Όποιος, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, επιθυμεί, να ζήσει με ειρήνη, να νοικοκυρευτεί, να αναθρέψει την οικογένειά του, με τον ιδρώτα του, με τα χέρια του, αν αυτά είναι η κύριος σκοπός που επιλέγει την γειτονιά, θα ήμουν ιδιαίτερα ευχαριστημένος, επιπλέον, ο γείτονας αυτός, δεν αναστατώνει το αστικό τοπίο, δεν ενοχλεί με ηχορύπανση συνεχώς, εντάξει, ένα γλέντι μια στο τόσο, δεκτό, όλοι αυτοί μου είναι ιδιαιτέρως επιθυμητοί για γείτονες, θα έλεγα είμαι τυχερός αν έχω τέτοιους.
Όταν λέμε "αστικό τοπίο", εντάξει, η Αθήνα είναι μια άθλια μεγαλούπολη, παρόλα αυτά, το αστικό τοπίο, αποτελείται από τα ακίνητα και τον χαρακτήρα τους, αλλά τον κόσμο που κυκλοφορεί, είναι και αυτοί μέρος του αστικού τοπίου.
Αν βλέπω γυναίκες με μπούρκες να κυκλοφορούν, είναι ενοχλητικό διότι αποτελεί παρέμβαση διαστροφή στο αστικό τοπίο. Το ίδιο θα ίσχυε αν έβλεπα στον δρόμο πολλούς σκωτσέζους με τις καρό φούστες, ισπανούς ντυμένους σαν ταυρομάχους, γερμανούς και ελβετούς με σανδάλια και άσπρες κάλτσες ή αμερικάνους ντυμένους καμπόιδες.
Να βλέπω πολλούς, λέμε, πολλούς και αυτή να είναι διαρκώς η ενδυμασία τους... εντάξει, εκεί που πίνω τον καφέ μου, κάτω στην πλατεία σε Γρηγόρη και περάσει και ένας Αιγύπτιος με την κελεμπία του και παντόφλες, εντάξει, θα πω φολκλόρ... αλλά αν είναι πολλοί, γεμίζει ο τόπος κελεμπίες μπούρκε, ε, αυτό με χαλάει, πόσο μάλλον αν το βλέπω στην γειτονιά μου, να κάθομαι στο μπαλκόνι να πιώ ένα καφέ και απέναντι τουρλοκώληδες κάνουν προσευχή με ηχητικά στην διαπασών δεν θα το ήθελα...
Επίσης περί σεξουαλικού προσανατολισμού του γείτονα
Δεν οφείλουμε να γνωρίζουμε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός.Αν τις γνωρίζουμε είναι επειδή αυτός επιλέγει να μας τις δείχνει. Κακό , πολύ κακό. Θα με ενοχλούσε εξίσου, ένας "στρέιτ" που είναι ιδιαίτερα διαχυτικός σε δημόσια θέα με το ταίρι του όσο και ένας άλλος με άλλες προτιμήσεις και τις μοστράρει δημόσια και στην γειτονιά.
ΥΓ. Μου διαγράφηκε ένα μήνυμα με την αιτιολογία "τρολ", απολογούμαι αλλά δεν είχα ουδεμία διάθεση για τρολ. Ίσως το τεαμ να το επανεξέταζε.