Έμενα σε ένα διώροφο σπίτι. Από κάτω η θεία μου, από πάνω εμείς. Εγώ ήμουν το πρώτο παιδί της οικογένειας. Η θεία μου έκανε μια κόρη όταν ήμουν 5 ετών και μια δεύτερη όταν ήμουν δέκα. Στα δέκα λοιπόν είχα συμπεράνει πως τα παιδιά γεννιόνται από τις βιταμίνες που πίνει η έγκυος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

(Τι γελάτε ε?!

Δέκα χρονών ήμουν είπαμε...

)
Μετά από κανά δυο χρονάκια βρήκα πάνω στο γραφείο μου ένα βιβλίο σχετικό με το θέμα. προφανώς το είχε αφήσει η μητέρα μου για μένα, αλλά ενώ όλα τα άλλα βιβλία που μου αγόραζε μου τα έδινε στο χέρι, αυτό, το άφησε πάνω στο γραφείο και τσιμουδιά...
Φυσικά διάβασα το βιβλίο (μου άρεσε γενικά να διαβάζω), αλλά υπέθεσα από τη συμπεριφορά της πως το θέμα είναι απαγορευμένο και δεν το συζήτησα ποτέ μαζί της. Με είχε αποθαρρύνει τόσο πολύ με τη συμπεριφορά της που όταν μου ήρθαν οι... Ρώσοι για πρώτη φορά, έκλεβα σερβιέτες από το συρτάρι της και δεν της είπα τίποτα.
Λίγο αργότερα (1-2 χρόνια) σε ένα ταξίδι που έκανα με τον πατέρα μου, άνοιξε εκείνος το θέμα, κι έτσι είχα επιτέλους έναν άνθρωπο του περιβάλλοντός μου να το συζητήσω!
Η κόρη μου είναι τώρα 10 χρονών οπότε είναι η σειρά μου!! (Αουτς!

). Έχω καταλήξει πως αν έχεις φιλική σχέση με το παιδί και μοιράζεσαι μαζί του κομμάτια από τη ζωή σου, θα έρθει η ώρα που θα σου κάνει τις καυτές ερωτήσεις μόνο του, και τότε θα πρέπει να απαντήσεις απλά και με ειλικρίνεια. Μέχρι τώρα καλά τα πάω (νομίζω). Παίρνω μια βαθιά αναπνοή, βάζω τον εαυτό μου στη θέση της και της εξηγώ όσο καλύτερα μπορώ αυτά που με ρωτάει. Έτσι μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει για την αντισύλληψη για τη σύλληψη

και τους ομοφυλόφιλους για την περίοδο... Ουφ.. δεν είναι απλό, αλλά δεν είναι και δύσκολο.
Ελπίζω να τα καταφέρω κυρίως να της δώσω να καταλάβει πως δεν είναι ένα θέμα ταμπού και πως μπορεί να μοιραστεί μαζί μου τις απορίες της.
Δυστυχώς απ' ότι βλέπω και από τις απαντήσεις σας αλλά και από το περιβάλλον μου η ελληνική (τουλάχιστον) κοινωνία δεν έχει αλλάξει και πολύ πάνω στην αντιμετώπιση του θέματος
Υπάρχει σήμερα μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο? Για το δημοτικό ξέρω. Στο γυμνάσιο?