Isiliel
Επιφανές μέλος

Διαβάζω ένα βιβλίο με εκθέσεις μικρών παιδιών πάνω στο θέμα και μου ήρθε έμπνευση.

(Θα σας γράψω το βράδυ για το βιβλίο, στο ανάλογο τόπικ)
Λοιπόν? Μιλήσατε με τους γονείς σας για το σεξ? Με τους φίλους σας? Ποιός σας έλυσε πρώτος τις απορίες σας?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dooo
Διακεκριμένο μέλος

ρωτούσα τον αδερφό μου για ότι άκουγα στο σχολείο και αυτός αντί να μου πει, με έστελνε στο ντάντι

προφανώς και έδινε λογικές απαντήσεις, αλλά εγώ με την απορία έμενα

ώσπου κοιμήθηκε μια φορά ο μπρο και ξέχασε τα τσοντομαγκαζίνς φάτσα κάρτα στο γραφείο του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

τι ερωτηση ειναι αυτη?!
που να θυμάμαι?!!!!!!

lost_in_space
Πολύ δραστήριο μέλος

ΥΓ : Δηστηχώς ο πατέρας μου είναι τόσο λαλάκας σε αυτά τα θέματα που καμιά μέρα θα του πετάξω τη μασέλα σε καμιά χέστρα

Neraida
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από lost_in_space:ΥΓ : Δηστηχώς ο πατέρας μου είναι τόσο λαλάκας σε αυτά τα θέματα που καμιά μέρα θα του πετάξω τη μασέλα σε καμιά χέστρα![]()
χαχαχαχα!!
αυτό πολύ μου άρεσε!
"πολύ λάλακας"!!χαχαχα!!
μπα σε καλό σου!!

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Το μόνο που θυμάμαι είναι οτι στα 8 μου είχα βρει ουκ ολίγες κασέτες "πονηρού" περιεχομένου (ο θείος μου είχε εταιρεία με κασέτες, όχι μόνο τέτοιες, γενικά βιντεοκασέτες και τους έδινε πότε πότε μερικές). Φυσικά δεν το είπα στους γονείς μου και όποτε λείπαν καλούσα τις φίλες μου και ...επιμορφωνόμασταν

misslittledevil
Επιφανές μέλος

αχαχαχαχαχαχαχαχα!

Isiliel
Επιφανές μέλος

Μετά από κανά δυο χρονάκια βρήκα πάνω στο γραφείο μου ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα. προφανώς το είχε αφήσει η μητέρα μου για μένα, αλλά ενώ όλα τα άλλα βιβλία που μου αγόραζε μου τα έδινε στο χέρι, αυτό, το άφησε πάνω στο γραφείο και τσιμουδιά...
Φυσικά διάβασα το βιβλίο (μου άρεσε γενικά να διαβάζω), αλλά υπέθεσα από τη συμπεριφορά της πως το θέμα είναι απαγορευμένο και δεν το συζήτησα ποτέ μαζί της. Με είχε αποθαρρύνει τόσο πολύ με τη συμπεριφορά της που όταν μου ήρθαν οι... Ρώσοι για πρώτη φορά, έκλεβα σερβιέτες από το συρτάρι της και δεν της είπα τίποτα.

Λίγο αργότερα (1-2 χρόνια) σε ένα ταξίδι που έκανα με τον πατέρα μου, άνοιξε εκείνος το θέμα, κι έτσι είχα επιτέλους έναν άνθρωπο του περιβάλλοντός μου να το συζητήσω!
Η κόρη μου είναι τώρα 10 χρονών οπότε είναι η σειρά μου!! (Αουτς!

Ελπίζω να τα καταφέρω κυρίως να της δώσω να καταλάβει πως δεν είναι ένα θέμα ταμπού και πως μπορεί να μοιραστεί μαζί μου τις απορίες της.
Δυστυχώς απ' ότι βλέπω και από τις απαντήσεις σας αλλά και από το περιβάλλον μου η ελληνική (τουλάχιστον) κοινωνία δεν έχει αλλάξει και πολύ πάνω στην αντιμετώπιση του θέματος

Υπάρχει σήμερα μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο? Για το δημοτικό ξέρω. Στο γυμνάσιο?
Scandal
Διαχειριστής

e ok, η νονά μου [και ξαδέλφη μου], μερικές φορές άνοιγε συζητήσεις και με συμβούλευε περι.. ετεροφυλοφιλικού..

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Για το σεξ ως πραξη εμαθα απο ερωτικες ταινιες ... το πως γινονται τα παιδια το εμαθα ... απο το internet ...
Γενικα η κοινωνια που ζω ειναι τοσο κλειστη... και κανεις δεν μιλαει για τετοια θεματα
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος

Η καημένη η μαμά μου ήθελε να μου τα πει αλλα δεν ειχε τροπο... φοβόταν!
είχε έρθει λοιπόν το καλοκαίρι που εγώ ενώ ήμουν ακόμα αρκετα μικρή, η σωματική μου διάπλαση καθιστούσε επικίνδυνες κάποιες παρέες στο χωριο...
Η μαμά μου λοιπόν το μόνο που μου ελεγε μέσα στον "πανικό" της ήταν ότι όταν παιζω κρυφτό με τα παιδια να μην τυχων και παω σε τιποτα σκοτεινα σημεια με κανενα αγορι μόνη μου και το αφήσω να με φιλήσει ή.... να μου κάνει "κάτι άλλο"(η αλήθεια ειναι οτι εκείνα ηταν πονηρεμένα και πιο μεγάλα από μενα

