Ποιο είναι το πιο ευφυές φύλο;

Ποιο είναι το πιο ευφυές φύλο;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 47)
  • Άνδρες

  • Γυναίκες

  • Εξίσου

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνω πως συνάγεις με τόση άνεση ότι κάνω flaming.


Εγω δεν θυμάμαι στις διάφορες απόψεις που λες κατα καιρούς να έχω πει να "σε μαζέψουν" εκτός εαν θεωρείς τους συνομιλητές σου σκυλιά.


Πολύ απλά η διαφωνία μας πηγάζει από το ότι δεν θεωρώ εξαρχής την άποψή σου ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες στο multitasking ως αληθή.

Θα ήθελα τις πηγές σου σε αυτό παρακαλώ πολύ, ειδάλλως άλλες είναι οι απόψεις που θα καταλήξουν να χαρακτηριστούν ως εριστικές.

ΥΓ: Δεν είναι "ψυρίζεις" αλλά "ψειρίζεις" το σωστό ορθογραφικά. Φιλικά.

Αν την θεωρεις αναληθη, ανοιξε το google scholar και ψαξε να βρεις αρθρα.
 

Silver Queen

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Τι διαβαζω θεε μου...
1. To οτι εκφραζει τα συναισθηματα της πιο εντονα και πιο συχνα δεν σημαινει οτι δεν λειτουργει με την λογικη. Εχει αποδειχτει οτι οι γυναικες διαχειριζονται καλυτερα δυσκολες καταστασεις.
2. Αυτο δεν εχει να κανει με το φυλο. ADHD/ADD λεγεται.
3. Says who?!

Οι αντρες ειναι αυτοι που δεν μπορουν να συνεργαστουν. Το βλεπω καθημερινα. Ο καθενας, ως α male, θελει να περασει το δικο του και επισης πολλοι αρνουνται να παραδεχτουν οτι δεν ξερουν κατι ή να προσπαθησουν να βρουν απαντηση οταν δεν γνωριζουν. Η ανταγωνιστικοτητα ειναι πολυ μεγαλυτερη στους αντρες απο οτι στις γυναικες.
Επειδή είμαι επηρεασμένη ακόμη από τον ορό της αλήθειας, θα συνεχίσω για ακόμη λιγάκι να την διατυπώνω, όπως φυσικά την έχω εκλάβει από την προσωπική μου εμπειρία σε συνδυασμό από τις σπουδές στην ιστορία και φιλοσοφία.

Η γυναίκα λόγω κυρίως ορμονών, κι όχι απαραιτήτως επιλογής , εκφράζει πιο έντονα και σε ένα βαθμό καθοδηγείται από τα συναισθήματά της, τα οποία πηγάζουν βέβαια από τις ορμόνες της κάθε ηλικίας.

Μπορεί κανείς να παρατηρήσει αλλαγές στην συμπεριφορά της χ γυναίκας, σε περιόδους εμμήνου ρύσεως , εγκυμοσύνης/μητρότητας και εμμηνοπαύσεως σε ένα ευρύ πλαίσιο.

Οι γυναίκες από αρχαιοτάτων χρόνων λόγω τις σχετικά αδύναμης σωματικής τους διάπλασης σε σχέση με αυτή των ανδρών, στράφηκαν στο διάλογο και σε έμμεσους τρόπους επικοινωνίας των αναγκών/επιθυμιών τους.

Παρατηρώντας τη φύση της γυναικείας τακτικής, οι σοφιστές ανέπτυξαν αργότερα τις δεξιότητές τους και την πειθώ.

Οι άνδρες λόγω σωματικής επιβολής , γνώριζαν το δίκαιο του σωματικά δυνατότερου. Ό,τι χρειάζονταν μπορούσαν να το αποκτήσουν με την επιβολή της δύναμής τους.

Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί και στη φύση, όπου τα πιο αδύναμα ζώα , έχουν αναπτύξει για την επιβίωσή τους άλλα χαρακτηριστικά.

