Προσωπική σχέση με το Θεό/ανώτερο εαυτό/συμπαντική νοημοσύνη κλπ.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Αυτός πάντως μια φορά είναι πιο Χριστιανός από εμάς. Δεν κάνω πλάκα, αν και παλαβός ο Κλεομένης, τον πάω.
Κοντά στο «Διά Χριστόν σαλός.»
Το 1/10 από τα @ρχίδια του να' χα...
Ε γιατι θελω νομιζεις να τα παρατησω ολα και να παω στα παρθενα πράσινα τοπία της Ανατολασίας;

Λόλα ρε οι πόλεις. ΛΟΛΑ!

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
Έχω πάρα πολλές αναφερθεί στα αρνητικά του σύγχρονου κόσμου. Ένα εκ των βασικότερων αρνητικών είναι η επικράτηση του θετικιστικού τρόπου σκέψης που συνεπάγεται άκρατο υλισμό και η ταυτόχρονη αποκοπή του υπερβατικού στοιχείου. Ο σύγχρονος κόσμος, τουλάχιστον στη Δύση, έχει «απομαγευτεί.» Πολύ μεγάλο ποσοστό δεν πιστεύει στην ύπαρξη ενός Θεού, μίας ανώτερης τέλος πάντων νοημοσύνης, έχοντας μπλεχτεί στα δίχτυα της τυχαιότητας. Φυσικά αυτό επέφερε τεράστιες αλλαγές στη συλλογική συνείδηση, στον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Και ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα, επηρεάζει τα ίδια τα πράγματα. Η σχέση μας με τον κόσμο δεν είναι μονόπλευρη, αλλά αμφίδρομη. Δεν επηρεάζει μόνον ο κόσμος εμάς, αλλά και εμείς τον κόσμο. Θεωρώ και διατείνομαι ότι η οπτική μας, ειδικά όταν είναι μαζική, μορφοποιεί τον ίδιο τον κόσμο.

Κάπου εδώ, όμως, θέλω να μιλήσω για το κορυφαίο μεταφυσικό ζήτημα μετά το ερώτημα της ύπαρξης του Θεού. Αυτό δεν είναι άλλο από το τι συμβαίνει μετά τον θάνατό μας. Είναι τόσο μεγάλης σημασίας, γιατί αφενός η πίστη ή μη περί μεταθανάτιας ύπαρξης καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τη ζωή μας, αφετέρου γιατί είναι και πρακτικό το ζήτημα: Τι θα κάνουμε, όταν έρθει αυτή η ώρα; Στο συγκεκριμένο κείμενο θα θεωρήσω δεδομένη τη συνέχεια της ύπαρξής μας, ώστε να γίνει συζήτηση περί αυτού.

Όλες οι θρησκείες πιστεύουν σε μία συνέχεια. Χονδρικά, οι αβρααμικές (Χριστιανισμός, Ιουδαϊσμός, Μουσουλμανισμός) πρεσβεύουν ότι υπάρχει μία ψυχή, η οποία ζει μία ζωή και πάνω κάτω κρίνεται για αυτή. Αντίθετα, οι ανατολικές θρησκείες (Βουδισμός, Ινδουϊσμός, Ταοϊσμός) πιστεύουν στον νόμο του Κάρμα, την αιώνια επαναγέννηση. Ουσιαστικά, επειδή ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, το Κάρμα είναι αρνητική έννοια. Αποτελεί την ενσάρκωση, ξανά και ξανά, αναρίθμητες φορές στην ύπαρξη του ανθρώπου και η λύτρωση για τον άνθρωπο είναι να σπάσει αυτά τα δεσμά, να φωτιστεί και να μην ξαναενσαρκωθεί, αφού ενωθεί με το όλον. Να γίνει, δηλαδή, Βούδας.

