Scandal
Διαχειριστής

Μερικοί βλέπουν αρνητικά το παραπάνω, εμένα μου φαίνεται πιο ελπιδοφόρο (δηλαδή δεν είναι τόσο "χάλια" τα αποτελέσματα). Γιατί όταν ρωτάς κάποιον τι γείτονες θα ήθελε ή δεν θα ήθελε ιδεατά να έχει, θα ένιωθε μεγαλύτερη άνεση να απέκλειε διάφορες κοινωνικές ομάδες.
Μένω στο Περιστέρι σε μια γειτονιά που έχει και ξένους, και Ρωμά, και γείτονες με κατοικίδια και παιδιά (που πολλοί δεν θα θέλανε λόγω φασαρίας κτλ). Σίγουρα ο καθένας θα ανήκει και σε άλλες ομάδες (ομοφυλόφιλους, άθεους, άθρησκους, άτομα με ψυχικά νοσήματα κτλ). Είναι καθαρά η ιδέα μας ότι αυτές που κοινωνικές ομάδες μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα.
Το ιδανικό του Έλληνα, οικογενειάρχη straight "νοικοκυραίου", χριστιανού (δλδ του συμπληρωματικού συνόλου των παραπάνω) , δεν καθιστά τη συνύπαρξη σε μια γειτονιά ως δεδομένου καλή ή τους ανθρώπους καθώς πρέπει. Σαν ήμουν παιδί θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά μια τέτοια περίπτωση οικογένειας που τελικά λεγόταν σε όλη τη γειτονιά ότι ο άντρας ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα του κι επίσης η μια γειτόνισσα έπαιρνε την αστυνομία για ψηλού πήδημα όταν κάποιος ανέβαζε λίγο παραπάνω την ένταση του στερεοφωνικού.
Δεν ξέρω τι μπορεί ακριβώς να συζητηθεί σε αυτό το θέμα, απλά είδα το παραπάνω screenshot στο facebook και είπα να το επισυνάψω προς ανταλλαγή σκέψεων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
notis_19
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Επίσης τους ρουφιάνους γείτονες κι εκείνους της "προσκολλήσεως". Που διαρκώς ψάχνουν ευκαιρία να σου χτυπάνε το κουδούνι ζητώντας σου διάφορα (άσχετα και άκυρα).
Από κει κι έπειτα ας είναι ότι χρώμα θέλουν, ας πιστεύουν ότι θέλουν κι ας ζουν όπως θέλουν.
Chem2000
Διάσημο μέλος

CiNeFiL
Διακεκριμένο μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Αυτο! Συν τους γειτονες υποκριτες που λενε οτι θα ερθουν για επισκεψη και νοιαζονται, αλλα ποτε δεν το κανουν.Δε θέλω τους κουτσομπόλιδες-γείτονες.Ειλικρινά με εκνευρίζει όταν κάποιος ασχολείται με το τι κάνει ο καθένας στο σπίτι του ή φοράει "κυάλια" για να βλέπει πότε έφυγες,πότε μπήκες στο σπίτι.Επίσης δε μπορώ τους αδιάκριτους γείτονες,οι οποίοι θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση με άμεσο στόχο ΠΑΛΙ να κουτσομπολέψουν.Ελπίζω τώρα που φεύγω να μη τα ζήσω αυτά,αν και δεν έχω ακούσει καλά πράγματα για τους Γιαννιώτες..Πάντως δε με πειράζει καθόλου ούτε το χρώμα ούτε η θρησκεία
Guest 890013
Επισκέπτης

Ακούγεται τόσο ιδανικό.Συν τους γειτονες υποκριτες που λενε οτι θα ερθουν για επισκεψη και νοιαζονται, αλλα ποτε δεν το κανουν.
Guest 896561
Επισκέπτης

Guest 454371
Επισκέπτης

Guest 890013
Επισκέπτης

Βασικα να μην ζώ σε πολυκατοικία,ιδίως εδώ σε χαιρετάνε στην αναμονή για το ασανσέρ και δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο.
Αλλά επι του θέματος με τίποτα δεν θα ήθελα του πολύ φιλικούς γείτονες που κάθε 3 και λίγο βρίσκουν ευκαιρία να σου μιλήσουν, να σε χαιρετίσουν γενικα οποιοδήποτε τέτοιο άβολο interaction.
dum dum boy
Διάσημο μέλος

