Συμφωνώ με ολους εσας που υποστηριζετε οτι ειναι εμπορικη γιορτη και οτι η γιορτη του Α.Βαλεντινου ειναι καθολικη. Εμεις δεν εχουμε καμια σχεση με αυτην την γιορτη.
Αναφερθηκε επισης οτι και το χριστουγεννιατικο δεντρο ειναι ξενοφερτο εθιμο. Βεβαιως ειναι ξενοφερτο και ειναι επιλογη του καθενως να το βαλει στο σπιτι του, εκτος και αν εχει παιδια, που σημαινει οτι ολα στο σχολειο μιλανε για αυτο και δεν μπορεις να μην στολισεις.
Οι αποκριες, δεν ειναι συνιθισμενες μερες, ομως ο τροπος που τις γιορταζουμε δεν εχει καμια σχεση με τις αποκριες. Απο+κρεας, απεχουμε δηλαδη απο το κρεας γιατι προετοιμαζομαστε για την σαρακοστη. Τα καρναβαλια ειναι αλλο θεμα αλλα δυστυχως επειδη συμπεφτουν στις ημερομηνιες με τις αποκριες, εχουν συνδεθει για τους περισσοτερους και γιορταζεται σαν ενα γεγονος.
Παγκοσμια ημερα μητερας, και παλι ειναι ξενοφερτη γιορτη εγω προσωπικα δεν λεω χρονια πολλα στην μητερα μου εκεινη την ημερα. Μια φορα της πηρα λουλουδια και απο τοτε καμια φορα γιατι δεν εισεπραξα και εγω και εκεινη κατι το τοσο σπουδαιο που θα περιμενα. Προτιμω να της παρω λουλουδια στην ονομαστικη γιορτη της ή καλητερα ενα γλυκάκι.
Δεν εχει τυχει να περασω την γιορτη του Αγ.Βαλεντινου με καποιον συντροφο οποτε δεν μπορω να πω και πολλα, ομως ετσι οπως το φανταζομαι τωρα, αυτο που θα κανω θα ειναι να συζητησω μαζι του το οτι δεν γιορταζω αυτην την γιορτη και επειδη θα ειναι αγορι και τα αγορια δεν τους πολυαρεσει αυτη η γιορτη (απο οτι εχω συμπερανει την θεωρουν απλα υποχρεωση προς εμας, υπαρχουν και οι εξαιρεσεις παντα), το πιο πιθανο ειναι να συμφωνησει μαζι μου και να μην την γιορτασουμε αλλα μπορει επισης να θελει να την γιορτασουμε και τοτε κανενα προβλημα (σχεδον :p )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.