amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.303 μηνύματα.

25-01-25

15:44
Σοβαρά μιλάω. Και τι εννοείς δεν έχουν σημασία, ο πόνος και απέραντη η δυστυχία τόσο σωματική όσο και ψυχική είναι πράγματα που βιώνουμε, έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Δεν μιλάω για οπτική και ηθική. Αν κάποιος Θεός έφτιαξε τον κόσμο έτσι κι όταν λέω έτσι εννοώ όπως βλέπεις τον πραγματικό πόνο στον κόσμο διάχυτο στο μεγαλύτερο μέρος του (μην κοιτάς που κάποιοι έχουμε κάποια προνόμια η συντριπτική πλειοψηφία υποφέρει) κι αν αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου του δεν μπορώ παρά να φανταστώ πως πρόκειται για έναν Θεό με μίσος και φοβερή κακεντρέχεια απέναντι στο ανθρώπινο (και οχι μόνο) βίωμα. Και την πιθανότητα αυτή δεν μπορείς ούτε εσύ να την αποκλείσεις, απλά ελπίζεις πως δεν είναι έτσι και το ξέρεις.Τώρα εγώ να μιλήσω σοβαρά, εσύ θα μιλήσεις ή θα ειρωνεύεσαι; Όχι ότι με νοιάζει, αλλά μην γράφω τζάμπα.
Το μοναδικό που μπορώ να πω τώρα, είναι ότι βλέπουμε τελείως ανθρωποκεντρικά τον κόσμο (κι αυτό είναι τελείως φυσιολογικό, άνθρωποι είμαστε) και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι μακροσκοπικά αυτό που ονομάζουμε (ανθρώπινη) ηθική, η οπτική και τα συναισθήματά μας ενδεχομένως να μην έχουν καμία σημασία.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.076 μηνύματα.
paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.

25-01-25

15:52
Σοβαρά μιλάω. Και τι εννοείς δεν έχουν σημασία, ο πόνος και απέραντη η δυστυχία τόσο σωματική όσο και ψυχική είναι πράγματα που βιώνουμε, έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Δεν μιλάω για οπτική και ηθική. Αν κάποιος Θεός έφτιαξε τον κόσμο έτσι κι όταν λέω έτσι εννοώ όπως βλέπεις τον πραγματικό πόνο στον κόσμο διάχυτο στο μεγαλύτερο μέρος του (μην κοιτάς που κάποιοι έχουμε κάποια προνόμια η συντριπτική πλειοψηφία υποφέρει) κι αν αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου του δεν μπορώ παρά να φανταστώ πως πρόκειται για έναν Θεό με μίσος και φοβερή κακεντρέχεια απέναντι στο ανθρώπινο (και οχι μόνο) βίωμα. Και την πιθανότητα αυτή δεν μπορείς ούτε εσύ να την αποκλείσεις, απλά ελπίζεις πως δεν είναι έτσι και το ξέρεις.
Πρώτα ας σταματήσουμε εμείς να προκαλούμε οποιονδήποτε πόνο (φυσικό και ψυχικό) στον άνθρωπό δίπλα μας , και μετά ας κατηγορήσουμε τον θεό την φύση κοκ .
Το να μεταθέτουμε την ευθύνη αυτή πάντοτε σε κατι ή σε κάποιον άλλο είναι άκρως εγωιστικό και άνετο για την προσωπική μας βόλεψη.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.561 μηνύματα.

