Πολιτική αναταραχή στο Ιράν (2025-2026)

Ελπίζω να κατάλαβες πως στην πρώτη πηγή που παρέθεσες δείχνει τους Ισλαμιστές νεκρούς από το καθεστώς του Σάχη. Σύμφωνα με την ίδια, κάπου 30.000-40.000 επαναστάτες δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του δυτικόδουλου Σάχη πριν ανατραπεί.

Οι άλλες δύο πηγές κάνουν λόγο για υποθέσεις, όχι για αποδείξεις. Η άλλη κιόλας που είναι από Jerusalem Post, ασχολίαστο.

Ναι αυτό το ανέφερα και εγώ δυστυχώς είναι η κλασσική περίπτωση μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά στην πυρά.
Πόσες όμως κοπέλες έχουν πεθαίνει στο Ιράν από το καθεστώς τότε άραγε;
Οσο για την Γάζα το μπιφ είναι πολύ πιο περίπλοκο και βαθύ με λάθη και από τις δύο πλευρές.
Στη Γάζα δεν υπάρχει κανένα μπιφ. Απλά εν αντιθέσει με τη Δυτική Όχθη αρνούνται να υποταχθούν στο τέρας που επιδιώκει ξεκάθαρα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και αντικατάσταση του με εβραιους εποίκους. Ο εβραιος πάντοτε μισούσε θανάσιμα τον Παλαιστίνιο.

Όσο για τις γυναίκες στο Ιράν. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα πανεπιστήμια και στην οικονομία της χώρας επί Ισλαμικού καθεστώτος. Αυτά βέβαια είναι καλά μόνο για εσάς τους δυτικόφιλους αλλά τα λέω έτσι για να παίξω με επιχειρήματα εντός της δικής σας έδρας μιας που με αυτά τα κριτήρια κρίνετε κάτι ως καλό ή κακό.
Οι Ιρανοί πάντως δεν το σκέφτονται έτσι.
Όταν είσαι αδύναμη χώρα πρέπει να παίξεις αλλιώς χαρτιά, αναγκαστικά. Και σίγουρα όχι με τον τρόπο που έκανα οι ισλαμιστες, να κρατάς την χώρα με μηδέν ανάπτυξη.
Το Ιράν δεν είναι αδύναμη χώρα. Σε καμμία περίπτωση. Έχει τρομερές δυνατότητες σε όλους τους τομείς και πάντοτε ήταν περιφερειακή υπερδύναμη.

Δεν νομίζω ρεαλιστικά να μπλέξουν με την Ε.Ε.
Θα πουν ότι χτυπούν αμερικανική βάση, που συμμετέχει ενεργά στα χτυπήματα ή στην προετοιμασία εναντίον τους..είναι σίγουρα στη μπλακ λιστ τους η Σούδα.

Η τεχερανη τα πεταει.Τι ερωτηση ειναι αυτη;
Πολλές φορές και η Αμερική έχει πετάξει καταλάθος σε προηγούμενες μάχες πχ στην Ιορδανία τότε με την χαμας, αλλά το ανακοινώνουν άμεσα αν πρόκειται για κάτι τέτοιο (καταλάθος - εκτός στόχου).

Δεν νομίζω ρεαλιστικά να μπλέξουν με την Ε.Ε.
Γελαω. Η κυπρος τι ειναι; Κ γιατι να μην την μπλεξουν; ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ/
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πολλές φορές και η Αμερική έχει πετάξει καταλάθος σε προηγούμενες μάχες πχ στην Ιορδανία τότε με την χαμας, αλλά το ανακοινώνουν άμεσα αν πρόκειται για κάτι τέτοιο (καταλάθος - εκτός στόχου).
Δεν τιθεται αμφιβολια.

Γελαω. Η κυπρος τι ειναι; Κ γιατι να μην την μπλεξουν; ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ/

Δεν τιθεται9ι αμφιβολια.
Την Κύπρο την έχουν λίγο σε γκριζα ζώνη γιατί είναι και τα κατεχομενα

Για χτυπήματα σε βάσεις σε Κύπρο και Σούδα ένα έχω να πω:

Καταδικάζω απερίφραστα...

Αν δεν βρουν στόχο.

Πάντως οι Ιρανοί, γενικά δε κάνουν χειρουργικά χτυπήματα τύπου κατά του Νετανιάχου ή της οικίας του, στοχεύοντας υψηλόβαθμα στελέχη του Ισραηλινού Στρατού, ή ενάντια στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που πρέπει πάση θυσία για αυτούς να τα χτυπήσουν και να τα βυθίσουν. Φαίνεται, έχουν οπλοστάσιο μεγάλο σε αριθμούς, αλλά ηλεκτρονικά και σε ραντάρ κλπ είναι πολύ πίσω. Χτυπάνε στα τυφλά μου φαίνεται περισσότερο. Έχουν βρει εύκολους στόχους και βαράνε τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου.

