Πολιτική αναταραχή στο Ιράν (2025-2026)

Aκριβώς αυτό. Είμαι βέβαιος πως και το 2001 θα πανηγύριζαν διάφορα εγκεφαλικά νεκρά άτομα για τις "καλές" ΗΠΑ που έδιωξαν τους ταλιμπάν, ώστε να επιστρέψουν ξανά στην εξουσία το... 2021.
Τους οποίους ταλιμπάν έμμεσα οι ίδιοι οι Αμερικάνοι είχαν εκπαιδεύσει για να πολεμήσουν τους Σοβιετικούς όταν είχαν εισβάλει στο Αφγανιστάν το 79.

Όλως τυχαίως με ακόμα πιο ακραία μουσουλμανικά έθνη τύπου Σουδική Αραβία, Κατάρ κτλ που έμμεσα ή άμεσα έχουν στηρίξει εξτρεμιστικές σουνητικές οργανώσεις, όλα κομπλέ για τις ΗΠΑ. Εκεί δεν ήταν αναγκαίο να γίνει εξαγωγή δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Και για να μην παρεξηγηθώ, προφανώς δεν στηρίζω τέτοιου τύπου θεοκρατικά καθεστώτα. Απλά θα περίμενα ένα ψήγμα μεγαλύτερης κριτικής σκέψης ρε παιδί μου.
Να σκεφτεί λίγο κάποιος τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει όλο αυτό -και το κυριότερο- ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον λαό του Ιράν. Όπως και με την Λιβυή, χαίρονταν και εκεί τα πρόβατα που σκοτώθηκε ο κακός Καντάφι και η αραβική άνοιξη -υποτίθεται- έπιασε τόπο, για να καταλήξει εν τέλει 1000 φορές χειρότερη η κατάσταση.

Κανένας δεν τα υποστηρίζει όλοι αυτοι Μαλάκες ειναι και βρωμιάρηδες για αυτο και επιβιώνουν τόσα χρόνια αλλιώς θα ηταν σπίτι τους και θα ασχολούνταν με το γυμναστηριο τα παιδιά τα εγγονια και το κηπο τους ... απλά μερικοί γουστάρουν το σανό..... ή έχουν θεματάκια-απωθημένα κατωτερότητας και ψάχνουν μονίμως τους δυνατούς για να τους κολλάνε και να τους γλείφουν... ειναι και αυτό μια ψυχολογική κατάσταση. Να θέλεις και να οπρέπει να ΑΝΗΚΕΙΣ ΚΑΠΟΥ για να νιώθεις πλήρης και ασφαλής να αντλείς την ισορροπία απο αυτη τη κατασταση και οχι απο σένα τον ίδιο.

Να φτιάχνομαι να πηγαίνω με τους δυνατούς και τους μεγάλους γιατι έτσι νιώθω μια επιφανειακή ασφάλεια. Αλλα τι μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας.... Ενταξει για τη Κυβέρνηση (την εκάστοτε) να το δικαιολογήσω να τους πάνε με τα νερά τους γιατί αν δεν το κάνουν θα αρχίσουν οι Αμερικάνοι τα άλλα κόλπα..... και θα βρεθει άμεσα το Κράτος και ως επι το πλείστον η Κυβέρνηση υπαίτια σοβαρών κατηγοριών....

Η πολιτική ειναι πολύ βρώμικη.. αρένα.

Αλλά όπως έγραψα ο υπόλοιπος λαός που αυριο ότι κ αν γίνει θα ξυπνήσει να παει στη δουλειά του τι νομίζει ότι θα αλλάξει εκε κάτω ; οι κουλτούρες δεν αλλάζουν... Ο βαψομαλιας είναι υπέρτατος επιχειρηματίας κ καταλαβαίνει μόνο από νουμερα και εφόσον βλέπει ότι κάτι δεν τον συμφέρει δεν το συνεχίζει. Χεστηκε νa εγκαθιδρύσει εκεί κάτω bodyguards αμερικανους να φυλάνε τα δικαιώματα του κόσμου από τις χρονιές κουλτουρες κ νοοτροπίες της περιοχης. Τα χουμε δει.

Τελευταία επεξεργασία:
Εχω μια πολύ πονηρή σκέψη.