touvlo
Διάσημο μέλος

Θέλω για γείτονες παιδιά. Παιδιά στη γειτονιά σημαίνει χαρά, ζωντάνια και όσο κι αν σας φαινεται περίεργο, όταν ψάχναμε σπίτι, μας είχε πει ο μεσάζωντας, πως τα παιδιά στη γειτονιά ανεβάζουν την αξία της γειτονιάς (εποχή 2014) (κάπως έτσι δηλ)
Δε θέλω:
Αμίλητους γειτονες, που δε σου λένε καλημέρα.
Γείτονες που έχουν συχνά νυχτερινά πάρτυ.
Γείτονες που μαζεύουν πολλούς ανθρώπους σπίτι τακτικά, γεμίζουν τη γειτονια παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, κυκλοφορούν έτσι μέχρι αργά άγνωστοι, που δεν ξέρεις αν είναι επισκέπτες ή ξένοι, ή.... κλέφτες.
Δε θέλω ανθρώπους που αφηνουν τα σκουπίδια τους στο δρόμο, ή τα πετάνε και αναγκάζεσαι και καθαρίζεις εσύ.
Κατά τα άλλα , έχω πολύ καλή σχέση με όλους τους γείτονες
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Επίσης:
τους αδιάκριτους -που άμα τους πετύχεις (στο δρόμο ή αλλού), αρχίζουν τις ανακριτικές ερωτήσεις.
τους "της προσκόλλησης"(βρίσκουν κάθε τρεις και λίγο αφορμές να σου χτυπάνε το κουδούνι ή και να σου τηλεφωνούν)
τους κουτσομπόληδες (αυτό πάει μαζί με το "θάψιμο" σε τρίτους, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν)
τους μπαταχτσήδες (στα κοινόχρηστα και γενικά στα έξοδα της πολυκατοικίας).
Ariana2018
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι δεν είναι 80.. Μακαρι να φτάσω τόσο και να μαι κι εγώ τόσο καλοκαρδη και φιλική
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

juste un instant
Επιφανές μέλος

amarelia
Περιβόητο μέλος

Esperos1
Δραστήριο μέλος

Όταν λέμε "αστικό τοπίο", εντάξει, η Αθήνα είναι μια άθλια μεγαλούπολη, παρόλα αυτά, το αστικό τοπίο, αποτελείται από τα ακίνητα και τον χαρακτήρα τους, αλλά τον κόσμο που κυκλοφορεί, είναι και αυτοί μέρος του αστικού τοπίου.
Αν βλέπω γυναίκες με μπούρκες να κυκλοφορούν, είναι ενοχλητικό διότι αποτελεί παρέμβαση διαστροφή στο αστικό τοπίο. Το ίδιο θα ίσχυε αν έβλεπα στον δρόμο πολλούς σκωτσέζους με τις καρό φούστες, ισπανούς ντυμένους σαν ταυρομάχους, γερμανούς και ελβετούς με σανδάλια και άσπρες κάλτσες ή αμερικάνους ντυμένους καμπόιδες.
Να βλέπω πολλούς, λέμε, πολλούς και αυτή να είναι διαρκώς η ενδυμασία τους... εντάξει, εκεί που πίνω τον καφέ μου, κάτω στην πλατεία σε Γρηγόρη και περάσει και ένας Αιγύπτιος με την κελεμπία του και παντόφλες, εντάξει, θα πω φολκλόρ... αλλά αν είναι πολλοί, γεμίζει ο τόπος κελεμπίες μπούρκε, ε, αυτό με χαλάει, πόσο μάλλον αν το βλέπω στην γειτονιά μου, να κάθομαι στο μπαλκόνι να πιώ ένα καφέ και απέναντι τουρλοκώληδες κάνουν προσευχή με ηχητικά στην διαπασών δεν θα το ήθελα...
Επίσης περί σεξουαλικού προσανατολισμού του γείτονα
Δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός.Αν τις γνωρίζουμε είναι επειδή αυτός επιλέγει να μας τις δείχνει. Κακό , πολύ κακό. Θα με ενοχλούσε εξίσου, ένας "στρέιτ" που είναι ιδιαίτερα διαχυτικός σε δημόσια θέα με το ταίρι του όσο και ένας άλλος με άλλες προτιμήσεις και τις μοστράρει δημόσια και στην γειτονιά.
ΥΓ. Μου διαγράφηκε ένα μήνυμα με την αιτιολογία "τρολ", απολογούμαι αλλά δεν είχα ουδεμία διάθεση για τρολ. Ίσως το τεαμ να το επανεξέταζε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 87 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- louminis
- thenutritionist
- Μήτσος10
- charmander
- giannhs2001
- touvlo
- chester20080
- AggelikiGr
- Scandal
- johnsala
- fourkaki
- Paragontas7000
- suaimhneas
- rafaela11
- Wonderkid
- Kate1914
- Esperos1
- taketrance
- Memetchi
- back2967
- Joji
- Ariana2018
- Libertus
- ROM32
- marww
- Γατέχων
- Dmzk
- camil
- iew
- Τodoroki
- igeorgeoikonomo
- iminspain
- Αλκης Κ.
- Cupid
- globglogabgalab
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.