Πού βρίσκεται τελικά η ευτυχία;

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Η ιστορία της Αργυρώς, ξεκίνησε με αυτά που είπα για τους Γερμανούς και μόλις γέννησε το κοριτσάκι της, διαγνώστηκε με Λέπρα.
Την πήραν απο το νεογέννητο. Και την έβαλαν στη Σπιναλόγκα.
Εδωσαν το νεογέννητο σε μια οικογένεια.
Μετά απο έναν χρόνο και σε ανύποπτη στιγμή, η Αργυρώ δίχως να γνωρίζει κολύμπι κατάφερε να βγη έξω ελκόμενη απο την επιθυμία να δει την κορούλα της.
Οταν πήγε στο Ηράκλειο και στάθηκε στα σκαλιά του σπιτιού, που ήξερε οτι εκεί ήταν η μικρούλα της, είδε να έρχονται μαυροφορεμένοι άνθρωποι και ρωτώντας τους, έμαθε οτι η μικρούλα της κοιμήθηκε (πέθανε).
Ποιο κάτω όμως, η Αργυρώ ενώ ήταν στη Σπιναλόγκα, είπε στον άνδρα της, αραβωνιαστικό της, μου διαφεύγει.
Είπε να φτιάξει την ζωή του, γιατι όποιος έμπαινε στην Σπιναλόγκα, δεν έβγαινε.
Πήγε λοιπόν, όταν ήταν να παντρευτεί στο σπίτι και βρήκε την υποψήφια που θα την αντικαταστούσε στην ζωή του αγαπημένου της.
Οταν την ρώτησε η κοπέλα ποια είσαι, της απάντησε ευθέως.
Η κοπέλα πάγωσε. Επίσης της έδωσε έναν φάκελο. Με χρήματα για τους γάμους.
Μετά, και όταν ήρθε η ώρα ο γιος του αγαπημένου της, βγήκε και πήγε να δωρήσει τον νεαρό.
Και του έδωσε 100.000 δραχμές.
Αξίζει να δούμε τις σκέψεις που είχε η Αργυρώ.
Θα πω μόνο οτι αδυνατώ να φτάσω εκεί που ήταν η Αργυρώ.
Πολύ ψηλά. Πώς μπορώ να πω, όμως;
Ευτυχία! είναι μια λέξη.
Το μέγεθος της όμως, ξεπερνά τα όρια της όρασης μου.

Ηρθε η ώρα όμως, να σας πω καληνύχτα...
Καληνύχτα κι ευχαριστουμε για την υπεροχη ιστορια @Μάξιμος! 👍😊 θα βρω μια που ειχα διαβασει και μου τη θυμισες, θα την παραθεσω.
 

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
Καληνύχτα κι ευχαριστουμε για την υπεροχη ιστορια @Μάξιμος! 👍😊 θα βρω μια που ειχα διαβασει και μου τη θυμισες, θα την παραθεσω.
Να μπεις στο θέμα Σπιναλόγκα που έχω ανοίξει και να δεις στο σημείο 7 όλη την ιστορία της.
Θα κλάψεις.
 

ilovenature

Νεοφερμένος

Ο ilovenature αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Καλησπερα σας.

Αρχικα, οπως πολυ σωστα ειπατε και εσεις, υπαρχουν μοναχα στιγμες ευτυχιας. Μονιμη ευτυχια, ειναι σχεδον αδυνατο (εαν οχι αδυνατο) να υπαρχει, διοτι δυστυχως, σιγουρα καποια στιγμη, θα συμβει κατι δυσαρεστο, οπου θα βυθισει την ευτυχια, για καποιο χρονικο διαστημα. Αυτο το δυσαρεστο, μπορει να ειναι καποια απωλεια ενος αγαπημενα μας προσωπου, μια ερωτικη απογοητευση, μια δυσκολη κατασταση που βιωνουμε, μια δυσαρεστη κατασταση που βιωνει καποιος αγαπημενος μας ανθρωπος και αλλα πολλα.

