Καλημέρα κόσμε

Επειδή από την αρχή το θέμα μου έκαστε σαν ίδια περίπτωση με τις ταυτότητες και την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος και επειδή εδώ τελικά όλοι στέκονται στον προαιρετικό χαρακτήρα των αλλαγών οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά, βρήκα την άποψη του Ν. Δήμου (που νομίζω είναι αρκετά αποδεκτός σε αυτό το φόρουμ

) για το "προαιρετικό" του πράγματος.
Επί λέξη λέει: "Χειρότερη θα είναι η προαιρετική αναγραφή. Δημιουργεί διακρίσεις."
πηγή
Ντάξει, όχι ότι κάποιες τέτοιες αλλαγές σε ένα φόρουμ έχουν τη βαρύτητα που θα είχαν οι ταυτότητες στην κοινωνία, απλά το αναφέρω επειδή εμένα μου κόλλησε ότι υπάρχει κάποια ομοιότητα στις περιπτώσεις. Επειδή εμένα μου κόλλησε δε σημαίνει ότι είναι κι έτσι...

Το ιντερνετ έχει κάνει πολλά πράγματα ευκολότερα και γρηγορότερα. Αλλά νομίζω είναι δύσκολο να βρίσκει κάποιος με ένα κλικ άτομα με τα οποία να μοιάζει ιδεολογικά. Πολύ απλά γιατί η ιδεολογία είναι στάση ζωής και το μόνο που μπορεί να κάνει με ένα κλικ σε μια αναζήτηση είναι να βρει άτομα που
δηλώνουν κάτι. Αν σε αυτόν που κάνει την αναζήτηση αρκεί μια δήλωση για να βρει άτομα με ίδια φιλοσοφία ζωής, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κινείται κάπως επιπόλαια.