25-01-25

15:56
Ωραία, θα μιλήσω σοβαρά κι εγώ. Η ουσία του υπερβατικού, Αμαρέλια, βρίσκεται εδώ:Σοβαρά μιλάω. Και τι εννοείς δεν έχουν σημασία, ο πόνος και απέραντη η δυστυχία τόσο σωματική όσο και ψυχική είναι πράγματα που βιώνουμε, έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Δεν μιλάω για οπτική και ηθική. Αν κάποιος Θεός έφτιαξε τον κόσμο έτσι κι όταν λέω έτσι εννοώ όπως βλέπεις τον πραγματικό πόνο στον κόσμο διάχυτο στο μεγαλύτερο μέρος του (μην κοιτάς που κάποιοι έχουμε κάποια προνόμια η συντριπτική πλειοψηφία υποφέρει) κι αν αυτό είναι μέρος του μεγαλύτερου σχεδίου του δεν μπορώ παρά να φανταστώ πως πρόκειται για έναν Θεό με μίσος και φοβερή κακεντρέχεια απέναντι στο ανθρώπινο βίωμα. Και την πιθανότητα αυτή δεν μπορείς ούτε εσύ να την αποκλείσεις,
Δεν υπάρχει λογική στην πίστη, το έχω πει εκατοντάδες φορές. Αν το δεις λογικά, ναι, θα φτάσεις στο σημείο της αθεϊας, ή θα λες απλά πως είσαι Χριστιανός, χωρίς ουσιαστικά να πιστεύεις, το πολύ πολύ να λες «ωραία τα έλεγε ο Χριστός, αλλά τα άλλα είναι παραμύθια». Η λογική μας μας χρησιμεύει το μέγιστο στα της ζωής, όμως δεν είναι για κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να «συντονιστεί» με το κάτι παραπάνω. Από την άλλη, εγώ (και ο κάθε εγώ) ξέρω ότι υπάρχει κάτι - δεν το πιστεύω απλά. Αυτό προφανώς δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μπορείς να το πεις ψύχωση ή παράνοια, δεν με απασχολεί, αλήθεια.απλά ελπίζεις πως δεν είναι έτσι και το ξέρεις.
Όσοι πιστεύουμε -μιλάω να πιστεύουμε πραγματικά- ότι υπάρχει πραγματικά ένας άλλος κόσμος, ο πραγματικός κόσμος, κι αυτός που ζούμε είναι απλά ένα στρεβλό κακέκτυπό του, πιστεύουμε επίσης ότι αυτός ο κόσμος, η ύλη, το σώμα μας είναι φυλακή. Μιλάς για πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χριστιανισμός (κι ο Βουδισμός, επίσης) αγκαλιάζουν τον πόνο και τον αποζητούν. Ο ίδιος ο Ιησούς λέει «μακάριοι οι πενθούντες/οι πεινώντες» κ.λπ. Ο βουδισμός επίσης λέει ότι τα πάντα είναι πόνος.
Ε, όταν σαν ανθρωπότητα έχουμε απορρίψει την πίστη σε κάτι πέρα από την ύλη, σε κάτι αιώνιο και αμετάβλητο, όπως η αθανασία της ψυχής και ο Θεός φυλακιζόμαστε ολοένα και παραπάνω στην ύλη. Και ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος. Και θα συνεχίσει να γίνεται. Ειλικρινά μακάρι όλοι οι άνθρωποι να πίστευαν σε αυτό που λέω, δεν θα υπήρχε τόση δυστυχία. Θα υπήρχε σίγουρα, γιατί η ύλη/ένσαρκη ζωή είναι συνδεδεμένη με τη δυστυχία, αλλά όχι τόση.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-01-25

15:56
Εγώ δεν πιστεύω σε κανένα θέλημα Θεού επειδή δεν πιστεύω γενικότερα, ό,τι γίνεται και ο,τι βιώνουμε αυτό είναι και μπαίνουμε στο χώμα, the end. Η συζήτηση ξεκίνησε αναφορικά στην έκφραση των πιστών «είναι/ήταν θέλημα θεού» και το πως γίνεται λάστιχο όποτε τους βολεύει χωρίς καμιά λογική.Πρώτα ας σταματήσουμε εμείς να προκαλούμε οποιονδήποτε πόνο (φυσικό και ψυχικό) στον άνθρωπό δίπλα μας , και μετά ας κατηγορήσουμε τον θεό την φύση κοκ .
Το να μεταθέτουμε την ευθύνη αυτή πάντοτε σε κατι ή σε κάποιον άλλο είναι άκρως εγωιστικό και άνετο για την προσωπική μας βόλεψη.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.604 μηνύματα.

25-01-25

15:59

Λευκός Οίκος: «Πόρτα» στον Έλον Μασκ από την προσωπάρχη του Ντόναλντ Τραμπ – Δεν θα έχει γραφείο δίπλα του
Η παρουσία του δισεκατομμυριούχου στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι προκαλεί αντιδράσεις στη Δυτική Πτέρυγα – Πώς η Σούζι Γουάιλς κατέγραψε την πρώτη της νίκη στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου
... ωραία άρθρα για να περνάει η ώρα στο χέσιμο.

paskmak
Διάσημο μέλος
Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.993 μηνύματα.

