Πρόσκληση Εθελοντικής Στράτευσης Γυναικών

Ποια θα στρατευτεί;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 13)
  • Είμαι γυναίκα και θα πάω εθελοντικά στο στρατό

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είμαι γυναίκα και δεν θα πάω

Ψήφοι: 5 38,5%
  • Δεν είμαι γυναίκα, αλλά πιστεύω ότι καλο θα ήταν οι γυναίκες να πάνε

Ψήφοι: 3 23,1%
  • Δεν είμαι γυναίκα, αλλά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μην πάνε

Ψήφοι: 2 15,4%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 2 15,4%
  • Είμαι γυναίκα άνω των 26, και θα πήγαινα εθελοντικά στρατό

Ψήφοι: 1 7,7%
  • Είμαι γυναίκα άνω των 26, και δεν θα πήγαινα

Ψήφοι: 0 0,0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    13
A μην ξεχασω και αυτα εδω,,
1773672701866.png

Κανεις απο εδω δεν λεει οτι θελουμε να πολεμησουμε για τον νετανιαχου ή τον μητσοτακη/. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ; ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ;
Αλλα αν μας επιτεθει η τουρκια οποτε να σκυψουμε και να περιμενουμε σωστα;Γιατι ποιος θα πολεμησει;
Οποτε καλα γαμησια

Οποτε καιε συ εδω το τουβλο..τα ιδια θες...να σε πηδηξουν οι τουρκοι και να βγαλεις τον σκασμο

1773672841859.png

ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ.
Μιληστε απλα σαν γκομενες που θελετε να σας πηδηξει ο εχθρος αφου κανενας δεν πρεπει να παει στο στρατο και κανενας να υπερασπιστει ΑΜΥΝΤΙΚΑ την πατριδα.
ΞΕΡΝΑΩ
Τι γίνεται εδω ρε παιδιά;

Ζω λίγο ιστορικές στιγμές ή μπα;

Πούπι; Καλά;

Απλά έκσταση...

Την περίμενα αυτή την ερώτηση γενικά.
Δεν το λέω για να στην πω αλλά γιατί δεν το κάνεις όντως πράξη; Είχες γράψει πως το σκέφτεσαι, τι σε εμποδίζει από το να πας σε κάτι που αγαπάς και πιστεύεις πραγματικά;
Γιατί πρώτον δε με κυνηγάει κανένας, 21 είμαι ακόμη. Είναι μια απόφαση την οποία μπορώ να σκεφτώ καλύτερα στο όχι τόσο άμεσο μέλλον και να προετοιμαστώ για αυτό το ενδεχόμενο. Γενικά δεν αποφασίζω να κάνω κάτι μόνο και μόνο λόγω πίεσης ή αν πρώτα δεν το σκεφτώ ολοκληρωμένα.

Και έπειτα, το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές πρακτικές δυσκολίες τις οποίες ωστόσο δε θα αναλύσω στο στέκι.

Ξέρω, σας χαλάω την ευκαιρία να είναι στεκίτισσα μία από τις πρώτες γυναίκες που κάνουν θητεία στην Ελλάδα :P
Θα σε δώσει και κάποια μικρά προνόμια για το μέλλον όπως είδα.
Μου είναι αδιάφορα να σε πω την αλήθεια, δε με εξυπηρετούν κάπου έτσι και αλλιώς.

Εθελοντική λένε και εγώ σκέφτομαι ποια θα πάει στα σοβαρά; Για να κάνει military camp? Γιατί όσους ξέρω πού πήγαν φαντάροι τα 2 τελευταία χρόνια χάλασαν 2.000~€ περίπου με μεταφορές, φαγητό κτλ. Τι να κάνουν που είναι υποχρεωτικό τόσους μηνες.
Που να τα βρούνε οι άλλες τόσα χρήματα για να πάνε μόνο "για την φάση;"

Εκτος αν είναι σύντομο πρόγραμμα 2-3 μηνών όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που μαθαίνουν τα βασικά του στρατού πχ βασικά από βολές κτλ.
Για μεγαλύτερη διάρκεια ας το κάνουν σαν εποπ με πτυχία.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

να κάνουμε αντίστοιχα και θητεία όπως οι άντρες.
Και η θητεία πλέον στην Ελλάδα είναι...όπως όλοι ξέρουν. Πάνε και κάνουν τις καθαρίστριες στα στρατόπεδα για 9-12 μήνες. Άντε λίγο σοβαρά μόνο τις πρώτες εβδομάδες και μετά...χάος. Οικονομική μάστιγα είναι για τους νεαρούς.

Γενικά πρέπει να γίνει πλήρης αναδιαμόρφωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα. Να πάνε λιγότερο πχ 3-6 μήνες και αυτούς τους μήνες να κάνουν σοβαρή θητεία, όχι τις καθαρίστριες και να λιώνουν στο ντελιβερι 12 μήνες.

Τι γίνεται εδω ρε παιδιά;

Ζω λίγο ιστορικές στιγμές ή μπα;

Πούπι; Καλά;

Απλά έκσταση...
Ειπαμε..δεν ειμαι εθνικιστρια...πατριωτισα ειμαι.Οτι λεω εγω το εννοω.

Πουπουλινα in her εθνικίστρια era
Ναι...ξαναδιαβασε...εθνικιστης ειναι αυτος που θελει να επικρατησει και να επιβληθει στους αλλους λαους...εγω εχω ξαναπει ειμαι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ.Την πατριδα μου την θελω.

ε οχι αμα αγαπας την πατριδα κανεις αναστολη σπουδων ενα χρονκ
Ναι με ήδη 2 χρόνια που "πέταξε" η Κατερίνα από αλλαγή σχολής να κάνει και αναστολή να τελειώσει την σχολή στα 28 😂😂
Γεροντοκόρη θα την κάνετε.

αν τα στρατόπεδα είναι μικτά, άντρες και γυναίκες μαζί, ίσως δεν θα είναι κακό. :hmm:
Το αντίθετο θα έλεγα, όσες χώρες έχουν μικτά στρατόπεδα δυστυχώς έχουν πολλά περιστατικά κακοποίησης. Μην κοιτάτε στις σχολές Αξιωματικών που τέτοια τα παίρνουν πλέον πολύ σοβαρά.

Από τη στιγμή που θέλουμε ισότητα μεταξύ των 2 φύλων μια χαρά μέτρο είναι. Για την ακρίβεια έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και όχι προαιρετικό όπως είναι τώρα.​
Το θέμα είναι να γίνει της προκοπής και για εσάς τα αγόρια γιατί αυτήν την στιγμη μόνο εκπαίδευση δεν γίνεται. Απλά χαζεύουν και καθαρίζουν δυστυχώς. Εκτός αν πας πεζοναύτης. Εκεί θα σας τα πει ο Γιάννης που όσο θυμάμαι δήλωσε απογοητευμένος από την εμπειρία.

οι αληθινές πατριώτισσες δεν υπολογίζουν ούτε σπουδές, ούτε οικογένεια, ούτε μέλλον.
Μάχονται τυφλά υπέρ πατρίδος, έθνους & πίστεως
Και φαγητό στο πιάτο της ποιος θα βάζει αν πάει αμισθί να παίξει τον φαντάρο για πλάκα; Ο μπαμπάς της και η μάνα της; Άλλο σε περιόδους πολέμου άλλο να πας για την "φάση"...

Τελευταία επεξεργασία:
Άλλο σε περιόδους πολέμου άλλο να πας για την "φάση"...
υποτίθεται πως όποιος έχει τόσο βαθιές πεποιθήσεις υπέρ πατρίδος δεν πάει για την φάση αλλά για κάτι πολύ ανώτερο απο αυτόν.

Αυτά δεν μας λένε τόσο καιρό;

χάλασαν 2.000~€ περίπου με μεταφορές, φαγητό κτλ.
Καλά μην υπερβάλλουμε. Αν δεν είσαι κακομαθημένο μπορεί να βγει μία οικονομική θητεία. Όσοι έφτασαν τετραψήφιο σε έξοδα ήταν οι «εγώ σιγά μην φάω από τα μαγειρεία». Μόνιμο στασίδι στο ΚΨΜ και πίστεψέ με ήταν πολλοί. Όχι πως τους αδικώ τελείως αφού όσοι κάναμε αγγαρείες στα μαγειρεία ξέρουμε πως η κατσαρίδα έχει την τιμητική της εκεί. Όμως και πάλι το θέμα είναι πως αρκετοί ξοδεύουν αλόγιστα χωρίς λόγο εκεί μέσα. Είναι ντροπή που δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των φαντάρων αλλά από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέμα του καθενός το πως θα διαχειριστεί τη θητεία του. Αν θες ανέσεις και γλέντια σίγουρα θα ξοδέψεις πολλά. Αν είσαι ολιγαρκής βγαίνει οικονομικά. Εγώ δεν ζήτησα λεφτά από τους δικούς μου καθόλου και θεωρώ πως θητεία έβγαλα με έξοδα κάπου στα 300 ευρώ. Το ντροπιαστικό είναι πως αρκετά βασικά πράγματα τα αγοράζεις μόνος σου γιατί αυτά που προσφέρει η μονάδα είναι ελάχιστα (μπλουζάκια, κάλτσες και τέτοια). Κάποιοι όμως και εκεί είναι καλομαθημένοι και έσκαγαν 100αρια για άρβυλα καλλίτερης ποιότητας από του στρατού.

