Πρόθεση ψήφου - Αύγουστος & Σεπτέμβριος 2013

Πρόθεση ψήφου - Αύγουστος & Σεπτέμβριος 2013

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 133)
 • Ανεξάρτητοι Έλληνες

  Ψήφοι: 8 6.0%
 • Δημοκρατική Αριστερά

  Ψήφοι: 2 1.5%
 • Δράση

  Ψήφοι: 4 3.0%
 • ΚΚΕ

  Ψήφοι: 23 17.3%
 • Νέα Δημοκρατία

  Ψήφοι: 14 10.5%
 • Οικολόγοι Πράσινοι

  Ψήφοι: 3 2.3%
 • ΠΑΣΟΚ

  Ψήφοι: 6 4.5%
 • ΣΥΡΙΖΑ

  Ψήφοι: 32 24.1%
 • Χρυσή αυγή

  Ψήφοι: 16 12.0%
 • Άλλο

  Ψήφοι: 11 8.3%
 • Λεύκο

  Ψήφοι: 3 2.3%
 • Αποχή

  Ψήφοι: 11 8.3%
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Mpartzis

New member

Ο Mpartzis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ψήφισα το ΠΑΣΟΚ επειδή έσωσε την χώρα απο την απόλυτη χρεωκοπία αυτό αναγνωρίζουν οι αιώνιοι αντίπαλοι απο την Νέα Δημοκρατία που ακολουθούν σήμερα πιστά το πρόγραμμα του
 

transient

New member

Ο transient αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
Ψήφισα το ΠΑΣΟΚ επειδή έσωσε την χώρα απο την απόλυτη χρεωκοπία αυτό αναγνωρίζουν οι αιώνιοι αντίπαλοι απο την Νέα Δημοκρατία που ακολουθούν σήμερα πιστά το πρόγραμμα του
Συμφωνώ... Το Πασόκ έχει όραμα...
 

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.

Mpartzis

New member

Ο Mpartzis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ χαμηλά στα ποσοστά λόγω του αντιπαθέστατου Βενιζέλου όταν επιστρέψει ξανά στην ηγεσία ο φυσικός του ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου ο πρωθυπουργός του 44% θα ανακάμψει ταχύτητα.
Ο Βενιζέλος είναι προδότης έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου για να φέρει την δεξιά και να συνεργαστεί μαζί της.
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Η εξουσία απαιτεί και ιδιοκτησία, ένα το κρατούμενο. Δεύτερο το κρατούμενο είναι ότι η ιδιοκτησία απαιτεί σαφήνεια. Ένα μέσο καταστατικό ΕΠΕ/ΑΕ είναι περίπου 100 σελίδες και δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο όπου εταίροι σκοτώνονται μεταξύ τους. Αδέλφια έχουν μαχαιρωθεί για το αν η διαθήκη εννοούσε την δεξιά μεριά στον Νικολάκη και την αριστερή μεριά του οικοπέδου στον Κωστάκη ή το ανάποδο. Γυναίκες έχουν σκοτώσει τους άνδρες του για ένα καταραμένο κέρατο και εσύ μου λες εκατοντάδες άτομα θα κάθονται και θα συναποφασίζουν για την πορεία ενός εργοστασίου; Λαϊκή παροιμία δεν είναι όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει; Μην εμπιστεύεσαι τον λαό κατά το δοκούν :).

Τα προβλήματα είναι αμέτρητα. Αν λοιπόν σε ένα εργοστάσιο κάνουν κουμάντο οι εργάτες, δεν θα προσλαμβάνουν τα παιδιά τους μόνο; Εκεί να δεις τάξεις που θα δημιουργηθούν. Θα έχουμε τους εργοστασιάρχες, τους δάσκαλους, τους μεταφορείς, τους ράφτες, τους γιατρούς, τους μπάτσους. Και μάντεψε, ο καθένας θα παίρνει εκείνες τις αποφάσεις που θα ευνοούν την οικογένεια του, τους ανθρώπους τους και πάλι ο κόσμος θα γίνει και πάλι ένα μπουρδέλο :).