Αυτά, προφανώς, ακούγονται αιρετικά, ειδικά από έναν Χριστιανό σαν κι εμένα. Όμως, αν δούμε προσεκτικά τον Λόγο του Ιησού, δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ότι αποκλείει την μετενσάρκωση. Η ψυχή στον Χριστιανισμό είναι αθάνατη και αιώνια. Άρα, δεν έχει τέλος, όμως δεν έχει ούτε αρχή. Που είναι, λοιπόν, η ψυχή πριν τη γέννηση; Γνωρίζω ότι έχουν ειπωθεί αρκετά περί αυτού από Άγιους Πατέρες, παρόλα αυτά, να με συγχωρέσει ο Θεός, πιστεύω πως έκαναν λάθος και μπλεχτήκαμε σε μία πλάνη. Πιστεύω πως υπάρχει όντως η αιώνια επαναγέννηση. Αυτό εξηγεί πάρα πολλά, όπως, για παράδειγμα, γιατί γεννιούνται άνθρωποι που υποφέρουν στη ζωή τους τόσο άδικα. Δεν είναι τύχη, είναι κάτι άλλο.

Επίσης, πέρα από τους Ανατολικούς, για τη μετενσάρκωση μίλησαν πολλοί μεγάλοι φιλόσοφοι. Ο Πλάτωνας πίστευε ότι οι ψυχές ξαναγεννιούνται και πριν το κάνουν, πίνουν από το νερό της λήθης, ώστε να μην θυμούνται τίποτα περί αυτού. Ο Σωκράτης έλεγε ότι η γνώση, η συλλογική γνώση της ανθρωπότητας βρίσκεται εντυπωμένη μέσα μας και η μάθηση δεν είναι τίποτα άλλο από το να θυμόμαστε αυτά που ξέρουμε ήδη. Ο Γιουνγκ, ο πατέρας της αναλυτικής ψυχολογίας, πίστευε στην ύπαρξη του συλλογικού ασυνείδητου, περιγράφοντάς το περίπου όπως ο Σωκράτης. Η Θιβετιανή βίβλος των Νεκρών, τέλος, έλεγε πως, ο άνθρωπος, μετά τον θάνατό του, τριγυρνά για κάτι πάνω από σαράντα μέρες στον κόσμο (οι σαράντα μέρες βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις μυθολογίες/θρησκείες) και στο τέλος τον τραβάει ένα φως. Το φως αυτό είναι το μαιευτήριο, ο τόπος τέλος πάντων που ξαναγεννιέται. Σύμφωνα βέβαια με αυτούς, αυτή είναι η παγίδα. Η αιώνια φυλάκισή μας στον κόσμο της ύλης και η αέναη επιστροφή μας σε αυτή...

Τι πιστεύετε;

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
ΔΕΝ ΠΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ..διοτι ειναι ανθωπινο κατασκευασμα και εχουν εναν ''κανονισμο και ορους'' πιστευω στο οτι τιποτα δνε ξερουμε και ολα παιζονται.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Ειτε ειμαστε χριστιανοι συμφωνα με την ΘΡΗΣΚΕΙΑ(που ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ) ειτε λεμε οτι μου αρεσει το κηρυγμα του Χριστου,.(αυτο που διαφαινεται και οχι μεσα απο το παπαδαριο) και δεν το σχετιζω με τον θεο..αλλα σαν φιλοσοφο τον βλεπω τον χριστο.. ή σαν πολυ αλτροιστικη θεωρια ζωης...αλλα για τα υπολοιπα τα παντα παιζουν..ΟΠΩΣ ΕΓΩ..ειτε παιρνω στοιχεια του χριστιανισμου,της μετενσαρκωσης και λοιπων θεωριων,με στοιχεια καθολου χριστιανικα,βλεπε ρατσισμο...εθνικισμο κλπ..και με βαφτιζω ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. :thumbup:
Αυτο εισια εσυ.

Χριστιανος δεν εισαι...οποτε ασε τα ψοφια...στα υπόλοιπα συμφωνω.
Ολιγον εγκυος δεν γιβεται.Η εισαι εγκυος ή δεν εισαι.
Το αυτο και για τον χριστιανισμο και λοιπες θρησκεις.

Δεν διαμορφωνουμε εμεις τον χριστιανισμο που θελουμε.ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Σορυ αγαπουλα.
Κατα τα αλλα και ενα ειδος μετενσαρκωσης ακουω...οχι ομως ινδοιστικης αντιληψης...αλλα οτι ολοι ειμαστε ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΚΥΤΤΑΡΟ..τουτεστιν αλλος ανθρωπος..και παει λεγοντας.Καθε φορα και κατι αλλο...χωρις να εχουμε μνημη απο το προηγουμενο.

