moonlight
Διάσημο μέλος

οι επιλογες μου ειναι μεταξυ liebherr και bosch οχι γιατι εγω κατεληξα σ'αυτες αλλα γιατι αυτες εχει το καταστημα απο το οποιο θα γινει η αλλαγη του ψυγειου. (και αφου αποκλειεται να παρω την ιδια μαρκα μ΄αυτο που εχω μενουν αυτες οι δυο)
εχει κανεις απο σας ιδια μαρκα με αυτα να μου πει σχολια ή αν ακουσε απο καπου ? δεν θελω να την παθω παλι..
επισης μηπως ξερετε πως μπορω να βρω σαιτ που να γραφουν κριτικες αγοραστες των συγκεκριμενων προιοντων?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παιδες πρεπει να προχωρησω αμεσα σε αγορα ψυγειου. αυτο που αγορασα πριν δυο χρονια παει για αποσυρση μιας και μας βγηκε σκαρτο και πραγματικα απογοητευτηκα γιατι ηταν και ωραιο το μπαγασικο![]()
οι επιλογες μου ειναι μεταξυ liebherr και bosch οχι γιατι εγω κατεληξα σ'αυτες αλλα γιατι αυτες εχει το καταστημα απο το οποιο θα γινει η αλλαγη του ψυγειου. (και αφου αποκλειεται να παρω την ιδια μαρκα μ΄αυτο που εχω μενουν αυτες οι δυο)
εχει κανεις απο σας ιδια μαρκα με αυτα να μου πει σχολια ή αν ακουσε απο καπου ? δεν θελω να την παθω παλι..
επισης μηπως ξερετε πως μπορω να βρω σαιτ που να γραφουν κριτικες αγοραστες των συγκεκριμενων προιοντων?
Τα Liebherr είναι πολύ καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

(Ciby, παμε μια κοντρα?!

Τo ιδιο πιστευω κι εγω για τα Bosch...εγγυηση!
(Ciby, παμε μια κοντρα?!)
Πάμε, πάμε ....

Πολύ καλά και τα bosch, δεν αντιλέγω. Απλά τα leibherr δεν τα πολυξέρει ο κόσμος και γι' αυτό αναφέρθηκα σε αυτά!
zanin
Διάσημο μέλος

παιδες πρεπει να προχωρησω αμεσα σε αγορα ψυγειου. αυτο που αγορασα πριν δυο χρονια παει για αποσυρση μιας και μας βγηκε σκαρτο και πραγματικα απογοητευτηκα γιατι ηταν και ωραιο το μπαγασικο![]()
αν θες το πιστεύεις....
το ψυγείο μας το έχουμε από το 1984 και λειτουργεί μια χαρά. ειναι liebherr και μπορει να κοστίζουν παραπάνω από τα άλλα, αλλά είναι ψυγείο εγγύηση.

moonlight
Διάσημο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

https://hellas.lge.com/proddivergent.do?actType=search&categoryId=0501&modelCategoryId=&parentId=05
αν δε μπορεις σε καμια περιπτωση lg προτιμησε
https://www.skroutz.gr/c/404/refrigerators/m/45/Bosch.html
(προτιμησε ψυγειοκαταψυκτη κατα τη γνωμη μου)
καλες αγορες μουνν!

Guest 990498
Επισκέπτης

moonlight
Διάσημο μέλος

Guest 990498
Επισκέπτης

Achilles
Πολύ δραστήριο μέλος

λογικα μπορατ ολα τα καλα ψυγεια δεν εχουν Α καταναλωση?![]()
Όλα τα ακριβά ήθελες να πεις.
Δεν είμαι γνώστης των προϊόντων τους,
αυτό που ξέρω είναι πως η Liebherr είναι
πιο εξειδικευμένη εταιρεία,
άρα και πιο προσεκτική
στα προϊόντα της.
Γνώμη μου.
Καλή επιτυχία.
zanin
Διάσημο μέλος

moonlight
Διάσημο μέλος

ελπιζω να βγει καλο αυτο γιατι με ταλαιπωρησε το αλλο πολυ. ξερεις τι ειναι να τα πετας ολα συνεχεια και να μην παγωνει τιποτα....
υγ. αν καποιος εχει υποψη του να αγορασει ας μου στειλει πμ να του πω την μαρκα που ειχα και το μοντελο γιατι το συγκεκριμενο βγηκε με εργοστασιακο προβλημα στην αγορα παγκοσμιως και το ανακαλυψε η κατασκευαστρια εταιρια και εστειλε παντου οδηγιες για αλλαγες..
Άγγελος
Επιφανές μέλος

