Προεδρία Trump 2025

Θα οδηγήσουν οι δασμοί την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 13)
  • Ναι

Ψήφοι: 11 84,6%
  • Όχι

Ψήφοι: 1 7,7%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 1 7,7%

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ το είδα και εγώ σήμερα και απόρησα γιατί να το κάνει αυτό ;

κάποιοι λένε για κάτι ρωμαϊκούς χαιρετισμούς και κουραφέξαλα, πολύ ανέμελοι άνθρωποι 😂

Βέβαια τα media που πάντα αγαπάνε την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση, ξέχασαν να δείξουν κάτι.

Να φανταστώ οτι και οι παρακάτω κυρίες ειναι οπαδοί του Hitler?? 🙃🙃

FB_IMG_1737449422508.jpg

FB_IMG_1737449425864.jpg

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.261 μηνύματα.
Είναι γνωστό και το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο musk ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ δλδ είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Σε καταστάσεις με έντονο στρες όπως ομιλίες αυτό φαίνεται έντονα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Είναι γνωστό και το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο musk ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ δλδ είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Σε καταστάσεις με έντονο στρες όπως ομιλίες αυτό φαίνεται έντονα.

Δηλαδή, τι παθαίνουν ακριβώς σε κατάσταση έντονου στρες;

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
βγαίνει πιο έκδηλα ο ναζισμός απο μέσα τους
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Βέβαια τα media που πάντα αγαπάνε την αλήθεια και την αντικειμενική ενημέρωση, ξέχασαν να δείξουν κάτι.

Να φανταστώ οτι και οι παρακάτω κυρίες ειναι οπαδοί του Hitler?? 🙃🙃

View attachment 143934

View attachment 143935
Καταλαβαίνεις πως μεταξύ στατικής φωτογραφίας και βίντεο υπάρχει τεράστια διαφορά ή θέλει περεταίρω εξήγηση; Μπορώ να στο εξηγήσω αν χρειάζεται

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Τα χαζο αμερικανακια βγαλανε τον πορτοκαλι και θα τα λουστουνε τωρα!! Ευτυχως εμεις εχουμε 6 χρονια κουλη,τεμπη,ακριβεια,πυρκαγιες και περναμε ζαχαρη. Βλακες αμερικανοι . Παρτε παραδειγμα απο τους Ελληνες

Tongue L GIF by Tommy Toskonaut

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Ο Μασκ λόγω στυγνής επιχειρηματικής δραστηριότητας θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι έχει φιλάνθρωπα συναισθήματα. Όταν κατά καιρούς μιλάει για ανθρωποειδή ρομπότ ή για την ανθρώπινη υποκατάσταση από μια μηχανή, δεν μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του. Η προσωπικότητά του βασίζεται σε επιχειρήσεις. Τρέφεται από το να κερδίζει από τον οικονομικό πανικό των άλλων ανθρώπων.

Βέβαια δεν ξέρουμε ακριβώς με ποιανού πλάτες από τον απλό προγραμματισμό, ενώ δεν ήταν ούτε στις ΗΠΑ ... κατέληξε να βγάζει έτσι απλά εκατομμύρια δολλάρια. Τέτοια παραμύθια με αυτοδημιούργητους Μάσκες συντηρούν ένα σύστημα σπουδών και αγοράς στην ΙΤ, ειδικά σε χώρες μπανανίες όπου οι νέοι ονειρεύονται να γράφουν κώδικα για παιχνίδια και να κερδίζουν πολλά λεφτά ενώ το μόνον κώδικα που γράφουν καλά είναι με τα παλιά θέματα της εξεταστικής και οι γονείς τους χρωστάνε ένα σωρό απλήρωτα ενοίκια.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.261 μηνύματα.
Δεν είμαι ειδικός
Δείχνω απλά κατανόηση και δεν κοροϊδεύω άτομα στο φάσμα όταν κάνουν περίεργα για εμάς πράγματα.

nPb

Επιφανές μέλος

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
Θετικά

1) Εφαρμογή προστασίας των εθνικών συνόρων με στόχο την προστασία των κατοίκων των ΗΠΑ. Κάτι το οποίο θέλουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί καθώς σε δημοσκόπηση το 70% θέλει αυστηρή φύλαξη των νοτίων συνόρων.