Τελευταία επεξεργασία:

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.535 μηνύματα.
ΔΕΝ ΠΣΤΕΥΩ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ..διοτι ειναι ανθωπινο κατασκευασμα και εχουν εναν ''κανονισμο και ορους'' πιστευω στο οτι τιποτα δνε ξερουμε και ολα παιζονται.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Ειτε ειμαστε χριστιανοι συμφωνα με την ΘΡΗΣΚΕΙΑ(που ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ ) ειτε λεμε οτι μου αρεσει το κηρυγμα του Χριστου,.(αυτο που διαφαινεται και οχι μεσα απο το παπαδαριο) και δεν το σχετιζω με τον θεο..αλλα σαν φιλοσοφο τον βλεπω τον χριστο.. ή σαν πολυ αλτροιστικη θεωρια ζωης...αλλα για τα υπολοιπα τα παντα παιζουν..ΟΠΩΣ ΕΓΩ..ειτε παιρνω στοιχεια του χριστιανισμου,της μετενσαρκωσης και λοιπων θεωριων,με στοιχεια καθολου χριστιανικα,βλεπε ρατσισμο...εθνικισμο κλπ..και με βαφτιζω ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ. :thumbup:
Αυτο εισια εσυ.

Χριστιανος δεν εισαι...οποτε ασε τα ψοφια...στα υπόλοιπα συμφωνω.
Ολιγον εγκυος δεν γιβεται.Η εισαι εγκυος ή δεν εισαι.
Το αυτο και για τον χριστιανισμο και λοιπες θρησκεις.

Δεν διαμορφωνουμε εμεις τον χριστιανισμο που θελουμε.ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
Σορυ αγαπουλα.
Το αν είμαι Χριστιανός ή όχι το ξέρω εγώ και ο Θεός. Η γνώμη σου περισσεύει. Μπορείς να τη λες, δεν θα την ξανασχολιάσω, όμως. Αν θες να πεις κάτι περί του θέματος, οκ.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Το αν είμαι Χριστιανός ή όχι το ξέρω εγώ και ο Θεός. Η γνώμη σου περισσεύει. Μπορείς να τη λες, δεν θα την ξανασχολιάσω, όμως. Αν θες να πεις κάτι περί του θέματος, οκ.
Το αν εισια χριστιανος σημαινει οτι πιστευεις και πραττεις αυτα που λεει η θρησκεια σου.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ....ΟΠΟΤΕ το τι θεωρεις εσυ για τον εαυτο σου δεν εχει καμια σημασια.ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙς ΕΣΥ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ αγαπουλα.Ειναι αυτος που ειναι.Αν δεν σου αρεσει σε αλλη παραλια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ειπα...παραπανω.
Κατα τα αλλα και ενα ειδος μετενσαρκωσης ακουω...οχι ομως ινδοιστικης αντιληψης...αλλα οτι ολοι ειμαστε ΕΝΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΚΥΤΤΑΡΟ..τουτεστιν αλλος ανθρωπος..και παει λεγοντας.Καθε φορα και κατι αλλο...χωρις να εχουμε μνημη απο το προηγουμενο.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Το αν εισια χριστιανος σημαινει οτι πιστευεις και πραττεις αυτα που λεει η θρησκεια σου.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ....ΟΠΟΤΕ το τι θεωρεις εσυ για τον εαυτο σου δεν εχει καμια σημασια.ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙς ΕΣΥ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ αγαπουλα.Ειναι αυτος που ειναι.Αν δεν σου αρεσει σε αλλη παραλια.
Οκ.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Γενικά πιστεύω πως υπάρχει κάτι ανώτερο. Σκοπεύω όταν έχω ελεύθερο χρόνο και απαλλαγώ απο τα του σχολείου να ξεκινήσω να διαβάζω Π και Κ διαθήκη. Πολύ ισχυρός ηθικός γνώμονας οι αβρααμικές θρησκείες (πλήν του Ισλάμ, δυστυχώς. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το τοποθετήσω μαζί)