Ακόμη κι ο άνθρωπος, λόγω ακριβώς της σωματικής αδυναμίας συγκριτικά με τα υπόλοιπα ζώα, ανέπτυξε τον νου.
Χωρίς δέρμα να τον προστατεύει, χωρίς φτερά,χωρίς ατσάλινα δόντια ή γρήγορα πόδια, ο άνθρωπος έχει υπάρξει εξ αρχής σε πολύ μειονεκτική θέση. Χάρις όμως την ανάπτυξη του εγκεφάλου του, ο άνθρωπος κατάφερε ό,τι κατάφερε.

Εάν το δούμε μακροσκοπικά, ο άνδρας/άνθρωπος υπερέχει και χρησιμοποιεί ως μέσο πειθούς τη στεγνή δύναμη.

Αλλά αν το δούμε μικροσκοπικά, τότε θα ανακαλύψουμε ότι και οι γυναίκες εκφράζουν βία αναμεταξύ τους αλλά και φυσικά στα παιδιά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, ιδιαίτερα του παρελθόντος, όπου η γυναίκα/μάνα χρησιμοποιούσε τη βία για να επιβληθεί στα παιδιά της.


Συνεπώς από τη δική μου σκοπιά, μετράει περισσότερο το ποιος έχει εξουσία, κι όχι αν το φύλο είναι αρσενικό ή θηλυκό.

Για να έρθω τώρα στην ελλειμματική προσοχή. Δεν έκανα λόγο για αυτό. Αυτό αποτελεί σύνδρομο και δεν αναφερόμουν σε κάτι τέτοιο γιατί οδηγούμαστε σε περιπτώσεις και εξαιρέσεις.

Οι περισσότερες σύγχρονες γυναίκες, έχουν στο μυαλό τους τη γυναίκα swiffer. Μια elegante γυναίκα, ντυμένη και βαμμένη στην τρίχα παίρνει τη σκούπα swiffer και καθαρίζει το σπίτι. WOW OMG!

Πάλι με βάση τη δική μου εμπειρία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υφίσταται. Η γυναίκα δεν είναι η θεότητα Khali , όσο κι αν θέλουν να την παρουσιάζουν ως τέτοια.

Η δική μου μάνα δούλευε και έπειτα ερχόταν σπίτι κουρασμένη να αναλάβει και τα οικιακά. Νομίζεις ότι ήταν η σούπερ μομ που μας διάβαζε, μας φρόντιζε όσο το είχαμε ανάγκη και ήταν όλα υπό έλεγχο?


Μεγαλώνοντας και κάνοντας επί 5 χρόνια ιδιαίτερα σε παιδιά από διάφορες οικογένειες , αυτό που παρατήρησα ήταν ότι και οι δύο γονείς δούλευαν, τα παιδιά τα φρόντιζαν οι παππούδες ή έμεναν μέχρι τις 5 στο σχολείο για να τα προσέχουν οι καθηγητές/νταντάδες. Κι εγώ πέρα από δασκάλα ήμουν και προσωπική ψυχολόγος του κάθε παιδιού.

Κι αυτό που βιώνω πλέον , είναι γυναίκες παντρεμένες/χωρισμένες που τρέχουν να προλάβουν και δεν φτάνουν και να σου οι αλλοδαπές καθαρίστριες και νταντάδες/babysitter. Άρα που ακριβώς το είδαμε το πρότυπο πολυμηχανής δεν το έχω καταλάβει. Το multitasking μπορεί να το φέρνει εις πέρας μια γυναίκα, αλλά όχι κι ότι αποδίδει στο βαθμό που θέλουμε να αποδώσει. Απλά είναι μια δικαιολογία , ότι οι γυναίκες τα μπορούν όλα, για να τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ και να ναι καλά ο καπιταλισμός.

Όσον αφορά το χιούμορ δε, ε αυτό δε χρειάζεται σοβαρή επιχειρηματολογία. Η γυναίκα είναι αυτή που έχει εφεύρει τη διπλωματία. Άντε να πεις στην άλλη, ότι πάχυνε και να μη το παρεξηγήσει ή ότι αυτό το κούρεμα καρέ ριάνα σταηλ δε της πολυπάει γιατί χ ψ ω.

