Drscientist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 158 μηνύματα.

07-09-25

01:39
Ναι αλλά δεν είμαι τεμπέλης έτσι μου βγαίνει αρκετά φυσικά στο χαρτί. Τώρα όταν γράφω μήνυματα έχω την αυτόματη διόρθωση και το έχω συνηθίσει μάλιστα είναι πιο δύσκολο να γράψω έτσι.Το gazaki εχει δικιο το πολυτονικο ειναι ομορφο.
Αλλα εγω τεμπελαρος και χρησιμοποιω το ατονικο ..
Ολα το ι γιωτα και ολα τα ο ωμεγα..μ'αρεσει πολυ το ωμεγα
Έμενα μου αρέσει και το "η" να το βάζω στην αρχή και στο τέλος ενδιάμεσα "ι".
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.591 μηνύματα.

07-09-25

10:13
Ναι. Το πολυτονικό - πνευματικό πρέπει να επανέλθει διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα:
1) Με αυτό θα ξέρουμε γιατί θα λέμε στο σουβλατζή "ένα με αφ’ όλα” και όχι “ένα με απ’ όλα”.
2) Τα φωνήεντα θα αποκτήσουν ζωή καθώς θα χαρακτηρίζονται μακρά – βραχέα – δίκροκα – δίχρονα.
3) Επιτέλους τα παιδιά θα διασκεδάζουν μαθαίνοντας ποιηματάκια με τις δασυνόμενες λέξεις. (Π.χ: “Άδης, Άγιος, Αγνός – Αίμος, Αλικαρνασσός – Αίμα, Άμα, Αμαρτία – Αίρεση και Αλιεία” ….)
4) Η γραμματική θα αυξηθεί καθώς θα ζωντανέψουν νεκροί κανόνες τονισμού όπως “Όταν η λήγουσα είναι μακρά πάει στα Φιλιατρά – Όταν η λήγουσα είναι βραχεία πάει στην Κυπαρισσία”.
5) Η ορθογραφία θα γίνει πιο ωραία, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν πολλές ώρες για να ξεχωρίζουν ψιλές, δασείες, οξείες, περισπωμένες, βαρείες.
6) Θα καταλάβουμε επιτέλους το νήμα των στίχων του τραγουδιού “Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά”.
7) Θα απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο για να πληκτρολογήσουμε ένα κείμενο.
8) Θα χαρεί μέσα από τον τάφο του ο παππούς Μητσοτάκης καθώς για να αντιπολιτευτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την κατάργηση του πολυτονικού “εθνικό έγκλημα”.
9) Η κατάργηση του πολυτονικού έγινε στα πλαίσια της δήλωσης Κίσινγκερ.
10) Το πολυτονικό – πνευματικό θα είναι η αρχή για να προχωρήσουμε ακόμα πιο πίσω στην καθαρεύουσα και ύστερα στη γραμμική βήτα.
1) Με αυτό θα ξέρουμε γιατί θα λέμε στο σουβλατζή "ένα με αφ’ όλα” και όχι “ένα με απ’ όλα”.
2) Τα φωνήεντα θα αποκτήσουν ζωή καθώς θα χαρακτηρίζονται μακρά – βραχέα –
3) Επιτέλους τα παιδιά θα διασκεδάζουν μαθαίνοντας ποιηματάκια με τις δασυνόμενες λέξεις. (Π.χ: “Άδης, Άγιος, Αγνός – Αίμος, Αλικαρνασσός – Αίμα, Άμα, Αμαρτία – Αίρεση και Αλιεία” ….)
4) Η γραμματική θα αυξηθεί καθώς θα ζωντανέψουν νεκροί κανόνες τονισμού όπως “Όταν η λήγουσα είναι μακρά πάει στα Φιλιατρά – Όταν η λήγουσα είναι βραχεία πάει στην Κυπαρισσία”.
5) Η ορθογραφία θα γίνει πιο ωραία, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να αφιερώνουν πολλές ώρες για να ξεχωρίζουν ψιλές, δασείες, οξείες, περισπωμένες, βαρείες.
6) Θα καταλάβουμε επιτέλους το νήμα των στίχων του τραγουδιού “Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά”.
7) Θα απολαμβάνουμε περισσότερο χρόνο για να πληκτρολογήσουμε ένα κείμενο.
8) Θα χαρεί μέσα από τον τάφο του ο παππούς Μητσοτάκης καθώς για να αντιπολιτευτεί τον Ανδρέα Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την κατάργηση του πολυτονικού “εθνικό έγκλημα”.
9) Η κατάργηση του πολυτονικού έγινε στα πλαίσια της δήλωσης Κίσινγκερ.
10) Το πολυτονικό – πνευματικό θα είναι η αρχή για να προχωρήσουμε ακόμα πιο πίσω στην καθαρεύουσα και ύστερα στη γραμμική βήτα.