2) Αύξηση των γεωτρήσεων ώστε να αυξηθεί η προσφορά και να μειωθούν οι τιμές της ενέργειας, μέτρο που θα βοηθήσει και εμάς καθώς οι τιμές είναι παγκόσμιες.

3) Κατάργηση της απαγόρευσης πωλήσεων οχημάτων ICE μετά το 2035. Ένας νόμος που πρέπει να καταργηθεί άμεσα και στην Ευρώπη, καθώς οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να αγοράζουν ότι αυτοκίνητο θέλουν. Το να μου επιβάλει το κράτος τι θα αγοράζω είναι εντελώς άκυρο και θυμίζει αλλά καθεστώτα.

4) Κατάργηση της ύπαρξης 150 διαφορετικών φύλων. Εδώ και χιλιάδες χρόνια όλοι ξέρουμε ότι η βιολογία έχει αποδείξει ότι τα φύλα είναι 2 (υπάρχουν και οι intersex προφανώς), αρα αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει. Ο Trump δεν είναι ρατσιστής επειδή λέει τα αυτονόητα, ούτε είναι ενάντια στους LGBT, ίσα ίσα στο υπουργικό του συμβούλιο 2 υπουργοί είναι ομοφυλόφιλοι.

5) Κατάργηση του DEI και του censorship. Εδώ δεν θα πω κάτι, είναι αυτονόητο ότι η πρόσληψη πρέπει να γίνεται με σοβαρά κριτήρια και όχι βάση κοινωνικών χαρακτηριστικών. Το είδαμε πρόσφατα στις φωτιές στο LA όπου στην διοίκηση του LAFD ήταν ανίκανα άτομα τα οποία προσλήφθηκαν μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε minorities.

6) Πρόσληψη των υπαλλήλων που απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. Το είχα γράψει και τότε, είναι έγκλημα να χάνει κάποιος την δουλειά του επειδή δεν δέχθηκε να κάνει ένα πειραματικό εμβόλιο.

7) Απόσυρση των στρατευμάτων από τρίτες χώρες με στόχο την Ειρήνη. Αυτό το είχε κάνει και στην πρώτη θητεία του, ο κόσμος ήταν πολύ πιο ήρεμος τότε.

Αρνητικά

1) Άκυρο αυτό που ανέφερε για αλλαγή ονόματος στον κόλπο του Μεξικού. Δεν θα κάνει καμία διαφορά το όνομα ενός κόλπου, ούτε θα δώσει κύρος στις ΗΠΑ. Μόνο πανικό θα φέρει χωρίς κανένα όφελος για τον Αμερικανό πολίτη.

2) Επιβολή δασμών. Είμαι κατά καθώς το ελεύθερο εμπόριο έχει πολλά οφέλη για την οικονομία και τους πολίτες.

• Καλή επιτυχία στον πρόεδρο Trump, ο κόσμος επιστρέφει στην κοινή λογική επιτέλους. Λάθος του Μητσοτάκη που τον έκραζε εδώ και 4 χρόνια, καθώς τώρα μείναμε απέξω σε μια κρίσιμη εποχή. Η Μελόνι και ο Ορμπαν θα είναι πλέον οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μόνο εκείνους εμπιστεύεται.​
Μπράβο Φώτη.
Αν και δεν είμαι τραμπική, εκτιμώ πολύ, το ότι προσπαθείς να δεις όλες τις πλευρές της υπόθεσης. Μπορεί να μη συμφωνώ σε όλα (φύλα, γεωτρήσεις) και να μη γνωρίζω κάποια (ΙCE), αλλά μπράβο σου, που βλέπεις το νόμισμα και από τις δύο όψεις.
Σίγουρα υπάρχουν και άλλα, πχ Χάρη στους εισβολείς του καπιτολίου, έξοδος από τη συμφωνία του Παρισιού, έξοδος από το ΝΑΤΟ και άλλα που θα φανούν στην πορεία

Η ιστορία του μέλλοντος και κύρια η επιστήμη της διπλωματίας, θα τον αναφέρει με χρυσά γράμματα σαν τον μοναδικό ηγετη κράτους νάνου, που εχθρεύτηκε παράλληλα τους δύο υπερδυνάμους και επιβιώνει. :whistle:
δεν είναι ο μόνος. Όλη η Ευρώπη. Αυτός απλώς γλύφει τους άλλους ευρωπαίους

