Θάλεια
Διάσημο μέλος

Όσοι το διάβασαν ξέρουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Συγγνώμη για τα οφφτοπικ αν θελετε κάνετε split!
Προσωπικά προτιμώ να κάνω throw up.
Ανταλλάξτε τα Σ.Μ.Ν., εχμ συγγνώμη, ΜΣΝ σας να γλιτώσουμε...

Ο Λεό Μπουσκάλια!!!... Μπλα μπλα μπλα...
Αχ, ίσως ήμουν λίγο σκληρός, εδώ και προηγουμένως...
Άλλωστε έρχεται καλοκαίρι και ο Έρωτας μπαίνει στο προσκήνιο.

Ας προτείνω και εγώ κάτι από Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία, ερωτικού περιεχομένου

Mια γλυκειά ανασκόπηση του φλερτ και του πάθους κατά τον αιώνα που πέρασε

Ένας τρυφερός άνδρας ενάντια σε έναν σκληρό κόσμο... Τι πιθανότητες έχει;

Ιστορίες απο μια πληγωμένη καρδιά
που μας διδάσκoυν την αξία της Αισιοδοξίας

Ο νεαρός Μπέλα Ταρρ, με πολύ μέλλον μπροστά του, είναι γνωστός από επιτυχημένες ερωτικές κομεντί και τρυφερά κινούμενα σχέδια, και τώρα επιστρέφει σκηνοθετώντας μια τρυφερή ταινία για όλη την οικογένεια. Η ταινία αυτή ονομάζεται "Το άλογο του Τορίνο" και σίγουρα θα συγκινήσει τον θεατή με τις αλήθειες της, όπως η αξία της φιλίας, ακόμα και όταν ο ένας από τους δύο φίλους έχει τέσσερα πόδια και καλπάζει

βλέπουμε συχνά να δακρύζει για τις περιπέτειες του χλιμιντρίζοντος φίλου του. Εάν αυτό σας θυμίζει κάτι, τότε... έχετε δίκιο! Ο σκηνοθέτης δεν μας κρύβει πόσο τον επηρέασε εκείνο το εμβληματικό έργο της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, με τίτλο "Οταν έκλαψε ο Νίτσε". Μια τρυφερή ιστορία στο πανί λοιπόν, για όσους δεν ταξίδεψαν
μέχρι την φετινή Μπερλινάλε.
[τελος παρλας]
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

θα ηθελα να εχει κατι απο μυστηρια ,απο μαθηματικα ...και ...και...και .... προτεινετε μου ο,τι θελετε τελοσπαντων....
εγω προσωπικα προτεινω ενα βιβλιο του Λουντεμη που τελειωσα χθες και λεγεται -Οι κερασιες θα ανθισουν και φετος.-
απλα υπεροχο...........
parafernalia
Περιβόητο μέλος

παιδια θελω να μου προτεινετε ενα καλο βιβλιο (για ενα 15-16 κοριτσι δηλαδη)
θα ηθελα να εχει κατι απο μυστηρια ,απο μαθηματικα ...και ...και...και .... προτεινετε μου ο,τι θελετε τελοσπαντων....
εγω προσωπικα προτεινω ενα βιβλιο του Λουντεμη που τελειωσα χθες και λεγεται -Οι κερασιες θα ανθισουν και φετος.-
απλα υπεροχο...........
Πωπω ! Χωρίς πλάκα, όταν με ρωτάνε ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο αυτό λέω!

marina289
Δραστήριο μέλος

Συμφωνώ!παιδια θελω να μου προτεινετε ενα καλο βιβλιο (για ενα 15-16 κοριτσι δηλαδη)
απλα υπεροχο...........

Σ'αυτές τις ηλικίες συνηθίζω να κάνω δώρο ένα διπλό cd με κλασσικές ροκ επιλογές - ως πρώτο σκαλοπάτι και έναυσμα-, βιβλίο με στίχους doors, ή ένα χορταστικό τόμο Άρκα για αποφόρτιση !

Ανησυχο Μολυβι
Νεοφερμένο μέλος

παιδια θελω να μου προτεινετε ενα καλο βιβλιο (για ενα 15-16 κοριτσι δηλαδη)
απλα υπεροχο...........
'' Το βυσσινι βιβλιο '' του Στρατη Μυριβήλη,ειναι πολυ ωραιο.Το διαβαζω αυτον τον καιρο αλλα μεχρι τωρα ειναι γεματο τρυφερες περιγραφες και μια γλυκια ροη.

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Εξαιρετικό...!
parafernalia
Περιβόητο μέλος

Μικρούλι, διαβάζεται γρήγορα και "τσιτώνει"!

ToxicLips
Δραστήριο μέλος

Πολύ ωραίο!

Όσοι ξέρετε κάτι από δημόσιες σχέσεις,δε θα χρειαστείτε wiki.
Επίσης όσοι ξέρετε από λογιστική αυτό (Naomi Klein - The shock Doctrine:The Rise of Disaster Capitalism) δε θα σας δυσκολέψει.
Εγώ το βρήκα ιδιαίτερα εξωγήινο,και προτίμησα το ντοκιμαντέρ.Επίσης υπάρχει και η απλή παρουσίαση του βιβλίου στο γιουτουμπ .
Αυτά.
e-gatofilos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στην συγκεκριμένη συζήτηση ο καθένας μπορεί να προτείνει βιβλία που έχει διαβάσει και την γνώμη του για αυτά.
Περιμένω μυνήματα

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω κάτι δικό του σιγά-σιγά αλλά ξέρω ότι έχει λίγο "παράξενη" γραφή, οπότε θα ήθελα κάτι εύκολο και σχετικά κατανοητό για αρχή.

Όποιος έχει κάτι στο μυαλό του ας το πει.Ευχαριστώ.

underwater
Περιβόητο μέλος

Μήπως θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος ένα βιβλίο του Τσάρλς Μπουκόφσκι;
Θέλω να ξεκινήσω να διαβάζω κάτι δικό του σιγά-σιγά αλλά ξέρω ότι έχει λίγο "παράξενη" γραφή, οπότε θα ήθελα κάτι εύκολο και σχετικά κατανοητό για αρχή.
Όποιος έχει κάτι στο μυαλό του ας το πει.Ευχαριστώ.![]()
Με όποιο και να ξεκινήσεις δεν κάνει διαφορά. Το κακό είναι ότι επαναλαμβάνεται (αν δηλ. διαβάσεις 2-3 βιβλία του μετά τα άλλα θα σου φαίνονται πολύ "προβλέψιμα").
Όλα ευκολοδιάβαστα και κατανοητά είναι! Απλά έχει "βρώμικο", σκληρό λόγο. Ξεκίνα με όποιο σου κινήσει την περιέργεια και καλύτερα με κάποιο από τα πεζά του.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Με όποιο και να ξεκινήσεις δεν κάνει διαφορά. Το κακό είναι ότι επαναλαμβάνεται (αν δηλ. διαβάσεις 2-3 βιβλία του μετά τα άλλα θα σου φαίνονται πολύ "προβλέψιμα").
Όλα ευκολοδιάβαστα και κατανοητά είναι! Απλά έχει "βρώμικο", σκληρό λόγο. Ξεκίνα με όποιο σου κινήσει την περιέργεια και καλύτερα με κάποιο από τα πεζά του.
Έλεγα για το "Ιστορίες μιας θαμμένης ζωής" (με τον άνδρα που βίαζε ένα κοριτσάκι) γιατί δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο.

Anyway, σε ευχαριστώ πολύ

Μirana_neko
Νεοφερμένο μέλος

Οριστε το κείμενο απο το οπισθωφυλλο.
Τότε είδα ν' αποσπάται από την ομάδα ένας πελώριος Κούρος με το αρχαϊκό του μειδίαμα κάπως εντονότερο, έτοιμος να δείξει την οδοντοστοιχία του. Βγήκε μπροστά από τον αιωρούμενο σωρό κι άρχισε σταδιακά να αποσυντίθεται, να λιώνει σαν φτιαγμένος από κερί ή υλικό ακόμη πιο μαλακό κι ευαίσθητο στην υψηλή θερμοκρασία. Μα τι λέω! Εδώ τα αντικείμενα τήκονταν στις πολικές θερμοκρασίες! Δεν ήξερα αν έπρεπε να φωνάξω...
Τι σημαίνουν οι καταστροφές έργων τέχνης που σημειώνονται στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Λούβρο; Γιατί καταστράφηκε ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου στη Φλωρεντία και η πασίγνωστη Γοργόνα στην Κοπεγχάγη; Πρόκειται για νέους τρόπους που η τρομοκρατία χρησιμοποιεί, ώστε να σπείρει τον πανικό ή μήπως απέτυχε το πείραμα cern στα γαλλοελβετικά σύνορα; Πόσο ορθή είναι η άποψη ότι κάποιοι εναντιώνονται στις θρησκείες των λαών και προετοιμάζουν το έδαφος για έναν παγκόσμιο δικτάτορα; Και τι ρόλο παίζουν οι μυστικές εταιρίες; Τελικά, πόσο αληθής είναι η άποψη πως ο ίδιος ο πλανήτης, ως αυτοκυβερνώμενος οργανισμός, θέλει ν' απαλλαγεί από το ανθρώπινο είδος;
Το βιβλίο του Νίκου Διακογιάννη Ο ύπνος των αγαλμάτων είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ, ένα σημειολογικό μυθιστόρημα όπου η αληθοφάνεια των στοιχείων καθιστά την ιστορία fiction πειστική. Ο αναγνώστης ακροβατεί στην κόψη του χρόνου, ενός χρόνου εύπλαστου που κάνει τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου να είναι πλέον δυσδιάκριτα...
Το βιβλιο ειναι αφιερωμενο στον συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

Ο δρόμος των ασκητών-Τίτο Κολλιάντερ/εκδ. Ακρίτας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lugar
Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελένη, η Αναστασία, η Κωνσταντίνα, η Άννα, η Νεφέλη, η Κατερίνα, η Αντιγόνη, δε μοιάζουν μεταξύ τους. Γεννήθηκαν στην περιφέρεια ή στην πρωτεύουσα από γονείς εργάτες ή μεγαλοεπιχειρηματίες, αδιάφορους ή αγχωμένους, μορφωμένους ή αγράμματους, πλούσιους ή φτωχούς. Με διαφορετικά σημεία εκκίνησης, διεκδίκησαν την ευτυχία, την επιτυχία, τον έρωτα, την καταξίωση, τη δόξα, τη φήμη, την αποδοχή, τη μητρότητα. Είναι όμορφες ή άσχημες, αδύνατες ή παχουλές, πεπαιδευμένες ή μη, αισιόδοξες ή πεσιμίστριες, σκυλούδες ή ροκούδες, συγκροτημένες ή ανισόρροπες, δειλές ή θαρραλέες, πανούργες ή πονηρές, έξυπνες ή αγαθιάρες, μοντέρνες ή παλαιάς κοπής. Είναι γυναίκες που κέρδισαν ή έχασαν, που κυνήγησαν τα όνειρά τους ή βολεύτηκαν, που έμειναν άτεκνες ή έκαναν παιδιά, που έγιναν ερωμένες, επαγγελματίες, νοικοκυρές, πουτάνες, πετυχημένες, αποτυχημένες, ευτυχισμένες, δυστυχισμένες. Oι δρόμοι τούς επιφύλαξαν εκπλήξεις, απότομες στροφές, εμπόδια, παγωμένα χαντάκια, ύπουλα πλατώματα, απρόσμενες χαρές και πικρόγλυκες επιτυχίες. Την πορεία τους επιχειρεί να καταγράψει τούτο το βιβλίο. "
mel999
Δραστήριο μέλος

Οι περιπέτειες ενος προσκυνητή-Αγνωστος
Ο δρόμος των ασκητών-Τίτο Κολλιάντερ/εκδ. Ακρίτας
Για πες τίποτα παραπάνω...

domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

Για πες τίποτα παραπάνω...![]()
Μμμ..λοιπόν το πρώτο βιβλιο μιλάει για έναν άνθρωπο, (τον προσκυνητή) που ταξιδεύει αναζητώντας να βρει τη βαθυτερη ουσια στα λόγια του Αποστολου Παύλου ''αδιαλείπτως προσεύχεσθε'' και προσπαθεί να κάνει πράξη αυτη την αδιαλειπτη και συνεχη προσευχη προς τον Θεό.
Ασχετο λίγο, αλλά το τραγούδι του Ιωαννιδη ειναι εμπευσμενο από αυτό το βιβλιο : https://www.youtube.com/watch?v=jZXrqYu5tsQ : )
Το δευτερο βιβλιο είναι πάλι ''θεολογικο'' ,δηλαδή έχει να κάνει πάλι με θέματα εσωτερικής αναζητησης, θεου, προσευχής,πνευματικής ζωής, αμαρτίας κτλ . Δηλαδή ο τελειος συνδυασμός για να τρομάξει μόλις το δει ενα 14χρονο κοριτσάκι και να πει ''μπα καλύτερα να διαβασω λουκυ λουκ''.

Αυτά με λιγα λόγια, ελπίζω να σε βοήθησα. : )
ShatteredIce
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 163 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- AggelikiGr
- Kate1914
- taketrance
- giannhs2001
- bibliofagos
- Scandal
- rafaela11
- charmander
- ROM32
- American Economist
- Paragontas7000
- johnsala
- Lia 2006
- A350
- Joji
- fourkaki
- Εριφύλη
- DimitraA.
- physicscrazy
- Reader
- iew
- chester20080
- touvlo
- Wonderkid
- giorgos5002
- Μήτσος10
- angela_k
- hirasawayui
- Hased Babis
- Memetchi
- camil
- Luludaki
- math2arch
- Phantomas
- phleidhs
- marww
- jj!
- New member
- Abiogenesis
- thenutritionist
- Shadowban
- Δροσουλίτης
- Sosstoss
- tsiobieman
- lepipini
- User2350
- J.Cameron
- bruh_234
- movierebel
- Αρίκος
- Unboxholics
- Libertus
- Βιβλιο φαγος
- Eleanna7
- desp1naa
- Αλκης Κ.
- SlimShady
- snowy
- flowersofDecember
- Viedo
- lizzy02
- Ace of Spades
- Theodora03
- fmarulezkd
- globglogabgalab
- eleniiib
- kopii
- Radrose
- το κοριτσι του μαη
- Thundergirl
- Αναστασία197
- CiNeFiL
- Snoopy Doo
- User0
- johnnyantony
- Akalyptos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.