Καλησπέρα,
καθόμουν και σκεφτόμουν σήμερα διάφορα πράγματα.
Ένα απο αυτά ήταν τα προξενιά που γινόντουσαν παλιά και από την άλλη τον σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης ερωτικών σχέσεων.Από την μια το γεγονός ότι η γυναίκα μέχρι τα 18-20 ήταν άβγαλτη απ' το σπίτι και κατά 99% παρθένα και από την άλλη η ανάπτυξη των ερωτικών σχέσεων στην σύγχρονη κοινωνία.Το πλεονέκτημα της τότε εποχής ήταν ότι κατά βάση ο άνδρας θα είχε δίπλα του μιά "αμόλυντη" γυναίκα κάτι που ενισχύει προφανώς την περηφάνεια και των 2, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα ατυχή προξενιά όπου 2 άνθρωποι που δεν ταιριάζαν βρισκόντουσαν να είναι ζευγάρι.Σ' αυτό το σημείο θέλω να αναφερθώ στο "σύστημα" που είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι όπου από την μία, ναι μέν το ζευγάρι ερχόταν σε επαφή μέσου προξενιού αλλά αν ο άνδρας κακομεταχειριζόταν την γυναίκα τότε η γυναίκα είχε δικαίωμα να κάνει αίτηση διαζυγίου.Από την άλλη ,το πλεονέκτημα ίσως του σημερινού τρόπου είναι ότι πλέον, και ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το περιθώριο επιλογής του ερωτικού συντρόφου.Δηλάδή αν με τον πρώτο/πρώτη δεν ταιριάξουμε μπορεί να βρούμε έναν άλλο/άλλη και να "στεριώσουμε" μαζί του κάνοντας οικογένεια. Από την μεριά της γυναίκας το γεγονός ότι ο άνδρας έχει πάει με 2-3 γυναίκες δεν είναι και τόσο κατακριτέο.Για έναν άνδρα όμως το να έχει πάει η γυναίκα με 2-3 είναι κάπως βαρύ.Βέβαια όλα αυτά ίσως ξεπερνιούνται, φαινομενικά κατά την διάρκεια της σχέσης.Αλλά δεν παύει ο άνδρας να το σκέφτεται και να τον "βασανίζει".(Την γυναίκα νομίζω την πειράζει πολύ λιγότερο κατά την διάρκεια της σχέσης).
Για αποφυγή των παρεξηγήσεων όπως έχουν καταλάβει εδώ οι γυναίκες του φόρουμ, προφανώς είμαι υπέρ του "συστήματος" των αρχαίων Αθηναίων απλώς έβαλα και το πλεονέκτημα του σύγχρονου τρόπου ζωής για να μην λέτε ότι είμαι κολλημένος.
Σημείωση: Το μήνυμα προήλθε κατόπιν συγχώνευσης από το θέμα "Παλιός και σύγχρονος τρόπος ανάπτυξης ερωτικών σχέσεων".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.