Υ.Γ. Πω θυμάμαι μεγάλο πεύκο που είχαν βγάλει θανατηφόρα κοτόπουλα και αποδεκάτισαν το μισό στρατόπεδο. Στη βραδινή αναφορά έβγαιναν οι φαντάροι με παντόφλες και σώβρακα γιατί δεν προλάβαιναν να ξαναπάνε πίσω στη χέστρα :laugh:. Είχα φάει και διπλή μερίδα θυμάμαι εγώ αλλά δεν ένιωσα τίποτα :hehe:. Μετά από εκείνο ελάχιστοι συνεχίζαμε να τρώμε απτόητοι στα μαγειρεία.

υποτίθεται πως όποιος έχει τόσο βαθιές πεποιθήσεις υπέρ πατρίδος δεν πάει για την φάση αλλά για κάτι πολύ ανώτερο απο αυτόν.

Αυτά δεν μας λένε τόσο καιρό;
Ναι το θέμα είναι οτι αν δεν έχουν μόνοι τους εισόδημα που θα πάνε να χαλάσουν λεφτά για να κάνουν "στρατοκατασκηνωση"

Ναι το θέμα είναι οτι αν δεν έχουν μόνοι τους εισόδημα που θα πάνε να χαλάσουν λεφτά για να κάνουν "στρατοκατασκηνωση"
τότε να μην μεγαλοπιάνονται εδώ υποστηρίζοντας πως δεν θα έβαζαν τίποτα πάνω απο το έθνος και την πατρίδα.

Είναι ντροπή που δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης των φαντάρων αλλά από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι θέμα του καθενός το πως θα διαχειριστεί τη θητεία του
Είχαμε γνωστό που πήγε Έβρο και ζούσε....σε νησί. Χάλασε απίστευτα λεφτά στις μετακινήσεις. Το νούμερο που σου είπα. Πτήσεις παντού.

300 ευρώ. Το ντροπιαστικό είναι πως αρκετά βασικά πράγματα τα αγοράζεις μόνος σου γιατί αυτά που προσφέρει η μονάδα είναι ελάχιστα (μπλουζάκια, κάλτσες και τέτοια).
Αν αυτό ήταν μαζί με τα ρούχα ήσουν οικονομικοτατος

Μην το υποβιβάζεις τόσο ρε συ...

Και πώς το ένα και πώς το άλλο...

Η ουσία είναι ότι έγινε ένα βήμα. Με τα στραβά του και τα κουτσά του. Ας ζυγίσει κάθε γυναίκα τί και πώς και αν θέλει προχωράει...

Δεν είναι όλα καλώς καμωμένα και το ξέρουμε...

Αλλά όποια γουστάρει θα προχωρήσει...

Τελευταία επεξεργασία:
Και φαγητό στο πιάτο της ποιος θα βάζει αν πάει αμισθί να παίξει τον φαντάρο για πλάκα; Ο μπαμπάς της και η μάνα της; Άλλο σε περιόδους πολέμου άλλο να πας για την "φάση"...
Για το κράτος στη στρατιωτική θητεία, ακολουθείται το σοβιετικό κρατικιστικό μοντέλο που θεωρεί πως πρέπει να προσφέρεις υπηρεσίες ανιδιοτελώς στο ''έθνος'' - κράτος, για να γλιτώσει λειτουργικά έξοδα το κράτος και να ικανοποιήσει βυσματικές θέσεις, έναντι ψήφων, πελατειακής νοοτροπίας. Ακόμα και σήμερα η οργάνωση του στρατού θυμίζει κακέκτυπο σοβιετίας και πολιτικαντισμού. Η Ελλάδα, ακόμη δεν έχει κάνει κτήμα της τη Δυτικού τύπου Δημοκρατία, αλλά επιβλήθηκε από τα έξω, χωρίς να την έχει υιοθετήσει από ότι φαίνεται πλήρως ο πληθυσμός στο dna του.