Οι άντρες διακρίνονται για το χιούμορ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι μια γυναίκα. Έχει δει κανείς καμια γυναίκα κωμικό (που να είναι στρεητ)??

Όχι ότι τώρα θεωρώ τους άνδρες ανώτερους, απλά διακρίνω τις αδυναμίες ανδρών και γυναικών.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι διαβαζω θεε μου...
1. To οτι εκφραζει τα συναισθηματα της πιο εντονα και πιο συχνα δεν σημαινει οτι δεν λειτουργει με την λογικη. Εχει αποδειχτει οτι οι γυναικες διαχειριζονται καλυτερα δυσκολες καταστασεις.

Νο they don't. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα νευρικότητας στο χαρακτήρα από τους άντρες γιατί πάντα ασχολούνταν με παιδιά τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα και στην περίπτωση των οποίων η νευρικότητα είναι καλό χαρακτηριστικό γιατι προλαμβάνει μκκροατυχηματα και κυνδινους που σε ένα βρέφος μπορεί να είναι θανάσιμα.

Η νευροτικοτητα είναι κακό χαρακτηριστικό για την διαχείριση μεγάλων κρίσεων ακριβώς επειδή κάνει τα πράγματα να φαίνονται χειρότερα από αυτο που είναι και σε αυτήν την περιπτώση κατάληγει σε παράλυση από το φόβο.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,963 μηνύματα.
Αν την θεωρεις αναληθη, ανοιξε το google scholar και ψαξε να βρεις αρθρα.

Nelliel μου, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σου ώστε να σε κοντράρω, σε διαβεβαιώ για μια ακόμα φορά. Εντούτοις θα επιμείνω, ότι θεωρώ φρονιμότερον όταν εκφράζεται μια άποψη στο φόρουμ ή και γενικά στη ζωή να συνοδεύεται από αποδείξεις, ως ζήτημα αξιοπιστίας.

Και το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που εξέφρασε την άποψη, όχι σε αυτόν που την αμφισβητεί.

Το βάρος θα πέσει σε αυτόν που την αμφισβητεί μόνο εαν υπάρχει ήδη μια πηγή στο τραπέζι και συνεχίζει ο άλλος να την αρνείται, οπότε οι γύρω του του λένε "βρες μια πιο αξιοπιστη πηγή που να αποδεικνύει αυτό που διατείνεσαι".

Δεν γνωρίζω εαν η κοινωνία λειτουργεί με το να επιβεβαιώνουν τρίτοι το γιατί εμείς έχουμε δίκιο, ή να μας τα δίνουν έτοιμα όλα. Όμως εγω δεν λειτουργώ έτσι. Δεν επιθυμώ να ψάξω κανένα άρθρο. Μένουμε στο ότι η άποψή σου έμεινε κενή και αστήριχτη.

Αυτά από μένα, φιλικά.
 