Στη Γάζα δεν υπάρχει κανένα μπιφ. Απλά εν αντιθέσει με τη Δυτική Όχθη αρνούνται να υποταχθούν στο τέρας που επιδιώκει ξεκάθαρα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και αντικατάσταση του με εβραιους εποίκους. Ο εβραιος πάντοτε μισούσε θανάσιμα τον Παλαιστίνιο.
Ε ναι πάντα τον μισουσε αλλά μην ξεχνάς ότι κάποτε οι Παλαιστίνιοι (μουσλι) ήθελαν αν μπορέσει ο μουστακιας να κόψει και μια βόλτα από εκεί για να τους φάει.
Μην μου κάνεις τα μουσλια Παναγίες τώρα λαός που φάγαμε ξύλο 400 χρόνια ήμαστε.
Όσο για τις γυναίκες στο Ιράν. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στα πανεπιστήμια και στην οικονομία της χώρας επί Ισλαμικού καθεστώτος. Αυτά βέβαια είναι καλά μόνο για εσάς τους δυτικόφιλους αλλά τα λέω έτσι για να παίξω με επιχειρήματα εντός της δικής σας έδρας μιας που με αυτά τα κριτήρια κρίνετε κάτι ως καλό ή κακό.
Ενδιαφέρον, αλλα με τι προϋποθέσεις τις αφήνουν; Με μπουρκες; Και σε τι σόι πανεπιστήμια; Γιατί οι περισσότερες οικογένειες που θέλουν να σπουδάσουν τις κόρες τους εκεί, στρέφονται στο εξωτερικό.
Προφανώς και είναι καλά ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να αναπτύσσεται και να σκέφτεται, να σπουδάζει εξελικτικές επιστήμες ,να δουλεύει και όχι να κάνει λαρπ στα βουνά στα 24 (sorry not sorry).

Κοιμισου εσυ και η τυχη σου δουλευει.
Χτύπησε ο πύραυλος ακόμη ή όχι;
Γιατι έχει μεγάλη διαφορά αυτό.
Θα δούμε τις επόμενες ώρες.

Τελευταία επεξεργασία:
Ελπίζω να κατάλαβες πως στην πρώτη πηγή που παρέθεσες δείχνει τους Ισλαμιστές νεκρούς από το καθεστώς του Σάχη. Σύμφωνα με την ίδια, κάπου 30.000-40.000 επαναστάτες δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του δυτικόδουλου Σάχη πριν ανατραπεί.

Οι άλλες δύο πηγές κάνουν λόγο για υποθέσεις, όχι για αποδείξεις. Η άλλη κιόλας που είναι από Jerusalem Post, ασχολίαστο.

Κοίτα αν εσύ θεωρείς ότι το καθεστώς του Ιράν δεν σκότωνε αθώους ανθρώπους τόσα χρόνια δικαίωμα σου Γιάννη. Όμως έχω και εγώ το δικαίωμα να μην πιστεύω τις μαλακίες που γράφεις (συγγνώμη για τον τρόπο όμως έχεις ξεφύγει). Είναι τελείως διαφορετικό να πεις ότι δεν στηρίζω κανέναν καθώς δεν θέλω πόλεμο, πράγμα απολύτως σεβαστό και λογικό, από το να στηρίζεις Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν γουστάρεις τόσο πολύ αυτά τα καθεστώτα σου έχω ξαναπεί ότι μπορείς να πας να μείνεις εκεί. Γιατί όλα αυτά που γράφεις στηρίζονται σε μια νεκρή ιδεολογία που ακολουθείς πιστά χωρίς καμία επαφή με την λογική και την πραγματικότητα. Έχεις μείνει στο 1940-1944 και νομίζεις ότι πρέπει το Ισραήλ να αφανιστεί από προσώπου γης, στηρίζεις ότι ισλαμικό καθεστώς βρεις, και γενικά κόντρα στην κόντρα. Και όλα αυτά γιατί;; Για να πας κόντρα στη Δύση; Ούτε εμένα μου αρέσει η τροπή που έχει πάρει η Δύση τα τελευταία 10-15 χρόνια, και το έχω γράψει άπειρες φορές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στηρίζω τους εχθρούς της Δύσης ούτε θα στηρίζω τους ισλαμιστές δολοφόνους.

Και όσο αφορά τους νεκρούς προφανώς και υπήρξαν χιλιάδες νεκροί από το καθεστώς όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί να μην σου αρέσει όμως αυτή είναι η αλήθεια.​

Φαίνεται, έχουν οπλοστάσιο μεγάλο σε αριθμούς, αλλά ηλεκτρονικά και σε ραντάρ κλπ είναι πολύ πίσω. Χτυπάνε στα τυφλά μου φαίνεται περισσότερο.
Ε στα τεχνολογικά με τις κουκουβάγιες που είχαν για ηγεσία πως θες να αναπτυχθούν;
Ας τελειώσει η ένταση να συνέλθουν και αυτοί τώρα και ο λαός που επιτέλους απελευθερώθηκε.