Τελευταία επεξεργασία:
εθνικιστης ειναι αυτος που θελει να επικρατησει και να επιβληθει στους αλλους λαους...
Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα ως χώρο, γη των πατέρων, ως κρατική υπόσταση, ακόμα και αν αυτή η πατρίδα έχει για παράδειγμα 50% Έλληνες και 50% αλλοεθνείς.

Εθνικόφρων είναι αυτός που παθητικά αναγνωρίζει την ύπαρξη Έθνους.

Εθνικιστής είναι αυτός που όχι μόνο αναγνωρίζει την ιδέα του Έθνους αλλά ενεργητικά το αγαπά, δηλαδή τους Ανθρώπους και τον Πολιτισμό, και με κάθε πράξη προσπαθεί να υπηρετήσει αυτά.

Σωβινιστής είναι αυτός που θεωρεί τους άλλους λαούς κατώτερους και δίχως καμία ιστορική ή πολιτιστική αξίωση προσπαθεί να επικρατήσει επάνω σε αυτούς.

Είμαι υπερήφανος Εθνικιστής.

Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα ως χώρο, γη των πατέρων, ως κρατική υπόσταση, ακόμα και αν αυτή η πατρίδα έχει για παράδειγμα 50% Έλληνες και 50% αλλοεθνείς.

Εθνικόφρων είναι αυτός που παθητικά αναγνωρίζει την ύπαρξη Έθνους.

Εθνικιστής είναι αυτός που όχι μόνο αναγνωρίζει την ιδέα του Έθνους αλλά ενεργητικά το αγαπά, δηλαδή τους Ανθρώπους και τον Πολιτισμό, και με κάθε πράξη προσπαθεί να υπηρετήσει αυτά.

Σωβινιστής είναι αυτός που θεωρεί τους άλλους λαούς κατώτερους και δίχως καμία ιστορική ή πολιτιστική αξίωση προσπαθεί να επικρατήσει επάνω σε αυτούς.

Είμαι υπερήφανος Εθνικιστής.
Ειναι η ωραιοποιηση του εξαιρετικα κακου εθνικισμου.Δεν τα τρωμε αυτα.

βασικά κατα τη δική μου εμπειρία εθνικιστής δηλώνει αυτός που δεν έχει τα @@ να παραδεχτεί πως είναι φασισταριό

IMG_5844.jpeg

Ειναι η ωραιοποιηση του εξαιρετικα κακου εθνικισμου.Δεν τα τρωμε αυτα.
Εγω σου εξηγώ τις έννοιες. Από κει και πέρα έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ότι επιθυμείς. Δεν μπορώ κάθε φορά να εξηγώ τις έννοιες για να είμαστε στην ίδια σελίδα και να μην παρεξηγούμε ο ένας τον άλλο ως φασίστα ή ότι δήποτε άλλο.

Αμα σας το εξηγούν 10 φορές με τον ορισμό και επιμένετε να μη θέλετε να το καταλάβετε, τότε ίσως δεν ειναι οτι δε μπορείτε, αλλά δε σας συμφέρει να το καταλάβετε, ώστε να συνεχίσετε να έχετε επιχειρηματολογικό έρεισμα.

(αν και δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι με το "ειναι η ωραιοποίηση του εξαιρετικα κακού εθνικισμού". Ποιό είναι; Σε τι αναφέρεσαι; )

Εκτός αν πας πεζοναύτης. Εκεί θα σας τα πει ο Γιάννης που όσο θυμάμαι δήλωσε απογοητευμένος από την εμπειρία.
Καταδρομέας, όχι πεζοναύτης. Δεν ξέρω τι εκπαίδευση έχουν οι πεζοναύτες σε Βόλο και Αθήνα (ψιλοθεωρούνται βυσματικοί λόγω καλής τοποθεσίας όπως και τα καραβυσματικά Αλεξίπτωτα).

Όπως έχω πει, ούτε οι ειδικές δυνάμεις είναι τίποτα. Καταρχάς όλοι περνάνε, μέχρι και οι γιωτάδες που δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα γελοία αθλητικά όρια. Κυρίως είσαι αμισθί security στρατιωτικών μονάδων με πενιχρή εκπαίδευση. Είναι απογοήτευση, έχω γράψει αναλυτικά περί αυτού. Για τον πόλεμο πάντως σίγουρα δεν προετοιμάζεσαι, ούτε που θέλω να φαντάζομαι τι χάος θα επικρατήσει αν η χώρα πάει απλά σε σκέτη επιστράτευση για αρχή (άσε την εμπόλεμη ζώνη, εκεί θα είναι ακόμα πιο κλάμα η κατάσταση).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back