Πολιτική αναταραχή στο Ιράν (2025-2026)

10/10 ragebait. Έπεσα στην παγίδα.

Είναι πάρα πολύ προβληματικό να εισβάλλεις με το ετσι θέλω σε μια χώρα και να επιβάλλεις το δικό σου καθεστώς.
Το ξέρω.
Βέβαια στο Ιράν ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί στους δρόμους εδώ και μήνες, καζάνι που έβραζε ήταν. Αλλά θα ήταν καλύτερα, σίγουρα, αν εκείνοι κατάφερναν να ρίξουν το σύστημα, απ' ότι να το κάνουν άλλοι.

Αλλά θα ήταν καλύτερα, σίγουρα, αν εκείνοι κατάφερναν να ρίξουν το σύστημα, απ' ότι να το κάνουν άλλοι.
Οταν μπατσοι και παραστρατιωτικοι ριχνουν στο ψαχνο , πως γινετε να ριξουν το συστημα ρε συ? Δεν γινετε δυστυχως.

αν ο άλλος θέλει την μπουργκα σχετικό είναι αν πρέπει να του επιβληθείς εσύ απ' έξω
Η μπούρκα είναι βεδουινικης προέλευσης και τοπικο αραβικό. Η θρησκεία τους απλά λέει να καλύψουν τα μαλλιά (η μαντήλα). Στο Αφγανιστάν πχ πριν τους Ταλιμπάν, η παραδοσιακή τους φορεσιά ήταν πλήρως συμβατή με αυτό, αλλά ήταν πολύχρωμη με χαρακτηριστικά της τοπικής κουλτούρας όπως είπε ο Ηλίας πιο πριν. Όμως οι Ταλιμπάν το κατεργησαν και έβαλαν την αραβική μπούρκα, η οποία καλύπτει όλο το πρόσωπο. Παραδοσιακά το ένδυμα αυτό το φορούσαν οι βεδουίνες για να μην μπει άμμος στα μάτια τους στην έρημο, όχι επειδή το βιβλίο τους λέει κάτι τέτοιο. Το βιβλίο λέει μόνο μαλλιά. Δεν ήταν τοπικό των άλλων λαών, επιβλήθηκε από τυραννικά -θρησκευτικα καθεστώτα.

Κοίτα πχ Ουζμπεκιστάν και κιργισταν, λαοί μουσουλμάνων, που έχουν απαγορεύσει τις μπουρκες. Διότι η τοπική τους φορεσιά είναι συμβατή με τους κανόνες της θρησκείας τους, το βλέπουν επικίνδυνο να έρθει εξτρεμισμος στην χώρα.

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Οταν μπατσοι και παραστρατιωτικοι ριχνουν στο ψαχνο , πως γινετε να ριξουν το συστημα ρε συ? Δεν γινετε δυστυχως.
Το ξέρω, πάντα αυτή η τάξη θα είναι η αντίπαλη πλευρά και όχι η πλευρά της επανάστασης (σπάνια).

Τελευταία επεξεργασία:
1772365339883.png

Να γινω αρχιδι? Να γινω. Με το ζορι να τις βγαλουμε τις μπουρκες. Καταπατα τα δικαωματα των γυναικων , αυτο ειναι ξεκαθαρο. Περιμενα απο εσας ειδικα, μεγαλυτερη αλληλεγγυη στο φυλο σας...

Γνωμη μου παντα.
Είναι ζήτημα ελευθερίας όμως κατά βάθος. Αν ο λαός θέλει δικτατορία θα του επιβάλλεις εσύ με το στανιό δημοκρατία; τι να σου πω δεν είμαι σίγουρη..

Είναι ζήτημα ελευθερίας όμως κατά βάθος. Αν ο λαός θέλει δικτατορία θα του επιβάλλεις εσύ με το στανιό δημοκρατία; τι να σου πω δεν είμαι σίγουρη..
Ναι καταλαβαινω τι λες. Να σου πω την αληθεια? Δεν νομιζω κανενας λαος να θελει οντως δικτατορια.Εκτος αμα ειναι λοβοτομημενος και brainwashed.

Ποιος ειπε οτι θελει δικτατορια; Καλα τον χιλιαδες κοσμο που διαδηλωνε δεν τον ειδες;Τι πινετε γμτ;

Δεν ξερω εγω ειμαι υπερ της επιβολης δημοκρατιας και δυτικου πολιτισμου με το ζορι @Aura

Επειδή το «ποίημα» το είπα εγώ, ξεκαθάρισα πόσες φορές ότι το έγραψα για το επιχειρησιακό του θέματος και όχι ηθικά. Ήταν αντικειμενικά μία φοβερή επιχείρηση να σκοτώσεις τον ηγέτη της άλλης χώρας σε λιγότερο από ένα 24ωρο, πώς να το κάνουμε;
Όσο για τα άλλα που λες, έχω απαντήσει πόσες φορές στην ίδια ερώτηση που κάνετε: θα ήταν εχθρός μας αν έκανε κάτι τέτοιο, αλλά αν το έκανε για τα συμφέροντα της χώρας του, πολύ καλά θα έκανε για τη χώρα του. Μακάρι να ήμασταν εμείς σε τέτοια θέση ισχύος να μπουκάρουμε για να επιβάλουμε την ισχύ μας.

Και για την ιστορία, δεν είμαι με κανέναν. Ούτε με ΗΠΑ-Ισραήλ, ούτε με Ιράν. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην βγει καινούριο κύμα προσφυγικού, τίποτα άλλο.
Να σου πω ρε συ, φτάνει με αυτά τα παιχνιδάκια. Ή γράψτα και έχε το θάρρος της γνώμης σου ή μην το παίζεις Ελβετία οταν σε κάνουν call out. Έχεις πλέξει το εγκώμιο του Τράμπ εδώ και αλλού σε αμέτρητα μηνύματα εντελώς μεροληπτικά. αυτό που λες «οτι κρίνω μόνο την δυνατότητα που έχουν» δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Οι ΗΠΑ έχουν τη δύναμη να τινάξουν όλη την ανθρωπότητα στον αέρα, δύναμη που απέκτησαν πατώντας επι πτωμάτων αμέτρητων λαών.

Αυτό που λες για το προσφυγικό είναι τουλάχιστον γελοίο. Είσαι εδώ και ζητοκραυγάζεις και επικροτείς κάθε φορά όλες τις συνθήκες από δημιουργούν το προσφυγικό και οταν σου έρχονται πρόσφυγες δεν τους θέλεις;

Πάρα πολύ μπερδεμένο σε βρίσκω και θα έγραφα και πολλά άλλα αλλά είμαι στο αμάξι.

Να σου πω ρε συ, φτάνει με αυτά τα παιχνιδάκια. Ή γράψτα και έχε το θάρρος της γνώμης σου ή μην το παίζεις Ελβετία οταν σε κάνουν call out.
Ναι, με νοιάζει πάρα πολύ η γνώμη που θα σχηματίσουν οι στεκίτες για το ποιόν μου και είμαι διπλωματικός.
Ωχ, Θεέ μου, τι ακούω.

Ekeino που δεν ειχε καταλάβει ο Χαμενεϊ ηταν θέμα χρόνου να φυγει απο τη ζωή. Ηταν πολύ άσχημη η κατάσταση του.

Με ολους αυτους τους διαόλους πανω απο το κεφάλι σου ειναι σαν να εχεις καρκίνο (κτυπα) ξυλο σε τελικό στάδιο δε σώζεσαι. Η Β.Κορέα για αυτο ακριβως το λογο ειναι το ΠΙΟ μυστικοπαθές κρατος σε όλο το κοσμο με σιδηρά πιεθαρχία διοτι ξέρουν πολυ καλα πως ειναι παγια τακτική των Αμερικανων να βγαζουν απο τη μέση ηγέτες που δεν τους κάνουν τα κέφια το έχουμε δει στο Ιράκ... το έχουμε δει στη Λιβύη... το έχουμε δει πολλες φορές.

Ο μόνος τρόπος να σώσεις το τομάρι σου οταν δεν κάνεις τα κέφια των Αμερικανων ειναι να μη ξέρουν που βρισκεσαι αμα δε ξέρουν που βρίσκεσαι δε θα ξέρουν και ΠΟΥ να κτυπήσουν.

Ως εκ τούτου.. ο Χαμενεϊ δεν μπορουσε να χρησιμοποιήσει αυτη την επιλογή ενω ο Κιμ Γιονκ Ουν μπορεί ακόμη.... έπρεπε να εξετάσει διαφορετικές κινήσεις. Και εδώ είναι που εξετάζεται πως ο φανατισμός και ο εγωισμός θολώνει τη λογική και τη κρίση σου.

Οσο για την Ελλαδα... ενταξει μια ζωη δορυφόρος ηταν ... κράτος Δορυφόρων ειτε φανατίζεστε κάποιοι ειτε οχι εχει την ιδια σημασια για αυτους με το αν αυτη τη στιγμή περπατάει ενα μυρμίγκι επι της Πατησίων κάτω απο την ΑΣΟΕΕ. Δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ.

Τελευταία επεξεργασία:
Οι Ιρανοί τελικά μοιάζουν αρκετά με τους έλληνες: χαίρονται σαν τα πρόβατα που ξένες δυνάμεις αναμειγνύονται στα εσωτερικά τους και τους έχουν υποχείρια τους . Περιμένουν τον μεσσία από την δύση και γιορτάζουν με λίγα λόγια , με τα χάλια τους .

Λαοί που δεν μπορούν να φτιάξουν κράτη και πολιτισμό από μόνοι τους, αυτά παθαίνουν .

IMG_5206.jpeg

Επικοινωνία που είχα με φίλο μου Ιρανό .
Και τις μπούρκες μέσα λέμε

Οι Ιρανοί τελικά μοιάζουν αρκετά με τους έλληνες: χαίρονται σαν τα πρόβατα που ξένες δυνάμεις αναμειγνύονται στα εσωτερικά τους και τους έχουν υποχείρια τους . Περιμένουν τον μεσσία από την δύση και γιορτάζουν με λίγα λόγια , με τα χάλια τους .

Λαοί που δεν μπορούν να φτιάξουν κράτη και πολιτισμό από μόνοι τους, αυτά παθαίνουν .
Καλώς τον γερμανοτσολια που θα μιλήσει για τον περήφανο ιρανικό λαό .

Όσοι έχουμε συναστραφει μαζί τους ξέρουμε τι ιστορία και περηφάνια κουβαλάνε .

Ekeino που δεν ειχε καταλάβει ο Χαμενεϊ ηταν θέμα χρόνου να φυγει απο τη ζωή. Ηταν πολύ άσχημη η κατάσταση του.

Με ολους αυτους τους διαόλους πανω απο το κεφάλι σου ειναι σαν να εχεις καρκίνο (κτυπα) ξυλο σε τελικό στάδιο δε σώζεσαι. Η Β.Κορέα για αυτο ακριβως το λογο ειναι το ΠΙΟ μυστικοπαθές κρατος σε όλο το κοσμο με σιδηρά πιεθαρχία διοτι ξέρουν πολυ καλα πως ειναι παγια τακτική των Αμερικανων να βγαζουν απο τη μέση ηγέτες που δεν τους κάνουν τα κέφια το έχουμε δει στο Ιράκ... το έχουμε δει στη Λιβύη... το έχουμε δει πολλες φορές.

Ο μόνος τρόπος να σώσεις το τομάρι σου οταν δεν κάνεις τα κέφια των Αμερικανων ειναι να μη ξέρουν που βρισκεσαι αμα δε ξέρουν που βρίσκεσαι δε θα ξέρουν και ΠΟΥ να κτυπήσουν.

Ως εκ τούτου.. ο Χαμενεϊ δεν μπορουσε να χρησιμοποιήσει αυτη την επιλογή ενω ο Κιμ Γιονκ Ουν μπορεί ακόμη.... έπρεπε να εξετάσει διαφορετικές κινήσεις. Και εδώ είναι που εξετάζεται πως ο φανατισμός και ο εγωισμός θολώνει τη λογική και τη κρίση σου.
Είναι δύσκολο να μην ξέρουν που είσαι ποτέ.
Πιστεύω είναι αποτελεσματικό να έχεις κάποιον στην εξουσία ως decoy ενώ εσύ που κινείς πραγματικά τα νήματα να μην φαίνεσαι πουθενά. Γιατί ακόμα καλύτερο απο το να μην ξέρουν που να χτυπήσουν είναι να μην ξέρουν καν πως υπάρχει κάποιος που πρέπει να χτυπήσουν.
Οσο για την Ελλαδα... ενταξει μια ζωη δορυφόρος ηταν ... κράτος Δορυφόρων ειτε φανατίζεστε κάποιοι ειτε οχι εχει την ιδια σημασια για αυτους με το αν αυτη τη στιγμή περπατάει ενα μυρμίγκι επι της Πατησίων κάτω απο την ΑΣΟΕΕ. Δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ.
Βασικά δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο θάνατος του Χαμενεΐ αλλάζει κάτι.
Ο Χαμενεΐ ένας άνθρωπος ήταν με την ίδια ισχύ που έχει ο καθένας μας περίπου. Το υπόλοιπο σύστημα είναι που του έδινε παραπάνω ισχύ, το οποίο ούτε καταστρέφεται με βόμβες, ούτε αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη. Απλώς οι Αμερικάνοι λένε προπαγανδιστικά πως είναι ευκαιρία να αλλάξουν οι πολίτες το καθεστώς ενώ ξέρουμε πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στηρίζει το καθεστώς. Λέτε ολόκληρη χώρα 90εκ να ήθελε αλλαγές και να μην συνέβαιναν εξαιτίας ενός 86χρονου γέρου ; Χώρια απο την υπάρχουσα δομή των φρουρών της επανάστασης που προφανώς δεν θα άφηναν ποτέ την εξουσία να πάει εκτός τζακιού.

Για τους Ισραηλινούς αλλάζουν πολλά στο εγγύς μέλλον. Για τον μέσο άνθρωπο στην Τεχεράνη όχι.

Είναι δύσκολο να μην ξέρουν που είσαι ποτέ.
Πιστεύω είναι αποτελεσματικό να έχεις κάποιον στην εξουσία ως decoy ενώ εσύ που κινείς πραγματικά τα νήματα να μην φαίνεσαι πουθενά. Γιατί ακόμα καλύτερο απο το να μην ξέρουν που να χτυπήσουν είναι να μην ξέρουν καν πως υπάρχει κάποιος που πρέπει να χτυπήσουν.

Να ξέρεις οι μεγαλύτερες συμφορές στην Ανθρώπινη ιστορια έχουν προέλθει απο ρουφιάνους..... τα τσιράκια που δίνουν πληροφορίες στον εχθρό για να σε βρεί και να σε κτυπήσει πχ ο Εφιάλτης με τους Σπαρτιάτες και άλλοι πολλοί έκτοτε....

Η Β.Κορέα ειναι το μοναδικό κράτος στο κόσμο που έχει διατηρήσει τέτοιου ειδους μσυτικότητα επ ωφελεία της.

Βασικά δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο θάνατος του Χαμενεΐ αλλάζει κάτι.
Ο Χαμενεΐ ένας άνθρωπος ήταν με την ίδια ισχύ που έχει ο καθένας μας περίπου. Το υπόλοιπο σύστημα είναι που του έδινε παραπάνω ισχύ, το οποίο ούτε καταστρέφεται με βόμβες, ούτε αλλάζει απο την μια μέρα στην άλλη. Απλώς οι Αμερικάνοι λένε προπαγανδιστικά πως είναι ευκαιρία να αλλάξουν οι πολίτες το καθεστώς ενώ ξέρουμε πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στηρίζει το καθεστώς. Λέτε ολόκληρη χώρα 90εκ να ήθελε αλλαγές και να μην συνέβαιναν εξαιτίας ενός 86χρονου γέρου ; Χώρια απο την υπάρχουσα δομή των φρουρών της επανάστασης που προφανώς δεν θα άφηναν ποτέ την εξουσία να πάει εκτός τζακιού.

Για τους Ισραηλινούς αλλάζουν πολλά στο εγγύς μέλλον. Για τον μέσο άνθρωπο στην Τεχεράνη όχι.

Οι Ισραηλινοι και οι Αμερικανοι απλά θέλουν εναν συνεργάσιμο ηγέτη σε τέτοιες χωρες για να μπορούν να παρεμβαίνουν και να κάνουν τις δουλειές τους τιποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.

IMG_5206.jpeg

Επικοινωνία που είχα με φίλο μου Ιρανό .
Και τις μπούρκες μέσα λέμε

Καλώς τον γερμανοτσολια που θα μιλήσει για τον περήφανο ιρανικό λαό .

Όσοι έχουμε συναστραφει μαζί τους ξέρουμε τι ιστορία και περηφάνια κουβαλάνε .

Ναι η πολύ υπερηφάνεια θα τους φάει και αυτούς .

Πρόσεχε μην κλασετε καμία φασολάδα χέρι χέρι και δυσαρεστήσετε τ αφεντικά σας .

Αν ισχύει αυτό μιλάμε για τεράστια επιτυχία. Μακάρι να καταλήξει στον πάτο της θάλασσας το μπουρδέλο.

Back