Υ.γ.2.: Πρόταση προς το ΚΚΕ: Θέλετε κομμουνισμό; Θέλετε η εργατική τάξη να κάνει κουμάντο; Θέλετε εξουσία από κάτω προς τα πάνω; Ο καπιταλισμός σας έχει ήδη έτοιμο το μονοπάτι, και ελπίζω να μην είστε τόσο άσχετοι που δεν το ξέρετε. Αναφέρομαι στα χρηματιστήρια. Προτείνετε σε ένα από τα συνδικάτα σας, να προτρέψουν-πιέσουν τους εργάτες ενός εργοστασίου το 1% του μισθού τους να αφιερώνεται στην αγορά μετοχών της συγκεκριμένης εταιρίας. Αυτό σε κάθε μεμονωμένο εργάτη θα στοιχίσει μόλις μερικά ευρώ, αλλά στο σύνολο τους θα έχουν τόσο τρομερή δύναμη στα ΔΣ όπου θα μπορούν να εκλέγουν ακόμη τον πρόεδρο της αρεσκείας τους και παράλληλα θα έχουν και μερίδιο από τα κέρδη. Αφήστε τις απεργίες και κάντε ουσιαστικές κινήσεις. :)
1. Για να αποφευχθεί αυτό το μπάχαλο υπάρχει ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας στον οποίο συμμετέχουν οι εκλεγμένοι των εργαζομένων μέσα από ένα σύστημα τριών βαθμίδων, οι οιποίοι εκλεγμένοι είναι άμεσα ανακλητοί και χωρίς προνόμια.
2. Αν το εννοείς το υστερόγραφο νομίζω η συζήτηση δεν έχει μέλλον. Προτείνεις στο ΚΚΕ αντί για πολιτική επαναστατική ρήξης και ανατροπής για μια άλλη κοινωνία να έχει πολιτική διαχείρισης της βαρβαρότητας λέγοντας στον εργάτη ότι άλλη κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει και πως για να επιβιώσει και να ισχυροποιήσει τη θέση του πρέπει να γίνει εκμεταλλευτής στη θέση του εκμεταλλευτή τζογάροντας στο χρηματιστήριο και εκμεταλλευόμενος το ο θάνατός σου η ζωή μου αυτής της οικονομίας της αγοράς. Η ουσιαστική κίνηση που απαντά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα είναι ακριβώς η συμπόρευση με το πρόγραμμα του ΚΚΕ και η σκληρή ταξική πάλη ενάντια στους δυνάστες που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού.
 

iJohnnyCash

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17,180 μηνύματα.
1. Για να αποφευχθεί αυτό το μπάχαλο υπάρχει ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας στον οποίο συμμετέχουν οι εκλεγμένοι των εργαζομένων μέσα από ένα σύστημα τριών βαθμίδων, οι οιποίοι εκλεγμένοι είναι άμεσα ανακλητοί και χωρίς προνόμια.
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=141480