ιδια ποιοτητα και πιο φτηνο..δεν πληρωνεις φιρμα..εγω εχω πιτσος 10 χρονια μεγαλο ψυγειο με 2 μοτερ και ειναι σαν καινουριοακομα..
moonlight
Διάσημο μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

Πάω για νέο ψυγειοκαταψύκτη (δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το λένε απλά ψυγείο, ποιος αγοράζει μόνο συντήρηση; ) και διάβασα οτι τα liebherr είναι καλά αλλά αν έχει πρόβλημα θα έχω θέμα επικοινωνίας αφού συναρμολογούνται στη Βουλγαρία. Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Ποια άλλη μάρκα μού προτείνετε;
Καλησπέρα Himela. Εμείς αλλάξαμε ψυγείοκαταψυκτη πριν 2,5 μήνες καθώς το παλιό μας ψυγείο είχε σοβαρό θέμα με διαρροή νερού. Είδαμε αρκετά και τελικά καταλήξαμε σε Bosch καθώς είναι καλά σαν τεχνολογία (Γερμανικά), έχει άνετους χώρους μέσα, δίνει εγγύηση που καλύπτει σχεδόν το 95% των βλαβών και σαν design είναι πολύ ωραίο.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Μακαρι να ειχανε μονο συντηρηση αλλα δεν εχουνε.Πάω για νέο ψυγειοκαταψύκτη (δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το λένε απλά ψυγείο, ποιος αγοράζει μόνο συντήρηση; ) και διάβασα οτι τα liebherr είναι καλά αλλά αν έχει πρόβλημα θα έχω θέμα επικοινωνίας αφού συναρμολογούνται στη Βουλγαρία. Έχει ακούσει κανείς κάτι τέτοιο; Ποια άλλη μάρκα μού προτείνετε;
Το λενε ψυγειοκαταψυκτη γιατι εχει μεγαλη καταψυξη ( 3 συρταρια κατω).
Mεινε μακρια απo την απω ανατολη ..κορεα( samsung, LG) και κινα (hisence). (αποψη μου ευχομαι να τα διόρθωσαν)
Αυτοι οι ανθρωποι ειναι καταπληκτικοι αντιγραφεις ,αντιγραφουν τους γερμανους και αμερικανους τα κανουν αλλαγες και ειναι πανεμορφα και ανωτερα του πρωτοτυπου αλλα οχι αξιοπιστα και αποτελεσματικα... δεν καταλαβαινουν ή στα τετοια τους..σε γελασαμε και παει.
Εχουμε καει απο ψυγειο ντουλαπα samsung και αιρ κοντισιον ιδια μαρκα.
Μονο τα γερμανικα μενουν βασικα (siemens-bosh-pitsos) και κανενα ιταλικο ισως . Ta Morris που ακουγεται αγγλικο ειναι καρακινεζικο.
Ναι μεν γερμανικο ονομα αλλα η κατασκευη παιζεται.. προσφατα πηραμε πλυντηριο bosh 790€ και ειναι κατασκευη ισπανια.
Γενικα οι γερμανοι κατασκευαζουν πολωνια ισπανια και οπως ειπες βουλγαρια ισως και τουρκια.
Τους ευρωπαιους και τους τουρκους μην τους φοβασαι ειναι πολυ βλακες για να σε γελασσουν..ακολουθουν τις οδηγιες της μαμας.
Και τα Liebher ειναι καλα ,κορυφαια ...βεβαια αν εχεις πολυ χρημα μπορεις να πας σε γερμανικο miele αλλα εκει τσουρουφλιζει η τιμη.
Την μεγαλυτερη συλλογη να δεις ,την εχει το mediα markt και μεγαλος κοτσωβολος με τιμιοτερο το πρωτο.
Εγω ως εκολαπτομενος απατεωνας το ειδα στο mediα markt (public) και το ψωνισα απο το ''αποθεμα'' 100+€ λιγοτερο. Μια χαρα το εφεραν στην ωρα τους το ανεβασαν και πηραν και ενα πανβαρο miele για αναλυκλωση. Τους ειπα ''ξεβρακωστε'' το κατω να μπει ασανσερ ...οχι λεει θα το ανεβασουμε σκαλες να το ''ξεβρακωσεις'' εσυ!
Το ''ξεβρακωσα'' το συνδεσα και η γιαγια το αγαπησε..2 βαζει την μερα γιατι μοσχοβολανε λεει.
Οταν πας και τα δεις στην εκθεση στα 10 ψυγεια τα 7 ειναι απω ανατολη και 3 ευρωπη ..και αυτο ειναι λυπηρο.
Καλη τυχη
Scandal
Διαχειριστής

