Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

εχει εναν αντικειμενικο πυρήνα ,σε καθε πολιτισμο και ειδος ζωου..Νόμιζα οτι η ομορφιά είναι υποκειμενική...
και πολυ υποκειμενικοτητα γυρω γυρω αναλογα με τις τασεις της καθε εποχης..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

δικαιο εχεις..
αλλα η αντρικη φουστα,,παραδοσιακη διαφορων πολιτισμων πρεπει να ειναι διαφορετικη απο τη γυναικεια..
απλο ειναι..
οταν σε μια κοινωνια ενας ανδρας φοραει οτι ακριβως και μια γυναικα τρωει δουλεμα τον κοιτανε στραβα κλπ..και ισως πρεπει να ειναι και ετσι γιατι τα αρσενικα με τα θηλυκα σε μια κοινωνια πρεπει να ξεχωριζουν κι μην ντυνονται ιδια..
Δηλαδή να υποθέσω ότι ακόμα και μια ανδρική φούστα δεν θα σε πείραζε αισθητικά ή "ηθικά" αν θέλεις (να δεις και να συναναστραφείς αυτόν που την φοράει εννοώ) αρκεί να διαφοροποιούνταν από το αντίστοιχο γυναικείο ενδυματολογικό πρότυπο και να ξεχώριζε από μακριά ποια φούστα είναι ποιανού?
Συνεπώς, εάν μπορούσε να επιτευχθεί ένας τέτοιος διαχωρισμός εδώ που είμαστε στο δυτικό πολιτισμό (τρομάρα του) θα ήταν ίσως περισσότερο αποδεκτό ένα τέτοιο look?
Άγγελος
Επιφανές μέλος

Δηλαδή να υποθέσω ότι ακόμα και μια ανδρική φούστα δεν θα σε πείραζε αισθητικά ή "ηθικά" αν θέλεις (να δεις και να συναναστραφείς αυτόν που την φοράει εννοώ) αρκεί να διαφοροποιούνταν από το αντίστοιχο γυναικείο ενδυματολογικό πρότυπο και να ξεχώριζε από μακριά ποια φούστα είναι ποιανού?
η φουστανελα φουστα ειναι,,οι αρχαιοι ελληνες αιγυπτιοι,αζτεκοι κλπ φουστες φοραγαν,,

Νόμιζα οτι η ομορφιά είναι υποκειμενική...
ομορφο = το λειτουργικο ητοι μια ωραια γυναικα ειναι αυτη που εχει μεγαλο στηθος και φαρδια λεκανη, λιγο (αλλα οχι υπερβολικα λιγο) λιπος, φανταχτερα μαλλια και λειο δερμα. Γιατι ολα αυτα ειναι ενδεικτικα μπολικων οιστρογωνων και καλης υγειας => κανει καλα παιδια
για εναν αντρα θα ειναι φαρδιες πλατες, υγειης τριχωφυια (κυριος στο προσωπο) τετραγωνο σαγωνι, ογκοδη (αλλα οχι πολυ ογκοδη) ποδια και συμετρικα χαρακτηριστικα. Αυτο γιατι ειναι ενδεικτικο μπολικης τεστοστερονης και καλης υγειας => κανει καλα παιδια (αυτος για να σας πηδηξει βασικα, αυτος που θα μεγαλωσει τα παιδια σας ειναι αλλος εχει αλλα χαρακτηριστικα).
αυτα ειναι σταθερα σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτισμους σε ΟΛΕΣ τις εποχες. Και ναι ξερω θα ακουσω οτι στο μεσαιωνα τους αρεσαν οι στρουμπουλες, guess what 1) ηταν απλα αφρατες οχι χοντρες 2) και τωρα αυτες αρεσουν οχι οι ξυλαγκουρομοντελες - αυτες αρεσουν μονο και μονο επειδη μας εχουν ταισει οτι ΠΡΕΠΕΙ να μας αρεσουν και μονο απο την τηλεοραση, απο κοντα αστα να πανε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

