Ποιο είναι το κριτήριο της αξίας ενός ανθρώπου;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,661 μηνύματα.
Με αφορμή το ακόλουθο συμβάν, μπορεί να γίνει τελικά συζήτηση για το ποιο το κριτήριο της αξίας ενός ανθρώπου.
Η ηλικία του; Το μορφωτικό του επίπεδο; Τα όσα κατόρθωσε; Τα όσα προσέφερε στην κοινωνία; Το αν τον περιμένει οικογένεια από πίσω; Βάλτε τα και σε λίστα προτεραιότητας!
Φυσικά το άρθρο μπορεί επίσης να συζητηθεί σε αυτό το θέμα. :)

Κώστας Τσόκλης για την πανδημία: «Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο - Θα έσωζα τον γέροντα»​

«Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός εικαστικός​

kostas_tsoklis_mwro_picasso.jpg

Αίσθηση, ακόμα και σοκ θα μπορούσε να πει κανείς, προκαλούν τα λεγόμενα του γνωστού εικαστικού Κώστα Τσόκλη, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα 'χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα 'σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

Πηγή: protothema.gr
 
Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αν είσαι ο Πικάσσο παππού δε σώνεσαι, αν είναι ο αρχιεπίσκοπος όμως κάτι γίνεται. Μάλλον του χτύπησαν καμπανάκια τα καμώματα του ΕΟΔΥ και άρχισε να φοβάται για τη ζωή του, τον δικαιολογώ απ' τη μία αλλά θα μπορούσε να έχει κρατήσει την αξιοπρέπειά του και να μη πετά μπαρούφες.


** θα προτιμούσα να μη σχολιάζουμε άρθρα από βόθρους όπως το πρώτο θέμα ωστόσο
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Ας του πει κάποιος του κυρίου ότι επιλέγοντας τον 84χρονο Πικάσο μπορεί όντως να σκότωνε ένα μωρό που θα γινόταν βόδι όρθιο και να χαράμιζε άλλα 10 χρόνια απ' τη ζωή του άξιου ηλικιωμένου, αλλά μπορεί και να σκότωνε μια διάνοια που θα έκανε τον Πικάσο να ωχριά μπροστά του και ο Πικάσο να πέθαινε λίγους μήνες μετά από φυσικά αίτια. Το ίδιο του το επιχείρημα είναι το δυνατότερο αντεπιχείρημα σ' αυτά που λέει. Ο γέρος άνθρωπος έδειξε το ποιόν του και ό,τι ήταν να κάνει σ' αυτόν τον κόσμο, το έκανε. Το να τον κρατάμε εν ζωή τιμητικά, αφαιρώντας τη μοναδική ευκαιρία από νέους ανθρώπους να μεγαλουργήσουν, είναι κοντόφθαλμο και ανούσιο. Αν έβαζε το δίλημμα ανάμεσα σ' ένα μωρό για το οποίο δεν ξέρουμε τίποτα κι έναν 45αρη με λαμπρό μυαλό και προοπτικές για το μέλλον, που όμως πρόλαβε να ζήσει και κάποια πράγματα, τότε θα είχε πολύ μεγαλύτερο νόημα αυτό που λέει. Γι' αυτό και είναι φως φανάρι ότι μιλάει εγωιστικά και συμφεροντολογικά, αν κρίνω απ' την ηλικία που φαίνεται να έχει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,817 μηνύματα.
Γνωστός χαζόγερος ο Τσοκλης.... ανουσιο να ασχοληθει κάποιος μαζι του. Ο άνθρωπος ειναι ΧΑΖΟΣ. Τέλος.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο άνθρωπος αυτός έχει δίκιο ως προς το πρωτοφανές μίσος του μοντέρνου Έλληνα προς τους ηλικιωμένους.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 9,970 μηνύματα.
Τι περιμένατε να πει ένας 90χρονος που τον πέτυχαν στο κεφάλι οι κοτρώνες που ζωγραφίζει;

45353253.jpg
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε κάθε κοινωνία μεγαλύτερη αξία έχει η ζωή των ισχυρών.
 

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Άκου τώρα με τι ασχολείτε ο κόσμος μέσα στη καραντίνα... Τι να πει κανείς;!!
Φταίω να πω τώρα οτι όλο αυτό καλλιέργειται από τα μέσα ενημέρωσης και την τρομολαγνια που σπέρνουν απέναντι στους "ανευθυνους" νέους;
Τι να σχολιάσεις σε αυτό που είπε αυτός ο άνθρωπος;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top