Ό,τι χειρότερο είχα σε air condition. Έκανε θόρυβο η εξωτερική μονάδα σε σημείο να νιώθω άβολα που το έκαιγα βραδιάτικα και μέσα δεν πάγωνε το δωμάτιο, ούτε το ρεύμα που έκαιγε.
Το matsui που είχα πριν από το samsung είχε καλύτερη απόδοση.
Μετά πήγα σε Gree και βρήκα την υγειά μου.
Γενικά είναι κοινή παραδοχή ότι όλες αυτές οι οικοσυσκευές δεν κρατάνε πολύ πια, χαλάνε πολύ συχνά στα 2 - 3 χρόνια. Κάθε πέρυσι και καλύτερα. Στα 90s - 00s έπαιρνες ψυγείο και το κράταγες 15 χρόνια.
Antonia Alexandra
Νεοφερμένο μέλος

Πλεον ο μεσος ορος ζωης ειναι τα 10 χρονια.
Τα τελευταια 15-20 χρονια εχει χρειαστεί να αλλαξω ή απλα να αγοράσω αρκετες συσκευες υστερα απο ερευνα αγορας οπου ειχα κανει τότε (διαβαζοντας κριτικες απο site Ελλαδα κι εξωτερικου)αλλα κι βασιζομενη σε προσωπικη εμπειρια απο καποιες μάρκες κατεληξα στα εξης:
Οσο πιο εξελιγμενη ηλεκτρονικα ειναι η συσκευη (κατι αρκετά καλο) τόσο πιο ευπαθης ειναι!Αν λαβουμε υπ οψιν κι τις διακοπές ρευματος κι τις αυξομειωσεις τασης του δικτύου. Τελικά ισως το πιο απλο ειναι κι το πιο ανθεκτικο χρονικα αλλα πιο κοστοβορο σίγουρα απο θεμα καταναλωσης
Αγορασε η μητερα μου ψυγειοκαταψυκτη Pitsos τελευταια τεχνολογίας με ηλεκτρονικές πλακετες κτλ σε 3 χρονια χαλασε.
Ειχα ψυγειο Sharp 20 χρονια με καταψυξη στο απανω μερος.Σκυλι!Το χαλασα εγω η ιδια γιατι οπως το καθαριζα εσωτερικα ξεχάστηκα κι αντι να το κανω με πανακι βρεγμενο το ψεκασα με spray μπηκαν σταγονες σε σημεια που δεν επρεπε κι βγηκε off.Παλι ψυγειο Sharp αγόρασα (ρυθμιση θερμοκρασιας με κλασσικο στρογγυλό καντραν)(με καταψυξη επανω το εχω 15 χρονια (φτου φτου) καλο ειναι.Απο θεμα τιμης ειναι περιπου σαν τα Lg-Bosch. Εχει μια αποθηκη (δεν ξερω εαν υπαρχει ακόμα)στο Μοσχατο οπου καποια κομματια 2ης διαλογης (με ελλατωμα εξωτερικα κτλ)τα αγοραζεις φθηνοτερα.Εξισου αποθηκη 2ης διαλογης νομιζω εχει κι ο Φουρλης(Pitsos Bosch) .
Αλλα κι παλι δεν ξερεις ενα ψυγειο χτυπημενο εαν ειναι 100% οκ ή οχι οποτε παιρνεις το ρισκο.Σε καποια κατασηματα υπάρχουν κι τα εκθεσιακα κομματια φθηνοτερα αλλα κι παλι παιρνεις το ρισκο..
Στα site εξαιρετικά λογια κι καλα ελεγαν οτι ειναι τα Miele & τα Liebher αλλα ειναι ακριβουτσικα.
Νομιζω βεβαια γενικα σε οποιαδηποτε εταιρεια κι οποιοδηποτε ειδος προϊόντος αγοράσεις παιζει ρολο το μοντελο.Καποια μπορεί να βγουν σκυλια κι καποια αλλα μαπα ..κι ας ειναι η ιδια εταιρεία.
Τελος 2 συμβουλες απο τεχνικο ψυγειων:
1) επειδη το ψυγειο βγαζει ζεστη θελει απο το επανω μερος αλλα κι απο τα πλαγια να έχει καποια εκατοστά χωρο για να μην υπερθερμαινεται-να αναπνει
Δεν ξερω που θες να το τοποθετησεις αλλα λαβε κι αυτό υπ'οψιν σου μην το φερεις τσιμα
τσιμα
2)Ακομα κι εαν το ψυγειο ειναι no frost 1 φορα το χρονο θα το αδειάζεις κι θα το βγαζεις 48 ωρες εκτος λειτουργιας.Να κανει αποψυξη μετα το ξαναβαζεις μπριζα κι οταν πιασει θερμοκρασία το ξαναγεμιζεις.
Τραγικο το ξερω..αλλα βοηθαει να αντεξει περισσοτερα χρονια η συσκευη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.