Ποια είναι τα 3 πιο αγαπημένα σας γλυκά;

1. ΠΑΓΩΤΟ
2. ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3. ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ
Τα πρώτα 2 δεν επιδέχονται αμφισβήτησης με την καμία. Μην ακούσω βλακείες

Έπρεπε να σε φέρουν κουραμπιέδες καρβαλης μακράν καλύτερα
Λοιπόν, έφαγα και απ τους κουραμπιέδες. Αυτό που μ αρέσει πολύ, είναι το καβουρντισμένο αμύγδαλο. Μήπως ξέρεις, Ραφέλα σαν καλή ζαχαροπλάστης και βορειοελλαδίτισσα, πώς το καβουρντίζουν και γίνεται τόσο καλό; Τραγανό, πικάντικο, αρωματικό, δεν σπάει δόντι. Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά δεν το είχα πετύχει. Έχεις κάποιο τιπ;
Το υπόλοιπό απ τους κουραμπιέδες δεν είναι και κάτι σπουδαίο. Άσε που εμένα μου μυρίζει το βούτυρο. Βέβαια, της Νέας Καρβάλης, είναι διακριτικά βουτυρωμένοι, δηλ αν ζούσε ο πατερούλης μου, θα το έβρισκε εξαιρετικό, αλλά στη δική μου μύτη, είναι too much.

1. Τιραμισού
2. Γαλακτομπούρεκο
3. Brownies
Βέβαια σαβουρώνω ό,τι γλυκό υπάρχει οπότε εμπιστευτείτε με.

1. Σαβαρέν / Μπαμπάς
2. Μπακλαβάς
3. Τουλούμπα

Λοιπόν, έφαγα και απ τους κουραμπιέδες. Αυτό που μ αρέσει πολύ, είναι το καβουρντισμένο αμύγδαλο. Μήπως ξέρεις, Ραφέλα σαν καλή ζαχαροπλάστης και βορειοελλαδίτισσα, πώς το καβουρντίζουν και γίνεται τόσο καλό; Τραγανό, πικάντικο, αρωματικό, δεν σπάει δόντι. Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά δεν το είχα πετύχει. Έχεις κάποιο τιπ;
Το υπόλοιπό απ τους κουραμπιέδες δεν είναι και κάτι σπουδαίο. Άσε που εμένα μου μυρίζει το βούτυρο. Βέβαια, της Νέας Καρβάλης, είναι διακριτικά βουτυρωμένοι, δηλ αν ζούσε ο πατερούλης μου, θα το έβρισκε εξαιρετικό, αλλά στη δική μου μύτη, είναι too much.
Σε φούρνο ή σε τηγάνι καβουρδίζεται γενικά, μέχρι να πάρει χρώμα ! Της νέας καρβαλης από όσο ξέρω είναι με τη φλούδα σε χοντροκομμένα κομμάτια
Επίσης πρέπει να τα αφήσεις να κρυώσουν καλά πριν τα προσθέσεις στο βούτυρο την άχνη ζάχαρη κτλ !

Ο καλός ο κουραμπιές πρέπει να είναι άσπρος όταν όταν πλάσεις με τα χέρια. Θέλει γάντι γιατί η θερμοκρασία του χεριού ζεσταίνει το βούτυρο και κιτρινίζει και δεν γίνεται σαν αφρός μετά. Όλη η δυσκολία του είναι εκεί ! Γρήγορες κινήσεις και απαλές
Ένας καλός κουραμπιές επίσης θέλει ανθόνερο, πολύ καλό βούτυρο (ιδανικά αιγοπρόβειο) και λικέρ μεταξά ή λικέρ πικραμύγδαλο!

Συνταγές έχει και ο ακης και η Αργυρώ πάντως για της καβάλας !
Εγώ τους κουραμπιέδες τους κάνω με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, μαρεσει πιο πολύ σαν υφή και γεύση !

Σε φούρνο ή σε τηγάνι καβουρδίζεται γενικά, μέχρι να πάρει χρώμα ! Της νέας καρβαλης από όσο ξέρω είναι με τη φλούδα σε χοντροκομμένα κομμάτια
ολόκληρα είναι . Και με φλούδα. Μωρέ, δε θέλω τον κουραμπιέ. Μόνο αμύγδαλα. Πόση ώρα; κανα δεκάλεπτο; Εγώ έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, αλλά μου βγήκαν σκληρά και ορισμένα έγιναν και μέσα καφέ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ τους κουραμπιέδες τους κάνω με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ, μαρεσει πιο πολύ σαν υφή και γεύση !
αχ αυτό δε μ΄αρέσει. Καλά, αν με κεράσεις, θα φάω, δε θα σε προσβάλω και θα μ΄αρέσει, αλλά δε θα μπω στον κόπο να το κάνω με τέτοιο

Μια που λέμε για γλυκά, θυμόσαστε τα γλυκά Ντουμπάι;
Ναι, αυτή τη σαχλαμάρα που έγινε διεθνής μόδα. Μας είχανε ζαλίσει τα αντίδια με αυτά. Είδαμε σοκολάτα Ντουμπάι, κέικ Ντουμπάι, παγωτό Ντουμπάι, τούρτα Ντουμπάι, μπριάμ Ντουμπάι, πατσά Ντουμπάι.
Ευτυχώς η μόδα πέρασε και η ανοησία ξεχάστηκε.

1779385882233.png
1779385964193.png
1779386035629.png
1779386215728.png
Οχι τοσο. Ακόμα υπάρχουν.

Το μίσος που δέχεται μπορω να το καταλάβω αλλά δεν βγάζει λογική.

Πάντα υπήρχαν καινοτόμες ιδέες που εξαπλωθηκαν σαν φωτιά στις αγορές. Απο το Κρουασάν της Βιέννης, μεχρι και το Τιραμισου που ηταν για τους οίκους ανοχής, μεχρι και η σοκολάτα Ντουμπάι που απο την πολυτέλεια της πόλης, μεταφέρθηκε στο τραπέζι όλου του κόσμου.

Είναι ενας καταπληκτικος συνδιασμος, που ως Ανατολίτες, μας θυμίζει συνδιασμός παραδοσιακών γλυκών με μια πινελιά καινοτομίας. Καταπληκτικά για εμενα και οταν γυρίσω θα παρω κρέπα Ντουμπάι

Οχι τοσο. Ακόμα υπάρχουν.

Το μίσος που δέχεται μπορω να το καταλάβω αλλά δεν βγάζει λογική.

Πάντα υπήρχαν καινοτόμες ιδέες που εξαπλωθηκαν σαν φωτιά στις αγορές. Απο το Κρουασάν της Βιέννης, μεχρι και το Τιραμισου που ηταν για τους οίκους ανοχής, μεχρι και η σοκολάτα Ντουμπάι που απο την πολυτέλεια της πόλης, μεταφέρθηκε στο τραπέζι όλου του κόσμου.

Είναι ενας καταπληκτικος συνδιασμος, που ως Ανατολίτες, μας θυμίζει συνδιασμός παραδοσιακών γλυκών με μια πινελιά καινοτομίας. Καταπληκτικά για εμενα και οταν γυρίσω θα παρω κρέπα Ντουμπάι
εγώ βρίσκω πολλής χαμός για το τίποτα. Δηλαδή, εντάξει, καλή είναι η γεύση, όπως καλή είναι η γεύση του μπακλαβά, του αμυγδαλωτού, της στρατσιατέλα, του γαλακτομπούρεκου. Αλλά η τιμή της είναι δυσανάλογη με την επαναστατική γεύση της. Ίσως έπεσε, δεν ξέρω. Μια φορά πήρα από περιέργεια σοκολάτα ντουμπάι. Όταν οι άλλες είχαν 1,50 ευρώ, αυτή είχε 3 τα 100 γραμμάρια, επειδή ήταν ντουμπάι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back