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

ilias90

Περιβόητο μέλος

Γενικά πιστεύω πως υπάρχει κάτι ανώτερο. Σκοπεύω όταν έχω ελεύθερο χρόνο και απαλλαγώ απο τα του σχολείου να ξεκινήσω να διαβάζω Π και Κ διαθήκη. Πολύ ισχυρός ηθικός γνώμονας οι αβρααμικές θρησκείες (πλήν του Ισλάμ, δυστυχώς. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το τοποθετήσω μαζί)
Ακόμα και το Ισλάμ είχε κάποιους φωτισμένους ανθρώπους (πχ Σούφι και Δερβίσηδες -οι Δερβίσηδες δεν ήταν παλαβοί που χόρευαν.) Δες λίγο εδώ έναν φοβερό Σούφι μυστικιστή, τον Τζελαλεντίν Ρουμί (δεν θα πιστεύεις ότι είναι Μούσλιμ σοφία):

Ο Ξενώνας

Ο άνθρωπος είναι ένας ξενώνας.
Κάθε μέρα ένας καινούργιος ερχομός,
μια χαρά, μια θλίψη, μια κακία,
μια στιγμιαία συνειδητοποίηση φτάνει όπως ένας απρόσμενος επισκέπτης.
Υποδέξου τα όλα!
Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα πλήθος καημών,
που βίαια αδειάζουν το σπίτι από τα έπιπλά του,
φέρσου σε κάθε καλεσμένο με αξιοπρέπεια,
θα μπορούσε κάλλιστα να σε ετοιμάζει
για μια χαρά καινούργια.
Τη νηφάλια σκέψη, την ντροπή, τη υστεροβουλία,
υποδέξου τες στην πόρτα χαμογελώντας και κάλεσέ τες μέσα.
Να είσαι ευγνώμων για καθετί που έρχεται,
γιατί έχει σταλεί ως οδηγός απ’ τον επέκεινα κόσμο.

Κατά τα άλλα, να θυμάσαι, όταν και αν διαβάσεις, ότι ναι μεν Παλαιά και Καινή Διαθήκη είναι τα Ιερά μας βιβλία, ο Λόγος του Χριστού, όμως, είναι η Καινή. Αυτή είναι το σημαντικότερο για τη Θρησκεία μας. Η Παλαιά είναι ουσιαστικά η Τορά του Ιουδαϊσμού και, ακόμα και πολλοί ιερείς σου λένε να μην δίνεις τόσο σημασία σε αυτή (δεν στο λένε άμεσα, προφανώς.)

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Καινη Διαθηκη αντκαθιστα την Παλαια,.
Κατα τα αλλα το θεμα ομως δεν αφορα θρησκειες..εχω την εντυπωση.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Μα αυτό πάνω κάτω λένε και οι Ανατολικές θρησκείες σχετικά με τη μετενσάρκωση. Ότι γεννιόμαστε ξανά και ξανά, χωρίς να έχουμε μνήμη από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις. Και Βούδας γίνεται κάποιος όταν φωτιστεί, δηλαδή όταν σε μία στιγμή, δει όλες τις πρώην ενσαρκώσεις του και μπει στην κατάσταση του Νιρβάνα, δηλαδή όταν σπάσει τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, ενωθεί με το ένα και δεν ξαναεπιστρέψει. Πολύ χοντρικά.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Κατά τα άλλα, να θυμάσαι, όταν και αν διαβάσεις, ότι ναι μεν Παλαιά και Καινή Διαθήκη είναι τα Ιερά μας βιβλία, ο Λόγος του Χριστού, όμως, είναι η Καινή. Αυτή είναι το σημαντικότερο για τη Θρησκεία μας. Η Παλαιά είναι ουσιαστικά η Τορά του Ιουδαϊσμού και, ακόμα και πολλοί ιερείς σου λένε να μην δίνεις τόσο σημασία σε αυτή (δεν στο λένε άμεσα, προφανώς.)
Κάτι αντίστοιχο έχεις πει και άλλες φορές, και το έχω ακούσει γενικά και αλλού νομίζω, και κάθε φορά μου γεννιέται η εξής απορία.
Το χωρίο δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι, όμως ο Χριστός δεν είπε ουσιαστικά ότι δεν ήρθε για να αλλάξει αυτά που έλεγαν οι Γραφές, αλλά για να τα συμπληρώσει; Όχι ακριβώς έτσι, αλλά πιστεύω κατάλαβες πού αναφέρομαι.