Σε γενικες γραμμες, κατα την αποψη μου, δεν υπαρχει καποια <<μυστικη>> φορμουλα ευτυχιας.
Ωστοσο, θα προσπαθησω να δωσω μια απαντηση.
Αρχικα, ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Συνεπως, διαφερει ο <<ορισμος>> της ευτυχιας, στον καθε ανθρωπο.
Αρχικα, το <<μυστικο της ευτυχιας>> πολλες φορες, ειναι απλα να εκτιμησουμε ολα οσα εχουμε. Να εκτιμησουμε, και να ειμαστε ευγνωμων που ειμαστε ζωντανοι, εχουμε καθε μερα φαγητο και νερο, ρουχα να φορεσουμε, θερμανση να ζεσταθουμε και αλλα παρα πολλα, που πολλοι συνανθρωποι μας, δυστυχως δεν εχουν.

Θα θιξω λιγο το θεμα των χρηματων.
Το ρητο <<money does not bring happiness>> ειναι αληθεια, αλλα και δεν ειναι αληθεια. Εξηγω παιρετερω: Το χρημα ειναι απαραιτητο στην ζωη μας, διοτι καλως η κακως, ολα με το χρημα γινονται στις μερες μας. Με το χρημα: αγοραζουμε το φαγητο μας, κινουμαστε ειτε οδικως ειτε με συγκοινωνια για να παμε σε αγαπημενα μας μερη, ταξιδεουμε, πηγαινουμε διακοπες, βγαινουμε εξω με τους φιλους μας σε μια αγαπημενη καφτερια/εστιατοριο και αλλα πολλα. Οποτε αναμενομενο ειναι, να μην ειναι ευτυχισμενος κανεις, αν δεν εχει λεφτα, για να κανει τα βασικα πραγματα οπως: να φαει, να παρει το λεωφορειο να παει βολτα σε καποιο αγαπημενο του μερος, να παει για καφε με εναν φιλο του και αλλα πολλα. Ειναι αυτονοητο, νομιζω οτι δεν γινεται να ζει κανεις ευτυχισμενος, οταν ζει με εναν βασικο μισθο, που δεν του φθανει ουτα για ζητω. Δεν ειναι ζωη το να δουλευεις ολη μερα, ισα ισα για να μην πεθανεις απο την πεινα. Οποτε απο αυτην την οπτικη, το χρημα φερνει την ευτυχια.

Το λαθος (κατ εμε τουλαχιστον) ειναι η πεποιθηση, οτι η ευτυχια μας εξαρταται ΜΟΝΟ απο το χρημα. Ειναι ψευδαισθηση, να πιστευει κανεις οτι το μονο το χρημα, ειναι αυτο που καθοριζει το εαν θα ειμαστε ευτυχισμενοι η οχι.

Τελος, παιζει σημαντικο ρολο, το να εχει κανεις υγιης ανθρωπινες σχεσεις. Ειναι βασικο να εχουμε στην ζωη μας, σωστους ανθρωπους. Οι σουσιαστικες επαφες, οι αληθινοι φιλοι, ενας/μια σωστος/σωστη συντροφος, μπορει πραγματικα να μας αλλαξει την ζωη προς το καλυτερο, και να μας κανουν ευτυχισμενους!

Συμπερασμα: Πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο για το εαν θα ειμαστε ευτυχισμενοι. Ομως, εξαρταται απο την οπτικη του καθε ανθρωπου, και απο την ικανοτητα του, στο να αναγνωριζει τις ευλογιες του, και να ειναι ευγνωμων, για τα <<αυτονοητα>> που πολλοι συνανθρωποι μας, δεν τα εχουν ως δεδομενα, οπως εμεις.

Ελπιζω να σας βοηθησα :)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων, για τον χρονο που αφιερωσατε, για να διαβασετε την απαντηση μου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top