Δηλαδή σύμφωνα με το gentle parenting παιδαγωγικά σωστό είναι να στήνεις το φλουρί?
Αλλιώς το παιδί θα γίνει αυταρχικό και θυμωμένο?
Δεν ειναι gentle parenting ,ειναι αναπτυξιακή ψυχολογια piaget
Πάντως στο δικό μου που είναι 5 δεν βλέπω καμιά στεναχώρια όταν δεν κερδίζει το φλουρί. Απογοήτευση μικρή ναι αλλά το μάθημα που παίρνει είναι πιο σημαντικό...
Δεν γίνεται να νικάει πάντα, η απογοήτευση μέσα στην ζωή είναι.
Δεν μπορει ενα παιδι στο σταδιο της προ-λογικης σκεψης να καταλαβει την αξια της δικαιοσυνης .Εσυ απλα σε αυτο το σταδιο το μαθαινεις να διαχειριζεται την απογοητευση του ,τωρα με ποιο τροπο εσυ το ξερεις .
Αυτο γινεται στο μετεπειτα σταδιο 7-11 ετη .Αλλωστε ημουν πολυ συγκεκριμενη στο ηλικιακο φασμα !
Δεν ειναι δικες μου αποψεις ειναι καθαρα νευροαναπτυξιακες .
Βλέπω τα αποτελέσματα του gentle parenting σε αλλά παιδιά που είναι ανεξέλεγκτα και ουρλιάζουν για να γίνει το δικό τούς.
Και βλέπω και το δικό μου πως κατανοεί καταστάσεις και συγκρίνω.
Συμφωνω αλλα εκει τι γινεται ;
Υπαρχει διαστρεβλωση....πως έχουμε την υιοθέτηση του gentle απο γονεα ο ποιος δεν γνωριζει την δικη του αυτορυθμιση ;
Κοιτα πολλα παιδια ειναι ηρεμα και υπακουα ...
Το θεμα ειναι να δουμε αποτελεσμα ποια παιδαγωγικης;
Γιατι υπάκουο ειναι και ενα παιδι που μεγαλώνει με αυταρχισμο ...
Τωρα αν μεγαλωνω σωστα το παιδι μου , ως γονεας θα σου πω οτι τα ιδια μας τα παιδια θα μας το δειξουν οταν γινουν 18 και φυγουν απο το σπιτι !
Σιγουρα γνωριζω οτι κανουμε το καλυτερο που μπορουμε !
Δεν υπάρχει περίπτωση να με πείσει κανείς ότι μια μαμά που κάνει όλα τα χατίρια στο παιδί,και το μεγαλώνει με τις αρχές του gentle parenting κάνει έν τέλη καλό το παιδί.
Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες παίζουν μεγάλο ρόλο στον μετέπειτα χαρακτήρα του ανθρώπου.
Μα δεν ειπα αυτο !
Και δεν ειναι αυτη η παιδαγωγικη gentle ...
Γι αυτο και μιλησα για συγκεκριμενο αναπτυξιακο σταδιο !
Στα 5 χρονα μπορεις να ανακαλυψεις το οτιδηποτε μεσα απο το παιχνιδι ...
Φτιαξε μια πολιτεία με τα παιχνιδια του !Να εχει μεσα ζωακια ,ανθρωπους σε διαφορες ηλικιες και κατσε και παιξε μαζι του .Αφησε το να πλάσει την δικη του ιστορια και παρατηρησε πως μιλα και συμπεριφέρεστε ..
Αυτοματα εχεις μαθει τι εχεις χτισει ως γονεας απο θεμα πεποιθήσεων εφοσον αυτες ειναι μεχρι τα 6 !
Αν κατι δεν σου αρεσει προσπάθησε να το αλλάξεις μεσο της μίμησης ...Ανελαβε εσυ τον ρολο στο παιχνιδι και περασε του το διαφορετικο !