυτα προλαβαινουν να προσαρμοστουν/.ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΗς.
.ΑΝ δεις τα στατιστικα στοιχεια απο το 1850 και μετα..τοτε δηλαδη που ειχαμε την βιομηχανικη επανασταση...αρχισε σιγα σιγα να ανεβαινει η θερμοκρασια ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΤΑΙ πχ απο την ηλιακη δραστιριοτητα.Δηλαδη και παλιοτερα υπηρχε αυξηση θερμοκρασιας πολυ πιο αργη ομως που οφειλοταν πχ στην ηλιακη δραστηριοτητα.Ο ηλιος δεν εκπεμπει παντα το ιδιο.Υπαρχουν περιοδοι με αυξημενη δραστηριοτητα κιαι περιοδοι υφεσης...σαν μεσος ορος.
Τα στατιστικα και οι πινακες δειχνουν οτι!
Απο το 1850 και μετα εχουμε αυξηση της Μ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ..ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.Αντοθετα φαινεται ο ηλιος εχει πιο χαμηλη δραστγριοτγτα σε σχεση με αλλες περιοδους.
Επισης σε αλλο πινακα θα δουμε οτι η αυξηση της θερμοκρασιας....ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΙΔΕΙΟΥ ΤΟΥΑ ΝΘΡΑΚΑ ΠΟΥ ειναι καθαρα απο ανθρωπινες δραστηριοτητες και
κυριως απο την καυση ορυκτων καυσιμων.
Αυτα τα κανω εγω στα εργαστηρια δεξιοτητων..και βεβαια επιλεγουν εμενα διοτι χρονια ασχολουμε με αυτο.Δες τους παρακατω πινακες ΠΛΗΖ.
Κοιτα τωρα εδω
Ενα διαγραμμα απο το 1850 (δηλαδη με την βιομηχανικη επανασταση και μετα )
Δειχνει κατω τις χρονιες..
Η κιτρινη γραμμη ειναι η ηλιακη ακτινοβολια και η κοκκινη γραμμη ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας οσο περναμε απο το 180 και μετα
Βλεπεις οτι ενω η ηλιακη ακτινοβολια οχι μονο δεν αυξανεται..αλλα μειωνεται...αυξανεται η θερμοκρασια(κοκκινη γραμμη)
ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Ο ΗΛΙΟς ΑΣ ΤΟ ΠΩ ΑΠΛΑ
Αντιθετα στον απο κατω πινακα θα δεις οτι οσο αυξανεται η εκπομπη διοξειδιου του ανθρακα ,(ανθρωπινες δραστηριοτητες και κυριως καυση ορυκτων καυσιμων)εδω ειναι η κοκκινη γραμμη...τοσο αυξανεται και η θερμοκρασια στη γη,ασπρη γραμμη.
Τι σου λεει αυτο βρε χιμελα μου;