Ace of Spades

Νεοφερμένος

Η Ace of Spades αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Οι γυναικειες ορμονες επηρεαζουν τις γυναικες και τις κανουν πιο παραλογες και ταυτοχρονα πιο ωριμες απο τους αντρες γι'αυτο και εχουν τον τιμημενο ρολο να καλυπτουν τις αναγκες των αλλων ενω οι αντρικες ορμονες κανουν τους αντρες πιο αντικειμενικους και ικανους για εξουσια και φιλοσοφια και ταυτοχρονα τους προκαλουν ανεξελεγκτες ορμες και τους κανουν για παντα παιδια που θα σκεφτονται ή με το πανω ή με το κατω κεφαλι. Απο την αλλη η ελευθερια δεν ειναι παντα καλη γι' αυτο οι αντρες σωζουν τις γυναικες εδω και αιωνες απο αυτην, αλλα ο καπιταλισμος ηρθε για να τις σκλαβωσει με την οικονομικη ελευθερια που τους προσεφερε (την κακια ελευθερια στην προκειμενη) αναγκαζοντας τες να αναλαμβανουν και τις δουλειες των αντρων χωρις να μπορουν ομως προφανως να αποδωσουν σε ολα οσο θελουμε (ποιοι ειμαστε εμεις που θελουμε να αποδωσουν ειπαμε; Οχι οι καπιταλιστες φανταζομαι). Γι' αυτο η λυση κατ' εμε μετα απο ενα σφηνακι ορου αληθειας ειναι να σωσουν επιτελους για μια φορα οι γυναικες τους αντρες απο την ελευθερια του καπιταλισμου και να τους αφησουν να εκδηλωσουν το ταλεντο τους στη νευρικοτητα λογω τεστοστερονης μεγαλωνοντας παιδια και καθαριζοντας το σπιτι, αφου ετσι κι αλλιως ξεμυαλιστηκαν πια και αποτυγχανουν στο θεμελιωδη και απαραιτητο στην κοινωνια ρολο τους ως γυναικες και μαμαδες, ενω εκεινες θα εξασκουν το ταλεντο τους στη διπλωματια ασκοντας πολιτικη και στην ωριμοτητα ασχολουμενες με την επιστημη. Ετσι κι αλλιως η λογικη ως γνωστον δε μπορει να υπαρξει σε οντα με ορμονες.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ποτέ. Παλιά ήταν οι γειτονικοί λαοί. Σήμερα είναι οι μανατζαραίοι και οι πολιτικοί. Σου επιτρέπεται να μεγαλώνεις και να ανθίζεις μέχρι εκεί που δεν ενοχλείς ή όσο εξυπηρετείς. Όταν ξεκινήσεις να ενοχλείς, επέρχεται η προστριβή.
Για ό,τι αξία έχει, αυτό δεν ισχύει καθόλου. Δε μπορείς να ομοιοποιείς όλες τις εποχές με τη σημερινή παρακμή.
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,963 μηνύματα.
Για ό,τι αξία έχει, αυτό δεν ισχύει καθόλου. Δε μπορείς να ομοιοποιείς όλες τις εποχές με τη σημερινή παρακμή.

Βλέπω από που προέρχεται η σκέψη σου και συμφωνώ απίστευτα εις τα περι παρακμής.

Εντούτοις, θεωρείς ότι τα ένστικτα έκτοτε, βιολογικώς, έχουν μεταβληθεί και ότι ορμώμεθα από άλλες κινητήριες δυνάμεις;
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εντούτοις, θεωρείς ότι τα ένστικτα έκτοτε, βιολογικώς, έχουν μεταβληθεί και ότι ορμώμεθα από άλλες κινητήριες δυνάμεις;
Τα ένστικτα υπάρχουν, στη μειοψηφεία των ανθρώπων όπως υπήρχαν πάντα, αλλά καταπατώνται και περιφρονούνται σε όποια γωνιά της σημερινής εποχής/μοντερνικότητας και αν κοιτάξεις, χωρίς εξαιρέσεις. Στην κλασική εποχή, η ανωτερή μορφή αυτού του ανθρώπου, στις διαφορετικές εκφάνσεις της στους άντρες και τις γυναίκες, δοξαζώταν, προωθούταν και, εν τέλει, καλλιεργείτο το έδαφος για να ακμάσει. Πλέον το συλλογικό όραμα είναι η πλήρης μετατροπή του ανθρώπου σε αγροτικό ζώο, απόλυτα ευνουχισμένο και άκακο.
 

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Τα ένστικτα υπάρχουν, στη μειοψηφεία των ανθρώπων όπως υπήρχαν πάντα, αλλά καταπατώνται και περιφρονούνται σε όποια γωνιά της σημερινής εποχής/μοντερνικότητας και αν κοιτάξεις, χωρίς εξαιρέσεις. Στην κλασική εποχή, η ανωτερή μορφή αυτού του ανθρώπου, στις διαφορετικές εκφάνσεις της στους άντρες και τις γυναίκες, δοξαζώταν, προωθούταν και, εν τέλει, καλλιεργείτο το έδαφος για να ακμάσει. Πλέον το συλλογικό όραμα είναι η πλήρης μετατροπή του ανθρώπου σε αγροτικό ζώο, απόλυτα ευνουχισμένο και άκακο.