25-01-25

16:00
Εγώ δεν πιστεύω σε κανένα θέλημα Θεού επειδή δεν πιστεύω γενικότερα, ό,τι γίνεται και ο,τι βιώνουμε αυτό είναι και μπαίνουμε στο χώμα, the end. Η συζήτηση ξεκίνησε αναφορικά στην έκφραση των πιστών «είναι/ήταν θέλημα θεού» και το πως γίνεται λάστιχο όποτε τους βολεύει χωρίς καμιά λογική.
Το να είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου και ανεκτικός με τους άλλους δεν είναι χριστιανική θεώρηση όμως, αλλά και στωική.
Λιγότερη κατάκριση, λιγότερη κακεντρέχεια, λιγότερος εγωισμός εν γενεί, θα ήταν τα κυριότερα που θα μας επρεπε να μας ένοιαζαν.
Τώρα ποια είναι θελήματα του θείου και τι όχι είναι άλλο ζήτημα που κανείς μας δεν ξέρει και ούτε θα έπρεπε να κατακρίνουμε κανέναν για όποιον νομίζει ή όχι ότι τα ξέρει.
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.076 μηνύματα.

25-01-25

16:01
μάθατε για το νέο μοντέλο Tesla SS ;
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.561 μηνύματα.

25-01-25

16:03
Τσέστερ, τέτοιο trigger που έχετε με τον ναζιστικό χαιρετισμό ούτε εμείς οι Χριστιανοί όταν μας βεβηλώνετε τα ιερά μας σύμβολα ένα πράγμα. Έχεις σπαμάρει όλο το θρεντ. Επιτέλους, ξεπέρασέ το.μάθατε για το νέο μοντέλο Tesla SS ;
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.048 μηνύματα.

25-01-25

16:04
Φτάνει με τις κριντζιές.μάθατε για το νέο μοντέλο Tesla SS ;
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-01-25

16:04
Τα διάβασα όσα έγραψες, αλλά και να σταθώ εδώ στο «ξέρω» δεν μπορώ να συνεχίσω μιας και δεν μπορώ να το κάνω compute αυτό, δεν ξέρω πως ξέρεις γιατί ξέρεις και τί ξέρεις. Με βάση το δικό μου βίωμα δεν μπορώ να το συμμεριστώ αλλά ούτε να το αντιληφθώ.Ιδίως αν αυτό προϋποθέτει επαφή τύπου επικοινωνία κτλ με το θείο όπως κάπου αναφέρθηκε παραπάνω. Εδώ δε μπορω να βάλω γραμμή εγώ γιατί υπάρχουν κι ορισμένοι που ακούνε και βλέπουν πράγματα ή και το «θείο» και είναι διαγνωσμένοι με σχίζα. Γιαυτό δεν ξέρω τι να σου πω, το ίδιο βέβαια μπορώ να ισχυριστώ κι εγώ πως ξέρω πως δεν υπάρχει και να θεωρήσεις τα ίδια για μένα.Από την άλλη, εγώ (και ο κάθε εγώ) ξέρω ότι υπάρχει κάτι - δεν το πιστεύω απλά.
paskmak
Διάσημο μέλος