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
βγαίνει πιο έκδηλα ο ναζισμός απο μέσα τους

Καταλαβαίνεις πως μεταξύ στατικής φωτογραφίας και βίντεο υπάρχει τεράστια διαφορά ή θέλει περεταίρω εξήγηση; Μπορώ να στο εξηγήσω αν χρειάζεται

Το ίδιο ακριβώς πραγμα είναι, απλά όπου σας συμφέρει κατηγορείται τους ανθρώπους ως ναζιστες ενώ όπου δεν σας συμφέρει κάνετε τα στραβά μάτια. Την ίδια χειρονομία την έχουν κάνει άπειρες φορές πολιτικοί από όλα τα στρατόπεδα, όμως μόνο ο Musk σας πείραξε. Έφτασες στο σημείο να λες για στρατόπεδα συγκέντρωσης και σαπούνια, την ώρα που επι πρώτης προεδρίας Trump δεν έγινε τίποτα το ακραίο ενώ ο κόσμος είχε περισσότερο Ειρήνη σε σχέση με σήμερα. Δεν σε ενδιαφέρει λοιπόν η χειρονομία, αλλά το άτομο που την έκανε.

Το να αποκαλείτε 77.3 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες ναζιστες μόνο και μόνο επειδή ψήφισαν Republicans είναι αισχρό, καθώς δεν τους ξέρετε καν για να τους κρίνετε. Φτάσατε να αποκαλείται ρατσιστές τους ανθρώπους που απλά θέλουν να εφαρμοστεί η κοινή λογική. Δηλαδή έλεγχος στα σύνορα, αστυνομική φύλαξη στις μεγάλες πόλεις, απαγόρευση των ναρκωτικών που σκοτώνουν χιλιάδες αθώους πολίτες κάθε χρόνο, ενώ φτάσατε να αποκαλείτε ρατσιστές τους ανθρώπους που λένε ότι τα βιολογικά φύλα είναι μόνο 2. Αρα η βιολογία και η ιατρική είναι ρατσιστικές επιστήμες που τόσα χρόνια έχουν αποδείξει αυτό που λέμε εμείς. Προφανώς σε πείραξε το γεγονός ότι καταργεί τα censorship στα social media και στην πολιτική, καθώς είναι γνωστοί ότι οι αριστεροί δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη ιδεολογία εκτός από την δικιά τους

Ο Αμερικανικός λαός μίλησε, δίνοντας στον Trump την μεγαλύτερη νίκη Republican candidate εδώ και 36 χρόνια. Σεβάστηκε αυτό και αφηστε τον να κυβερνήσει, εκτός και αν η δημοκρατία που δήθεν πιστεύεις είναι καλή μόνο όταν νικάνε οι αριστεροί. Αν θέλεις τέτοια δημοκρατία τότε μπορείς να πας σε χώρες όπου υπάρχει μόνο ένα αριστερό κόμμα, το οποίο κυβερνάει επι δεκαετίες. Δεν έχει αναλάβει καν καθήκοντα ακόμα και έχετε βγάλει χολή και άπειρες θεωρίες συνομωσίας, θεωρίες που είναι σίγουρο ότι θα πάνε κουβά τα επόμενα χρόνια. Αν κάνει αυτά που λέει τότε ο Vance θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και η Republicans θα έχουν άνετες πλειοψηφίες στα νομοθετικά σώματα, αν πάλι όχι τότε θα υποστούν τις συνέπειες. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία εδώ και πολλά χρόνια, τώρα τα υπόλοιπα είναι ανούσια.

Αν θέλεις να με αποκαλείς ρατσιστή επειδή απλά υποστηρίζω την κοινή λογική, τότε πραγματικά τιμή μου. Σε παρακαλώ όμως αν μου απευθύνεσαι θα το κάνεις με σοβαρό και ήρεμο ύφος όπως κάνω εγώ, αλλιώς δεν θα παίρνεις καμία απάντηση από εδώ και πέρα. Ξαναλέω, δεν έχω κάτι μαζί σου καθώς δεν σε ξέρω προσωπικά ούτε μου έχεις κάνει κάτι, όμως με άτομα που βγάζουν κακιά και τοξικότητα σε κάθε post δεν θέλω να έχω καμία επαφή. Το λέω για να είμαι ok.​

Αυτά από εμένα.

