Λοιπον, εχεις windows 8, θεωρεις οτι η μεταβαση σε linux θα σου κοστισει, προφανος δεν εχεις και πολλες γνωσεις και απο οτι εχω καταλαβει ο προγραμματισμος καπος μπηκε σφηνα στις σπουδες σου, δεν ειναι κυριο μερος τους δηλαδη.
Λοιπον, πρωτα απο ολα η μεταβαση στα linux δεν θα σου κοστισει τιποτα, ειναι ελευθερο λογισμικο. Και σαφως δεν θα πας σε καποιον τεχνικο για να στο βαλει αλλα θα πρεπει να το κανεις μονος σου. Αν δεν εισαι ετοιμος ή προθυμος να το κανεις μονος σου, δυσκολο να εχεις μελλον σχετικο με τον προγραμματισμο.
Ως αρχαριος δεν σε επιρεαζει, το ζητημα ειναι ποσο θελεις να ασχολιθεις ο ιδιος. Προγραμματιστης δεν γινεσε παρακολουθοντας μερικα μαθηματα σε πανεπιστιμιακο επιπεδο, προγραμματιστης γινεσαι λιωνοντας με τις ωρες μπροστα σε μια οθονη, επειδη το γουσταρεις.
Δεν σου λεω κατι με κακια, απλα θα πρεπει να εχεις καποια πραγματα υποψην σου και να σκεφτεις αν πραγματικα το θες. Και με ενα μαθημα προγραμματισμου δεν θα καταλαβεις τι πραγματα ειναι προγραμματισμος, ιδικα αν εισαι σε καποιο τμημα που δεν εχει ως αντικειμενο την πληροφορικη. Ψαχτο λιγο καλητερα, πειραματισου, βαλε και linux, βαλε και hackintosh, δες και πια ειναι η πραγματικη χρηση που κανεις και αποφασισε, οχι γιατι κατι ητανε προεγκατεστιμενο, αλλα γιατι ειναι στα μετρα σου!