Θα είμαι οφφτόπικ, πραγματικά δε θέλω να μπω καθόλου στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά θα ήθελα να ζητήσω μια διευκρίνιση. Έχω δει και κάπου αλλού ότι έχεις ξαναχρησιμοποιήσει την έννοια της "μοντερνικότητας", μπορείς να την εξηγήσεις λίγο παραπάνω; Ποιοτικά και χρονολογικά. Να σου πω την αλήθεια, ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί χρησιμοποιείς την έννοια του "μοντέρνου" και όχι του "μετα-μοντέρνου". Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζω απόλυτα αυτά που λες με τη δεύτερη έννοια, απλά κάπου μπερδεύομαι.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα είμαι οφφτόπικ, πραγματικά δε θέλω να μπω καθόλου στη συγκεκριμένη συζήτηση, αλλά θα ήθελα να ζητήσω μια διευκρίνιση. Έχω δει και κάπου αλλού ότι έχεις ξαναχρησιμοποιήσει την έννοια της "μοντερνικότητας", μπορείς να την εξηγήσεις λίγο παραπάνω; Ποιοτικά και χρονολογικά. Να σου πω την αλήθεια, ο τρόπος που τη χρησιμοποιείς με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί χρησιμοποιείς την έννοια του "μοντέρνου" και όχι του "μετα-μοντέρνου". Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζω απόλυτα αυτά που λες με τη δεύτερη έννοια, απλά κάπου μπερδεύομαι.
Πάνω κάτω εννοώ τη Δύση μετά τη Γαλλική Επανάσταση και τις κυρίαρχες αξίες που επικράτησαν τότε και επεκτάθηκαν π.χ. απ' το 1832 που εδραιώθηκε η δημοκρατία στην Αγγλία και σε λίγο καιρό όλη σχεδόν η ευρώπη είχε κοινοβουλευτική δημοκρατία . Οι αξίες της γαλλικής επανάστασης πάνω κάτω είναι πλέον οι τωρινές κυρίαρχες "μοντέρνες" αξίες, ιδίως η ισότητα και η ελευθερία(αν και η ελευθερία πράγματι έχει αποκτήσει ίσως μεταμοντερνιστικό νόημα πλέον).
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,963 μηνύματα.

SkyBlu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η SkyBlu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 243 μηνύματα.
Πάνω κάτω εννοώ τη Δύση μετά τη Γαλλική Επανάσταση και τις κυρίαρχες αξίες που επικράτησαν τότε και επεκτάθηκαν π.χ. απ' το 1832 που εδραιώθηκε η δημοκρατία στην Αγγλία και σε λίγο καιρό όλη σχεδόν η ευρώπη είχε κοινοβουλευτική δημοκρατία . Οι αξίες της γαλλικής επανάστασης πάνω κάτω είναι πλέον οι τωρινές κυρίαρχες "μοντέρνες" αξίες, ιδίως η ισότητα και η ελευθερία(αν και η ελευθερία πράγματι έχει αποκτήσει ίσως μεταμοντερνιστικό νόημα πλέον).

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν κάνεις κριτική στις "μοντέρνες αξίες" καθεαυτές, όπως ακριβώς τις γράφεις, ή στον τρόπο που εκφράζονται στο σήμερα. Και νομίζω ότι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για το ποια από τις δύο έννοιες, το σκέτο ή το "μετά", είναι η πιο σωστή για να εκφράσει αυτό που θέλεις να πεις. Να κάνω ένα disclaimer, μπορεί να το έχεις εξηγήσει σε προηγούμενα ποστς σου, η αλήθεια είναι ότι δεν διάβασα πέρα από τα τελευταία.


