Απευθύνοντας και πάλι έκκληση συνεννόησης στις δυνάμεις της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους απορρίπτει κάθε περίπτωση συνεργασίας με την ΝΔ ύστερα από την διάρκειας 15 λεπτών συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Πιστεύουμε ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την ακύρωση των βάρβαρων μέτρων. Οι προγραμματικές θέσεις του κ. Σαμαρά βρίσκονται στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου και τις θέσεις της Αριστεράς (...) Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αφού οι υπογραφές στο Μνημόνιο δεν αποτελούν σωτηρία αλλά τραγωδία.
Δεν θα επαναφέρουμε από το παράθυρο αυτό που έδιωξε από την πόρτα ο ελληνικός λαός με τη χθεσινή ετυμηγορία του», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Παρά το γεγονός ότι μας εμποδίζει ο καλπονοθευτικός νόμος, εμείς θα επιδιώξουμε κάθε δυνατότητα συνεννόησης πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, όπως άλλωστε επιθυμεί και η πλειοφηψία του εκλογικού σώματος», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας δείχνοντας διαρτεθειμένος να επιμείνει στις προτάσεις του τόσο προς την ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη αλλά προς το ΚΚΕ.
Τέλος ο κ. Τσίπρας απηύθυνε προειδοποίηση προς το εξωτερικό:
«Απευθύνουμε προειδοποίηση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό να σεβαστούν την λαϊκή ετυμηγορία και να μην προχωρήσουν σε νέα βάρβαρα μέτρα τουλάχιστον μέχρι ότου η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Και κυρίως να μην διανοηθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητών εκβιασμών. Η πολιτική της λιτότητας χθες βράδυ απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ηρθε ή ώρα να αποσυρθεί».