απλα οι διαφορες καθε εποχης ειναι το υποκειμενικο περιβλημα..
στο μεσαιωνα που πειναγαν το ωραιο απιαστο ηταν οι παχουλες γυναικες,,
σημερα με την υπερφαγια κλπ φτασαμε να θεωρουμε ωραιο το κοκκαλιαρικο..
απολυτως..οι ωραιες στην tv δεν ειναι συχνα στην πραγματικοτητα,,ο φακος προσθετει κιλα..αυτες αρεσουν μονο και μονο επειδη μας εχουν ταισει οτι ΠΡΕΠΕΙ να μας αρεσουν και μονο απο την τηλεοραση, απο κοντα αστα να πανε.
katalinos
Δραστήριο μέλος

ποτέ δεν κατάλαβα γιατί επειδή κάτι γίνεται μόδα , το ακολουθούν σχεδόν όλοι άκριτα , χωρίς να τολμούν να παρατηρήσουν πόσο γελοίο δείχνει στην τελική
(ας φοράει ότι θέλει ο κυριούλης , για το ματ βάψιμο στα καγκουροαυτοκίνητα λέω)
Baby Lee
Νεοφερμένο μέλος

Ε. Ομορφα.ομορφο = το λειτουργικο ητοι μια ωραια γυναικα ειναι αυτη που εχει μεγαλο στηθος και φαρδια λεκανη, λιγο (αλλα οχι υπερβολικα λιγο) λιπος, φανταχτερα μαλλια και λειο δερμα. Γιατι ολα αυτα ειναι ενδεικτικα μπολικων οιστρογωνων και καλης υγειας => κανει καλα παιδια
Λειο δερμα.
Τι σκατα γυρευουν οι μπλε - μαυρες - πρασινες μπογιες γυρω απο τα ματια που σε δειχνουν σα διαδηλωτη μετα απο τρυφερο τετατετ με αστυνομο, ή τα κοκκινα μαγουλα που παραπεμπουν σε κλοουν και τα γουαναμπι-ντεντ χειλη?
Και γιατι στο κατωκατω να πρεπει να παστωνεσαι ως κοριτσακι ενω ο Μητσος οχι? Στο πηγαγδι κατουρησες? Η ομορφια ειναι απαραιτητη λειτουργικως πως, οποιο κι αν ειναι το target group.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Νομίζω πάντω οτι είναι αρκετά υποτιμητικό, για να μην πω ρατσιστικό, να αναφέρεστε έτσι σε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή έχει κάποια κιλά παραπάνω και δε συμβαδίζει με τα περιοδικά και τα πρότυπα της εποχής. Δεν ξέρω, έτσι νομιζω...
Και παρακάτω.

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Νομίζω πάντω οτι είναι αρκετά υποτιμητικό, για να μην πω ρατσιστικό, να αναφέρεστε έτσι σε έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή έχει κάποια κιλά παραπάνω και δε συμβαδίζει με τα περιοδικά και τα πρότυπα της εποχής. Δεν ξέρω, έτσι νομιζω...
κοιταξενταξ,
εκει που στεκονται εντελως ατεχνα τα κιντς
ειναι πως δεν χρειαζοταν να τα πεταξει και σε κοινη θεα

εγω πχ φροντιζω την κοιλαρα μου να μην την πεταω προς τα εμπρος - εκτος απο οταν θελω να προλαβω το ασανσερ για να μην κλεισει