@Vlader, θέμα διάθεσης είναι. Δεν έχω όρεξη να συζητήσω θέματα που όντως σε κάποιο βαθμό πιάνω στη καθημερινότητά μου. Κάποια μέλη αντιμετωπίζουν το φόρουμ σαν ένα πάτημα για σοβαρή συζήτηση, κάποια άλλα όπως εγώ μπαίνω απλά για να χαλαρώσω και να χαζολογήσω. Why not both θα μού πεις, ανάλογα την όρεξη θα σου απαντήσω.
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν κάνεις κριτική στις "μοντέρνες αξίες" καθεαυτές, όπως ακριβώς τις γράφεις, ή στον τρόπο που εκφράζονται στο σήμερα. Και νομίζω ότι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά για το ποια από τις δύο έννοιες, το σκέτο ή το "μετά", είναι η πιο σωστή για να εκφράσει αυτό που θέλεις να πεις. Να κάνω ένα disclaimer, μπορεί να το έχεις εξηγήσει σε προηγούμενα ποστς σου, η αλήθεια είναι ότι δεν διάβασα πέρα από τα τελευταία.
Δεν διαχωρίζω ιδέα/υλοποίηση εν προκειμένω, παρομοίως δεν διαχωρίζω σοσιαλισμό και εγκλήματα ΕΣΣΔ.
 

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Εξίσου,απλά οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες είναι πιο πανούργες και αφαιρούν κάθε είδος φραγμό εαν κάτι τις ενοχλήσει ή ζηλέψουν . Αυτό φαίνεται και απο το γεγονός οτι η γυναικεία φιλία δεν υφίσταται,τουλάχιστον όχι στον βαθμό που υφίσταται η ανδρική .
Θα ξεκινήσω από τα βασικά, ότι δηλαδή το θέμα αναφέρεται στην ευφυΐα, ενώ το αρχικό ποστ το συγκεκριμενοποιεί στο δείκτη IQ και το συσχετίζει με τα αποτελέσματα μιας έρευνας. Το πώς στο δικό σου μυαλό ενδεχομένως, η ευφυΐα έχει συγχυστεί με την πανουργία, με την τελευταία να αποτελεί μία ένδειξη της πρώτης, μάλλον μόνο εσύ το καταλαβαίνεις. Ίσως βέβαια να μην το καταλαβαίνω εγώ, γιατί δεν είμαι πανούργα και άρα έχω χαμηλό IQ :hmm:
Από την άλλη, για ακόμη μία φορά, αγνοείς ότι το μεγάλο μειονέκτημα του εμπειρισμού είναι ότι το αποτέλεσμα της παρατήρησής σου είναι biased ανάλογα με τον κόσμο και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Οπότε φτάνει, με την παρουσίαση της γυναικείας φιλίας σαν ένα ανέκδοτο. Επίσης, φτάνει, με το να ανάγεται η ευφυΐα μιας γυναίκας σε πονηριά ή οτιδήποτε άλλο. Θα νιώσετε λιγότερο άνδρες αν παραδεχτείτε ότι μία γυναίκα μπορεί να είναι εξίσου έξυπνη με εσάς, χωρίς "αλλά" στο τέλος; :P
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Δεν διαχωρίζω ιδέα/υλοποίηση εν προκειμένω, παρομοίως δεν διαχωρίζω σοσιαλισμό και εγκλήματα ΕΣΣΔ.
Έέέέέέτσι, σωραίος. Όπου μας συμφέρει διαχωρίζουμε ιδέα και "υλοποίηση", όπου δε μας συμφέρει όχι. :hehe:
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,233 μηνύματα.
Θα ξεκινήσω από τα βασικά, ότι δηλαδή το θέμα αναφέρεται στην ευφυΐα, ενώ το αρχικό ποστ το συγκεκριμενοποιεί στο δείκτη IQ και το συσχετίζει με τα αποτελέσματα μιας έρευνας. Το πώς στο δικό σου μυαλό ενδεχομένως, η ευφυΐα έχει συγχυστεί με την πανουργία, με την τελευταία να αποτελεί μία ένδειξη της πρώτης, μάλλον μόνο εσύ το καταλαβαίνεις. Ίσως βέβαια να μην το καταλαβαίνω εγώ, γιατί δεν είμαι πανούργα και άρα έχω χαμηλό IQ :hmm:
Από την άλλη, για ακόμη μία φορά, αγνοείς ότι το μεγάλο μειονέκτημα του εμπειρισμού είναι ότι το αποτέλεσμα της παρατήρησής σου είναι biased ανάλογα με τον κόσμο και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Οπότε φτάνει, με την παρουσίαση της γυναικείας φιλίας σαν ένα ανέκδοτο. Επίσης, φτάνει, με το να ανάγεται η ευφυΐα μιας γυναίκας σε πονηριά ή οτιδήποτε άλλο. Θα νιώσετε λιγότερο άνδρες αν παραδεχτείτε ότι μία γυναίκα μπορεί να είναι εξίσου έξυπνη με εσάς, χωρίς "αλλά" στο τέλος; :P
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Λοιπόν,καταρχάς για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζω οτι δεν είναι όλες οι γυναίκες έτσι .
Για κάποιον λόγο οτιδήποτε ειπωθεί το παίρνουμε σαν απόλυτο . Π.χ. εαν πω οτι ο μέσος όρος ύψους των γυναικών είναι 1.65 θα βρεθεί κάποια που είναι 1.80 και θα μου πει πόσο άδικο :P . Επίσης ας ξεκαθαρίσουμε οτι ο πανούργος παρόλο που έχει αρνητική χροιά στην καθομιλούμενη δεν είναι απαραίτητα αρνητική λέξη. Οπότε προς τι το τσίγκλησμα ;Ποιος θα ήθελε κοπέλα που κοιμάται όρθια εξάλλου ; Ο κουτοπόνηρος είναι συνήθως το πρόβλημα όχι ο πονηρός ή ο πανούργος που μπορούν να χρησιμοποιούν τις δεξιότητες τους και για καλό πέρα απο κακό σκοπό .