Κααααααααααποια στιγμή λοιπόν, εκεί στο χωριο το ίδιο καλοκαίρι... κάπως ήρθε η κουβέντα (δε θυμαμαι πως) μαλλον μονη της απ την αγωνία της μου το ξεφουρνησε το παραμύθι....
-"το αγόρι/άντρας πάει με την κοπέλα/γυναικα σε κάποιο "σκοτεινό" (εκει ήθελε να με τρομάξει

-

-

- καλά μην ανησυχείς... αλλά ασε με να παιζω κρυφτο! (μπλιαχ μα ειναι δυνατον να φοβαται ότι θα κανω κατι τοσο αηδιαστικο???)

κάπως έτσι λοιπόν

Γελασα πααααααααααααρα πολύ με τις κλεμμένες σερβιέτες

Maggie
Περιβόητο μέλος

Παρεμπιπτόντως η κατάσταση που επικρατεί τώρα στα σχολεία είναι άστα να πάνε...Και μιλάω για τα δημοτικά.Από το νηπιαγωγείο να γνωρίζουν τέτοια πράγματα?

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Maggie:Παρεμπιπτόντως η κατάσταση που επικρατεί τώρα στα σχολεία είναι άστα να πάνε...Και μιλάω για τα δημοτικά.Από το νηπιαγωγείο να γνωρίζουν τέτοια πράγματα?![]()
Η γνώση δεν είναι ποτέ κακή. Αρκεί να τα γνωρίζουν σωστά.
Maggie
Περιβόητο μέλος

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα γνωρίζουν σωστάΑρχική Δημοσίευση από Michelle:Η γνώση δεν είναι ποτέ κακή. Αρκεί να τα γνωρίζουν σωστά.

Πχ Ήταν δυο κοριτσάκια πιασμένα αγκαζέ στην αυλή του σχολείου.Νηπιαγωγείο.Εγώ περίμενα να πάρω την αδελφή μου και έρχεται ένας από έκτη δημοτικού και τους λέει:''Γιατί κρατιέστε έτσι? Λεσβίες είστε?'' Και όπως ήταν φυσικό τα μικρά τον ρώτησαν τι σημαίνει αυτό και τους δόθηκε η απάντηση με λεπτομέριες...Τώρα είναι σωστό αυτό?

kleftra
Διάσημο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Απόλυτα, αν οι λεπτομέρειες ήταν αληθείς.Αρχική Δημοσίευση από Maggie:Το πρόβλημα είναι ότι δεν τα γνωρίζουν σωστά![]()
Πχ Ήταν δυο κοριτσάκια πιασμένα αγκαζέ στην αυλή του σχολείου.Νηπιαγωγείο.Εγώ περίμενα να πάρω την αδελφή μου και έρχεται ένας από έκτη δημοτικού και τους λέει:''Γιατί κρατιέστε έτσι? Λεσβίες είστε?'' Και όπως ήταν φυσικό τα μικρά τον ρώτησαν τι σημαίνει αυτό και τους δόθηκε η απάντηση με λεπτομέριες...Τώρα είναι σωστό αυτό?![]()
Ποτέ δεν είναι νωρίς για οποιαδήποτε γνώση. Δεν σημαίνει οτι θα γίνει και πράξη. Άλλωστε το σεξ φυσιολογική λειτουργία είναι. Γιατί να μην μαθαίνουν γι'αυτό; Είναι κάτι κακό; (που ακόμα και κακό να ήταν πάλι δεν θεωρώ τη γνώση κακή.)Αρχική Δημοσίευση από Maggie:
Όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά δεν είναι πολύ νωρίς να μαθαίνουν για αυτό το θέμα από τόση μικρή ηλικία?![]()
Δηλαδή τι θα ήταν καλύτερο, να νομίζουν οτι τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός ή οτι φυτρώνουν μέσα σε λάχανα;
Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Και πίστεψε με ένα παιδί που ενημερώθηκε σωστά απο μικρό θα κάνει το ίδιο και με τα δικά του παιδιά.Αρχική Δημοσίευση από Maggie:Και τουλάχιστον ας έχουν οι γονείς την ευκαιρία να τους τα πούνε όλα με το σωστό τρόπο. (Εκτός αν μιλάμε για ορισμένες περιπτώσεις όπου οι γονείς ακούνε sex και κλείνουν τα αυτιά των παιδιών τους)

Maggie
Περιβόητο μέλος

ines
Εκκολαπτόμενο μέλος

ποιντ νουμερο δυο και παραλληλα απαντηση στο θρεντ, εμενα μου τα πε η μαμακα μου. και ντρεπομουν κιολας να μου τα πει, γιατι τα ηξερα μεσες ακρες, αλλα η ιδια μου η μανα!! η μανα μου!! αφου και οταν αδια8ετησα πρωτη φορα της ειπα οτι ητανε χωματα, γιατι δεν η8ελα να το μαθει!
ελεος. και θυμαμαι τοτε το ειχαμε αφησει για συζητηση για οταν 8α γινομουν δεκαξι.....αμα σας πω οτι οταν τα εκλεισα φοβομουν μη με ξεμοναχιασει η μανα μουκαι μου τα πει ολα??
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.