IMG_0990.jpeg

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
Ωραία λοιπόν. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ λέγεται τραμπ, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Τώρα, ας αφήσουμε τα πανυγηρια και ας δούμε πρακτικά, τι θα κάνουμε. Θα θέσω μερικά ερωτήματα και παρακαλώ τους : @Gaspar , @American Economist, @ilias90, @Valder και όλους σας να μου πουν, τα εξής:

1. Πώς θα κινηθούμε εμείς οι Ευρωπαίοι, με τους νέους δασμούς που επιβάλλει;
2. Είναι για καλό μας οι νέοι δασμοί;
3. Τι πρόγραμμα έχει για την κλιματική αλλαγή; Πώς θα σώσουμε τον πλανήτη;
4. Τι θα κάνουμε με τις πηγές ενέργειας;
5. τι πλάνο έχει για τον πόλεμο της Ουκρανίας;

Όλα τα άλλα προσωπικά λίγο με νοιάζουν. Αν κάποιος κύριος έχει κάποια πληροφορία για κάποιο από τα 5 ερωτήματα, θα χαρώ, να μου απαντησει, δίχως να χλευάζει

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Η ίδια εξάλλου μου ανέφερες πέρσι στο thread των Ευρωεκλογών ότι είσαι ενάντια στην παράνομη μετανάστευση και υπέρ στις απελάσεις όποτε αυτό είναι σκόπιμο. Τώρα τι άλλαξε;;
Θέλω να διευκρινίσουμε λίγο τί εννοούμε "παράνομοι μετανάστες". Για μένα αυτό σημαίνει οτι έρχονται παράνομα στη χώρα, η παρανομία δηλαδή έγκειται στον τρόπο εισόδου και διαμονής. Φαίνεται οτι εσύ το μεταφράζεις ως παρανομία στον τρόπο συμπεριφοράς, δηλαδή οι εγκληματίες παντός είδους. Για αυτούς που είτε μπήκαν νόμιμα ή παράνομα και εγκληματούν υπάρχουν νόμοι του κράτους έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχουν δικαστήρια, ποινές, φυλακές, πρόστιμα κλπ; Γιατί οι εγκληματίες πρέπει να απελαθούν; Δεν μπορούν να πληρώσουν το τίμημα που έχει θέσει ο νομοθέτης;

Από την άλλη αν κάποιος έρχεται παράνομα και έχει σκοπό να σπουδάσει ή να βρει μια νόμιμη δουλειά, μπορεί κατά τη γνώμη σου; Γιατί εγώ προσωπικά, κι όλοι μας, γνωρίζω πολλούς Αλβανούς που το 90' ήρθαν στην Ελλάδα με τα πόδια, παράνομα τελείως, και τώρα είναι οικογενειάρχες και κάποιοι και παππούδες από τα παιδιά που γέννησαν εδώ και αυτά γέννησαν άλλα παιδιά. Έπρεπε να είχαμε απελάσει αυτούς τους ανθρώπους τότε;

Μπερδεύομαι λίγο και ανησυχώ για το ποιους θα πάρει η μπάλα πίσω από το "απέλαση μεταναστών". Γιατί σήμερα μπορεί να είναι "παράνομοι εγκληματίες που έκλεψαν και δε θέλουμε στη χώρα", αύριο "παράνομοι εγκληματίες που έχουν άλλη θρησκεία και δε θέλουμε στη χώρα" και μεθαύριο "παράνομοι εγκληματίες που εξέφρασαν άλλη γνώμη και δε θέλουμε στη χώρα". Φοβάμαι δηλαδή για ένα ντόμινο που μπορεί να παρασύρει κι εσένα Φώτη αύριο μεθαύριο που, αν πας εκεί, θα είσαι ξένος για αυτούς.

nPb

Επιφανές μέλος

Πριν ασχοληθούμε με το αν ο Μασκ είναι ναζιστής, κομμουνιστής, σιωνιστής, φονταμενταλιστής, παπαριστής, κτλ, ας μου εξηγήσει λίγο κάποιος με αγάπη μόνο, πως εξηγείται ότι ένας Έλληνας ψηφοφόρος οπαδός του ΚΚΕ έχει καταθέσεις σε εμπορική τράπεζα; Ενώ χρησιμοποιεί το ευρώ ως νόμισμα συναλλαγών;