Βρε συ Χιμέλα, με όλο το σεβασμό (πραγματικά), ώρες ώρες νομίζω πως γράφεις απλά για να γράψεις.
Γράψαμε εμείς ποτέ ότι έχουμε πρόβλημα με τους παχύσαρκους?
Το πρόβλημά μας είναι όταν ο οποιοσδήποτε, είτε υπέρβαρος, είτε αδύνατος, φοράει κάτι με έλειψη αισθητικής, προβάλοντας έντονα σημεία του σώματός του, που μετά την ηλικία των 5 ετών, δεν είναι πολύ χαριτωμένο να τα προβάλεις.
Όταν έγραφα ότι με ενοχλεί το μαγιό βρακί, φυσικά εννοούσα και σε αδύνατο άνθρωπο (μερικές φορές αυτό είναι και χειρότερο, επειδή μοιάζει με γιουσουφάκι).
Στο θέμα του κολάν, μερικές φορές όταν κάποιος είναι υπέρβαρος, τσιτώνει τόσο πολύ, που διαφανίζει και φαίνεται το σώμα του απο μέσα. Εμένα δεν με ενοχλεί ούτε αν πάχυνε (με νοιάζουν μόνο τα δικά μου κιλά), ούτε αν αδυνάτισε. Με νοιάζει που δεν εχει την αισθητική να φορέσει από πανω κάτι μακρύτερο.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

δεν ειναι δουλεια μου.
(νταξει για να μην το παιξω κ εντελως μπλαζε σιγουρα θα γελασω αμα δω κατι τετοιο. αλλα το προβλημα ειναι καθαρά δικό μου.

DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Εγώ πάλι δεν θα κοίταζα (ευπρεπώς) περίεργα μόνο ένα υπέρβαρο άτομο με εφαρμοστά ρούχα αλλά και ένα υπερβολικά αδύνατο ομοίως...
Μιλώντας προσωπικά, δεν κρίνω ενα άτομο από τη στιγμή που αισθάνεται άνετα με τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, ωστόσο κάποια θεάματα ομολογώ ότι με ξενίζουν λίγο στο δρόμο και δεν είναι μόνο υπέρβαρων αλλά και "ολιγόβαρων", υπερβολικά αδύνατων κοριτσιών π.χ. που "διαφημίζουν"? τα λίγα κιλά τους με τα απίστευτα κολλητά παντελόνια - σωλήνες και τα αντίστοιχα μίζερα από πάνω, μπλουζάκια, πανοφώρια κλπ. τα οποία θεωρώ εξίσου ελλειμματικά από άποψης στυλ κι αισθητικής, ίσως επειδή προτιμώ τη ρευστότητα στο ύφασμα, το ρούχο που αγκαλιάζει το σώμα και αναδεικνύει τα δυνατά του σημεία, χωρίς να το σφίγγει, χωρίς να γίνεται ένα είδος κορσέ που δεν αφήνει περιθώριο ούτε για ανάσα... άλλο αν αυτό όντως μπορεί να είναι βγαλμένο από κάποιο lookbook γνωστής ή άγνωστης εταιρείας ρούχων.

Και επιμένω οτι αυτό οφείλεται στα πρότυπα ομορφιάς. Έχει συνηθίσει το μάτι μας να βλέπει γυναίκες και άντρες των περιοδικών κι οτιδήποτε παρεκλίνει από αυτό το πρότυπο μας ξενίζει.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

MissKit
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 98 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Jack of Spades
- DANAIA
- ougka pougka
- ROM32
- Kate1914
- AggelikiGr
- Libertus
- synthnightingale
- iew
- charmander
- Εριφύλη
- johnsala
- camil
- Memetchi
- Joji
- fmarulezkd
- touvlo
- taketrance
- Loulaki
- Scandal
- rafaela11
- thenutritionist
- epote
- Esperos1
- Ωρορα
- American Economist
- Eleana123
- jj!
- phleidhs
- gmoutzour
- Dark_kronos
- marww
- Wonderkid
- Dmzk
- giannhs2001
- Athens2002
- lugar
- Indiana Jones
- chester20080
- Galini66
- Unboxholics
- oups
- louminis
- J.Cameron
- Λολιτααα
- Rene2004
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.