Οτι μπορει να βόλευε τους Φρουρούς να φάνε τον Χαμενεί οι Αμερικάνοι, γιατί ήταν ο μόνος που τους εμπόδιζε ως χαράμ να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά.

Οι Αμερικάνοι τωρα να νομίζουν πως έφαγαν το κεφάλι του φιδιού και τάχα κάπως θα διαπραγματευτούν με μια νέα ηγεσία ή και να ησυχάσουν λίγο την περιοχή ίσα ίσα για να πάρει ο Τραμπ τα εύσημα του ειρηνοποιού, αλλά να έρθουν στην επιφάνεια πιο σκληροπυρηνικοί απο πριν.

Λέμε τώρα.
Αυτό πιστεύω θα γίνει..η διάδοχη κατάσταση ακούγεται πως είναι πιο σκληροπυρηνικοί από τον Χαμενεϊ. Βέβαια, να δούμε αν θα υπάρχει Ιράν σε λίγες μέρες όπως το ξέρουμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ενδιαφέρον, πως στις ΗΠΑ δε φαίνεται να επιθυμούν μαζικά επεμβάσεις στρατιωτικού τύπου.

Τελευταία επεξεργασία:
Τα αεροπλανοφόρα βυθίζονται εξαιρετικά δύσκολα. Σε έχει πιάσει η μανία σου σήμερα Γιάννη και δεν ξέρεις τι γράφεις. Σε λίγο σε βλέπω να εύχεσαι να χτυπήσουν την Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.​
Αν χτυπήσουν νατοϊκες βάσεις με είναι αδιάφορο, καλά θα κάνουν. Δεν αναγνωρίζω τη Γ' (ανθ)Ελληνική Δημοκρατία. Οπότε μην πας να το πασάρεις έτσι, αυτά είναι για εσάς τους δεξιούς. Το συγκεκριμένο κράτος μας είναι εχθρικό. Αν δεχθεί πόλεμο να πάτε εσείς να γίνετε κρέατα του.

Εννοείται πως μας αξίζουν τα χειρότερα βέβαια που προσπαθούμε να κολλήσουμε στο Ισραήλ μπας και μας δώσει λίγη σημασία ο Εβραίος. Η κατάντια μιας χώρας που έχει ξεπουληθεί εδώ και πάνω από αιώνα και δεν έχει καμμία Εθνική αξιοπρέπεια.

Αν χτυπήσουν νατοϊκες βάσεις με είναι αδιάφορο, καλά θα κάνουν. Δεν αναγνωρίζω τη Γ' (ανθ)Ελληνική Δημοκρατία. Οπότε μην πας να το πασάρεις έτσι, αυτά είναι για εσάς τους δεξιούς. Το συγκεκριμένο κράτος μας είναι εχθρικό. Αν δεχθεί πόλεμο να πάτε εσείς να γίνετε κρέατα του.
Δεν πάει έτσι, Γιάννη. Κι εγώ τα ίδια πιστεύω με εσένα για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα αλλά σε περίπτωση που δεχθείς πόλεμο δεν θα την πληρώσουν ο Κούλης (ή όποιος άλλος δυτικόδουλος είναι) αλλά η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και οι οικείοι σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολεμάς για το έθνος και όχι για το κράτος.

Εννοείται πως μας αξίζουν τα χειρότερα βέβαια που προσπαθούμε να κολλήσουμε στο Ισραήλ μπας και μας δώσει λίγη σημασία ο Εβραίος. Η κατάντια μιας χώρας που έχει ξεπουληθεί εδώ και πάνω από αιώνα και δεν έχει καμμία Εθνική αξιοπρέπεια.

Γιάννη έχεις ξεφύγει σήμερα. Ηρέμησε.

Γιάννη έχεις ξεφύγει σήμερα. Ηρέμησε.
Τι έχω ξεφύγει ρε συ Φωτάρα; Δηλαδή από το όσο με ξέρεις, πιστεύεις θα στήριζα εγώ ποτέ τους εβραιους ή τη δημοκρατία; Λέτε διαρκώς για το καταπιεστικό Ιρανικό καθεστώς και τον τύραννο Χομεϊνί λες και θα συγκινηθώ. Λες και στις ΗΠΑ και στον ευρύτερο δημοκρατικό δυτικό κόσμο δεν υπάρχει καταπίεση.