Αν το εννοείς το υστερόγραφο νομίζω η συζήτηση δεν έχει μέλλον. Προτείνεις στο ΚΚΕ αντί για πολιτική επαναστατική ρήξης και ανατροπής για μια άλλη κοινωνία να έχει πολιτική διαχείρισης της βαρβαρότητας λέγοντας στον εργάτη ότι άλλη κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει και πως για να επιβιώσει και να ισχυροποιήσει τη θέση του πρέπει να γίνει εκμεταλλευτής στη θέση του εκμεταλλευτή τζογάροντας στο χρηματιστήριο και εκμεταλλευόμενος το ο θάνατός σου η ζωή μου αυτής της οικονομίας της αγοράς. Η ουσιαστική κίνηση που απαντά στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα είναι ακριβώς η συμπόρευση με το πρόγραμμα του ΚΚΕ και η σκληρή ταξική πάλη ενάντια στους δυνάστες που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού.
Το εννοώ και αυτό που λέω είναι καθοδηγήσει τους εργάτες να γίνουν ιδιοκτήτες του εργοστάσιου μέσα από εφικτές και νόμιμες λύσεις. Τι περιμένετε; Να κλέψετε ή σας χαρίσουν τα εργοστάσια; :)
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
αυτο που θελω να σου πω ειναι πως δεν πιστευω οτι μια επανασταση θα συντονιστει απο ενα κομμα σε καμια περιπτωση . ειναι μια κραυγη για την κοινωνικη απελευθερωση που δεν μπαινει στα στενα πλαισια των κανονων ενος κομματος . σιγουρα πρεπει να υπαρξει ενας συντονισμος αλλα μεσα απο συλλογικες και αμεσες διαδικασιες και σε καμια περιπτωση να υπαρχουν μπροσταρηδες . νταξ τωρα οι αποφασεις των συνεδριων δεν μου λενε κατι ρε φιλε οταν το κκε βγαινει και αποκαλει τους αναρχικους ως προβοκατορες και τσιρακια καθε φορα που συμβαινουν επεισοδια σε πορειες . και αυτο δεν συμβαινει μονο με τους αναρχικους βασικα συμβαινει με ολους , τους υπολοιπους κομμουνιστες , τροτσκιστες , ριζοσπαστες αριστερους κλπ . δηλαδη τι φαση μονο το κκε κατεχει την μαρξιστικη αληθεια? γενικα το κκε εχει μια εντονη αντι-ενωτικη διαθεση , πως γινεται να συσπειρωσει ολες τις λαικες δυναμεις ετσι ? αμ το αλλο που οι αποφασεις βγαινουν με 97 τοις εκατο πλειοψηφια τι ειν κ τουτο? τετοια ταυτιση αποψεων πια με τα κεντρικα γραφεια? νομιζω οτι σας εχουν βαλει σε ενα τρυπακι δυστυχως ειδικα οσους ασχολειστε και ενεργα με το κομμα:/: και οσο για το αλλο γνωριζω εμπειριες ατομων που εζησαν σε σοσιαλιστικα κρατη , νταξ θα μ πεις δεν μπορεις να κανεις γενικευση απο ορισμενες αποψεις αλλα οκ δεν μου φαινεται κ πολυ απιθανο για να ειναι αληθινο .

πσ εχω δει κ γω τα αφιερωματα του ριζοσπαστη στον δσε τα σκ:/::P
Η επανάσταση για την κοινωνική απελευθέρωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μπει στο καλούπι ενός κόμματος. Δε μπορεί όλος ο επαναστατημένος λαός να συμφωνεί απόλυτα με το πρόγραμμα του ΚΚΕ, αυτό είναι λογικό. Χωρίς μπροστάρηδες χωρίς πρωτοπόρους στον αγώνα επανάσταση δε γίνεται. Όταν λέω για πρωτοπόρους δε μιλάω για κάποιους που θα επιβάλουν τη θέλησή τους αλλά για αγωνιστές που θα καλλιεργούν νέες συνειδήσεις με τα πρότυπά τους. Ο τύπος που έχω στη φωτογραφία προφίλ ένας τέτοιος ήταν. Όταν οι αναρχικοί χτυπάνε την πορεία του ΠΑΜΕ παρέα με τη ΓΣΕΕ και τον παναγιώταρο δε νομίζω ότι ονομάζονται διαφορετικά. Εκτός αυτού όταν σε μια απεργία κατεβαίνεις σε συλλαλητήριο με σκοπό να παίξεις ξύλο με τα ΜΑΤ αδιαφορώντας για το αν αυτό κάνει καλό ή κακό στο λαικό κίνημα πραγματικά τι προσφέρεις; Για τροτσκιστές και λοιπούς βάλε κάτω τις προτάσεις και την πορεία του καθενός και βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα. Το ΚΚΕ έχει αντιενωτική διάθεση με άλλα κόμματα επειδή έχει διαφορετική αντίληψη για τις συμμαχίες και το δικό του πρόγραμμα δε συμφωνεί έστω και λίγο με κανένα άλλο κόμμα. Δίνει σημασία στην κοινωνική συμμαχία των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μισθωτών εργαζόμενων με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Τα υψηλά ποσοστά συμφωνίας οφείλονται στο γεγονός ότι ηγεσία και βάση δε διαχωρίζονται. Το ΚΚΕ δρα σαν ένα σώμα. Οι θέσεις που έβγαλε η κεντρική επιτροπή και υπερψηφίστικαν με 97% περίπου δεν ήρθαν στα στελέχη της κεντρικής επιτροπής μια ωραία μέρα. Προέκυψαν και προκύπτουν μέσα από διαρκή επικοινωνία και συνεχή επεξεργασία από όλα τα μέλη και στελέχη του κόμματος. Για τα σοσιαλιστικά κράτη έχω και εγώ γνωστούς που έχουν να σου πουν τα καλύτερα. Οι προσωπικές αφηγήσεις είναι ένα στοιχείο αλλά δε γράφεται με βάση αυτές η ιστορία. Και η ιστορία λέει ότι το πρώτο εργατικό κράτος στην ανθρώπινη ιστορία ήταν το κράτος που τσάκισε το φασισμό, εκμηδένισε την ανεργία και παρείχε δωρεάν υγεία και εκπαίδευση για όλο το λαό. Έγιναν τραγικά λάθη στην πορεία της οικοδόμησης τα οποία οδήγησαν και εκεί που οδήγησαν ωστόσο τα παραπάνω είναι ιστορικά γεγονότα όπως επίσης γεγονός είναι και η τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού στους εργαζόμενους του 20ου αιώνα και του σήμερα μέσω της πείρας που έχει συσσωρευθεί.
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=141480