Αυτό δεν συνεισφέρει στο υπερκέρδος του καπιταλισμού που αυτός πολεμάει εκ των έσω;

:hmm:

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

Το ίδιο ακριβώς πραγμα είναι, απλά όπου σας συμφέρει κατηγορείται τους ανθρώπους ως ναζιστες ενώ όπου δεν σας συμφέρει κάνετε τα στραβά μάτια. Την ίδια χειρονομία την έχουν κάνει άπειρες φορές πολιτικοί από όλα τα στρατόπεδα, όμως μόνο ο Musk σας πείραξε. Έφτασες στο σημείο να λες για στρατόπεδα συγκέντρωσης και σαπούνια, την ώρα που επι πρώτης προεδρίας Trump δεν έγινε τίποτα το ακραίο ενώ ο κόσμος είχε περισσότερο Ειρήνη σε σχέση με σήμερα. Δεν σε ενδιαφέρει λοιπόν η χειρονομία, αλλά το άτομο που την έκανε.

Το να αποκαλείτε 77.3 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες ναζιστες μόνο και μόνο επειδή ψήφισαν Republicans είναι αισχρό, καθώς δεν τους ξέρετε καν για να τους κρίνετε. Φτάσατε να αποκαλείται ρατσιστές τους ανθρώπους που απλά θέλουν να εφαρμοστεί η κοινή λογική. Δηλαδή έλεγχος στα σύνορα, αστυνομική φύλαξη στις μεγάλες πόλεις, απαγόρευση των ναρκωτικών που σκοτώνουν χιλιάδες αθώους πολίτες κάθε χρόνο, ενώ φτάσατε να αποκαλείτε ρατσιστές τους ανθρώπους που λένε ότι τα βιολογικά φύλα είναι μόνο 2. Αρα η βιολογία και η ιατρική είναι ρατσιστικές επιστήμες που τόσα χρόνια έχουν αποδείξει αυτό που λέμε εμείς. Προφανώς σε πείραξε το γεγονός ότι καταργεί τα censorship στα social media και στην πολιτική, καθώς είναι γνωστοί ότι οι αριστεροί δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη ιδεολογία εκτός από την δικιά τους

Ο Αμερικανικός λαός μίλησε, δίνοντας στον Trump την μεγαλύτερη νίκη Republican candidate εδώ και 36 χρόνια. Σεβάστηκε αυτό και αφηστε τον να κυβερνήσει, εκτός και αν η δημοκρατία που δήθεν πιστεύεις είναι καλή μόνο όταν νικάνε οι αριστεροί. Αν θέλεις τέτοια δημοκρατία τότε μπορείς να πας σε χώρες όπου υπάρχει μόνο ένα αριστερό κόμμα, το οποίο κυβερνάει επι δεκαετίες. Δεν έχει αναλάβει καν καθήκοντα ακόμα και έχετε βγάλει χολή και άπειρες θεωρίες συνομωσίας, θεωρίες που είναι σίγουρο ότι θα πάνε κουβά τα επόμενα χρόνια. Αν κάνει αυτά που λέει τότε ο Vance θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και η Republicans θα έχουν άνετες πλειοψηφίες στα νομοθετικά σώματα, αν πάλι όχι τότε θα υποστούν τις συνέπειες. Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία εδώ και πολλά χρόνια, τώρα τα υπόλοιπα είναι ανούσια.

Αν θέλεις να με αποκαλείς ρατσιστή επειδή απλά υποστηρίζω την κοινή λογική, τότε πραγματικά τιμή μου. Σε παρακαλώ όμως αν μου απευθύνεσαι θα το κάνεις με σοβαρό και ήρεμο ύφος όπως κάνω εγώ, αλλιώς δεν θα παίρνεις καμία απάντηση από εδώ και πέρα. Ξαναλέω, δεν έχω κάτι μαζί σου καθώς δεν σε ξέρω προσωπικά ούτε μου έχεις κάνει κάτι, όμως με άτομα που βγάζουν κακιά και τοξικότητα σε κάθε post δεν θέλω να έχω καμία επαφή. Το λέω για να είμαι ok.​

Αυτά από εμένα.

