Πράσινο φως για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες από το ΣτΕ

Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω! :)

Ποιους ενημερώνουμε μόλις εκδοθεί η νέα ταυτότητα:

Ποιον πρέπει να ενημερώσετε​

Μόλις παραλάβει κάποιος τη νέα του ταυτότητα, είναι σημαντικό να ενημερώσει όλους τους φορείς και τις εταιρείες με τους οποίους συνεργάζεται, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα σε αναλήψεις, συμβόλαια ή άλλες συναλλαγές.

Συγκεκριμένα, κάποιος πρέπει να ενημερώσει:
  • Τις τράπεζες όπου διατηρεί λογαριασμό ή κάρτα – είτε ηλεκτρονικά, μέσω της επιλογής «Ενημέρωση στοιχείων» στο e-banking είτε με επίσκεψη σε κατάστημα.
  • Τον εργοδότη του – παραδίδει φωτοτυπία της νέας ταυτότητας στο τμήμα HR ή στη μισθοδοσία.
  • Τις ασφαλιστικές εταιρείες (αυτοκινήτου, υγείας, κατοικίας, ζωής)
  • Τους παρόχους κινητής και Ιντερνετ – Ενημερώνει τα στοιχεία του online μέσω εφαρμογής ή ιστοσελίδας ή με επίσκεψη σε κατάστημα.
  • Τις εταιρείες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο) – εφόσον η ταυτότητά του είναι καταχωρημένη για πάγια εντολή ή σχετική αίτηση.
  • Τις εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών (όπως Viva Wallet, Revolut κ.ά.) – ανεβάζει φωτογραφία της νέας ταυτότητας στο προφίλ του.

Δεν εχω πάρει τον πωπό μου ακόμα να πάω στο αστυνομικο τμημα να παραλάβω την ταυτότητά μου. Ξέρει κανεις ποσο τις κρατάνε; Σκοπεύω να παω μες την επομενη εβδομάδα. Ειναι ηδη 2 εβδομαδες εκεί και με περιμένει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back