Το Ιράν δεν είναι αδύναμη χώρα. Σε καμμία περίπτωση. Έχει τρομερές δυνατότητες σε όλους τους τομείς και πάντοτε ήταν περιφερειακή υπερδύναμη.
Μόνο τα πυρηνικά έχει και έχει κάποιο "πάτημα".
Δύναμη δεν είναι, πλέον.
Έχει δίπλα της υπερσύγχρονα κράτη (ΗΑΕ, ΣΑ) που αν θέλουν μπορούν να την σβήσουν και από τον χαρτη, just saying.

Πάντως οι Ιρανοί, γενικά δε κάνουν χειρουργικά χτυπήματα τύπου κατά του Νετανιάχου ή της οικίας του, στοχεύοντας υψηλόβαθμα στελέχη του Ισραηλινού Στρατού, ή ενάντια στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που πρέπει πάση θυσία για αυτούς να τα χτυπήσουν και να τα βυθίσουν. Φαίνεται, έχουν οπλοστάσιο μεγάλο σε αριθμούς, αλλά ηλεκτρονικά και σε ραντάρ κλπ είναι πολύ πίσω. Χτυπάνε στα τυφλά μου φαίνεται περισσότερο.
Δεν μπορούν να συγκριθούν τεχνολογικά με ΗΠΑ και Ισραήλ. Όλος ο κόσμος θα πανηγύριζε αν ψοφούσε ο γενοκτόνος Νετανυάχου. Θα το έκαναν αν μπορούσαν αλλά δεν μπορούν.

Ε ναι πάντα τον μισουσε αλλά μην ξεχνάς ότι κάποτε οι Παλαιστίνιοι (μουσλι) ήθελαν αν μπορέσει ο μουστακιας να κόψει και μια βόλτα από εκεί για να τους φάει.
Μην μου κάνεις τα μουσλια Παναγίες τώρα λαός που φάγαμε ξύλο 400 χρόνια ήμαστε.
400-500 χρόνια ήμασταν από τους Τούρκους. Άλλο Τούρκοι, άλλο Άραβες, άλλο Πέρσες. Μεταξύ τους δεν τα πάνε καλά. Οι Άραβες ήταν για αιώνες επίσης υπό κατοχή από τους Οθωμανούς. Ακόμα και σήμερα τους μισούν. Όσο για τους Παλαιστίνιους, οι Εβραίοι είχαν αρχίσει να πηγαίνουν σαν λαθρομετανάστες στη Γη τους ήδη από τα τέλη του 19ου με αρχές 20ου αιώνα. Με βία και τρομοκρατία προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα όπως με την παραστρατιωτική οργάνωση Irgun την οποία ο Αϊνστάιν είχε χαρακτηρίσει ντροπή του Ιουδαϊσμού. Όλα αυτά πριν προσκαλέσουν τον Χίτλερ να καθαρίσει την περιοχή. Η τύχη του Παλαιστινιακού λαού ήταν/είναι όμοια με τους Ινδιάνους όταν πήγαν οι λαθρολευκοί στη Γη τους.

Έχουν από ότι έχω καταλάβει υπεράριθμα drones, με το κιλό, και πυραυλικό οπλοστάσιο...ως εκεί...αεροπορία, στρατό ξηράς σχεδόν ανύπαρκτοι και σε ηλεκτρονικά συστήματα. Ειδικά, η αεροπορία τους ούτε που ακούγεται. Τώρα,κάτι Φρουροί της Επανάστασης κλπ, είναι μόνο για ανταρτοπόλεμο..που δεν είναι χαζοί Ισραηλινοί/Αμερικανοί να επιχειρήσουν χερσαία εισβολή που θα είχαν ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ απώλειες, αλλά τους σφυροκοπάνε από αέρα και απόσταση.

Έχει δίπλα της υπερσύγχρονα κράτη (ΗΑΕ, ΣΑ) που αν θέλουν μπορούν να την σβήσουν και από τον χαρτη, just saying.
Τα ΗΑΕ ποιον να σβήσουν; Μια κουκίδα είναι στον χάρτη. Η Σαουδική Αραβία εξευτελίστηκε εντελώς στην εκστρατεία της ενάντια στους Χούθι. Όχι μόνο τους πήραν αμπάριζα οι Χούθι αλλά μπήκαν και εντός σαουδαραβικού εδάφους.

Στο γάμο του Καραγκιόζη βαράνε ρε Γιάννη.

Πλέον, έχω καταλάβει αποφεύγουν όλοι χερσαίες επιχειρήσεις, οι Μεγάλες Δυνάμεις από παθήματα του παρελθόντος γιατί ξέρουν πως θα τα βρουν σκούρα και σε θερίζουν από αέρα.

Στο γάμο του Καραγκιόζη βαράνε ρε Γιάννη.
στα χαρτιά έχουν οπλοστάσιο, αλλά σε θέματα στόχευσης πολεμικών υποδομών, υψηλόβαθμου προσωπικού, ηλεκτρονικού πολέμου είναι πολλά χρόνια πίσω.

Back