View attachment 143938
Εμένα τι με νοιάζει η Καμάλα Χάρις και η Τέιλορ Σουίφτ που έβαλες; Τις έχω χεσμένες κι αν όντως κάναν ναζιστικό χαιρετισμό επίσης καταδικαστέο είναι.
Το οτι ο Μάσκ έχει πρόβλημα είναι γνωστό και έκδηλο σε όλους.
Ο χαιρετισμός που έκανε είναι στοχευμένος για να κινήσει antiwoke ρεύματα και να χτυπήσει στο «επιχείρημα» πως δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα πλέον με την πολιτική ορθότητα, κάνοντας μια κίνηση με τεράστιο ιστορικό φορτίο.
Πράγμα στο οποίο θα τσιμπήσουν πολλοί.
Στα άλλα που αναφέρεσαι είναι γενικεύσεις που ποτέ δεν έκανα ούτε μίλησα προσωπικά για σένα.
Αν θεωρείς τα ποστ μου τοξικά ή τα παίρνεις προσωπικά και σε ερεθίζουν κάνε με ignore.

American Economist

Επιφανές μέλος

Θέλω να διευκρινίσουμε λίγο τί εννοούμε "παράνομοι μετανάστες". Για μένα αυτό σημαίνει οτι έρχονται παράνομα στη χώρα, η παρανομία δηλαδή έγκειται στον τρόπο εισόδου και διαμονής. Φαίνεται οτι εσύ το μεταφράζεις ως παρανομία στον τρόπο συμπεριφοράς, δηλαδή οι εγκληματίες παντός είδους. Για αυτούς που είτε μπήκαν νόμιμα ή παράνομα και εγκληματούν υπάρχουν νόμοι του κράτους έτσι δεν είναι; Δεν υπάρχουν δικαστήρια, ποινές, φυλακές, πρόστιμα κλπ; Γιατί οι εγκληματίες πρέπει να απελαθούν; Δεν μπορούν να πληρώσουν το τίμημα που έχει θέσει ο νομοθέτης;

Από την άλλη αν κάποιος έρχεται παράνομα και έχει σκοπό να σπουδάσει ή να βρει μια νόμιμη δουλειά, μπορεί κατά τη γνώμη σου; Γιατί εγώ προσωπικά, κι όλοι μας, γνωρίζω πολλούς Αλβανούς που το 90' ήρθαν στην Ελλάδα με τα πόδια, παράνομα τελείως, και τώρα είναι οικογενειάρχες και κάποιοι και παππούδες από τα παιδιά που γέννησαν εδώ και αυτά γέννησαν άλλα παιδιά. Έπρεπε να είχαμε απελάσει αυτούς τους ανθρώπους τότε;

Μπερδεύομαι λίγο και ανησυχώ για το ποιους θα πάρει η μπάλα πίσω από το "απέλαση μεταναστών". Γιατί σήμερα μπορεί να είναι "παράνομοι εγκληματίες που έκλεψαν και δε θέλουμε στη χώρα", αύριο "παράνομοι εγκληματίες που έχουν άλλη θρησκεία και δε θέλουμε στη χώρα" και μεθαύριο "παράνομοι εγκληματίες που εξέφρασαν άλλη γνώμη και δε θέλουμε στη χώρα". Φοβάμαι δηλαδή για ένα ντόμινο που μπορεί να παρασύρει κι εσένα Φώτη αύριο μεθαύριο που, αν πας εκεί, θα είσαι ξένος για αυτούς.

Αρχικά να πω την δικιά μου άποψη, άποψη που απλά είναι κοινή λογική δεν λέω κάτι νέο. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μεταναστεύσει σε οποία χώρα θέλει ανεξαρτήτως χρώματος και εθνικότητας, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να το κάνει νόμιμα σεβόμενος την χώρα που πάει, προφανώς το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι νόμιμοι πολίτες ώστε η κοινωνία να δουλεύει σωστά. Αν κάποιος θέλει να πάει στις ΗΠΑ τότε πρέπει ας σπουδάσει, να μαθει την γλώσσα και να κάνει αίτηση για Visa όπως κάνουμε όλοι μας. Αν πάλι θέλει να μπει παράνομα για να μορφωθεί όπως λες, τότε μπορεί να κάνει αίτηση για student visa ώστε να πάει να σπουδάσει εκεί. Υπάρχουν λύσεις, αρκεί να το ψάξεις.

Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι μπαίνουν παράνομα επειδή θέλουν ένα καλύτερο μέλλον, όμως δεν γίνεται. Δεν γίνεται να μεταναστεύσει όλος ο τρίτος κόσμος στην Δύση, καθώς η Δύση θα γίνει τρίτος κόσμος. Προτιμώ να στέλνουμε χρήματα σε αυτές τις χώρες ώστε να αναπτυχθούν, παρά να μπουκάρουν όλοι παράνομα εδώ μέσα. Στις ΗΠΑ από το 2021 και μετά μπήκαν πάνω από 5 εκατομμύρια παράνομοι μέσα, οι οποίοι εγκληματούν χωρίς έλεος ενώ παράλληλα κάνουν εμπόριο ναρκωτικών σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους πολίτες. Πολύ απλά λοιπόν δεν γίνεται να μπαίνουν παράνομα μέσα στις χώρες μας.

Τώρα όσο αφορά τις απελάσεις. Προφανώς και είμαι υπέρ σε απελάσεις όσων μπαίνουν παράνομα στην χώρα, καθώς είναι έγκλημα και διώκεται ποινικά μια τέτοια πράξη. Αν κάποιος τώρα έχει μπει νόμιμα με χαρτιά, όμως έχει σοβαρή παραβατική συμπεριφορά τότε υπάρχουν 2 λύσεις. Αν μιλάμε για έναν νόμιμο μετανάστη ο οποίος έχει πάρει ιθαγένεια, τότε πρέπει να δικάζεται στην χώρα που μένει χωρίς απέλαση, όπως δηλαδή γίνεται σε όλους εμάς. Αν όμως ο μετανάστης είναι σχετικά νέος και δεν έχει πάρει ακόμα ιθαγένεια (διαβατήριο) τότε πρέπει να σταλθεί πίσω στην χώρα του αν μιλάμε για σοβαρά αδικήματα (βιασμοι και δολοφονίες). Τώρα αν μιλάμε για μικρά αδικήματα όπως οι κλεψιές, όχι θεωρώ ότι πρέπει να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Trump θέλει να απελάσει εκείνους που πήγαν παράνομα και παραβατούν εις βάρος των Αμερικανών πολιτών, το έχει τονίσει εξάλλου πολλές φορές και αυτό έκανε στην πρώτη του θητεία. Επίσης, να πούμε ότι τις περισσότερες απελάσεις στην ιστορία των ΗΠΑ τις έχει ο Obama, ο οποίος απέλασε πάνω από 3 εκατομμύρια μετανάστες την περίοδο 2009-2016. Αρα ο Trump δεν λέει κάτι παραλογο, τα media απλά τα παρουσιάζουν όπως θέλουν επειδή δεν τον συμπαθούν.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Είμαι υπέρ στην μετανάστευση, αρκεί αυτή να γίνεται νόμιμα, με σεβασμό στην χώρα, και προφανώς βάση των αναγκών της κοινωνίας/οικονομίας. Δηλαδή ότι γινόταν από το 1945-2010, πρώτου ξεκινήσει η μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών στις χώρες τις Δύσης. Κοινή λογική ζητάμε, δεν είμαστε ούτε ρατσιστές ούτε παράλογοι.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.062 μηνύματα.
SmartSelect_20250121_140045_Chrome.jpg

“We will drill, baby, drill,” Trump said in his inauguration address. “We have something that no other manufacturing nation will ever have, the largest amount of oil and gas of any country on Earth, and we are going to use it.”

Άξιος!
Της μοίρας του.
Κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για τη δεύτερη προεδρια Τραμπ, καταλάβαμε.

touvlo

Διάσημο μέλος

Εγώ θα ξανακάνω τις ερωτήσεις που έκανα στο ποστ 171 και περιμένω απαντήσεις, όσον αφορά την προεδρία Τραμπ:

1. Πώς θα κινηθούμε εμείς οι Ευρωπαίοι, με τους νέους δασμούς που επιβάλλει;
2. Είναι για καλό μας οι νέοι δασμοί;
3. Τι πρόγραμμα έχει για την κλιματική αλλαγή; Πώς θα σώσουμε τον πλανήτη;
4. Τι θα κάνουμε με τις πηγές ενέργειας;
5. τι πλάνο έχει για τον πόλεμο της Ουκρανίας;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια