Giovanna
Επιφανές μέλος

Πείτε εδώ αν, πότε και πώς αδικηθήκατε σαν καταναλωτές.
Και το κυριότερο, πώς το αντιμετωπίσατε..!
Γιατί σίγουρα υπάρχουν πολιτισμένοι τρόποι αντιμετώπισης, αλλά.. τους ξέρουμε όλοι; και πότε μπορούμε να τους εφαρμόσουμε;
Έχω ακούσει κάτι για το ινστιτούτο προστασίας καταναλωτή. Κάνει δουλειά; Έχει απευθυνθεί ποτέ κανείς;
Τί κάνουμε αν φάμε σε μία ταβέρνα στις διακοπές μας και μετά παθουμε όοοολοι ομαδικώς γαστρεντερίτιδα;
Τί κάνουμε όταν αγοράσουμε ένα ρούχο ακριβό, γνωστής μάρκας και ξεβάφει στο πρώτο κιόλας πλύσιμο;
Τί κάνουμε όταν στο μίνι μάρκετ, μοναδικό στο μέρος όπου παραθερίζουμε, οι τιμές ειναι το λιγότερο τριπλάσιες του μέσου όρου; (δεν αναφέρομαι σε αλκοόλ αλλά σε όλα τα είδη, και ειδικά στα είδη πρώτης ανάγκης!)
Γενικά ας γίνει μια γενικότερη συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suspiria
Διάσημο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

Έχω ζητήσει την βοήθεια του ΙΝΚΑ και βοήθησε αρκετά έως πολύ. Με λίγα λόγια βρήκα το δίκαιο μου, αξίζει να ζητήσει την βοήθεια του ΙΝΚΑ αρκεί να είναι σίγουρος ότι δεν έχει άδικο
πολυ χρησιμο...! αλλα τι ειναι το ινκα?
Κατά καιρούς σε εφημερίδες έχω δει κάτι σαν "συνδικαλιστική οργάνωση" (αν μου επιτρέπεται αυτός ο όρος) που εκφέρει την άποψη του καταναλωτή.
αχα.. ομως, οσο αφορα προστασια καταναλωτη?
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Giovanna
Επιφανές μέλος

απο κορυδαλλο προς παγκρατι, διπλη ταριφα.
γενικα τα αποφευγω γιατι παντα με κλεβουν και δγιαολοστελνω.
αυτη τη φορα δε με εκλεψε, και μιας και ειμαι σε ηρεμη ψυχολογικη κατασταση, για να σπινταρω λιγο, (

παγκρατι ζωγραφου ηταν η διαδρομη που ηθελα να κανω, σε πολυ κεντρικα σημεια, και ηταν η ελαχιστη διαδρομη.
το κοντερ πρεπει να χε δειξει κατι λιγοτερο απο 2ευρω.
πηρα ταξι επειδη βιαζομουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ, δεν περνουσε λεωφορειο και επειδη ειχα μαζι μου ενα σακιδιο ωμου (τυπικου μεγεθους) και ενα σακιδιακι-χειραποσκευη περιπου 45χ20, και την προσωπικη μου τσαντα.
ογκωδη, οσο να ναι, για να παω με τα ποδια, ακομα και αν δε βιαζομουν.
ο ταριφας μου ζητησε 2.85 + 2 ευρω για τις δυο "βαλιτσες" μου. για την ακριβια δε τα ζητησε, αλλα τα κρατησε απο τα ρεστα μου. του εδωσα 10ευρο, μου εδωσε πισω 5 ευρω σε ψιλα, τα οποια κοιταξα αφοτου βγηκα απο το ταξι.
τι κανουμε σε τετοιες περιπτωσεις?
εμαθα οτι οι βαλιτσες χρεωνονται μονο αν τις βαλεις πορτ μπαγκαζ, η αν ειναι ανω των 10 κιλων.
το σακιδιο ηταν 2 κιλα και το αλλο περιπου 3,μαξιμουμ.
τα ειχα και τα δυο στα χερια μου.
τι κανουμε σε τετοιες περιπτωσεις?
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Κανονας δευτερος, παντα ψιλα οταν προκειται να παρεις ταξι.
Κανονας τριτος, του ζητας τα σωστα ρεστα, κι αν οχι κρατας πινακιδες και το επομενο σταδιο *νομιζω* οτι ειναι ο ινκα.
Giovanna
Επιφανές μέλος

αλλα ξερει κανεις τι ισχυει σταληθεια με τα μικρα μου βαλιτσακια? ειναι δυο χειραποσκεωες μικρες... αν παρεις δυο ζευγαρια παπουτσια ξερω γω, ειναι πιο μεγαλα τα κουτια τους απο τα δικα μου...
μπορει να μου τα χρεωνει εξτρα?
υπαρχει καπου νομος?
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος

Τώρα στην περίπτωση σου (δηλαδή να φύγει το ταξί) δύσκολο το βρίσκω να μπορεί να γίνει κάτι.
Πιστεύω ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας.
Βέβαια υπάρχει και ο ΙΝ.ΚΑ.
Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Και μαλιστα, ακομα κι αν κρατουσε εξτρα λεφτα, νομιζω οτι ειναι περιπου 80 λεπτα για την καθε βαλιτσα, ουτε καν ευρω.
(Απορια ασχετη, που τη συζητουσαμε πριν κατι μερες κι απαντηση εννοειται δε δωσαμε..αφου οι ταξιτζηδες βγαζουν τα κιορατα τους, γιατι στην πλειοψηφια τους εχουν γαϊδουρινη συμπεριφορα; απο τροπο που μιλανε, φερονται μεχρι πως θα σου βουτηξουν το πενηντασεντο; δε θα πρεπε να ναι πιο σικατοι;

Εντιτ: Λινκ με τιμολογιο
Giovanna
Επιφανές μέλος

και τα κρατησε, μονος του.
εισαι σιγουρη οτι αν δε μπουν στο πορτ μπαγκαζ δεν ειμαι υποχρεωμενη να πληρωσω? μιλαω για μικρες αποσκευουλες και οχι γαιδουρια ολοκληρα...
και ρε παιδια... δεν ειναι τα 80 λεπτα, τα 20 η το ενα ευρω... ειναι η βλαμμενη η νοοτροπια τους που με εκνευριζει! δε μπορω να μου κλεβουν ουτε μισο σεντ!
εντιτ. το λινκ με τις χρεωσεις μαλλον ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟ.
δες τις δυο τελευταιες χρεωσεις του πινακα και θα καταλαβεις

io-io
Διάσημο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

αυτο θυμαμαι τωρα. μπες στο λινκ και κοιτα τα δυο τελευταια.
Nana
Δραστήριο μέλος

Αρχικά του έλεγαν ψευτιες, αλλά όταν τους έδειξε το νόμο που ισχύει και ενώ τον είχε διαβάσει πολύ καλά, δεν μπορούσαν να του αντικρούσουν τα επιχειρήματα, είπαν ότι θα σκέφτονταν αν θα επέστρεφαν τα 2.500 ευρώ που είχαν τραβήξει από την πιστωτική του (παράνομα, γιατί πρέπει να πληρώνονται ΜΕΤΑ από κάθε επίσκεψη, και όχι πριν - ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ποσό).
Αφού δεν δέχτηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα και να σπάσουν το συμβόλαιο, πήγε στο ΙΝΚΑ και πήρε τα χρήματά του σε 2 μήνες. Νομίζω όμως ότι δίνεις και μια αμοιβή στο ΙΝΚΑ.
Giovanna
Επιφανές μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Στην υπόλοιπη χώρα η ελάχιστη διαδρομή από 2,70 ευρώ διαμορφώνεται στα 2,85 ευρώ
Giovanna
Επιφανές μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Giovanna
Επιφανές μέλος

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.-
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.