Το μεγάλο μειονέκτημα του εμπειρισμού είναι οτι δεν γενικεύεται και δεν δίνει αντικειμένικη εικόνα της αλήθειας, πράγματι . Ωστόσο αρκετές φορές εξυπηρετεί πάρα πολύ γιατί αγνοεί τα inner dynamics και τις αιτίες και εστιάζει απλά στα αποτελέσματα . Εκτός αυτού ποιος είπε οτι την ευφυΐα της γυναίκας την αποδίδω σε πονηριά or something ; Υπάρχουν γυναίκες που έχουν αποδείξει οτι είναι το ίδιο ικανές όσο μερικοί απο τους πιο έξυπνους άντρες , και άντρες που έχουν αποδείξει οτι είναι πιο ηλίθιοι και απο την πιο ανόητη γυναίκα και δεν βάζω καθόλου αλλά στο τέλος . Όσο για την φιλία μπορώ πάντα να αποδειχθώ λάθος,δεν είμαι εγωιστής , εαν γνωρίσω περιπτώσεις που βλέπω γνήσια φιλία μεταξύ δυο γυναικών θα πω απλά οτι είμαι λάθος,τόσο απλό :laugh: . Ο σκοπός μου δεν ήταν να ανοίξω gender fight για το IQ . Καταλαβαίνω οτι ίσως ήταν αρκετά ατυχής ο τρόπος που είπα αυτό που είχα στο μυαλό μου.Δυστυχώς δεν είναι το πιο δυνατό μου σημείο .
 

Guest 468119

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπερδεύετε τα γινιδια με την προσωπικότητα. Τα έχουμε ξανά πει αυτά, άντρες γυναίκες έχουν το ίδιο καλούπι. Από εκεί και πέρα οι διάφορες έχουν να κάνουν με κοινωνικά, οικονομικά και αλλά κριτήρια κατά την ανάπτυξη. Φυσικά και οι ορμόνες προσδιορίζουν διαφορετική συμπεριφορά, αλλά όχι στον βαθμό που εσείς νομίζετε. Αρχικά, ο άνδρας περιέχει περίπου 200 γονίδιά στο Υ που δεν έχει βρεθεί ότι έχουν γονίδιά ευφυΐα. Το ένα Χ χρομοσωμα είναι απενεργοποιημένηο κατά 85%, άρα μην νομοζεται ότι στις γυναίκες εκφράζονται μεγαλύτερα ποσα DNA.
Όσο αφορά την εξέλιξη. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Όπως τα περισσότερα θηλαστικά υιοθετεί την τάξη της αγέλης, όπου ένα αρσενικό είναι ο ηγέτης και τα θύλακα οι συλλέκτες της τροφής. Κάτι σαν την αρχαία Σπάρτη δηλαδή. Πρέπει να τονίσουμε ότι με βάση την εξέλιξη δεν γίνεται η απόκτηση δεξιοτήτων να γίνεται μόνο στον ένα φύλλο. Το γονίδιά μοιράζονται εξίσου, άρα αν ο άντρας έχει αναπτύξει ορισμένες δεξιότητες και είναι Κληρονομήσιμες κατά πάσα πιθανότητα θα τις κληρονομήσουν οι απόγονοι του, ανεξαρτήτως φύλου.
Καταλήγουμε, δεν υπάρχει πιο ευφυές φύλλο, πιο αντικειμενικό φύλλο εκ γενετής κτλ. Όλα έχουν να κάνουν με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος, της κοινωνίας κτλ. Για παράδειγμα μπορεί ο άλλος να πει ότι οι γυναίκες είναι ψωνάρες με βάση το γονιδίωμα του. Δεν είναι έτσι, όταν έχουν 15 μηνύματα την ημέρα ΙΑΣΟ ΚΟΚΛΑ από πατσαβούρες έως εμφανίσιμες τότε θα ψωνιστούν. Και σε εμένα αν έστελναν 15 γκόμενες την ημέρα ΙΑΣΟ ΚΟΚΛΕ θα την είχα ψωνίσει
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μπερδεύετε τα γινιδια με την προσωπικότητα. Τα έχουμε ξανά πει αυτά, άντρες γυναίκες έχουν το ίδιο καλούπι. Από εκεί και πέρα οι διάφορες έχουν να κάνουν με κοινωνικά, οικονομικά και αλλά κριτήρια κατά την ανάπτυξη.
:whatever:
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πρέπει να τονίσουμε ότι με βάση την εξέλιξη δεν γίνεται η απόκτηση δεξιοτήτων να γίνεται μόνο στον ένα φύλλο. Το γονίδιά μοιράζονται εξίσου, άρα αν ο άντρας έχει αναπτύξει ορισμένες δεξιότητες και είναι Κληρονομήσιμες κατά πάσα πιθανότητα θα τις κληρονομήσουν οι απόγονοι του, ανεξαρτήτως φύλου.

Εκτός και αν οι δεξιότητες αυτές ενεργοποιούνται μέσο ορμονών τις οποίες δεν διαθέτουν στον ίδιο βαθμό και τα δύο φύλα.
 

Guest 468119

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εκτός και αν οι δεξιότητες αυτές ενεργοποιούνται μέσο ορμονών τις οποίες δεν διαθέτουν στον ίδιο βαθμό και τα δύο φύλα.

Οι δεξιότητες έχουν να κάνουν με την νοημοσύνη. Οι γενευικες ορμόνες ελέγχουν την συμπεριφορά. . Στον άνδρα δεν ξέρω τι γίνεται με το σύμβολο που παρέθεσε ο χοντρός από πάνω
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι δεξιότητες έχουν να κάνουν με την νοημοσύνη. Οι ορμόνες ελέγχουν την συμπεριφορά

Οι δεξιότητες έχουν να κάνουν με την ενασχόληση και την εξάσκηση, πράγματα τα οποία επιρρεαζουν έμμεσα οι ορμόνες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top