Α, btw, τα καστανάκια τα σιχαίνομαι...
Στο θέμα, πάντως, είμαι κάθετος. Ούτε εγώ, ούτε 4, ούτε 11 εκατομμύρια άνθρωποι είμαστε διατεθειμμένοι να πληρώνουμε 50 χρόνια πρόστιμα στην Ευρωπαική Ένωση για αθέμιτο ανταγωνισμό προκειμένου να φάνε 500 κρητικοί. Ας αλλάξουν δουλειά, ας φύγουν στο εξωτερικό, ή στην τελική ας πεινάσουν.
Για να πούμε και λίγο νομικά πως έχει το ζήτημα, η κρατική ενίσχυση απαγορεύεται ρητά. Τα λεφτά της Θεσσαλίας δεν ήταν ενίσχυση, ήταν αποζημίωση για καταστροφές λόγω καιρού και μεγάλες απούλητες ποσότητες, που αυτά μπορούν να καλύπτονται απ'το κράτος. Στην Κρήτη δεν ανέκυψε κανένα τέτοιο ζήτημα, δεδομένου ότι η παραγωγή της είναι ούτως ή άλλως μικρή και διατίθεται στην αγορά, ενώ δεν υπήρξαν και καταστροφές αναγνωρισμένες απ'τον ΕΛΓΑ. Συνεπώς, δεν δικαιούνται κρατικά χρήματα. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα να διεκδικήσουν. Όλο το παραμυθάκι ήταν ένα συνδικαλιστικό τερτίπι που απέτυχε. Όσο για τα ΜΑΤ, τα ρέστα ας τα ζητήσουν απ'τον πατριώτη τους τον κύριο Μαρκογιαννάκη. Δεν διοικώ εγώ τη Δημόσια Τάξη αλλά και να τη διοικούσα δεν υπήρχε περίπτωση να στείλω 500 τρακτέρ έξω από τη Βουλή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.