Άρα, δεν ακυρώνουμε την Παλαιά διαθήκη. Προφανώς μεγαλύτερη ισχύ έχει η Καινή διαθήκη, αφού συνιστά τη νέα υπόσχεση του Θεού προς εμάς, όμως η Παλαιά ακόμη είναι σημαντική.

Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σου πάνω σε αυτό.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Θα γίνω βλάσφημος ίσως τώρα αλλά, Παλιά Διαθήκη = Αναμάσημα επων του Γκιλγκαμές και γενικά Σουμεριακής και άνθρώπινης προϊστορίας, ο Θεος είναι ο Δημιουργός των Γνωστικιστών (κακός Θεος, μοχθηρός)*, ενω Καινη Διαθήκη = Ο Θεος πάνω από τον Δημιουργό, η αληθινή μια πηγή Φωτός, κβαντικό παν, σπάσιμο του κύκλου της Φυλακής, θανάτου, ξαναγέννησης, θανάτου κλπ. Νίκησε το θάνατο δε λέμε; Εγινε ενα με την πηγή.

Προσωπικα εχω την ΠΔ μονο για ιστορικούς συλλεκτικούς σκοπους. Ο Χριστός ειναι η Αλήθεια.

*Αν και οι Βυζαντινοί έλεγαν πως ειναι ο ίδιος Θεος (τι θα έλεγαν!), εγω αμφιβάλλω.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Για τη μετενσάρκωση, αν ισχύει, πιστεύω ότι σε κάθε ζωή κουβαλάμε την βασική ιδιοσυγκρασία μας. Δηλαδή κάτι πηγαίο, πέραν από το τι θα γράψει ο εγκέφαλός μας πχ από τα βιώματα. Αυτό το έμφυτο με το οποίο γεννιόμαστε όλοι και το εκδηλώνουμε σιγά σιγά.

Τουλάχιστον τη μετενσάρκωση όπως την περιγράφουν οι θρησκείες δεν τη θεωρώ ευσεβή πόθο γιατί η θεωρία λέει ότι ξεχνάμε την προηγούμενη ζωή και ότι πορευόμαστε προς μια ατομική ολοκλήρωση. Αν και ακούγονται διάφορα ότι οι ίδιες ψυχές ξανά συναναστρέφονται μεταξύ τους στις επικείμενες ζωές και σε διαφορετικά μοτίβα (πχ στη μία ζωή η τάδε ψυχή να είναι μάνα σου, στην άλλη η αδελφή σου ή ακόμα και ο βιαστής σου / ξέρω τραβηγμένα, είχα διαβάσει ένα καμένο βιβλίο μιας αμερικανίδας μέντιουμ - επικοινωνία με πνεύματα, αμερικανιά τελείως στα νιάτα μου :P )