Το εννοώ και αυτό που λέω είναι καθοδηγήσει τους εργάτες να γίνουν ιδιοκτήτες του εργοστάσιου μέσα από εφικτές και νόμιμες λύσεις. Τι περιμένετε; Να κλέψετε ή σας χαρίσουν τα εργοστάσια; :)
1. Το είδα. Όταν βρω χρόνο θα απαντήσω.
2. Με νόμιμες διαδικασίες το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο ένας εργάτης να γίνει βιομήχανος και να εκμεταλλεύεται τους πρωην συναδέλφους του ώστε να μπορέσει η επιχείρησή του να αντέξει στην ανταγωνιστικότητα. Όπως έλεγε και ο Μαρξ λοιπόν κάποια στιγμή στην ιστορία των εκμεταλλευτικών κοινωνιών έρχεται η ώρα όπου οι σχέσεις παραγωγής, δηλαδή οι σχέσεις ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, γίνονται εμπόδιο στην παραγωγική ανάπτυξη στην οποία μέχρι τότε οδηγούσαν. Τότε απαιτείται η αλλαγή των σχέσεων ιδιοκτησίας μέσω κοινωνικής επανάστασης όπου η πρωτοπόρα τάξη της εποχής θα καταλάβει την εξουσία. Κάποτε η αστική τάξη ήταν η προτωπόρα τάξη και με την υποστήριξη των αγροτών και γενικά τον αστικό προσανατολισμό του λαικού κινήματος συνέτριψε τη φεουδαρχία. Δεν ήρθε <<νόμιμα>> σύμφωνα με τη νομοθεσία της φεουδαρχίας στην εξουσία. Τον ίδιο ρόλο καλείται να παίξει σήμερα η εργατική τάξη με τα σύμμαχα λαικά στρώματα αλλά με ένα κίνημα που θα καταλάβει την εξουσία όχι για άλλους αλλά για τον εαυτό του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.
Όταν οι αναρχικοί χτυπάνε την πορεία του ΠΑΜΕ παρέα με τη ΓΣΕΕ και τον παναγιώταρο δε νομίζω ότι ονομάζονται διαφορετικά.
Αυτό που αναφέρεις πρώτη φορά το ακούω. Για το αντίθετο δε, (ΚΝΑΤ) έχω ακούσει πολλές φορές... :whistle:

Και η ιστορία λέει ότι το πρώτο εργατικό κράτος στην ανθρώπινη ιστορία ήταν το κράτος που τσάκισε το φασισμό, εκμηδένισε την ανεργία και παρείχε δωρεάν υγεία και εκπαίδευση για όλο το λαό. Έγιναν τραγικά λάθη στην πορεία της οικοδόμησης τα οποία οδήγησαν και εκεί που οδήγησαν ωστόσο τα παραπάνω είναι ιστορικά γεγονότα όπως επίσης γεγονός είναι και η τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού στους εργαζόμενους του 20ου αιώνα και του σήμερα μέσω της πείρας που έχει συσσωρευθεί.
Και ποιο ήταν αυτό το κράτος; :hmm:
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Αυτό που αναφέρεις πρώτη φορά το ακούω. Για το αντίθετο δε, (ΚΝΑΤ) έχω ακούσει πολλές φορές... :whistle:Και ποιο ήταν αυτό το κράτος; :hmm:
Το παιχνιδάκι εσείς πρώτοι όχι εμείς δεν έχω όρεξη να το παίξω. Στη 48ωρη του 11 μια φορά το ΠΑΜΕ το χτύπησαν κράτος και παρακράτος με την έγκριση των αναρχικών. Νομίζω ΕΣΣΔ το έλεγαν το κράτος αλλά δε σε παίρνω και στο λαιμό μου. Άσε ξέρω: ναι αλλά ο Στάλιν...
 

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.
Το παιχνιδάκι εσείς πρώτοι όχι εμείς δεν έχω όρεξη να το παίξω. Στη 48ωρη του 11 μια φορά το ΠΑΜΕ το χτύπησαν κράτος και παρακράτος με την έγκριση των αναρχικών.
η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;

Νομίζω ΕΣΣΔ το έλεγαν το κράτος αλλά δε σε παίρνω και στο λαιμό μου. Άσε ξέρω: ναι αλλά ο Στάλιν...
Ε αφού τα ξέρεις τι μου λες;
Ότι ήταν αθώα αυτά που έγιναν εκεί ή μήπως Θέσφατα;
Και πες ότι αφήνεις την ΕΣΣΔ στην άκρη, και στα άλλα "εργατικά" κράτη τα ίδια έγιναν...
 

gavroulis

New member

Ο Αντώνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κορωπί (Αττική). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ λείπουν κατ' εμε οι προτάσεις και οι λύσεις. Έχει καταγγελτικό λόγο, αλλά αυτός δεν γεμίζει το πιάτο του ανέργου, δεν ζεσταίνει τον άστεγο, δεν αποπνέει σιγουριά για τον εργαζόμενο. Αύτο που λείπει είναι ένα σχέδιο εξουσίας, κατανοητό για τον απλό ψηφοφόρο, το οποίο θα έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα +10 με +15 μονάδες μπροστά.
 

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.
Μωρέ κατανοητό σχέδιο εξουσίας μια χαρά έχει...

Το πρόβλημα είναι αλλού...
 

Dark_kronos

New member

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,507 μηνύματα.

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.
Στο ότι αυτά που λέει, είναι ανεφάρμοστα αν δεν τελειώνουμε με το μνημόνιο, την αδιαφάνεια στην διοίκηση και τα μικροπολιτικά οφέλη.

Και ειδικά τα δύο τελευταία είναι χούγια που δεν θα φύγουν εύκολα.
Ενώ το δε πρώτο έτσι σκατά που έγιναν τα πράγματα δεν το βλέπω να φεύγει πριν την δεκαετία (αισιόδοξη άποψη)
 

Mpartzis

New member

Ο Mpartzis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από gavroulis:
Από τον ΣΥΡΙΖΑ λείπουν κατ' εμε οι προτάσεις και οι λύσεις. Έχει καταγγελτικό λόγο, αλλά αυτός δεν γεμίζει το πιάτο του ανέργου, δεν ζεσταίνει τον άστεγο, δεν αποπνέει σιγουριά για τον εργαζόμενο. Αύτο που λείπει είναι ένα σχέδιο εξουσίας, κατανοητό για τον απλό ψηφοφόρο, το οποίο θα έδινε στο ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα +10 με +15 μονάδες μπροστά.
Χα! Το μόνο κόμμα απο ολόκληρη την κεντροαριστερά που έπεισε και εκλέχτηκε πολλές φορές με τεράστια ποσοστά απο τους Έλληνες είναι το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μονάχα μια φθηνή κακόγουστη απομίμηση που δεν πείθει ούτε τον ίδιο τον ερασιτέχνη αρχηγό του.
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Ε αφού τα ξέρεις τι μου λες;
Ότι ήταν αθώα αυτά που έγιναν εκεί ή μήπως Θέσφατα;
Και πες ότι αφήνεις την ΕΣΣΔ στην άκρη, και στα άλλα "εργατικά" κράτη τα ίδια έγιναν...
Μηδενική ανεργία, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία και παιδεία και δωρεάν κατοικία. Όλα αυτά ναι γίνονταν και στην ΕΣΣΔ και σε όλα τα άλλα Σοσιαλιστικά-Εργατικά Κράτη. Αν θες να μιλήσουμε για το τι έγινε στην ΕΣΣΔ κατά τον Πρετεντέρη και λοιπούς, έχουν ανοίξει οι αντικομμουνιστές του ischool αντίστοιχα θέματα.
Στο ότι αυτά που λέει, είναι ανεφάρμοστα αν δεν τελειώνουμε με το μνημόνιο, την αδιαφάνεια στην διοίκηση και τα μικροπολιτικά οφέλη.

Και ειδικά τα δύο τελευταία είναι χούγια που δεν θα φύγουν εύκολα.
Ενώ το δε πρώτο έτσι σκατά που έγιναν τα πράγματα δεν το βλέπω να φεύγει πριν την δεκαετία (αισιόδοξη άποψη)
Για πολλοστή φορά, αλλά δε βαριέσαι: Το μνημόνιο γεννήθηκε, δημιουργήθηκε, απέκτησε ζωή και νόημα ύπαρξης μέσα από τις βασικές αρχές συγκρότησης της Ευρωπαικής Ένωσης που είναι το σύμφωνο του ευρώ η στρατηγική ευρώπη 2020 και η συνθήκη του Μάαστριχτ. Από τη στιγμή που τα μνημόνια ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης η κοινή λογική λέει ότι για να ξεμπερδέψεις μαι και καλή με αυτά θα πρέπει να αποδεσμευτείς από την ΕΕ με μονομερή διαγραφή του χρέους, Λαική Εξουσία και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
 

challenger

Well-known member

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ηλεκτρονικός . Έχει γράψει 5,502 μηνύματα.
Μηδενική ανεργία, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία και παιδεία και δωρεάν κατοικία. Όλα αυτά ναι γίνονταν και στην ΕΣΣΔ και σε όλα τα άλλα Σοσιαλιστικά-Εργατικά Κράτη. Αν θες να μιλήσουμε για το τι έγινε στην ΕΣΣΔ κατά τον Πρετεντέρη και λοιπούς, έχουν ανοίξει οι αντικομμουνιστές του ischool αντίστοιχα θέματα.
Όπως επίσης απάνθρωπα βασανιστήρια και συνεχής επίδειξη δύναμης μέσα από αφίσες, παρελάσεις και λοιπές φανφάρες...
 

anwnymos

New member

Ο anwnymos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 375 μηνύματα.
πες τα φιλε γιατι εκανε την εσσδ επιγειο παραδεισο
 

jjoohhnn

New member

Ο jjoohhnn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Όπως επίσης απάνθρωπα βασανιστήρια και συνεχής επίδειξη δύναμης μέσα από αφίσες, παρελάσεις και λοιπές φανφάρες...
Κοίτα το να ξεκινήσω και εγώ να αερολογώ πετώντας ατάκες παρόμοιες με του Πορτοσάλτε το μόνο εύκολο είναι. Αν θες να συνεχίσεις τη συζήτηση περί ιστορίας άλλαξε thread. Μιας και η αφίσα που λέει για παράδειγμα εργάτη διώξε από το σβέρκο σου τους εκμεταλλευτές σου είναι επίδειξη δύναμης και φανφάρα.
πες τα φιλε γιατι εκανε την εσσδ επιγειο παραδεισο
Tο ότι η ΕΣΣΔ κάλυψε μέσα σε τεράστιες δυσκολίες και υπό ιμπεριαλιστική περικύκλωση βασικές βιοτικές ανάγκες με βάση την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο τις οποίες σήμερα ούτε με κυάλια δε βλέπουμε είναι κάτι που ακόμη και αστικές πηγές αναγνωρίζουν. Έγιναν λάθη και πάρα πολλές φορές υπερβολές, κανείς δεν το αρνείται αυτό. Το θέμα είναι ότι στην ΕΣΣΔ πρέπει να ασκήσουμε ουσιαστική και επιστημονική κριτική και όχι απλά να την αμαυρώσουμε ως περίοδο.
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
  Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
 • Φορτώνει...
Top