25-01-25

16:07
Ωραία, θα μιλήσω σοβαρά κι εγώ. Η ουσία του υπερβατικού, Αμαρέλια, βρίσκεται εδώ:
Δεν υπάρχει λογική στην πίστη, το έχω πει εκατοντάδες φορές. Αν το δεις λογικά, ναι, θα φτάσεις στο σημείο της αθεϊας, ή θα λες απλά πως είσαι Χριστιανός, χωρίς ουσιαστικά να πιστεύεις, το πολύ πολύ να λες «ωραία τα έλεγε ο Χριστός, αλλά τα άλλα είναι παραμύθια». Η λογική μας μας χρησιμεύει το μέγιστο στα της ζωής, όμως δεν είναι για κάτι παραπάνω. Δεν μπορεί να «συντονιστεί» με το κάτι παραπάνω. Από την άλλη, εγώ (και ο κάθε εγώ) ξέρω ότι υπάρχει κάτι - δεν το πιστεύω απλά. Αυτό προφανώς δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μπορείς να το πεις ψύχωση ή παράνοια, δεν με απασχολεί, αλήθεια.
Όσοι πιστεύουμε -μιλάω να πιστεύουμε πραγματικά- ότι υπάρχει πραγματικά ένας άλλος κόσμος, ο πραγματικός κόσμος, κι αυτός που ζούμε είναι απλά ένα στρεβλό κακέκτυπό του, πιστεύουμε επίσης ότι αυτός ο κόσμος, η ύλη, το σώμα μας είναι φυλακή. Μιλάς για πόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χριστιανισμός (κι ο Βουδισμός, επίσης) αγκαλιάζουν τον πόνο και τον αποζητούν. Ο ίδιος ο Ιησούς λέει «μακάριοι οι πενθούντες/οι πεινώντες» κ.λπ. Ο βουδισμός επίσης λέει ότι τα πάντα είναι πόνος.
Ε, όταν σαν ανθρωπότητα έχουμε απορρίψει την πίστη σε κάτι πέρα από την ύλη, σε κάτι αιώνιο και αμετάβλητο, όπως η αθανασία της ψυχής και ο Θεός φυλακιζόμαστε ολοένα και παραπάνω στην ύλη. Και ο πόνος γίνεται μεγαλύτερος. Και θα συνεχίσει να γίνεται. Ειλικρινά μακάρι όλοι οι άνθρωποι να πίστευαν σε αυτό που λέω, δεν θα υπήρχε τόση δυστυχία. Θα υπήρχε σίγουρα, γιατί η ύλη/ένσαρκη ζωή είναι συνδεδεμένη με τη δυστυχία, αλλά όχι τόση.
Ο πόνος είναι φυσιολογικό στοιχείο της ανθρώπινης υλικής ύπαρξης . Ακόμα και στους αρχαίους ανθρώπους ( βλ τον μύθο του Ηρακλή με την Κακία/Αρετη).
Στην σημερινή εποχή όμως η υλική φύση έχει αποθεωθεί , όλοι αποζητάμε τις ανέσεις και τις ευκολίες , τον γρήγορο και άπονο δρόμο. Αυτό είναι ο ορισμός της μαλθακότητας και της εξύψωσης του εγωισμού , μ αποτέλεσμα τον σωματικό και πνευματικό μαρασμό .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
μάθατε για το νέο μοντέλο Tesla SS ;
Πολύ ναζι-αρι(κ)ο φαίνεται.
amarelia
Περιβόητο μέλος

25-01-25

16:11
άλλο ο μόχθος και άλλο ο πόνος.Ο πόνος είναι φυσιολογικό στοιχείο της ανθρώπινης υλικής ύπαρξης . Ακόμα και στους αρχαίους ανθρώπους ( βλ τον μύθο του Ηρακλή με την Κακία/Αρετη).
Στην σημερινή εποχή όμως η υλική φύση έχει αποθεωθεί , όλοι αποζητάμε τις ανέσεις και τις ευκολίες , τον γρήγορο και άπονο δρόμο. Αυτό είναι ο ορισμός της μαλθακότητας και της εξύψωσης του εγωισμού , μ αποτέλεσμα τον σωματικό και πνευματικό μαρασμό .
Γιατρός φαίνεται να σαι, νομίζω θα βγαζες τρελό κάποιον που θα ερχόταν και θα σου λεγε δώσε μου κάτι να πονάω.
Και σε αυτό τον πόνο αναφερόμουν οχι στον μόχθο και στον κόπο να κατακτήσεις κάτι.
ilias90
Περιβόητο μέλος

25-01-25

16:14
Ε, αυτή είναι η ουσία του υπερβατικού που σου γράφω παραπάνω. Γνωρίζεις κάτι χωρίς να έχεις καταλήξει λογικά σε αυτό. Είναι κάτι μη λογικό, αλλά όχι παράλογο - έχει διαφορά. Τώρα, οκ, για τον άνθρωπο του σήμερα φαίνεται όντως παράλογο, αλλά τι να κάνουμε. Όπως βλέπεις, υπάρχει τόσο θεμελιώδης διαφορά στο πως βλέπει ο υλιστής με τον Θεϊστή τον κόσμο που δεν έχει νόημα και να γίνεται συζήτηση, νομίζω. Για εσάς η πίστη στον Θεό είναι κάτι σαν σχιζοειδής διαταραχή που γράφεις.Τα διάβασα όσα έγραψες, αλλά και να σταθώ εδώ στο «ξέρω» δεν μπορώ να συνεχίσω μιας και δεν μπορώ να το κάνω compute αυτό, δεν ξέρω πως ξέρεις γιατί ξέρεις και τί ξέρεις.
paskmak
Διάσημο μέλος

25-01-25

16:17
άλλο ο μόχθος και άλλο ο πόνος.
Γιατρός φαίνεται να σαι, νομίζω θα βγαζες τρελό κάποιον που θα ερχόταν και θα σου λεγε δώσε μου κάτι να πονάω.
Και σε αυτό τον πόνο αναφερόμουν οχι στον μόχθο και στον κόπο να κατακτήσεις κάτι.
Αυτό δεν αναιρεί την ύλη από την οποία είναι φτιαγμένος και ο άνθρωπος ( και συνεπώς θα πονάει με κάθε έννοια, υπό αυτό το πρισμα).
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.

25-01-25

16:34
κι εγώ έχω επαφή με το υπερβατικό
π και e
υπερβατικοί αριθμοί
Πόνος είναι φιλαράκο, ξυδάκι και θα σου περάσει.
Έχεις καταστρέψει όλο το thread με τα off topic όμως. Δεν ξέρω τι θέλεις να πετύχεις, όμως έχεις κουράσει.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

25-01-25

16:35
Να παει τους αριστερους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Arbeit macht freiμάθατε για το νέο μοντέλο Tesla SS ;
chester20080
Επιφανές μέλος

25-01-25

16:59
Εκτός θέματος τα ακροδεξια καμώματα του Musk στην ορκωμοσία του Trump, ο οποίος θα είναι το δεξί χέρι του Trump σε όλη την τετραετία;Πόνος είναι φιλαράκο, ξυδάκι και θα σου περάσει.
Έχεις καταστρέψει όλο το thread με τα off topic όμως. Δεν ξέρω τι θέλεις να πετύχεις, όμως έχεις κουράσει.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.879 μηνύματα.

25-01-25

17:00
Εκτός θέματος τα ακροδεξια καμώματα του Musk στην ορκωμοσία του Trump, ο οποίος θα είναι το δεξί χέρι του Trump σε όλη την τετραετία;
Δεν αναφέρομαι σε αυτό και το ξέρεις.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

25-01-25

17:00
Φίλε, τι διαφορά θα είχε είτε ήτανε ο Τραμπ στην εξουσία είτε η Καμαλα; Τα ίδια πράγματα ακριβώς εξυπηρετούνΕκτός θέματος τα ακροδεξια καμώματα του Musk στην ορκωμοσία του Trump, ο οποίος θα είναι το δεξί χέρι του Trump σε όλη την τετραετία;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 125 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- johnsala
- back2967
- Wonderkid
- Paragontas7000
- Scandal
- camil
- Kate1914
- giannhs2001
- taketrance
- Memetchi
- charmander
- American Economist
- touvlo
- Αντικειμενικός
- A350
- Ilma
- Jack of Spades
- RPO
- Entropy24
- GeorgePap2003
- chester20080
- vasilis123321
- bibliofagos
- Libertus
- Klekle
- Dr. Gl. Luminous
- fmarulezkd
- Joji
- thodoris_eng
- Reader
- ck_chrysiis
- Vasiliis
- giorgos5002
- Hecticism
- Koukos
- Unicex
- fockos
- fourkaki
- louminis
- ROM32
- Hased Babis
- Debugging_Demon
- Unboxholics
- J.Cameron
- Maximum
- physicscrazy
- Μαυρίκιος
- Makajos
- gegeorgiou90
- Chris1993
- takiss
- parrot/παπαγάλος
- Αλκίμαχος
- parnam
- rafaela11
- thenutritionist
- Sosstoss
- jellojina
- Μήτσος10
- synthnightingale
- Jim4ever
- ******nis
- Anti_Elon_Musk
- Δροσουλίτης
- spyroskaftanis
- Ryuzaki
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.