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Μα αυτό πάνω κάτω λένε και οι Ανατολικές θρησκείες σχετικά με τη μετενσάρκωση. Ότι γεννιόμαστε ξανά και ξανά, χωρίς να έχουμε μνήμη από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις. Και Βούδας γίνεται κάποιος όταν φωτιστεί, δηλαδή όταν σε μία στιγμή, δει όλες τις πρώην ενσαρκώσεις του και μπει στην κατάσταση του Νιρβάνα, δηλαδή όταν σπάσει τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, ενωθεί με το ένα και δεν ξαναεπιστρέψει. Πολύ χοντρικά.
Ναι απλα το τελευταιο...
Και Βούδας γίνεται κάποιος όταν φωτιστεί, δηλαδή όταν σε μία στιγμή, δει όλες τις πρώην ενσαρκώσεις του και μπει στην κατάσταση του Νιρβάνα, δηλαδή όταν σπάσει τον κύκλο των μετενσαρκώσεων, ενωθεί με το ένα και δεν ξαναειστρέψει
δεν το ενστερνιζομαι.
Γιατι δεν ξερω.Μπορει να μην ειναι αυτο ετσι οπως το περιγραφουν.
Για καποιον ακαθοριστο λογο ομως..κατι με κανει να πιστευω οτι ξαναγεννιομαστε.Δηλαδη οτι ''παντα'' σχετικο το παντα,αλλα πολλαπλες φορες..μεχρι αν υπαρχει καποιος σκοπος να εξυπηρετηθει...η συνειδητοτητα μας θα υπαρχει καπου αλλου.Οχι σαν Ηλιας ή σαν εφη..αλλα απλα σαν μια υπαρξη.
Το καλο που σας θελω..να μην ειστε ζωα καποιοι.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Για τη μετενσάρκωση, αν ισχύει, πιστεύω ότι σε κάθε ζωή κουβαλάμε την βασική ιδιοσυγκρασία μας. Δηλαδή κάτι πηγαίο, πέραν από το τι θα γράψει ο εγκέφαλός μας πχ από τα βιώματα. Αυτό το έμφυτο με το οποίο γεννιόμαστε όλοι και το εκδηλώνουμε σιγά σιγά.

Τουλάχιστον τη μετενσάρκωση όπως την περιγράφουν οι θρησκείες δεν τη θεωρώ ευσεβή πόθο γιατί η θεωρία λέει ότι ξεχνάμε την προηγούμενη ζωή και ότι πορευόμαστε προς μια ατομική ολοκλήρωση. Αν και ακούγονται διάφορα ότι οι ίδιες ψυχές ξανά συναναστρέφονται μεταξύ τους στις επικείμενες ζωές και σε διαφορετικά μοτίβα (πχ στη μία ζωή η τάδε ψυχή να είναι μάνα σου, στην άλλη η αδελφή σου ή ακόμα και ο βιαστής σου / ξέρω τραβηγμένα, είχα διαβάσει ένα καμένο βιβλίο μιας αμερικανίδας μέντιουμ - επικοινωνία με πνεύματα, αμερικανιά τελείως στα νιάτα μου :P )
Που και να διαβασεις τα βιβλία της Aurelia Louise Jones για την επικοινωνία με τη Νεα Λεμουρία και τον υπόγειο πολιτισμό των απογόνων της βυθισμένης ηπείρου Mu, στην πρωτευουσα Τάλος κάτω από το βουνό Σάστα στις ΗΠΑ (που παίζει πολύ ΑΤΙΑ και εξαφανισεις σε φάση χειροτερα κι από Τρίγωνο των Βερμούδων) και την επικοινωνία με τον Μέγα Αρχιερέα Αντάμα για τον Διαφωτισμό της Ανθρωπινης Φυλής.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

