Μεγα βλακας που δεν διαβαζα βιβλια... δεν με βοηθησε και πολυ
Εγω τωρα διαβαζω ενα πολυ παλιο αλλα και λιγο παιδικο βιβλιο που δεν το ειχα διαβασει το εραγκον ( θα γελατε ειμαι σιγουρος

)
Παντως σιγουρα θα διαβασω το game of thrones αλλα και τα αλλα μου φαινονται αρκετα ωραια
Ας μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου.
Το οτι δεν διάβαζες μέχρι τώρα, σημαίνει οτι δεν το είχες ανάγκη, απλώς ήσουν με άλλα απασχολημένος. Δεν είναι κακό, άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη εμπειρίες και διδάγματα, πάντα κάτι χάνεις όταν συγχρόνως κερδίζεις κάτι άλλο. Τώρα λοιπόν που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που νιώθεις την επιθυμία και θα το κάνεις επειδή θέλεις κι όχι επειδή "πρέπει" εύχομαι...καλή αρχή!

Κι εγώ δεν διάβαζα καθόλου ή ελάχιστα κάποια περίοδο στα πολύ νεανικά μου χρόνια, ώσπου ξαφνικά μετά τα 24 έπεσα με τα μούτρα στο διάβασμα. Και μέχρι σήμερα πάντα είμαι στην αρχή, στη μέση, ή στο τέλος κάποιου βιβλίου. Πλέον μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς p/c και κινητό, αλλά ποτέ χωρίς βιβλίο.
Είτε αστυνομικό, είτε βιογραφικό, είτε δοκίμιο, είτε ιστορικό, είτε επιστημονικής φαντασίας...ακόμα και ένα απλό κλασσικό παραμύθι (όπως λχ.του, αγαπημένου μου, Άντερσεν) όλα τα βιβλία έχουν κάτι να προσφέρουν, για μένα δεν υπάρχουν "σοβαρά" και "λιγότερο σοβαρά". Είναι η τροφή του πνεύματος, απαραίτητη σχεδόν όσο και αυτή του σώματος, όπου βέβαια καλό και υγιές είναι ο εμπλουτισμός της να μην αποτελείται μόνο από ένα είδος, αλλά να ποικίλει.