Δεν πάει έτσι, Γιάννη. Κι εγώ τα ίδια πιστεύω με εσένα για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα αλλά σε περίπτωση που δεχθείς πόλεμο δεν θα την πληρώσουν ο Κούλης (ή όποιος άλλος δυτικόδουλος είναι) αλλά η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και οι οικείοι σου. Σε τέτοιες περιπτώσεις πολεμάς για το έθνος και όχι για το κράτος.
Ένας πόλεμος ενάντια στη σημερινή Ελλάδα δεν θα είναι για την επιβίωση του έθνους αλλά του εκτρώματος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα πεθάνεις για να συνεχίσει μετά να μπορεί να κάνει ο κάθε Κούλης αντιφασιστικά σόου, να πολεμάει τον νατιβισμό και να χτίζει τις "όμορφες" πολυφυλετικές κοινωνίες του όπως έλεγε στον Βαρουφάκη τότε. Για αυτά θα πεθάνεις, όχι για το Έθνος.

Δες τον Ουκρανό, πεθαίνει πολεμώντας έναν εισβολέα στη Γη του όσο ο πρόεδρος του (της γνωστής πάντα περιούσιας καταγωγής) έχει ξεπουλήσει τα πάντα στις ΗΠΑ. Δεν θα έχουν χώρα μεταπολεμικά.

Έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, καθώς και εκείνα των συμμάχων τους στον Περσικό Κόλπο, ακόμη και μέσω «αμυντικής δράσης» κατά του Ιράν, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο δηλώνουν οι ηγέτες της Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασίλειου.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι ηγέτες των τριών χωρών Μακρόν, Μέρτς και Στάρμερ ανέφεραν ότι είναι «σοκαρισμένοι από τις αδιάκριτες και δυσανάλογες πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν κατά χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν συμμετείχαν στις αρχικές στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ».

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι θα λάβουν μέτρα για την προστασία των συμφερόντων τους και των συμμάχων τους στην περιοχή, «ενδεχομένως μέσω της παροχής της αναγκαίας και αναλογικής αμυντικής δράσης για την εξουδετέρωση της ικανότητας του Ιράν να εκτοξεύει πυραύλους και drones από την πηγή τους»

Πέσαμε απ' τα σύννεφα με την ειρηνόφιλη Ε.Ε.

Ο μπουμπουκος δίνει ρεστα παλι στο φβ... Του γράφουν από κάτω ότι έχει ξεπεράσει τον χλαπατσα από της Ελλάδος τα παιδια 😄😄

Ο μπουμπουκος δίνει ρεστα παλι στο φβ... Του γράφουν από κάτω ότι έχει ξεπεράσει τον χλαπατσα από της Ελλάδος τα παιδια 😄😄
Τέτοιο γλείψιμο δεν έχω ξαναδεί... ρε σεις οι τύποι σε λίγο θα κρεμάσουν το αστέρι του Δαβίδ στην Ακρόπολη...

Τέτοιο γλείψιμο δεν έχω ξαναδεί... ρε σεις οι τύποι σε λίγο θα κρεμάσουν το αστέρι του Δαβίδ στην Ακρόπολη...

Μια ζωή σαλιας ήταν ο συγκεκριμένος τώρα θα αλλάξει ;

Είναι αυτό που έγραψα νωρίς το απόγευμα... Κάποιοι έχουν απωθημένα και daddy issues οπότε ψάχνουν μονίμως έναν ισχυρό να του τον παίζουν τσιρακια και να τον γλείφουν για τα ωφεληματα.

Εγω αν ημουν γιατρός κ ερχόταν στο νοσοκομείο σημασία δεν θα του έδινα... Να με συγχωρείτε θα του έλεγα αλλά έχω δουλειά σοβαρή να κάνω.

Δε μπορω καθόλου αυτό το στυλ του αυλικου. Υπάρχει σε ένα βιβλίο που έχω διαβάσει συγκεκριμένο πρωτοκολλο κ κανόνες για να είσαι ο αυλικός κάθε φορά... Και αυτός τα τηρεί όλα αυτά.

Κύπρος, κάτι έγινε. Πρέπει να φάγανε πυραυλο οι Αγγλοι. Σηκώνονται αεροσκάφη απο Ακρωτήρι.

Back