όμως ο Χριστός δεν είπε ουσιαστικά ότι δεν ήρθε για να αλλάξει αυτά που έλεγαν οι Γραφές, αλλά για να τα συμπληρώσει; Όχι ακριβώς έτσι, αλλά πιστεύω κατάλαβες πού αναφέρομαι.
Ετσι λεει ο χριστιανισμος.Ακριβως ετσι.
Γιατι υποτιθεται οτι η παλαια διαθηκε εξεφραζε τα δεδομενα της τοτε εποχης.Μετα ...αφου λιγο βαφτιστηκαν στο πνευμα της παλαιας διαθηκης..ηρθε η Καινη να συμπληρωσει και να το παει ακομα παραπερα..αλλα θα το ξαναπω.
Υπαρχυν αλλα θεματα για θρησκειες.
Ειναι κριμα αυτο να χαραμιζεται ,ενω μπορει να συλλεξει και ατομα που δεν πιστευουν σε αυτες..διοτι οντως το θεμα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ειναι κριμα αυτο να χαραμιζεται ,ενω μπορει να συλλεξει και ατομα που δεν πιστευουν σε αυτες..διοτι οντως το θεμα ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ.
Κι εγώ θεωρώ λάθος το να μπλεχτεί το θέμα με το τι είναι σωστό και τι λάθος στον Χριστιανισμό. Και με ενδιαφέρει πράγματι το θέμα, και επειδή καταλαβαίνω ότι σε ενδιαφέρει και εσένα, καλό θα ήταν να το πάμε χαλαρά.
Όσον αφορά στις Θρησκείες, δεν θεωρώ ότι είναι λάθος να μπλεχτούν, απλά να μην το κάνουμε Θρησκευτικό το θέμα. Σε αυτό συμφωνώ. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται να μην τις αναφέρεις γιατί όλες κρύβουν αλήθειες, ακόμα και με τα στραβά τους (πχ έλεγχος των Ιερατείων στον κόσμο.) Ακόμα και όταν ήμουν άθρησκος πίστευα ότι υπάρχει αλήθεια στις θρησκείες. Και ένας ανοιχτόμυαλος άθρησκος μπορεί πολύ απλά να κρατήσει τα σωστά των θρησκειών και να πετάξει όλα τα άλλα.
Αυτά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αν και ακούγονται διάφορα ότι οι ίδιες ψυχές ξανά συναναστρέφονται μεταξύ τους στις επικείμενες ζωές και σε διαφορετικά μοτίβα (πχ στη μία ζωή η τάδε ψυχή να είναι μάνα σου, στην άλλη η αδελφή σου ή ακόμα και ο βιαστής σου / ξέρω τραβηγμένα, είχα διαβάσει ένα καμένο βιβλίο μιας αμερικανίδας μέντιουμ - επικοινωνία με πνεύματα, αμερικανιά τελείως στα νιάτα μου :P )
Διάβασες πνευματίστρια. Ο πνευματισμός πρέσβευε ότι συναντιόμαστε με τα άτομα που έχουμε καρμικές σχέσεις, ξανά και ξανά. Ακόμα και ο Γιουνγκ το πίστευε αυτό (πράγμα που μπορεί να φαίνεται περίεργο σε πολλούς.)

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Υπαρχυν αλλα θεματα για θρησκειες.
Ναι, έχεις δίκιο εδώ, απλώς αυτό που εξέφρασα είναι μια απορία που έχω εδώ και καιρό, και μιας και βρήκα αφορμή είπα να τα γράψω.
Και πάλι όμως ναι, έχεις δίκιο, εκτροχιάζεται η συζήτηση λίγο αν τα μπλέξουμε όλα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.578 μηνύματα.
Θα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σου πάνω σε αυτό.

Ο Χριστός ήρθε για να επιβεβαιώσει τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης περί του ερχομού του Μεσσία. Υπάρχει μεταφορικός συμβολισμός κατά τον καθηγητή Λιαντίνη ότι ο Χριστός γκρεμίζει το παλιό και φέρνει μια νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Μια επανάσταση χωρίς κατεύθυνση. Ο κόσμος αλλάζει καθώς αρχικά, γεννιούνται οι τετραρχίες και μετά οι δύο Ρωμαϊκές Αυτοκράτορες με τη διαρχία. Άρα με την χρονική ύπαρξη του ανθρώπου Χριστού έχουμε μια κατάρρευση του μεγαλύτερου κράτους στον κόσμο. Αυτό έφερε πολλές αλλαγές ακόμη και στη συνείδηση του απλού κόσμου.

Αν δεχθούμε όσα καταγράφονται στην Καινή Διαθήκη από το 1600 μ.Χ. έως σήμερα, έχουν γίνει απίστευτες αλλαγές σχετικά με την αλληγορική ερμηνεία του κόσμου της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Οι δύο Διαθήκες ερμηνεύουν δύο κόσμους χωρίς την αίσθηση του χρόνου της ζωής. Εξηγούν τον κόσμο με μια καθαρά θεολογική μορφή. Ο Χριστός απλά εξηγεί την σημασία αυτής της μετάβασης. Μετά τον Χριστό έχουμε τον νέο κόσμο που είναι η σταδιακή γέννηση της σύγχρονης Ευρώπης και του κόσμου των αποικιών. Πιστεύω ότι υπάρχει έντονος συμβολισμός τι εννοούσε ο Χριστός τον 1ο αιώνα και πως αυτό ερμηνεύεται στην καταγραφή του 16ου αιώνα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια